>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wimbledon 2015 - turniej główny

Status
Zamknięty.
merida1879 1,2K

merida1879

Użytkownik
Radwańska A. - Jankovic J. 0:2 @ 4,2
To, że Agnieszka dobrze wypadała do tej pory w Wimbledonie, to efekt uwierzenia w swoje możliwości, chęci powrotu do top 10 i ulubiona trawka. Te czynniki pomagają jej pomału wrócić na stare tory. Ale na drodze dzisiaj stanie jej dobrze dysponowana Jelena. Po zwycięstwie na faworyzowaną Kvitovą. Jelena rozmontowała Czeszką na czynniki pierwsze, pokazując, że umie walczyć i ma pawer.
Dlatego proponuje taki zakład bo tak to widzę, ale jak zwykle będę kibicował Agnieszce - POWODZENIA

Jelena LIPA - grać agresywnie to nie znaczy szamotać się z sędzią
BRAVO AGA

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
Radwanska-Jankovic 7-5 6-4 ✅✅
1.42 Bwin
1.65 Pinnacle 36h ago
Ludzie to są nie powazni... Kupiłem dzisiaj Przegląd Sportowy a tam jest napisane ze po odpadnięciu Kvitovej Isia ma otwarta drogę do finału. Jankovic to nie będzie formalność i tym bardziej ew. Madison Keys. Ale do rzeczy. Jelena nigdy nie przebrnela 4 rundy Wimbledonu nawet gdy była numero 1. To teraz przebrnie?? Z Kvitowa niewyobrażalnie odwróciła losy spotkania, nic 2 razy sie nie zdarza ???? Isia jednak najlepszy wynik zrobiła w Wielkim Szlemie właśnie na trawie. Może 2 set z Dellacqua nie był idealny ale czego się spodziewać w tenisie kobiecym. Typy 2-0 dla Jankobic jest jak podciranie tylka kasa. Nie wierze w porażkę Isi, ona to nie Jurek w stodołach nie trenuje ????

Otrzymane punkty reputacji: +16
kamil9414 82

kamil9414

Użytkownik
Ludzie to są nie powazni... Kupiłem dzisiaj Przegląd Sportowy a tam j
I to jest właśnie idealny moment dla Radwańskiej na odpadnięcie z turnieju- kiedy każdy zaczyna mówić, że ma większe szansę na zwycięstwo Wielskiego Szlema. Agnieszka psychicznie jest słabiutka, kiedy pojawia się presja i otwiera się droga, ma potworne problemy z utrzymaniem odpowiedzialności i zazwyczaj jest z tego wielka katastrofa.
Wiem, że trawa, to jej ulubiona nawierzchnia i życzę jej jak najlepiej, trzymam dzisiaj mocno kciuki, no ale ludzie- co to za argumenty, że ma otwartą drogę do finału?

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Vandeweghe 5.25 Pinnacle ⛔
Vandeweghe +1.5 seta 2.50 Pinnacle ✅

Ojj, zbyt mocno faworyzują jutro Sharapovą bukmacherzy w starciu ze znakomicie dysponowaną Amerykanką. Moim zdaniem, może to być nawet ostatni mecz Rosjanki w tym roku na trawie. Oczywiście zrozumiałbym takie linie, ale gdyby mecz rozgrywany był na mączce, i nawet na hardzie, ale trawa nie jest to ulubiona nawierzchnia Marysi, mimo, iż kiedyś dotarła tutaj do finału i uległa Kvitovej - mimo wszystko woli ona grę na clayu i betonie. Drabinka dla Maryśki też ułożyła się bardzo dobrze, bo w drodze do finału nie musiała zbytnio się wysilać, bo grała z zawodniczkami o wiele niżej notowanymi m.in Begu, czy dzisiaj Diyas, które nie sprawiały praktycznie żadnych problemów Rosjance. Sharapova początek sezonu miałą bardzo dobry, wygrała w Brisbane, finał w AO, później wygrana w Rzymie, ale wpadka na Roland Garros, gdzie ewidentnie liczyła na wygraną - ogólnie nie jest to zawodniczka w swojej szczytowej formie i spokojnie do ogrania przez Amerykankę. Forma tegoroczna oczywiście też nie napawała optymizmem, przynajmniej przed Wielkim Szlemem, ale to co gra tutaj Coco, przeszło wszelkie oczekiwania. Widać ewidentnie, że jest w 100% przygotowana do tego turnieju i wpadki w Holandii - gdzie rok temu wygrywała, czy porażka z Koukalovą, czy Petkovic, to był wypadek przy pracy i chęć odpoczynku i lepszego przygotowania do turnieju w Londynie. W przeciwieństwie do Sharapovej, Amerykanka pokonała już tutaj dwie zawodniczki z topu - Pliskovą, oraz dzisiaj w znakomitym stylu Safarovą, która ogrywała Rosjankę w Paryżu. Pomijam już zwycięstwo ze Stosur, czy Shmiedlovą, ale trzeba wspomnieć, że wszystkie wygrane następowały po dwóch setach. Wszystko u Coco gra jak należy, tenis oparty na sile, znakomity serwis, który ustawia wymianę - bardzo ciężko ją przełamać. Kursy moim zdaniem nieporozumienie, Sharapova na trawie to już nie ta sama zawodniczka co na Clayu, oczywiście gra nazwisko, stąd takie kursy, ale jakoś nie wierzę, żeby Amerykanka, jak już przegra, odda ten mecz bez walki. Jak z psychiką będzie wszystko jak należy, to o wynik jestem spokojny - set powinna ugrać. Marysia przegrywała już tutaj z mało znaną Larcher de Brito, jutro moim zdaniem może nastąpić kolejna niespodzianka, tylko, że Vandeweghe ma więcej do zaoferowania w swoim repertuarze zagrań. Przecież ogranie Pliskovej, czy przede wszystkim Safarovej, finalistki Roland Garros, czy zeszłorocznej półfinalistki Wimbledonu i to w dwóch setach to nie jest przypadek. Duże value po stronie Amerykanki.
Azarenka +4.5 gema 1.86 Pinnacle ✅
Over 21.5 gema 1.93 Pinnacle ✅

Troszeczkę dziwiło Mnie wczoraj oraz dzisiaj ogólnie typowanie spotkania sióstr Williams, a zwłaszcza szukania niespodzianki w postaci typów na starszą siostrę, pisząc, że Serena nie jest w najlepszej formie itp., a większość osób dobrze wie, że priorytetem Sereny w tym roku jest zgarnięcie wszystkich tytułów Wielkoszlemowych. Można by było upatrywać niespodzianki w jakimś podrzędnym turnieju, ale nie tutaj w Londynie i nawet średnio dysponowana liderka światowego tenisa, bez problemu uporała się z siostrą, bo z drugiej strony po co grać 3 sety i tracić siły, jak wszystko zostaje w rodzinie ????
Jutro już można poszukać niespodzianki i pograć coś w kierunku Azarenki, która ewidentnie z dnia na dzień, malutkimi kroczkami wraca do swojej optymalnej i najlepszej gry jaka kiedykolwiek prezentowała. Białorusinka bez najmniejszych kłopotów ogrywała swoje rywalki, dzisiaj nie dała najmniejszych szans Bencic - czyli odkrycia ostatnich tygodni, pogromczyni Agnieszki Radwańskiej. I tym razem jakoś nie wierzę, że Williams poradzi sobie bez problemu z rywalką, która też idzie jak burza w tym turnieju. Williams była blisko odpadnięcia z Watson, za którą stała praktycznie cała publiczność i silny doping, o mały włos sprawiła by sensacje, jednak i tym razem liderka pokazała klasę i walczyła w trudnych momentach do końca. Szczerze, mimo wszystko sądzę, że Serena wygra ten turniej, bo tak jak mówiłem chcę wygrać wszystko co najważniejsze w tym roku, jednak Azarenka na pewno tanio skóry nie sprzeda. Postawiła się dwa razy na Clayu, czemu i nie tym razem, gdzie forma tylko poszła do góry. O wygrana będzie ciężko - w końcu walczy z mistrzynią, ale nie jest to niemożliwością, linia hc powinna zostać spokojnie pokryta przez Azarenkę tak jak miało to miejsce w ostatnich spotkaniach. Można spróbować pograć delikatnie czysty win Vicky, ale bez szaleństw. Overek też warty zastanowienia, bo nie wierzę, że jedna czy druga wygra to łatwo.

Otrzymane punkty reputacji: +25
machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Muguruza vs Bacsinszky 2 @ 2.2 Bet365
Takie granie ze szwajcarką nie przejdzie. Szwajcarka jest regularna jak szwajcarski zegarek musi odpowiednio na początku meczu dobrać styl gry vs przeciwniczka. Początek meczu to łapanie gry, że tak powiem. Niculescu ma specyficzny styl gry takie rotujące zagranie w miarę delikatne i nie była w stanie znaleźć na to recepty w pierwszym secie, a potem już było co raz lepiej. Mecz woźniacki muguruza nie wiem co o nim myśleć. Niby mecz w miarę okej, ale jakoś obie zawodniczki mnie nie zachwyciły, a Woźniacki istna tragedia to jakie ona piłki psuła to za głowę się w czasie meczu łapałem kilkukrotnie. Muguruza jak dobrze pamiętam 39 błędów nie wymuszonych, a i tak wygrała to trochę mówi, a były tylko dwa sety. Co musi robić Bacsinszky trzymać piłkę w korcie i grać na końcową linie a ona tak właśnie gra. Nie gra przez środek jak to robiła Woźniacki co równało się szybkim kończeniem piłki. Nie chce ujmować Hiszpance umiejętności bo gra fantastyczny turniej i jestem ogromnie zdziwiony, że na trawie tak sobie radzi, ale widać błędy czy to w ustawianiu się czasami czy zupełny brak wiedzy jak odpowiednio grać przy siatce na trawie. Kurs na Szwajcarke warty świeczki i to ona dla mnie jest tu faworytką. Rozgrywa sezon życia i widzę ją w następnej rundzie. Regularność tutaj to podstawa.

_hank_ 1,1K

_hank_

Użytkownik
No i jak widać &quot;pewniak&quot; w postaci Jankovic nie wszedł. Teraz pewnie będzie &quot;promocja&quot; Keys a nastepnie Muguruza jako &quot;lokata&quot;.
Na tym forum to nieważne z kim Agnieszka gra to zawsze jest więcej typów przeciw niż za naszą rodaczką. No ale kiedyś trafią i będzie &quot; a nie mówiłem&quot; ?

Ja zdecydowanie tego nie rozumiem, bo widziałem praktycznie wszystkie mecze Radwańskiej na trawie w tym sezonie i dziewczyna gra świetnie. Sklerozy nie mam więc pamiętam jakie były historie z Agnieszką na przestrzeni lat, ale myślę że skoro ewidentnie widać że ona potrafiła zostawić to za sobą to czemu my nie możemy. Typy na przeciwniczke opierające się na tym że Aga często przegrywała w dzwinych momentach i okolicznosciach to podają Ci sami co uparcie grali na Bouchard w tym sezonie &quot; bo ma potencjał&quot;. Liczy się forma i zaangażowanie a tego Isi ostatnio odmówić nie można.

Madison w tym turnieju gra zrywami a droga do ćwierćfinału i sposób w jaki tu dotarła zdecydowanie nie imponuje. Generalnie lubię tą zawodniczkę i cieszę się że sukcesywnie poprawia swoją grę, ale moim zdaniem na Agnieszkę w tym momencie to za mało.
Drabinka tak ułożona że teoretycznie wszystkie najbardziej niewygodne przeciwniczki dla Radwańskiej po drugiej stronie. W tych okolicznościach dotarcie do finału jest nie tylko realne ale wręcz prawdopodobne. Potem z kim się nie spotka to bedzie arcyciezko ale to tylko 1 mecz i wszystko sie moze zdarzyć ???? Oczywiście może tutaj trochę fantazja wyparła analizę, ale szczerze wierzę że tak się stanie.

Kurs 1,485✅✅✅ w pinnacle pobieram chętnie.

No ale wiecie jakby nie weszło to znaczy że &quot;odpuściła&quot; albo &quot;to WTA &quot;;););)

Edit: Bogowie WTA byli dzisiaj łaskawi ;) Trzeba oddać że Madison zagrała dzisiaj kapitalne zawody, najlepsze jej spotkanie na Wimbledonie. Z drugiej strony Agnieszka najsłabsze ale gra się tak jak przeciwnik pozwala. Przede wszystkim cieszy zwycięstwo bo wygrać nie grając swojego topowego tenisa to sztuka.

Otrzymane punkty reputacji: +1
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Wimbledon - London - Grand Slam
Victoria Azarenka - Serena Williams
Victoria Azarenka (4,33)⛔ bet365​
5/10​

Ten kurs to po prostu nieporozumienie. Kpina jednym słowem. Williams męczy się na kortach Wimbledonu i powinna była już wypaść w spotkaniu z H. Watson. Brytyjka przełamała Serene Williams w trzecim secie i serwowała po mecz, niestety nie wytrzymała presji. Na chwile obecną należy pilnować swojego serwisu i grac agresywnie z Williams atakując śmiało jej return. Amerykanka ma swoje lata i swoją wagę więc poruszanie po korcie nie jest zupełnie jej atutem o czym przekonać się można było właśnie w meczu S. Williams - H. Watson. Victoria Azarenka spełnia wszystkie wymagania aby wyrzucić za burtę Amerykankę. Słabszym ogniwem Viki może być serwis, jednak jej return będzie siał spustoszenie. Williams jeżeli pozwoli na rozgrywanie piłki po swoim podaniu w polu szanse Białorusinki wzrastają dwukrotnie. To ona jest wtedy faworytką według mnie. Wszystko się rozchodzi teraz, jaka skuteczność podania będzie u Williams. W tym turnieju widać, że gra w kratkę. Białorusinka ma bardzo solidne pierwsze podanie w tym turnieju. Uważam że mecz jest z gatunku 50/50. Kurs na Viki to jest po prostu śmiech na sali. Dodam że w tym roku obie zawodniczki grały już ze sobą dwa razy, i oba mecze skończyły się trzema setami z tego w Madrycie Viki była bliska pokonania Sereny Williams. Oglądałem tamten mecz i powiem wam tak. Victoria serwowała po mecz i podobnie jak Watson spaliła się i doprowadziła do tibreaku w któym szczęście uśmiechnęło się w stronę Williams. Tutaj w trzecim secie tibreaka nie będzie. W moim przekonaniu przy tak grającej Białorusince po prostu należy spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +10
andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Problemem w typie na Azarenkę jest to, że nie należy tu patrzeć na to jak prezentowały się w poprzednich rundach. To się sprawdza, ale nigdy w przypadku tej pary.
Białoruska sprzedawczyni (nigdy nie zapomnę jej meczu na turnieju mistrzyń z Bartoli parę lat temu) ma kompleks czarnej mamby. W tym roku grały ze sobą 2 razy i 2 razy była już wygraną. A później oddawała przełamanie. I całkowicie sypała jej się koncepcja gry. Williams tak ma, że z gorszymi gra gorzej. A jak przychodzi jej ulubienica Azarenka to mogłaby zabić, ale wygra.
Sam chętnie pograłbym tu na Azarenkę, ale musiałbym mieć pewność, że z głową Białorusinki jest już lepiej, a bardzo w to wątpię. I jeszcze to h2h na trawie. Azarenka dotąd nawet nie jęknęła.

Jeśli już typować to 1. seta dla Białorusinki.✅

Ciężkie te mecze jutrzejsze, jedynie nasza Radwańska wydaje się godna gry z singli. ✅

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Muguruza B. G. - Bacsinszky T. @2,20⛔:minus Bet365dobry mecz niestety Szwajcarka dzisiaj słabo na fhendzie w kluczowych momentach

Myślę, że Muguruza już się wystrzelała na tym turnieju. Efektowne zwycięstwo z Kerber, gra bardzo mocno z fhendu ku końcowej linii i wszystko fajnie jeśli ma taką zawodniczkę jak dzisiaj Caro która nie ma jak odpowiedzieć na tego typu zagrania.
Bacsinszky to objawienie tego sezonu, kapitalna gra na tym turnieju, wyeliminowała Lisicki i nie miałem pojęcia jak oma to zrobiła. Dla Sabine to głowny turniej w roku na którym radzi sobie znakomicie. Dzisiejszy mecz z Niculescu dał mi odpowiedź na to pytana. Kapitalna gra czy to z fh czy z bh, piłki posyłane bardzo płasko agresywnie, dociągane do końcowej linii. Bacsinszky do tego ma kapitalną psychikę i dla mnie to obecnie top 6 rankingu. Potrafi wychodzić z niesamowitych tarapatów, nie przeżywa nieudanych zagrań, szybko o nich zapomina. Dzisiaj zaskoczona specyficzną techniką Monici w pierwszym secie, potrafiła odwrócić spotkanie na swoją korzyść.

F 263

fidelio

Użytkownik
Muguruza B. G. - Bacsinszky T. @2,20 Bet365
Kapitalna gra czy to z fh czy z bh,
To ciekawe bo ja nie widziałem kapitalnej gry tylko raczej królika z psychopatycznym uśmieszkiem który biega po wimbledońskiej trawie i zamiast spokojnie kończyć piłki kierując je w odkryte przez Rumunkę przestrzenie kortu uparcie ładował je zawsze tam gdzie stoi Rumunka. Skutek był taki, że 2 set wyglądał jak sen szalonego królika i Szwajcarka wygrała go ledwo, ledwo. Zatem co zrobi z takiej przeciwniczki Muguruza? Zaserwuje potrawkę z królika.

kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Serena Williams - Victoria Azarenka
Victoria Azarenka wygra przynajmniej jednego seta 2,1@ 3/10
✅ IZZI :cool:
Aza widać,że wraca z meczu na mecz do swojej wysokiej formy z przed kontuzji. Już na Rolandzie było można ujrzeć jej coraz wyższą formę. W Paryżu dopiero właśnie odpadła z Sereną ale Białorusinka urwała jej seta. Wiadomo Azarenka ma jakiś tam kompleks w meczach przeciwko Serenie ale w ostatnich starciach pomiędzy obiema Paniami mecze były wyrównane i właśnie na to samo liczę w jutrzejszym spotkaniu:) Victoria jak narazie na Wimbledonie wszystkie swoje mecze wygrała pewnie po 2:0 za to Serena w meczu z Watson w trzecim secie przegrywała już 0:3 i na szczęście Amerykanka przebudziła się i pokazała potem klasę wygrywając w efekcie 7:5. Dlatego skoro niżej notowane rywalki potrafią nawiązać walkę z Sereną to dlaczego jutro ma tego nie zrobić wracająca z meczu na mecz do wysokiej formy Azarenka. Uważam,że powinniśmy ponownie zobaczyć wyrównane spotkanie między obiema zawodniczkami tak jak to miało miejsce w turnieju w Madrycie na początku Maja i potem na Roland Garros.

Otrzymane punkty reputacji: +6
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Williams Serena - Azarenka Viktoria, 2 handicap +7.5 asów serwisowych, Unibet 1.80
W
17:7 ⛔⛔⛔ostatni gem

VS.

Nie często podaję typy z znienawidzonego przeze mnie WTA lecz jak je podaje to 90% są to typy oparte na asach serwisowych lub podwójnych błędach i większość wchodzi. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Amerykanka 16:3. Gdzie oczywiście nie ma się co patrzeć na to pod względem mego typu. Panie grały ze sobą dwa razy w tym roku na kortach ziemnych gdzie dwukrotnie wygrywała Serena w trzech setach a wiadomo, że clay to najgorsze podłoże dla Williams. Serena rok temu oraz dwa lata temu tutaj zawodziła ponieważ dochodziła tylko do trzeciej czy czwartej rundy. Azarenka na trawie wiele nie osiągnęła jak na jej umiejętności ponieważ tylko dwa razy zanotowała półfinał. Williams jak to Williams....jak chce to może pokonać każdą tenisistkę w stylu 6:2, 6:2 czy jeszcze lepiej. Taka dominacja trwała, trwa i trwać będzie jeszcze przez klika ładnych lat. W tym typie nie interesuje mnie kto kogo pokonał ponieważ to jest mało istotne. Jeśli chodzi o asy serwisowe Amerykanki to w tym turnieju zaserwowała ich 38 co daje średnią mniej więcej 10 asów na mecz. W pierwszym meczu posłała ich tylko 3 ale wiadomo pierwsza runda to zawsze jakaś niewiadoma lecz później strzelała po 12, 13 czy 10 asów. Białorusinka wygląda znacznie gorzej ponieważ zaserwowała tylko 13 asów więc wychodzi marna średnia około 3 asy na mecz. Ale z tą statystyką to wiadomo, że jest różnie...nowy mecz i to może wyglądać zupełnie inaczej z jednej jak i z drugiej strony. Statystycznie Polak zarabia 4000 tysiące złotych, porównanie coś w ten deseń. Moim zdaniem linia jaką wystawili bukmacherzy jest nieco za wysoka. Azarenka która jest zdrowa to jedna z nielicznych tenisistek która potrafi się postawić Serenie. Tym bardziej, że Wika w turnieju idzie jak burza, nie straciła seta i nie miała większych kłopotów. Moim zdaniem Azarenka jest w stanie pokryć tą linię handicapową ponieważ mimo wszystko jest to znacznie lepiej odbierająca returny tenisistka niż rywalki Amerykanki w tym turnieju no i sama też potrafi mocno przyłożyć. Serena pewnie walnie więcej asów ale zaufam tutaj Azarence i liczę na to, że nawiążę walkę.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Wimbledon - London - Grand Slam
Agnieszka Radwańska - Madison Keys
Agnieszka Radwańska (1,47)✅ bet365​
10/10​

Podam jeszcze typ na Polkę, ponieważ jej zwycięstwo powinno tutaj być formalnością. Kurs jest niski ale proszę Państwa, Pani Agnieszko, jeżeli z Keys w takim momencie nie możesz wygrać no to po co w ogóle ta wyprawa na Wimbledon? Trawa to królestwo Polki, rywalki odprawia w dwóch setach, gra jak gra ale radzi sobie. Jeżeli z Jankovic sobie poradziła tym bardziej poradzi sobie z Keys. Co prawda Madison to już inna szkoła jazdy. Tutaj trzeba się nastawiać na mocny serwis Amerykanki który może być ciężki do przełamania. Jeżeli Polka nie będzie trafiać pierwszym podaniem niech chociaż doda więcej rotacji do drugiego podania skoro sił brak, ponieważ drugie podanie na pewno będzie potraktowane solidną petarda ze strony Keys. Agnieszka powinna wyrzucić rywalkę jej własnymi błędami. Amerykanka zaszła niespodziewanie daleko ale nie oszukujmy się, jej rywalki powalające nie były do tego Amerykanka popełnia wystarczającą liczbę błędów aby Polka na tym skorzystała. Niech Agnieszka gra nisko nad siatką niech odgrywa slajsem pod końcową linie, zmienia tempo gry, rzuci czasami skrótem a Amerykanka na pewno się pogubi i zacznie piłki wyrzucać na auty i w siatkę. Nie oszukujmy się, ale Madison nie należy do zawodniczek które potrafią grać technicznie. To ten model zawodniczek które chcą wszystko zakończyć siłą, i najlepiej kilkoma solidnymi strzałami. Oczywiście Amerykanka formę ma całkiem niezłą, jednak patrząc na jej mecze podczas Wimbledonu widać że nie gra równo, a rywalki jej pomagają. Niech Polka będzie robiła mniej błędów od rywalki a sama Madison Keys wyrzuci się z turnieju. Uważam, że Polka znajdzie się w półfinale.

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
Radwanska-Keys 7-6 3-6 6-3 ✅✅
over 17,5 gemów
1,20 Unibet
Świat oszalał...Może nie wyjedziemy za taki kurs na Ibize, ale powinno być być na bieżące potrzeby(piwko, papieroski);). Nie będę lał wody jak obie w tym roku grają, jest jeden istotny argument za Keys. Top 1 w Wimbledonie 2015 w liczbie asów, sztuk 47. Łatwo jej przełamać nie będzie, taki kurs to bajka. Panie grały już na trawie 2 lata temu w tym samym turnieju i była ciężka 3-setówka dla Agi. Ogólnie jutro będę trzymał za Isie, ale coś czuje że będzie jeszcze trudniej niż z Janković. Dla &quot;odważnych&quot; można grać większe overy, Realne jest 20 gemów minimum. Myślę że zamiast grać za 100 wygraną Radwańskiej lepiej klepnąć over 17,5 za 250zl.

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
To co napisał Abraxas... no nie wiem jak to skomentować, po prostu złapałem się za głowę... Co mam na myśli? Wybiórcze podejście, myślenie życzeniowe. Gość pisze, że Muguruza pokonała Wozniacki, która nie ma argumentów na granie pod końcową linię z FH przez Hiszpankę, okej... ale dlaczego w takim razie pomijamy w tym momencie Angelique Kerber, będącą notabene w wielkiej formie? Z Bacsinszky sytuacja odwrotna - mowa o &quot;wielkim&quot; zwycięstwie z chimeryczną Lisicki, dla której owszem, jest to ulubiony Szlem w roku, lecz nigdy nie ma pewności kiedy natrafi na swój gorszy dzień? Naprawdę, szanujmy się. W kontekście dzisiejszego spotkania napisał o... mocnej psychice Bacsinszky, bo w końcu odwróciła losy spotkania na swoją korzyść ????. Może spójrzmy na to z drugiej strony - w pierwszym secie zaprezentowała się wprost żenująco i jeśli zanotuje tak długi przestój z Muguruzą, jak w meczu z Niculescu (jeszcze do co najmniej połowy seta męczyła się z samą sobą) to będzie pakować manatki. TOP 6 psychiki? To chyba żart, tak? Co chciałbym przypomnieć - półfinał Roland Garros, problemy Sereny Williams i kontrolowanie spotkania przez Timeę do stanu 3:2 z przełamaniem. Co nastąpiło potem? Kompletne załamanie gry, nie potrafiła odnaleźć siebie na korcie przegrywając, uwaga, 10 (!!!) gemów z rzędu. To jest TOP 6 psychiki? To jest zapominanie o nieudanych zagraniach? Ja rozumiem, szanuję, jeśli ktoś ma odmienne zdanie do mojego, ale błagam, uargumentuj mi to solidnymi przesłankami, bo przepraszam bardzo, ja nie potrafię sugerować się zdaniem kogoś, kto wysyła tzw. &quot;analizę pod typ&quot;, pomijając pewne, być może kluczowe, fakty na korzyść własnej zawodniczki/zawodnika bądź odwrotnie - na niekorzyść przeciwnika. To by było na tyle, teraz do rzeczy:
Obserwuję Muguruzę w zasadzie od początku turnieju i jestem strasznie, wręcz ogromnie zaskoczony. W spotkaniu z Mirjaną Lucic-Baroni widziałem całkiem niezłe value na Chorwatkę, bo w końcu &quot;Muguruza nie zawsze jest regularna i nie wierzę, że będzie grać na równym poziomie przez całe spotkanie&quot;. Okej, była półfinalistka Wimbledonu pokonana, lecz w trzeciej rundzie Hiszpanka miała mierzyć się z będącą w naprawdę wielkiej formie Kerber, która niedawno zwyciężała w Birmingham, podchodząc do meczu z Garbine z bilansem 7:0. W tym momencie warto wspomnieć o fakcie, że dla Angelique, podobnie jak dla Lisicki, &quot;jest to główny turniej w roku, na którym radzi sobie znakomicie&quot; ;). W roku poprzednim osiągnęła ćwierćfinał, eliminując Sharapovą a ulegając fenomenalnej wówczas Bouchard, w roku 2012 także półfinał na kortach Wimbledonu. Kolejny aspekt - Bacsinszky ma kapitalną psychikę? To co w takim razie powiedzieć o Garbine, która w meczu z Kerber obroniła, uwaga, 9 piłek setowych, ostatecznie rozstrzygając pierwszego seta na swoją korzyść? Nawet mimo miazgi w drugim secie, kiedy myślałem, że &quot;wszystko wraca do normy i Niemka idzie po mecz&quot; podniosła się i zdeklasowała Angelique w decydującym secie.
Z reguły mówi się, jakoby Muguruza nie była zawodniczką na trawę, co jest stwierdzeniem nieco przekłamanym. Oczywiście - z pewnością nie jest to ulubiona nawierzchnia Garbine (podobnie zresztą jak Timey), bowiem Hiszpanka, jak sama narodowość mówi, wychowana jest na kortach ziemnych, lecz warunki do gry na grassie z pewnością posiada. Przede wszystkim - Muguruza gra bardzo agresywnie, spycha swoje przeciwniczki do defensywy, forehand często ląduje na końcowej linii. Nie wstrzymuje ręki, pełna ofensywa. Oczywiście wiąże się to ze sporą ilością niewymuszonych błędów, lecz &quot;kto nie ryzykuje ten nie pije szampana&quot;, a jak pokazują dotychczasowe spotkania - ryzyko w tym wypadku z pewnością się opłaca, bowiem najważniejsze piłki, zarówno w meczu z Kerber jak i z Wozniacki wygrywała dzięki swojej ofensywie. Faktycznie - myślałem podobnie, to znaczy - &quot;musi się w końcu wystrzelać&quot;. Cóż, ***** prawda. Jak pokazują obecne wyniki - przygotowała się do Wimbledonu bardzo, ale to bardzo solidnie, jest w świetnej dyspozycji i nie ma żadnych przesłanek ku temu, aby stwierdzić, że się wystrzela bądź już się wystrzelała. Jeśli miałaby się &quot;wystrzelać&quot;, to z pewnością zrobiłaby to właśnie z Wozniacki, gdyż nieco &quot;przebijacki&quot; styl Caro dobitnie obnaża tego typu zawodniczki, co pokazał mecz z Giorgi, która faktycznie się wystrzelała.
Szanuję Timeę, zarówno za jej wyniki w tym roku, jak i ogólnie jej grę. Przede wszystkim świetny backhand, podoba mi się jej myślenie na korcie, ale nie gloryfikowałbym jej zwycięstwa nad Lisicki. Przede wszystkim, jak wspomniałem na początku, Sabinka jest bardzo chimeryczna i do tegorocznego Wimbledonu z pewnością nie przystępowała w optymalnej dyspozycji. Zwycięstwa w dwóch pierwszych rundach nie przyszły jej z łatwością, serwis kompletnie nie siedział - w meczu z Gajdosovą 46% pierwszego i 50% wygrywanych piłek z drugiego podania. Z McHale wyglądało to lepiej pod względem pierwszego - 62% i wygrywane piłki po pierwszym - 78%, lecz po drugim podaniu żenujące 34% wygrywanych piłek, co utrzymało się do meczu z Bacsinszky - nie dość, że pierwszy serwis zaledwie w 55%, to ponownie żenujące 36% piłek wygrywanych z drugiego. Oczywiście, wszystko jest kwestią taktyki, ale to jednoznacznie pokazuje, iż Lisicka była w tym roku po prostu do ugryzienia. Nie mówiąc już o tym, że jedynie z Gajdosovą była na plusie, pozostałe mecze na minus względem winnery/UE. Dlaczego tak się rozwodzę nad Lisicki, jeśli ona już od kilku dni jest w domu? Powtórzę się - to nie jest żaden wyznacznik. W tym przypadku jeśli ktoś ma się wystrzelać to prędzej zrobi to Bacsinszky, bo w spotkaniu z Niculescu było widać wyraźny spadek dyspozycji. Naprawdę - nie wiem co przemawia za osobami, które grają na Timeę po tak żenującym spotkaniu w jej wykonaniu. Bądźmy szczerzy - Niculescu w tym roku ma wyjątkowo dobry sezon na trawie, ale to nie jest jej nawierzchnia. Ja po tym co zaprezentowała Szwajcarka w meczu z Moniką nie byłbym w stanie postawić na nią złamanego grosza.
Prawdziwym testem dla Bacsinszky będzie dzisiejsze spotkanie z Muguruzą, bowiem jest ona w zdecydowanie lepszej dyspozycji (bądź ma po prostu lepsze warunki do gry na trawie) od pozostałych przeciwniczek Szwajcarki. Jak już wspominałem - pełna ofensywa i myślę, że tak, jak w pozostałych spotkaniach - to ona będzie dominującą stroną w meczu z Timeą. Pytanie - czy Bacsinszky będzie w stanie znaleźć na to antidotum? Muguruza posłała w tym turnieju łącznie 124 winnery, w tym aż 57 z samą Kerber (przy 43 niewymuszonych, co jak na WTA jest raczej bardzo dobrym wynikiem). Z Caro wyglądało to nieco gorzej, 29/33, czyli minus, lecz biorąc pod uwagę styl, jaki prezentuje Dunka - minus bardzo niewielki, nie mający wpływu na wynik spotkania. Nie ma co ukrywać - punkty wygrywane po drugim podaniu to także mankament Hiszpanki, od pierwszej rundy wyglądało to następująco: 47%, 44%, 42%... ale, w spotkaniu ze świetnie returnującą Wozniacki, gdzie pierwszy serwis siedział w zaledwie 53% (notabene najgorzej ze wszystkich spotkań) zaliczyła bardzo dobre 59% wygrywanych punktów po drugim podaniu. Samo spotkanie z Caroliną nie budzi na mnie podziwu, gdyż ja osobiście grałem już przeciwko Dunce w meczu z Giorgi, ale na pewne statystyki z pewnością warto zwrócić uwagę.
Moim zdaniem: Muguruza od początku spotkania zaprezentuje ofensywny tenis i będzie dominować na korcie. Bacsinszky zaprezentowała się naprawdę źle z Niculescu i ciężko jednoznacznie powiedzieć, czy było to jednomeczowe obniżenie dyspozycji, czy jednak wyraźny spadek formy. Mimo wszystko - takie spotkanie w wykonaniu Szwajcarki kompletnie mnie nie przekonuje i nie rozumiem motywów ludzi grających w kierunku Timey po takim meczu. Jeśli w dzisiejsze spotkanie rozpocznie równie fatalnie co z Rumunką, to jestem wręcz przekonany, że Garbine odeśle ją do domu w dwóch setach. Bacsinszky, aby wygrać musi wejść na jeszcze wyższy poziom, niż w pozostałych dwóch setach z Niculescu, bo na Hiszpankę może być to po prostu za mało. Szwajcarka w poprzedniej rundzie również na minusie względem winnery/UE, a co za tym idzie - to darmowe punkty dla Muguruzy, która raczej koncentruje się na własnych wygrywających uderzeniach i nie czeka na błędy rywalek. Jeśli Hiszpanka pośle tyle winnerów, co w spotkaniu z Wozniacką i Kerber, a do tego Bacsinszky wspomoże ją kilkoma niewymuszonymi - jestem wręcz przekonany o zwycięstwie Garbine. H2H 1:0 na korzyść Muguruzy, obie Panie spotkał się ze sobą stosunkowo niedawno, na Australian Open 2015. Jak wiadomo, gra na hardzie jest bliższa do grassu, niż clay. Co mam na myśli - Muguruza już pokonała na szybszych kortach Bacsinszky. Obecnie jest w świetnej, zaskakującej dla mnie dyspozycji i odniesie zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu
Garbine Muguruza - Timea Bacsinszky 1 @ 1,66 (Bet365) 2:0 (7:5; 6:3) ✅ - chociaż mam wrażenie, że - biorąc pod uwagę spadki na Szwajcarkę - kurs do rana jeszcze wzrośnie.

Otrzymane punkty reputacji: +22
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Co do Muguruzy widac bylo, ze dziewczyna jest strasznie wykonczona po meczu z Kerber. Wozniacki jakby lepiej zagrala mogla ja wyrzucic z turnieju. Bacsinsky gra kiepsko. Ogladalem jej tenis na tym turnieju i naprawde jest to cien zawodniczki z French Open. Muguruza jak nie opadnie z sil powinna ja pokonac, no ale szwajcarka jest madra tenisistka, tutaj kazdy wynik jest mozliwy dlatego nie biore tego meczu ale 3mam kciuki za hiszpanke ????
Moj typ na dzis: Radwanska vs Keys KEYS 2.75
Radwanska poprawila gre, naprawde gra dobrze na trawie. Lecz nadal ma problemy z zawodniczkami grajacymi silowy tenis, przyklad Bencic. Dzis zagra z Keys, ktora tez poprawila swoja gre od czasu, kiedy zagrala pierwszy mecz w tym roku na trawie i na tym turnieju idzie jak burza. Olga naprawde grala wczoraj mocny, silowy, rozrzucajacy po korcie tenis a mimo to Keys dala rade. Keys miala mnostwo konczacych zagran, ponad 30. Niestety tez sporo niewymuszonych bledow, az 26. Licze tutaj na zwyciestwo silowego tenisa, jak jeszcze Keys bedzie mniej bledow popelniac powinna ograc Age.
WYNIK: 7:6 3:6 6:3 Keys troszke za duzo bledow. Mecz z Muguruza NO BET. Ale 3 mam kciuki za Age, ma wieksze doswiadczenie i to moze zawarzyc, choc ta Muguruza to swiruska ????

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Po obecnych kursach to wg mnie nie warto grać spotkania Mugu z Timeą.. imo tam wszystko może się zdarzyć. Grałem Mugu z Woźniacki o czym pisałem wczoraj, ale dzisiaj już nie jestem jej taki pewien. Jedynie zastanawia mnie jak Timea mogła aż tak męczyć się z Monicą.. no przecież to miało być łatwe zwycięstwo.
Teoretycznie Mugu powinna wygrać, h2h 1:0 dla niej, w dwóch poprzednich meczach ograła znane nazwiska a Timea zagrała bardzo słabo z Niculescu. Ja jednak poczekam na live i po 1.secie będę chyba próbował łapać kursik przeciwko prowadzącej w spotkaniu, licząc, że będą 3 sety i będzie można zamykać z zyskiem.
--
Dzisiaj niespodzianek trzeba szukać w innych spotkaniach ????
Azarenka wygra przynajmniej seta @2,05, stawka 5/10 ✅
Azarenka wygra @4,2, stawka 1,5/10
⛔
Serena nie jest w najwyższej formie co doskonale było widoczne w spotkaniu z Watson. Natomiast forma Azy rośnie i wczoraj bardzo łatwo poradziła sobie z Bencic. W obecnym sezonie Serena z Azą grała dwa razy i oba spotkania kończyły się po wyrównanych trzech setach. W Madrycie Aza miała nawet 3 piłki meczowe serwując na mecz, jednak przegrała swoje podanie z *40:0 i w tiebreaku wygrała Serena. Dzisiaj liczę, że secik spokojnie jest w zasięgu Azy.
Coco wygra przynajmniej seta @2,4, stawka 5/10 ✅
Coco wygra @5,3, stawka 1,5/10
⛔
Coco zagrała wczoraj bardzo dobrze z niebezpieczną w tym sezonie Safarovą. Przegrywała 1.seta 4:5* i wyciągnęła, demolując w tiebreaku 7:1. W 4.gemie 2.seta wybroniła się z *0:40 i znowu wygrała tiebreak (7:4). Super radzi sobie w tych tiebreakach - wygrała go również w spotkaniu z Pliskovą (7:5).
Maria wczoraj męczyła się przy swoim podaniu, w 1.secie miała *5:3 (serwowała na set) i połamała się, a w 2.secie przegrała podanie w 3.gemie i broniła BP w piątym a przecież Diyas to żadna potęga na korcie.
Niby mecz meczowi nie równy ale zawsze podobają mi się takie kwiatki: Lucie wygrała na French Open z Marią, Coco wygrała z Lucie czyli:
Coco &gt; Lucie &gt; Maria
oczywiście potraktujcie powyższe z przymrużeniem oka ;)
--
podsumowanie:
zainwestowane: 13 jednostek
wygrane: 22,25 jednostek
na czysto: 9,25 jednostek ✅

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Radwańska - Keys --- Keys +5 gemów @ 1,48 ✅
Z racji tego, że dziś mamy przerwę w grach w rozgrywkach singlowych mężczyzn postanowiłem zamieścić z tej okazji wpis w dziale WTA co do tej pory mi się nie zdarzało. Nasza zawodniczka jak do tej pory w tym turnieju spisuje się bardzo dobrze i chyba można powiedzieć, że forma wróciła na właściwy poziom. Krakowianka odnosiła w przeszłości dobre wyniki na Wimbledonie i ten występ też może zaliczyć do udanych, do końcowego triumfu jednak zawsze jej czegoś brakuje. Może nie potrafi poradzić sobie z presją, a może jest zbyt słaba fizycznie by wygrać cały turniej. W tamtym roku stanęła na przeszkodzie Makarova, która z tego co się orientuję gra dość siłowy tenis, a w 2013 Lisicka. Dziś jej rywalka będzie grać podobnie - prosty tenis oparty na serwisie i sile. Co ciekawe obie tenisistki spotkały się na Wimbledonie w 2013 i Radwańska wygrała w 3 setach. Na pewno Keys zrobiła postęp od tego czasu, natomiast Radwańska lepsza niż 2-3 lata temu już raczej nie będzie. Keys ma spore szanse by powalczyć na równi z Krakowianką.

opmihau 89

opmihau

Użytkownik
Ja z kolei proponuję ugryźć dziś ten mecz jeszcze inaczej.

S.Williams - V.Azarenka over 20,5 gema @ 1.72 ✅
S.Williams - V.Azarenka over 2,5 seta @ 2.75 ✅

Tu nie będę się za bardzo powtarzał, większość z Was jest zgodna że Azarenka spokojnie może urwać seta, nawet powalczyć o awans, a nawet gdyby nie, to linia 20,5g jest do złapania nawet przy porażce Azarenki 2-0. Biorę pod uwagę H2H tylko z 5 ostatnich spotkań, taki wynik między obiema paniami padł raz, Serena wygrała 7-5, 6-4 -&gt; pokryła over. Reszta to już &quot;trzy setówki&quot;. Moim zdaniem bardzo prawdopodobny typ.

przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
???? Keys M. - Radwanska A.
0:2 DW 2.20 Unibet
07.07.2015 16:00

Jak dla mnie warto pójść w stronę Agnieszki Radwańskiej, która naprawdę w świetnym stylu powróciła do formy - co prawda ma swoje jakieś chimeryczne zagrania, ale moim zdaniem dziś nie będzie ich za dużo, a przynajmniej nie tyle, aby mogła stracić seta z Amerykanką. Każde kolejne spotkanie Agnieszki będzie już bardziej wymagające fizycznie. Myślę, że ona sama o tym wie doskonale, że nie może sobie pozwolić na zmęczenie grając dodatkowego seta. Keys ma słabszy pierwszy serwis co z pewnością Agnieszka będzie chciała wykorzystać dobrze returnując. Agnieszka bez straty seta i myślę, że tak zostanie. Z pewnością wygra to spotkanie, wątpię, aby straciła taką szansę na powrót do dobrej formy. Moim zdaniem 8/10 - polecam serdecznie.

???? Sharapova M. - Vandeweghe C.
Powyżej 2.5 setów 3.00 Bet365
07.07.2015 14:00

Może typ trochę ryzykowny, ale Vandeweghe ograła do zera Safarovą, na którą bardzo liczyłem. Co prawda w meczu Safarovej widziałem, że już z Amerykanką Stephens miała problem - chodzi o pierwszy set -, ale myślałem, że to chwilowe. Trochę mnie razi jak dużo podwójnych błędów popełnia Vandeweghe, która może dziś pokaże na co ją stać i zagra z pierwszego serwisu lepiej i ugra seta. Moim zdaniem 5/10, ale po takim kursie śmiało można próbować.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom