Nie chcę być złośliwy AKA SHAKAL,nie lubię wytykać komuś błędów lecz jak na razie Wimledon na forum totalnie Ci nie wychodzi. Jesteś w plecy z: Brownem, Selą, Klizanem, Matosevicem i moim zdaniem też będziesz z Hewwitem oraz Rosloem.
Gasquet Richard-Kyrgios Nick 2 handicap +5.5 gemów, Bet365 1.83
6:3, 7:6, 4:6, 5:7, 8:10
VS.
Richard w I rundzie musiał rozegrać 5 setów z Duckworthem, mecz zakończył się wynikiem 6:7, 6:3, 3:6, 6:0, 6:1. Wielu sympatyków Francuza obawiało się o jego zdrowie po French Open,lecz jak wskazują wyniki wszystko jest w normie. Po zakończeniu epizodu w Paryżu udał się do Eastbourne i tam osiągnął finał, przegrywając w nim z Lopezem 6:3, 6:7, 7:5. O tyle co do formy nie można się względnie przyczepić, to kondycyjnie Gasquet w finale,a konkretnie w trzecim secie nie wyglądał najlepiej, ja przynajmniej odniosłem takie wrażenie. No ale po finale miał 3 dni na odpoczynek, także mało istotny fakt na chwilę obecną. O Nicku pisałem wcześniej, wygrał on Nottingham 2 challenger przechodząc przez kwalifikacje,w chwili obecnej ma passę 9 wygranych meczów pod rząd. Na Wimledonie Kyrgios pokonał weteran Roberta 7:6, 7:6, 6:7, 6:2 wyga Robert potrafił ukąsić jednego seta. Oglądałem cały mecz Australijczyka i mogę się jedynie przyczepić do jednej rzeczy, czasem ucieka mu koncentracja i z niczego musi bronić brejków,ale to sporadycznie. Chciałem zagrać na czystą wygraną Kyrgiosa,ale obiecałem sobie,że podczas tego turnieju będę typował bez szaleństw Oczywiście,że obawiam się 11 lat różnicy i doświadczenia na korzyść Gasqueta, ale Nick ma papiery 2012 i 2013 w grze podwójnej także to również pokazuje,że ma pojęcie jak grać na zielonym "dywanie".Moim zdaniem Kyrgios będzie miał swoje szanse w tym meczu, spodziewam się dobrego i wyrównanego meczu. Kibicuje mu aby wygrał,lecz stawiam,że pokryje wyżej wymienione handi.
Janowicz Jerzy-Hewitt Lleyton 1 handicap +2.5 gemów, Bet365 2.00
7:5, 4:4* MECZ W TRAKCIE
VS.
Będę chyba obgryzać paznokcie podczas tego meczu,ale postanowiłem zaryzykować. Forma w tym roku bardzo zła ponieważ bilans 12/14, Jerzy miał ciężki okres przegrywając 9 meczów z rzędu. Oglądałem cały mecz Janowicza z Dev Varmanem gdzie kolejny raz wygrał z nim 3:2. Janowicz w tym meczu zagrał bardzo źle, nie jak 25 rakieta świata,a 225. Jego największe bronie w ogóle nie funkcjonowały w większości przypadków bo popełnił 19 podwójnych błędów, pierwszy serwis na poziomie 53%,drugi jeszcze gorzej bo 48% a przy 61 wygrywających piłkach zafundował 60 niewymuszonych błędów. W tym meczu również biorę pod uwagę,że może być 5 setów,a w takim przypadku kondycja jest po stronie Janowicza. Hewwit, mistrz na nawierzchni trawiastej, wygrał ten turniej w 2002 roku czyli kupę lat temu. W pierwszej rundzie utarł nosa innemu Polakowi, Przysiężnemu....ale większość nie widzi tego,że Przysiężny przed meczem z Australijczykiem miał niechlubny bilans 2/17,a mimo tego napsuł nerwów Lleytonwi, mecz zakończył się 6:2, 6:7, 6:1, 6:4. Nie ma się co oszukiwać ale Hewwit sezon też ma bardzo słaby, gdyby nie wygrana turnieju na początku roku to bilans jego meczów wyglądałby biednie. Poza wygranym turnieju w Brisbane to odpadał cztery razy w pierwszych rundach oraz sześć razy w drugiej rundzie, nie liczę dodatkowo porażki w Davis Cupie i turnieju pokazowym. Jak wiadomo Polak w tamtym roku osiągnął tutaj półfinał, czy powtórzy ten występ? wątpię. Nie stawiam na Janowicza patriotycznie jak robi to większość. Z Hindusem zagrał katastrofalnie tak jak wspomniałem,czy może być gorzej? Moim zdaniem NIE! Może być tylko lepiej. Stawiam na wygraną Polaka i zabezpieczam się drobnym handicapem. Publiczność będzie za Hewwitem? Niekoniecznie,ponieważ za Jerzym też na wyspach szaleją.
Muller Gilles-Federer Roger Tie Break w meczu? TAK, 1.44 Bet365
3:6, 5:7, 3:6
VS.
Do tego meczu nastawiałem się już od wczoraj i postanowiłem,że to będzie najbezpieczniejsza opcja. O Mullerze pisałem jak stawiałem na niego przeciwko Benkowi "Luksemburczyk miał zakończyć już sezon w 2013 roku lecz bardzo dobrze,że tego nie zrobił ponieważ odbudował się w challengerowskim świecie. Na chwilę teraźniejszą, Muller ma bilans 49/9! a to dopiero półmetek sezonu. Muller w tym roku wygrał 4 challangery oraz dodatkowo był jeszcze finale, półfinale, ćwierćfinale....na trawie pokonał Soedę, Wanga, Johsona czy rywalizował na równym poziomie z Matosevicem. Gilles potrafił na trawie pokonywać takich graczy jak: Giraldo, Falla, Tomy Haas, Tomica czy nawet w 2005 roku samego NADALA właśnie na Wimbledonie! (lecz wiadomo to dość dawno)". Dodam do tego,że zrobił na mnie kolejny raz bardzo dobre wrażenie pokonują Francuza 6:4, 7:6, 7:6,a to co wyrabiał z serwisem jest naprawdę mało co spotykane!!! Zaserwował 28 asów przy 5 podwójnych, skuteczność wygrywania piłek po I serwisie aż 97! Dołożył do tego 58 winnersów przy 17 niewymuszonych, jeśli utrzyma taką dyspozycję serwowania to i Federer będzie miał problem. O Szwajcarze również się z lekka wypowiadałem, podkreślałem,że moim zdaniem Federer już nigdy nie wygra wielkoszlemowego turnieju,lecz bardzo mu tego życzę. Fedex w I rundzie pokonał Lorenziego,który jest ciapkiem na trawce, to był lekki pogrom 6:1, 6:1, 6:3. Nie będę geniuszem jak napiszę,że Federer wygra ten mecz,ale na pewno nie będzie miał tak łatwo jak z Włochem. Stawiam tutaj na "mocny tie break".
Rosol Lukas-Nadal Rafael over 9.5 gemów w I secie, 1.66 Bet365
6:4, 6:7, 4:6, 4:6
VS.
Gra mój faworyt do wygrania Wimbledonu,także muszę postawić coś w tym meczu. Ostatnio typowałem,że Nadal wygra 3:0 z Klizanem,wygrał lecz 3:1 (4:6, 6:3, 6:3, 6:3). Obiektywnie pisząc trzeba przyznać,że Rafa miał najgroźniejszego rywala z zawodników TOP5. Novak miał Golubieva, Wawrinka miał Souzę, Federer grał z Lorenizm,a Murray z Goffinem. Muszę oddać,że Klizan zagrał w pierwszym secie jak zawodnik z TOP10 i został za to wynagrodzony ponieważ zabrał jednego seta Hiszpanowi, lecz na dłuższą metę Klizan powrócił do swojej zwyczajnej gry. To zabrzmi śmiesznie...ale NADAL wygrał na Wimbledonie swój pierwszy mecz od 2 lat! Czy będziemy
mieć powtórkę z 2012 roku gdzie Rosol wygrał z liderem rankingu
ATP 3:2? Wiele osób na to liczy, mając klapki na oczach. Panowie spotkali się w tym roku na kortach twardych w Doha i górą był Nadal 6:2, 7:6. Czech na Wimbleonie pokonał chimerycznego Paire 6:3, 3:6, 7:6, 6:4,a wcześniej został pokonany przez Struffa 6:4, 6:2. Dostał baty od Struffa i moim zdaniem dostanie baty od Rafela, dodatkowo daje sobie rękę obciąć,że Hiszpan będzie zmotywowany X 5,a Rosol kolejny raz nie będzie miał nic do stracenia i jeśli się nie zatnie,możemy zobaczyć ciekawe spotkanie ponownie. Nie stawiam tutaj 0:3 bo kurs bardzo niski,a myślę,że pierwszy set będzie najbardziej wyrównany i obejrzymy minimum 10 gemów.
Tie break typuje Wimbledon 2014:
1. Gabashvili Teimuraz-Puetz Tim 1, 1:3
2. Groth Samuel-Dolgopolov Aleksandr, over 41.5 gemów, 38
3. Kyrgios Nick-Robert Stephane 3:0, 3:1
4. Klizan Martin-Nadal Rafael 0:3, 1:3
5. Gimeno-Traver Daniel-Giraldo Santiago 0:3, 0:3
6. de Schepper Kenny-Nishikori Kei over 9.5 gemów w I secie, 10
7. Herbert Pierre-Hugues-Sock Jack 2, 1:3
8. Muller Gilles-Benneteau Julien 1, 3:0
9. Anderson Kevin-Roger-Vasselin Edouard 1, 3:1
10. Cilic Marin-Haider-Maurer Andreas 3:0, 3:1
11. Becker Benjamin-Dolgopolov Aleksandr 2 , 1:3
12. Chardy Jeremy-Matosevic Marinko 1, 3:2
13. Gasquet Richard-Kyrgios Nick 2 handicap +5.5 gemów, 30:32
14. Muller Gilles-Federer Roger Tie Break w meczu? TAK, NIE
15. Rosol Lukas-Nadal Rafael over 9.5 gemów w I secie, 10
16. Janowicz Jerzy-Hewitt Lleyton 1 handicap +2.5 gemów, mecz w trakcie 7:5, 4:4*