>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wimbledon 2015 - turniej główny

Status
Zamknięty.
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Bencic-Friedsam 1 @1.22
Hmm...Niby mecz odlegly w czasie, ale mi to wyglada na promocje wrecz. Bencic gra znakmicie, wygrala w Eastbourne, wiec nei zatrzyma sie w polowie drogi. Wczoraj miala bardzo trudny mecz z Pironkova, ktora rzuciala na mloda Szwajcarke wszystko co miala, bo i Bulgarka to wybitna specjalistak od tej nawierzchni, a i tak wygrala Bencic. Friedsam ma pare i krzepe, ona wygrala trueniej ITF przed Wimbledonem, ale to jedna kljest roznica. Mysle, ze jest to fajny kurs do kombinacji, a proponuej wziac teraz bo nie sadze, zeby sie utrzymał do dnia meczu.

hektor1 703

hektor1

Użytkownik
Hantuchova/Stosur - Husarova/Kania
Hantuchova/Stosur @ 1,44 Bet365
Wynik: 6:1; 7:5 ✅✅✅

Podobnie jak wczoraj trafiłem na typ z debelka. Po raz kolejny uważam, że kurs jest nieco zawyżony, ale to lepiej tylko dla nas. Mecz za niedługo, ale mam nadzieję, że każdy przeanalizuje razem ze mną to spotkanie i zdąży postawić.

Hantuchova ze Stosur swego czasu grały na bardzo wysokim poziomie, jeśli chodzi oczywiście o grę podwójną. Dwie bardzo doświadczone, bo ponad trzydziestoletnie tenisistki, które zaznały w światowym deblu smaku sukcesów. Słowaczka ma na swoim koncie dwa finały wielkich szlemów, wygrała 9 turniejów rangi WTA. Dosyć wysoka tenisistka, całkiem nieźle poruszająca się po korcie. Wczoraj w singlu pokonała bez problemu Dominikę Cibulkovą, więc widać, że forma przyszła w dobrym momencie. Najwyżej sklasyfikowana na 5 miejscu w rankingu deblistek.
Jej partnerką jest Samantha Stosur. Australijka, która ma już za sobą świetną karierę. Ma naprawdę czym się pochwalić. 1 miejsce w rankingu w grze podwójnej, a także 4 miejsce w singlu. 2 wielkie szlemy na jej koncie, a także 24 inne turnieje w WTA. 3-krotnie meldowała się w finale Wimbledonu, jednak ani razu nie udało się ostatecznie triumfować. Wczoraj w 1R singla, pokonała w 2 setach Kovinic, co również dobrze świadczy przed dzisiejszym spotkanie w deblu.
Obie panie to top światowego debla. Rankingi w tym roku o niczym nie świadczą. Z lat wstecz niby też, ale doświadczenie w tak prestiżowym turnieju może wziąć górę. Myślę, że obie są w niezłej formie, a gry deblowej się nie zapomina, tak jak jazdy na rowerze.

Przeciwniczkami będzie para złożona można powiedzieć z przepaści pokoleniowej. 41-letnia Husarova wraz z naszą rodaczką - 22-letnią Paulą Kanią.
Słowaczka, bardzo doświadczona, lecz bez większych sukcesów w Wielkich Szlemach jak przeciwniczki na przekroju jej bardzo długiej kariery. Niby najwyżej sklasyfikowana w rankingu była na 3 miejscu, jednak to za sprawą triumfów w turniejach niższej rangi w WTA. Tenisistka, która na kortach trawiastych sobie nie radzi, na potwierdzenie 15/22, a od 5 lat nie wygrała żadnego spotkania wraz z partnerką u boku.
Polka natomiast, to młoda niedoświadczona zawodniczka, która dopiero raczkuje w światowym tenisie. O grze podwójnej nie ma zielonego pojęcia według mnie. Podobnie jak jej partnerka, na trawie nie czuje się zbyt dobrze. 0/3 robi wrażenie, nie?
Obie rozegrały razem 8 spotkań w tym sezonie, jednak 6 z nich były na kortach ziemnych, gdzie czują się najlepiej. Trawa w tym sezonie zweryfikowała, że kompletnie się na nią nie nadają. Z 2 spotkań przed Wimbledonem nie wygrały żadnego.

Podsumowując, według mnie spotkanie podobne do wczorajszego, które analizowałem w dziale ATP. Kurs jednak nieco niższy, jednak mnie zadowala w 100%. Hantuchova i Stosur, mimo wieku i sukcesów sprzed lat, to nadal według mnie zawodniczki z top 10 światowego debla kobiet. Obie czują się nieźle na trawie, a do tego forma wczorajszych meczach prognozuje nam na łatwe zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +25
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Bencic vs Friedsam FRIEDSAM 4.85
A ja tu ide w strone rywalki mlodej Bencic. Bencic zagrala kiepsko z Pironkova, gdyby sie dziewczyna nie speszyla i rozrzucala ja moglaby ten mecz wygrac. Troche w nogach Bencic juz ma, widac przemeczenie w jej grze, proste bledy, serwis nie tak silny i stabilny a Friedsam potrafi rozrzucic, potrafi skonczyc. Tj tenis kobiecy, wszystko moze sie zdarzyc a jak Friedsam bedzie tego dnia regularna widze duze szanse powodzenia mojego typu.
WYNIK: 7:5 4:6 6:0 Bencic zagrala niezle spotkanie ale ten kto korzystal z mojego typu np. biorac +1.5 seta mogl troszke zarobic ????

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Daniela Hantuchova § Heather Watson
HANTUCHOVA 1.83 William Hill
Tutaj idę zdecydowanie w stronę doświadczonej Wyjadaczki kortów trawiastych, Daniela na grassie w tym sezonie odnotowuje całkiem fajne wyniki,zawsze w nią wierzyłem niesamowity talent szkoda ze gra w kratkę i wiek niestety nie pozwala na rozwinięcie skrzydeł.W pierwszej rundzie pokonała w dwóch setach zawsze groźna Cebulę to robi wrażenie.Heather Watson hm? powinno już jej nie być Garcia wyeliminowała się sama, naparzajc każda piłkę z całej siły bez ładu i składu meczu się nie wygra, strasznie zawiodła francuska,Watson pod presją gra bardzo kiepsko,serwis bardzo przeciętny krzywdy Danieli nim nie wyrządzi Słowaczka w przeciwieństwie do Garci potrafi bardzo dobrze returnowac,doskonale gra w polu jak i przy siatce no niestety nie widzę tutaj jakichkolwiek argumentów przemawiajacych za Brytyjka Publiczność za nią spotkania nie wygra i trybuny nie pomaga.Nawierzchnia zdecydowanie po stronie Slowaczki ,ranking zbliżony,umiejętności czysto techniczne znów po stronie Słowaczkai,serwis także Daniela,doświadczenie Daniela,głowa...niestety Daniela ma z nią ogromne problemy i tego się jedynie obawiam że się zagotuje pod czaszka a jutro ma być u w Londynie 36 C wow! Kursy wyrównane w większości bukow spadają na Słowaczke

Otrzymane punkty reputacji: +6
louisarmstrong 1,5M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis WTA Wimbledon
spotkanie :Errani S. (Ita) - Krunic A. (Srb)
Typ zw A.Krunic
kurs 3.1
Pinnacle
U pań w robi się ciekawie Halep i Bouchard mamy już za burtą.Dzisiaj też się spodziewam sensacji ale nie w tym pojedynku , tutaj liczę na małą niespodziankę.Sary Errani nikomu nie trzeba przedstawiać , bardzo doświadczona i ograna zawodniczka , w czołówce światowej od lat , z wielkim sercem i małym wzrostem.Tenis Sary poza serwisem prawie nie posiada słabych punktów , no może jeszcze jeden słaby punkt nawierzchnia trawiasta.
Sara w tym sezonie rozegrała na razie 3 mecze na trawie:
6.15 WIM Errani S. (Ita) Schiavone F. (Ita) 2 : 1
24.06.15 EAS Gavrilova D. (Rus) Errani S. (Ita) 2 : 1
23.06.15 EAS Strycova B. (Cze) Errani S. (Ita) 1 : 2
bilans meczów na traiw 13 zwycięstw 17 porażek
Dzisiaj po drugiej stronie siatki staje młoda 22 letnia zawodniczka z Serbii Aleksandra Krunic.Ma ona 3 centymetry wzrostu przewagi nad Errani natomiast włoszka ma okolo 8 kg przewagi nad Serbką:).Największy dotychczasowy sukces Krunic to czwarta runda turnieju głownego US open , gdzie sprawiła nie lada sensację pokonująć w 3 rundzie 2:0
Petrę Kvitovą (w kolejnej rundzie po zaciętym meczu uległa nieznacznie Azarence 2:1)
Aleksandra w tym roku rozegrała na trawie :
29.06.15 WIM Krunic A. (Srb) Vinci R. (Ita) 2 : 0
21.06.15 EAS Hercog P. (Slo) Krunic A. (Srb) 2 : 0
20.06.15 EAS Krunic A. (Srb) Smitkova T. (Cze) 2 : 0
17.06.15 BIR Krunic A. (Srb) Kuznetsova S. (Rus) 0 : 2
16.06.15 BIR Watson H. (Gbr) Krunic A. (Srb) 0 : 2
14.06.15 BIR Gibbs N. (Usa) Krunic A. (Srb) 1 : 2
13.06.15 BIR Askew S. B. (Gbr) Krunic A. (Srb) 0 : 2
Na uwagę zasługują zwłaszcza zwycięstwa nad świetnie dysponowaną ostatnio Watson i
ostatnie nad Vinci(partnerka deblowa Errani)oba 2:0.W dzisiejszym meczu spotykają się podobne zawodniczki jesli chodzi o styl i warunki fizyczne , Krunic ma lepszy serwis , równie dobrze biega i gra w obronie , po stronie Eranni na pewno doświadczenie i lepsza gra przy siatce. Ten mecz to typowe 50/50 a ja idę w stronę Serbki i sporego Valu.
Myślę że czeka nas ładny dla oka emocjonujący mecz (może nawet mecz dnia pod tym względem , chociaż mecz Mattek-Sands -Ivanovic zapowiada się równie ciekawie i tutaj widzę małe szanse na SĘSACJĘ - świetny kurs na Amerykankę)
motto bukmacherskie na dziś :
Życie to jedana wielka wymiana nie ekwiwalentna

Otrzymane punkty reputacji: +6
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Jelena Ostapenko - Kristina Mladenovic Typ: Ostapenko @ 3.89 Pinnacle
Jelena Ostapenko - Kristina Mladenovic Typ: Ostapenko +4.0 gema AH @ 2.25 Pinnacle

Na pierwszy rzut oka argumentów za Łotyszką nie ma zbyt wiele. Mladenovic notuje bardzo dobry sezon, zaś z kortami trawiastymi jest naprawdę dobrze zaprzyjaźniona, gdyż jest finalistką juniorskiego Wimbledonu z 2009 r. oraz zwyciężczynią seniorskiego miksta oraz finalistką seniorskiego debla. Należy mieć jednak na uwadze, że Ostapenko to zwyciężczyni juniorskiego Wimbledonu z 2014 r. Oczywiście gra na poziomie juniorskim od gry na poziomie seniorskim różni się poczynając od aspektu siłowego na wytrzymałościowym kończąc. Sęk w tym, że te elementy tenisowego rzemiosła nie są aż takie istotne na trawie. Tutaj należy dobrze wykorzystywać geometrię kortu, dobrze serwować, grac płasko i bezkompromisowo. Są to bezwzględnie atuty Ostapenko, która sensacyjnie odprawiła Carlę Suarez Navarro. Tym razem na pewno będzie o wiele trudniej tym niemniej nie pozbawiam Jeleny szans. Mladenovic zdarzają się przestoje i zaskakujące porażki, zaś myśl, że młoda nieopierzona zawodniczka, z kraju o którego pojęcia Kristina może nawet nie mięć, może ją pokonać może się okazać jako punkt zapalny jej przyszłej porażki. Inna sprawa, że kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.

galgan23 521

galgan23

Użytkownik
Anastasia Pavlyuchenkova - Angelique Kerber
under 20 @ 1.82 Pinnacle zwrot ▶ 5-7 2-6 E: szkoda tych powrotnych w 1 secie, byłoby mega izi a tak zwrot
Faworytka tego starcia jest jedna - Angelique Kerber, która jeżeli dotrwa ze swoją obecną formą do końca turnieju, ma szanse na sprawienie wielkiej niespodzianki i walkę o zwycięstwo nawet i w całym cyklu. Pytanie brzmi tylko, czy forma nie przyszła zbyt szybko, tj. umożliwiła jej już wygranie turnieju w Birmingham i pokonanie po drodze Lisicki, Jankovic, Pironkovej i w finale Pliskovej. Można być pewnym, że w dwa dni po wygraniu z Witthoeft bez straty gema nic się nie pogoroszy, jedynie jej pewność siebie może ulec zmianie (na lepsze). Nie należy oczywiście tylko wokół tego imponującego osiągnięcia w stylu Sereny Williams przewidywać wynik jej następnego spotkania, bo Witthoeft na trawie to słabiutka zawodniczka w porównaniu do Niemki, a i sama Karina już w drugim secie straciła maksymalnie motywacje i w swoich 3 gemach serwisowych ugrała zaledwie 3 punkty. Pavlyuchenkova to trochę wyższy pułap, ale na trawie nadal nic specjalnego nie prezentuje. Gdyby Barthel utrzymała w decydującym momencie swojego spotkania swoje podanie i wykorzystała piłkę meczową, nie oglądalibyśmy jej w drugiej rundzie. Nie mówię, że obejrzymy tu po raz kolejny takie lanie jakie Kerber zafundowała Witthoeft w poprzedniej rundzie, samej Rosjance 3 miesiące temu w Soczi (6-0, 6-1), ale under 20 gemów po kursie 1.82 wydaje się naprawdę niezłą opcją.

Petra Kvitova - Kurumi Nara
under 17.5 @ 1.83 Sportingbet ✅ 6-2 6-0
Linia niska, ale nie ma się co dziwić, Petra przyzwyczaja powoli swoich kibiców do naprawdę przekonujących wygranych nad słabszymi przeciwniczkami w pierwszych rundach. Obrończyni tytułu sprzed roku rozpoczęła turniej wygraną z Kiki Bertens tracąc zaledwie jednego gema w całym spotkaniu. Jeśli chodzi o jej gemy serwisowe, straciła zaledwie 1 punkt na wszystkie jej 7 gemów! Nara rywalizowała w poprzedniej rundzie z naszą Magdą Linette, która była zmuszona skreczować po ponad dwóch godzinach gry przy stanie 6-3 3-6 3-4. Forma Japonki zupełnie dla mnie jest nieprzekonywująca, dała naszej zawodniczce wiele okazji na przełamanie i jeżeli znacząco nie poprawi swojej gry, Petra w obecnej formie powinna bez problemu wiele z nich wykorzystać i szybko zamknąć mecz w dwóch setach. Atakuję under w linii 17.5 gema.
Olga Govortsova - Alize Cornet
over 20 @ 1.70 Pinnacle ✅ 7-6 2-6 6-1
Nie widzę tu opcji, by któraś z nich znacząco zdominowała spotkanie. Cornet sprawiła lekką niespodziankę pokonując bardzo pewnie młodziutką 17-letnią Chorwatkę Konjuh, zwyciężczynię turnieju w Nottingham sprzed 2,5 tygodni. Mówię tu przede wszystkim o stylu, a nie o samym fakcie wygrania spotkania, każdy kto śledził poczynania Konjuh nie mógł się spodziewać tak szybkiej i bezproblemowej przeprawy na korzyść Alize. Govortsova pewnie przebrnęła przez kwalifikacje, oraz przez pierwszą rundę pokonując Mitu 6-1 6-1. Forma Olgi rośnie i na pewno jest w stanie powalczyć tutaj z Francuzką. Linia może być przekroczona spokojnie w przypadku dwóch niejednostronnych setów, a i 3-setówka nie będzie dla nikogo zdziwieniem.

Otrzymane punkty reputacji: +35
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Po wczorajszym trafnym typie z Mattek Sands, ktory byl betem dnia(a ktory pan moderator mi usunal, nie wiem czemu). Ide dalej w kierunku niespodzianek. //Pan moderator usunął Twój post, bo 4 zdania sklecone na szybko i bez żadnego argumentu to nie jest analiza do działu tematycznego.
Makarova vs Rybarikova RYBARIKOVA 3.0
Rybarikova przegrala w tym roku na grassie tylko z Konta, Lisicki i Sveta Kuznetsova, poza tym reszte meczy wygrane. Makarova zagrala tylko 2 mecze. Przegrala rowniez z Konta i teraz wygrana z Vickery. Ogladalem mecz Makarowej i jej gra byla slaba. Pokonala Vickery, bo ta sporo bledow popelniala. Dzis z lepiej ograna Rybarikova prawdopodobnie odpadnie z tego turnieju. Choc mecz bedzie zaciety i wyrownany, mysle ze jednak Rybarikova przejdzie.
WYNIK: 6:2 7:5. Rybarikova dala rade ????
Keys vs Kulichkova KULICHKOVA 5.0
Kulichkova to 19-latka, ktora w tym turnieju wygrala z Wickmayer. Dopiero co wchodzi do elity kobiecego tenisa. Keys zagrala tylko 2 mecze na trawie. Wczesniej porazka z Bencic i teraz meczyla sie z Voegele, ktora nie jest jakas gwiazda tenisa, pokazem sily. Jak kulichkova bedzie trzymac serwis(dala sie przelamac tylko po jednym razie w kazdym secie) to czemu nie. Keys nie nie jest w formie i nie zdziwie sie jak mloda ja ogra.
WYNIK: 6:4 7:6. Szkoda,ze Kulichkova nie wygrala drugiej partii ehh.

Otrzymane punkty reputacji: +3
ziemi6 1

ziemi6

Użytkownik
Radwanska A. vs Tomljanovic A.
Typ: Tomljanovic +5,5
Kurs: 1.97
Kurs fajny, Chorwatka ma mocny serwis i ciezko ją przełamać. Rok temu wygrała z Agnieszką ale wiadomo na ziemi to Aga gra słabiej niz na trawie. Licze i kibicuje Radwanskiej ale takiego pogromu nie będzie.

_hank_ 1,1K

_hank_

Użytkownik
Radwanska A. vs Tomljanovic A.
Typ: Tomljanovic +5,5
Kurs: 1.97
Kurs fajny, Chorwatka ma mocny serwis i ciezko ją przełamać. Rok temu wygrała z Agnieszką ale wiadomo na ziemi to Aga gra słabiej niz na trawie. Licze i kibicuje Radwanskiej ale takiego pogromu nie będzie.
No i potem jest zdziwienie, że posty są kasowane ????

Chorwatka owszem ma mocny serwis, ale wcale nie jest trudno ją przełamać. Potrafi zagrać kapitalnie gema do 0 aby kolejnego praktycznie sama oddać. W 5 meczach, które rozegrała na trawie w tym sezonie została przełamana 15 krotnie i to nie z przeciwniczkami pokroju Radwańskiej. Z kolei Agnieszka mierząc się z zawodniczkami z mocnym serwisem: Hradecka, Stephens , Pliskova przełamywała swoje przeciwniczki kolejno 3, 7 i 4 razy. Ja wiem że czasem czuje się jakiś typ i ciężko to uzasadnić, no ale to lepiej chyba nic nie pisać niż dawać typ w 3 zdaniach, z analiza jednozdaniowa i w dodatku nietrafioną:razz:. Moim zdaniem w tym meczu bedzie wszystko zależało od Agnieszki więc 50/50 aczkolwiek życzę powodzenia.
Jeżeli czujesz dzisiaj faktycznie słabszy dzień Agnieszki to raczej bym szukał handi +4,5 gema po lepszym kursie. Są zawodniczki które nie gra się poniżej kursu 2. Przy Radwańskiej w formie na trawie nie gra się handicapów dodatnich poniżej 2

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Ze swojej strony dodam ze granie handicapów + na przeciwniczki Radwanskie mija sie z celem.Ktora pokryła handi ostatnio? Ja juz sie nie raz przejechałem na tym...Albo minusowe handi na Radwańska albo na przeciwniczkę czysty win.Inne typy nie opłaca sie grac.

Otrzymane punkty reputacji: +31
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Radwanska - Dellacqua 6.69 2/10 pinn

Casey na trawie zawsze grozna, chociaz bardziej deblowo ale i singlowo warto czasem ja pograc. Schmiedlova ladnie ograla, przyzwoity mecz z Pliskova, na Wimbledonie ograla Svitoline i Paszek ladnie po 2-0 (Tamira 6-2 6-2 Elina 7-6 6-3). Teraz czeka Agusia. Radwanska temat rzeka, wole nie rozpisywac sie zabardzo bo hejt pewnie bedzie spory. Generalnie lubie Isie ale gra jak gra, ten sezon jest tragiczny, niby na trawie lepiej ale Aga to zawodniczka negatywnie nieobliczalna. Ona tu moze przegrac z kazdym. Zobaczmy co sie dzialo przed &quot;W&quot;. Z Niculescu 6-0 w trzecim, z Bencic 6-0 w trzecim. Historia sie powtarza, jej brakuje regularnosci i fajnej gry w waznych momentach. Casey wyczuje szanse i kto wie, gdzie tu dawac ponad 6,6 gruba przesada.

Otrzymane punkty reputacji: +10
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Mattek-Sands 3.25⛔

Amerykanka przechodzi renesans. W deblu lśni, a i w singlu też całkiem fajnie pogrywa. Kobita złapała wiatr w żagle po kontuzji. Jej tenis pasuje idealnie na trawe. Podanie-sieć-mocne i płaskie ukąszenia.
Bencic nam w końcu rozkwitła. Oj będzie dziewczyna za niedługo zdobywać tytuły i zaszczyty... no cóż, na dzień obecny ma dużo tenisa w nogach i fizycznym tytanem z pewnością nie jest, organizm też ma swoje potrzeby restytucji. Stawiam na wariatke. Coś czuję że ekstrawagancja i ironiczny uśmieszek dzisiaj wygra!

Andre@

Otrzymane punkty reputacji: +4
rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Belinda Bencic v Bethanie Mattek
1. Set - Suma Gemów Powyżej 8.5 @ 1.40 ✅✅✅

Potęga WTA. Po tragicznym początku seta (0-3), Belinda została opatrzona, dostała plastry oraz pewnie buteleczkę GUMIJAGÓD, przy stanie (1-5) i kursach w granicy @13, podniosła się jak feniks z popiołu.. Wygrywając pierwszego seta 7-5.

Dziś około 15:00 na trawiastych kortach Wimbledonu, dojdzie do ciekawego spotkania, zdolnej 18-tki Belindy Bencic, z nieco starszą doświadczoną, gwiazdą debla Bethanie Mattek-Sands. Belinda już wcześniej wypowiadała się oraz pokazała że lubi trawę. Znakomite wyniki oraz niesamowita wola walki, ukazują nam diament, który wyrósł pod opieką Hingis. Belinda zaliczyła finał w Holandii oraz wygrała swój pierwszy turniej w Eastbourne, gdzie pokonała naszą gwiazdę Agnieszkę. Z drugiej strony Bethanie, która po serii wygranych w deblu, zalicza bardzo dobry występ singlowy na Wimbledonie. Solidna gra, dobry serwis oraz szybkie podejścia pod siatkę rodem z gry deblowej, sprawiły że z Bethanie nie poradziła sobie top10 Ana Ivanovic. Myślę że Panie rozpoczną spotkanie spokojnie i będziemy mieć w miarę wyrównany pierwszy set.

--------------------------------

Otrzymane punkty reputacji: +15
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Krunic A. - Williams V. @6,08⛔⛔ Pinnacle

Krunic imponuje na tegorocznym Wimbledonie,grani niczym na zeszłoroczny USO.
Ryzykowny tenis, świetny serwis, zagrania po linii, dobra gra przy siatce czyli wszystko co potrzeba na trawę. Pokonała poprzednio Errarni,która może wirtuozem nie jest na grassie ale jest ona zawsze groźna i trzeba się napracować w ataku aby zdobyć punkt. Po niemrawym początku i stracie 3 gemów z rzędów, Krunic zdecydowanie weszła w mecz i wygrała 6 gemów z rzędów. 2 set to tie brak i loteria, a 3 set to już świetna gra Krunic.
Venus to już niestety nie jest młodość, problemy w 2r. z Putintseva Yulia, która o grze na trawie nie ma pojęcia, Amerykance będzie bardzo trudno dobiegać do piłek zagrywanych po linii przez Krunic. Bardzo słabo porusza się po korcie, rekonpensują to oczyście mocne płaskie zagrania z fh ale jak zawsze tutaj pojawią się u Venus UE. Po kilku obronach Krunic, które prezentowała w meczu z Włoszkami, może właśnie liczyć na błedy ze strony Williams.
Faworytem w tym meczu nazwisko, nie gra obu zawodniczek.

Otrzymane punkty reputacji: +11
przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
Stephens S. - Safarova L.
0:2 @2.85 Unibet
Miałem nie typować WTA z racji iż jest to wielka niewiadoma, ale nie mogę przejść obojętnie koło takiego kursu ma Lucie Safarovą. Oglądam często spotkania tej zawodniczki i jestem pod wrażeniem jej umiejętności gry. Moim zdaniem dziś rywalkę ma zdecydowanie bardziej wymagająca, ale Safarova nie będzie chciała przegrać seta, który może w przyszłych meczach w tym turnieju może mieć znaczeniem. Podoba mi się spokój z jakim pokazuje się ns kortach. Jest to zawodniczka, która walczy o piłkę i po korcie biega. Jeśli chodzi o Amerykankę, widziałem spotkanie z Agą i nie wiem czy wygrała tego jednego seta ona czy Agnieszka jej w prezencie dała. Dziś idę w typy z dokładnym wynikiem oraz wygranej Safarovej po @1.72 bet365. Polecam!

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Bencic B. - Mattek-Sands B. 2 (+1,5 seta) @ 1,70 Betsafe ⛔ 5-2*, 3SP, medical time-out Bencic i nagle przegrywa 5-7. Bez komentarza ????
Bencic B. - Mattek-Sands B. 2 @ 2,86 Betgun
⛔
Zdecydowanie spore value po stronie Amerykanki. Bethanie ograła w dobrym stylu Ivanovic. W całym meczu miała sporo ponad 20 piłek wygranych z volley&#39;a. Nikogo to raczej nie może dziwić, skoro jest bardzo dobrą deblistką i granie przy siatce nie jest jej obce. Rzadko spotyka się w kobiecym tenisie serve&amp;volley. Ilość UE do winners&#39;ów wyniosła 18/32, co można uznać za spory sukces. Serwis ustawił sporo wymian. 1 as i 0 DF to w przypadku Mattek-Sands jakiś cud. Ivanovic na pewno nie zagrała złego spotkania, ale widać było, że nie jest w formie. Doświadczona Amerykanka korzystała z tego, gdy tylko mogła. Kolejny mecz będzie z zawodniczką grającą zupełnie inaczej. Bencic warunkami i siłą raczej nie ma podejścia do swojej dzisiejszej rywalki. Nadrabia za to dobrym ustawianiem się, wybieganiem i walecznością. 1 serwis jeszcze nie jest taki zły, ale już 2 podanie stoi na dużo słabszym poziomie. W dłuższych wymianach na pewno plus można przyznać Szwajcarce. Siła uderzeń i gra przy siatce moim zdaniem jest po stronie starszej tenisistki. Dodatkowo Belinda ostatnimi czasy grała dość sporo i mimo wszystko z Friedsam pojawiła się lekka zadyszka. Nie chce opierać tego typu tylko na tym, że młódka grała dużo więcej i na pewno jest zmęczona. Istnieje spora szansa, że przemęczenie zacznie się odzywać. Na 3 turnieje rozegrane na trawie w 2 dochodziła do finału, a w Birmingham do 2 rundy. W Londynie ma już rozegrane 2 mecze i każdy kończył się w 3 setach. Podobny przebieg może być dzisiaj. Dlaczego gram na zwycięstwie Amerykanki w Betgunie? Krecz rozliczany jest po 1 punkcie, więc mimo wszystko wolę się zabezpieczyć, gdyby Belinda miałaby nie dograć 1 seta.

Otrzymane punkty reputacji: +27
mirgosik 727

mirgosik

Użytkownik
Rybarikova 1,53 Bet365

Slowaczka zagra z Govortsovą. Dla mnie niepojęte by ktos taki jak Govortsova mial sie dostac do slodkiej szesnastki Wimbledonu. Przeciez jedyne co ona potrafi to walic bezmyslnie w pilke jak najmocniej. Jednak ulozyla jej sie drabinka i Alize Cornet zagrala tragiczny mecz, jak czytalem w relacjach na twitterze obecnych na miejscu.

Rybarikova ograla Makarovą, wiec nie byle kogo na tej nawierzchni. Sama jest specjalistką gry na trawie i jest to jej ulubiona nawierzchnia. Graly juz ze soba, wygrala Magda. Na pewno sposrod tych dwoch jest ta o wiekszym repertuarze zagran. Po prostu umie lepiej grac w tenisa.

Umiejetnosci jutro wyjda na korcie i Rybarikova wykorzysta tą niewątpliwą dziure w drabince i nie musi byc to dla niej koniec.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Wimbledon - London - Grand Slam
Angelique Kerber - Garbine Muguruza
Angelique Kerber (1,30) Bet365

9/10⛔

Przy tak dysponowanej Niemce na kortach trawiastych w tym roku ciężko mi jest przejść obok nawet tak niskiego kursu jakim jest 1,30. Kurs i tak podyktowany z racji rywalki z jaką przyjdzie się zmierzyć dzisiaj Niemce, ponieważ normalnie powinno być tutaj 1,15 - 1,18. Garbine Muguruza straszyła w tym roku na cegle. Jakby nie patrzeć, Hiszpanki dobrze sobie radzą z reguły na kortach ceglanych. Uważam, że Muguruza to zawodniczka wszechstronna, ponieważ nie przeszkadzało jej do tej pory granie zarówno na cegle jak i na hardzie. Coś jednak zacięło się na kortach trawiastych. To bardzo specyficzna nawierzchnia. Albo się lubi na niej grać (Tamira Paszek coś na ten temat może powiedzieć) albo nie. Wszystko wskazuje na to, że w tym roku Mugruzie nie leży specjalnie trawa. Turnieje poprzedzające Wimbledon to była istna porażka w wykonaniu Hiszpanki. Wypadła na starcie z Rybarikowa , a następnie w Eastbourne przegrała w drugim meczu z J. Konta. W Wimbledonie Garbine gra również nierówno. Z Lepchenko męczyła się w pierwszym secie. Amerykanka ma koszmarną formę i wszystko przegrywa i mimo wszystko załapała się na grę. W drugiej rundzie Muguruza męczyła się niemiłosiernie z koleżanką Mirjana Lucic-Baroni która zagrała słaby mecz i ogólnie ma słabą formę ostatnio do tego 33 lata na karku. Muguruza może się wozić na talencie i grać na półgwizdka w pierwszych rundach, ale dzisiaj czeka na nią niemiecki czołg. Jeśli chce pokonać Kerber musi zagrać agresywny tenis tak jak zagrała wczoraj niesiona przez publiczność z H.Watson przeciwko S. Williams. Kerber chwyciła fajną formę w tym roku na trawie. Wygrała turniej w Birmingham. Cały sezon Niemki w zasadzie jest udany. Wygrała w tym roku już kilka turniejów rankingi WTA a podczas Wimbledonu odprawia energicznie rywalki nie pozwalając im się w meczu rozwinąć. W pierwszej rundzie poczęstowała tenisowym rowerkiem swoją pierwszą rywalkę. Podobny wyczyn w tym turnieju udało się dokonać Venus Williams. Uważam, że Kerber może dopaść zmęczenie, przestój, dlatego na sety prognozy nie będę urządzać, ale ostatecznie wygra ten pojedynek Niemka, ponieważ Muguruza przeżywa lekkie załamanie formy wywołane najprawdopodobniej nawierzchnią która nie leży w tym roku specjalnie Hiszpance.

Wimbledon - London - Grand Slam
Timea Bacsinszky - Sabine Lisicki
Timea Bacsinszky (2,10) ✅ Bet365

5/10​

Taki kurs też wygląda interesująco jeżeli weźmiemy fakt, że Sabine Lisicki gra jutro z dwoma rywalkami równocześnie, pierwsza nazywa się Timea druga siatka. Sabine Lisicki jest jak kość do gry, koło fortuny, totolotek, itp. Nigdy nie wiadomo z kim przegra i kiedy. Nie typuje tego spotkania oczywiście licząc na fuksa i koszmarny dzień Sabiny. Ten typ opieram głównie na rewelacyjnej Szwajcarce, która gra chyba sezon życia. Jak przegrywa to z kimś rewelacyjnym. Licząc od Madrytu przegrała tylko trzy razy. Czyli na przestrzeni dwóch miesięcy. Przegrała z Maria Sharapova, Daria Garvilova i Serena Williams. Wszystkie mecze po walce, z tego z Serena po trzech setach. Daria Garvilova któa ograła Timea w Rzymie zagrała rewelacyjny turniej zachodząc do ćwierćfinału. Pomijając już achy i ochy z mojej strony na temat Szwajcarki uważam, że na nawierzchni trawiastej gra w tej chwili lepiej od Sabiny. Pierwsze podanie nie schodzi poniżej 87% skuteczności. Popełnia mniej błędów podwójnych niż Niemka a to na pewno dobry prognostyk. Uważam jednak że najważniejszy punkt programu to waleczność Szwajcarki i forma. Niemka zostanie wyprowadzona z równowagi jak piłki będą za często wracać na jej stronę. Sabina to wiecznie gotujący się czajnik. Trzy strzały i ma być punkt albo strata. Ona nie umie i nie lubi czekać. Długie wymiany zdarzają się u niej ale tylko zdarzają. Niemka gra fazami. 3 gemy szybko wygrać, najlepiej na stojąco i asami, następnie 3 gemy przegrać z tego jeden przez same błędy podwójne. Szwajcarka jest bardziej konsekwentna niż Sabina. Rzecz jasna siła uderzeń i serwis grają na korzyść Sabiny. W końcu Sabina kiedyś doszła tutaj do finału. Wszystko to jednak historia. Timea może być czarnym koniem tego turnieju. Uważam, że stać ją na zwycięstwo, chociaż nie ukrywam dużo tutaj zależy od Sabiny. Niemka zagrała dobry turniej w Birmingham. Każde jej spotkanie wygrane jednak było wyrównane. W Londynie męczyła się z beznadziejną Gajdosova która wszystko bije na auty a potem z Amerykanka grała na trzy sety. Jak tu nie grać trzech setów jak drugie podanie oscyluje na wysokości 34%. Return 39%. Oznacza to, że Niemka standardowo strzelała. Część weszła, zdecydowana większośc nie weszła. Dzisiaj rywalka bardziej wymagająca niż Ch.McHale. 3 sety mogą nie wystarczyć Niemce. Kurs atrakcyjny chociaż należy pamiętać, że mecz wyrównany będzie, zwłaszcza że Sabine broni tutaj punktów za ćwierćfinał z ubiegłego roku. Tmea obroniła wszystkie za drugą rundę z ubiegłego roku.

Otrzymane punkty reputacji: +10
anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Obok tak przepotężnego value, jakim jest kurs na Giorgi po prostu nie można przejść obojętnie. Włoszka, choć zaliczyłbym ją do zawodniczek jednostrzałowych, jest po prostu w świetnej formie i potrafi grać na trawie jak mało kto. Camila posiada mocny, choć bardzo nieregularny serwis. Po pierwszym podaniu zazwyczaj wygrywa punkty, no ale procent jest rozczarowujący - tylko 56%, choć Włoszka nas do tego przyzwyczaiła. Giorgi nieustannie naciska na rywalkę, pełen offense, nie zwalnia ręki i posiada piorunujący forehand, dzięki czemu bez przerwy będzie stawiała Wozniacki pod ścianą, zmuszając ją do głębokiej defensywy. Camila dobrze przygotowuje akcje, często kończąc wymiany pod siatką, gdzie prezentuje się naprawdę dobrze, łącznie zaliczyła takich wypadów 30, kończąc z tego aż 24 akcji na swoją korzyść (80%).
Ciągle mam przeczucie, że Wozniacki odczuwa kontuzję odniesioną w Eastbourne. Może wyniki tego nie potwierdzają, bo w dwóch pierwszych rundach seta nie straciła, lecz w obu meczach miała przestoje, z Zhang strasznie męczyła się w 1. secie, z kolei z Allertovą załamanie w 2, gdzie na dobrą sprawę powinna stracić seta - gdyby Denisa posiadała większy warsztat techniczny. Ogólnie rzecz biorąc - Caro z pewnością nie jest w swojej topowej formie i postawiona pod ścianą popełnia błędy.
Osobiście nie wiem, czy Giorgi wyeliminuje Wozniacki, bo jednak wciąż popełnia sporo niewymuszonych błędów, co przy defensywnym stylu Dunki może zadecydować o wyniku spotkania. Jest value, ale ja osobiście proponuję zagrać handicap setowy/gemowy. H2H 2:1 na korzyść Giorgi, zwycięstwo Wozniacki odbyło się rok temu na trawie w Eastbourne w trzech setach. Jeśli Dunka zaliczy taki przestój, jak z Zhang lub z Allertovą to z pewnością straci seta z Włoszką, tego jestem wręcz pewien.

Caroline Wozniacki - Camila Giorgi; Giorgi +1,5s @ 1,7 (Pinnacle)
2:0 (6:2; 6:2) ⛔
Caroline Wozniacki - Camila Giorgi; Giorgi +3,5g @ 1,86 (Pinnacle) 12:4 ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom