>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wimbledon '14 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Tomic vs Berdych - Under 41,5 @ 1,79
Uznaję, że Tomic może ugrać seta. Nawet, że TB może być. Ale jednak spodziewam się max 4 setów i te dla Berdycha z bezpiecznym zapasem.
Świetnie przewidujesz ewentualny przebieg spotkania jak widać, ale to trzeba umieć jeszcze policzyć do porządku, bo jeśli zakładasz, że będą max 4 sety, nawet pewnie wygrane co najmniej 3 z nich przez Tomka (czyli z jednym przełamaniem raczej, rzadkością są na grassie wyniki 6-2 i wyższe) i jakiś TB ewentualnie to jakbym tego nie policzył, to nie wychodzi dobry zakład na under po kursie 1.8 ;) Były 2 TB ale jeden zrównał się z wynaturzeniem jakim było 6-1 w 4tym secie. Nawet zakładając, że po 3ech setach dostałbyś do ręki 6-3 6-4 6-7 Tomka, to mamy 32 gemy i jesteśmy mniej więcej znów na starcie bo z kursami po ok 1.8 na over/under 10.5 gema. Ogólnie warto tutaj szukać overów bo pękają luźno, najlepiej na otwarciu w marathonie jak macie opcję pogrywać sobie lekko.
GL

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Jack Sock v Milos Raonic over 3,5 seta @1,83 bet365
Jack Sock +4,5 gema v Milos Raonic 1 @2,01 Pinnacle

Zdecydowanie przesadzone kursy na Amerykańca- Milos ze względu na swoją posturę i niezbyt płynne ruchy nie może być aż tak faworyzowany. Sam serwis może na Socka nie wystarczyć, bo tamten to też serwismen (i łatwo się nie da połamać), tyle że z mniej &quot;mechanicznym&quot; poruszaniem się. W 1. rundzie Rao odesłał do domu słabiutkiego Kangura Ebdena, a Sock wygrał w 4 setach z całkiem nieźle prezentującym się Herbertem. Sock w wymianach zdecydowanie nie będzie stał na straconej pozycji, obaj bardzo dobrze operują FH, BH już wygląda nieco gorzej, ale to Sock jest bardziej elastyczny i lepiej się ustawia i obiega to zagranie. Może to nie jest wielki wyznacznik, ale oglądałem Socka teraz na pokazówkach i w czasie, kiedy nie robili sobie jaj i grali normalne twarde gemy, to np. z Janowiczem wyglądał świetnie- dobre poruszanie się tak w przód, jak i w tył, twarde uderzenia po kierunkach no i wytrzymywał napór Jurka, który grając na luzie pozwalał sobie na niezłe torpedy. Jako że to trawa, a po obu stronach staną mimo wszystko drwale serwisowe z potężnymi forehandami kończącymi, to zdecydowanie widzę tu overowe spotkanie, z paroma TB, a więc kurs na over 3,5 seta i handi w kierunki Jacka to dla mnie duże value.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Nie chcę być złośliwy AKA SHAKAL,nie lubię wytykać komuś błędów lecz jak na razie Wimledon na forum totalnie Ci nie wychodzi. Jesteś w plecy z: Brownem, Selą, Klizanem, Matosevicem i moim zdaniem też będziesz z Hewwitem oraz Rosloem.

Gasquet Richard-Kyrgios Nick 2 handicap +5.5 gemów, Bet365 1.83

6:3, 7:6, 4:6, 5:7, 8:10 ✅✅✅

VS.

Richard w I rundzie musiał rozegrać 5 setów z Duckworthem, mecz zakończył się wynikiem 6:7, 6:3, 3:6, 6:0, 6:1. Wielu sympatyków Francuza obawiało się o jego zdrowie po French Open,lecz jak wskazują wyniki wszystko jest w normie. Po zakończeniu epizodu w Paryżu udał się do Eastbourne i tam osiągnął finał, przegrywając w nim z Lopezem 6:3, 6:7, 7:5. O tyle co do formy nie można się względnie przyczepić, to kondycyjnie Gasquet w finale,a konkretnie w trzecim secie nie wyglądał najlepiej, ja przynajmniej odniosłem takie wrażenie. No ale po finale miał 3 dni na odpoczynek, także mało istotny fakt na chwilę obecną. O Nicku pisałem wcześniej, wygrał on Nottingham 2 challenger przechodząc przez kwalifikacje,w chwili obecnej ma passę 9 wygranych meczów pod rząd. Na Wimledonie Kyrgios pokonał weteran Roberta 7:6, 7:6, 6:7, 6:2 wyga Robert potrafił ukąsić jednego seta. Oglądałem cały mecz Australijczyka i mogę się jedynie przyczepić do jednej rzeczy, czasem ucieka mu koncentracja i z niczego musi bronić brejków,ale to sporadycznie. Chciałem zagrać na czystą wygraną Kyrgiosa,ale obiecałem sobie,że podczas tego turnieju będę typował bez szaleństw Oczywiście,że obawiam się 11 lat różnicy i doświadczenia na korzyść Gasqueta, ale Nick ma papiery 2012 i 2013 w grze podwójnej także to również pokazuje,że ma pojęcie jak grać na zielonym &quot;dywanie&quot;.Moim zdaniem Kyrgios będzie miał swoje szanse w tym meczu, spodziewam się dobrego i wyrównanego meczu. Kibicuje mu aby wygrał,lecz stawiam,że pokryje wyżej wymienione handi.

Janowicz Jerzy-Hewitt Lleyton 1 handicap +2.5 gemów, Bet365 2.00

7:5, 4:4* MECZ W TRAKCIE

VS.

Będę chyba obgryzać paznokcie podczas tego meczu,ale postanowiłem zaryzykować. Forma w tym roku bardzo zła ponieważ bilans 12/14, Jerzy miał ciężki okres przegrywając 9 meczów z rzędu. Oglądałem cały mecz Janowicza z Dev Varmanem gdzie kolejny raz wygrał z nim 3:2. Janowicz w tym meczu zagrał bardzo źle, nie jak 25 rakieta świata,a 225. Jego największe bronie w ogóle nie funkcjonowały w większości przypadków bo popełnił 19 podwójnych błędów, pierwszy serwis na poziomie 53%,drugi jeszcze gorzej bo 48% a przy 61 wygrywających piłkach zafundował 60 niewymuszonych błędów. W tym meczu również biorę pod uwagę,że może być 5 setów,a w takim przypadku kondycja jest po stronie Janowicza. Hewwit, mistrz na nawierzchni trawiastej, wygrał ten turniej w 2002 roku czyli kupę lat temu. W pierwszej rundzie utarł nosa innemu Polakowi, Przysiężnemu....ale większość nie widzi tego,że Przysiężny przed meczem z Australijczykiem miał niechlubny bilans 2/17,a mimo tego napsuł nerwów Lleytonwi, mecz zakończył się 6:2, 6:7, 6:1, 6:4. Nie ma się co oszukiwać ale Hewwit sezon też ma bardzo słaby, gdyby nie wygrana turnieju na początku roku to bilans jego meczów wyglądałby biednie. Poza wygranym turnieju w Brisbane to odpadał cztery razy w pierwszych rundach oraz sześć razy w drugiej rundzie, nie liczę dodatkowo porażki w Davis Cupie i turnieju pokazowym. Jak wiadomo Polak w tamtym roku osiągnął tutaj półfinał, czy powtórzy ten występ? wątpię. Nie stawiam na Janowicza patriotycznie jak robi to większość. Z Hindusem zagrał katastrofalnie tak jak wspomniałem,czy może być gorzej? Moim zdaniem NIE! Może być tylko lepiej. Stawiam na wygraną Polaka i zabezpieczam się drobnym handicapem. Publiczność będzie za Hewwitem? Niekoniecznie,ponieważ za Jerzym też na wyspach szaleją.

Muller Gilles-Federer Roger Tie Break w meczu? TAK, 1.44 Bet365

3:6, 5:7, 3:6 ⛔⛔⛔

VS.

Do tego meczu nastawiałem się już od wczoraj i postanowiłem,że to będzie najbezpieczniejsza opcja. O Mullerze pisałem jak stawiałem na niego przeciwko Benkowi &quot;Luksemburczyk miał zakończyć już sezon w 2013 roku lecz bardzo dobrze,że tego nie zrobił ponieważ odbudował się w challengerowskim świecie. Na chwilę teraźniejszą, Muller ma bilans 49/9! a to dopiero półmetek sezonu. Muller w tym roku wygrał 4 challangery oraz dodatkowo był jeszcze finale, półfinale, ćwierćfinale....na trawie pokonał Soedę, Wanga, Johsona czy rywalizował na równym poziomie z Matosevicem. Gilles potrafił na trawie pokonywać takich graczy jak: Giraldo, Falla, Tomy Haas, Tomica czy nawet w 2005 roku samego NADALA właśnie na Wimbledonie! (lecz wiadomo to dość dawno)&quot;. Dodam do tego,że zrobił na mnie kolejny raz bardzo dobre wrażenie pokonują Francuza 6:4, 7:6, 7:6,a to co wyrabiał z serwisem jest naprawdę mało co spotykane!!! Zaserwował 28 asów przy 5 podwójnych, skuteczność wygrywania piłek po I serwisie aż 97! Dołożył do tego 58 winnersów przy 17 niewymuszonych, jeśli utrzyma taką dyspozycję serwowania to i Federer będzie miał problem. O Szwajcarze również się z lekka wypowiadałem, podkreślałem,że moim zdaniem Federer już nigdy nie wygra wielkoszlemowego turnieju,lecz bardzo mu tego życzę. Fedex w I rundzie pokonał Lorenziego,który jest ciapkiem na trawce, to był lekki pogrom 6:1, 6:1, 6:3. Nie będę geniuszem jak napiszę,że Federer wygra ten mecz,ale na pewno nie będzie miał tak łatwo jak z Włochem. Stawiam tutaj na &quot;mocny tie break&quot;.

Rosol Lukas-Nadal Rafael over 9.5 gemów w I secie, 1.66 Bet365

6:4, 6:7, 4:6, 4:6 ✅✅✅

VS.

Gra mój faworyt do wygrania Wimbledonu,także muszę postawić coś w tym meczu. Ostatnio typowałem,że Nadal wygra 3:0 z Klizanem,wygrał lecz 3:1 (4:6, 6:3, 6:3, 6:3). Obiektywnie pisząc trzeba przyznać,że Rafa miał najgroźniejszego rywala z zawodników TOP5. Novak miał Golubieva, Wawrinka miał Souzę, Federer grał z Lorenizm,a Murray z Goffinem. Muszę oddać,że Klizan zagrał w pierwszym secie jak zawodnik z TOP10 i został za to wynagrodzony ponieważ zabrał jednego seta Hiszpanowi, lecz na dłuższą metę Klizan powrócił do swojej zwyczajnej gry. To zabrzmi śmiesznie...ale NADAL wygrał na Wimbledonie swój pierwszy mecz od 2 lat! Czy będziemy
mieć powtórkę z 2012 roku gdzie Rosol wygrał z liderem rankingu ATP 3:2? Wiele osób na to liczy, mając klapki na oczach. Panowie spotkali się w tym roku na kortach twardych w Doha i górą był Nadal 6:2, 7:6. Czech na Wimbleonie pokonał chimerycznego Paire 6:3, 3:6, 7:6, 6:4,a wcześniej został pokonany przez Struffa 6:4, 6:2. Dostał baty od Struffa i moim zdaniem dostanie baty od Rafela, dodatkowo daje sobie rękę obciąć,że Hiszpan będzie zmotywowany X 5,a Rosol kolejny raz nie będzie miał nic do stracenia i jeśli się nie zatnie,możemy zobaczyć ciekawe spotkanie ponownie. Nie stawiam tutaj 0:3 bo kurs bardzo niski,a myślę,że pierwszy set będzie najbardziej wyrównany i obejrzymy minimum 10 gemów.

Tie break typuje Wimbledon 2014:
1. Gabashvili Teimuraz-Puetz Tim 1, 1:3 ⛔
2. Groth Samuel-Dolgopolov Aleksandr, over 41.5 gemów, 38 ⛔
3. Kyrgios Nick-Robert Stephane 3:0, 3:1 ⛔
4. Klizan Martin-Nadal Rafael 0:3, 1:3 ⛔
5. Gimeno-Traver Daniel-Giraldo Santiago 0:3, 0:3 ✅
6. de Schepper Kenny-Nishikori Kei over 9.5 gemów w I secie, 10 ✅
7. Herbert Pierre-Hugues-Sock Jack 2, 1:3✅
8. Muller Gilles-Benneteau Julien 1, 3:0 ✅
9. Anderson Kevin-Roger-Vasselin Edouard 1, 3:1 ✅
10. Cilic Marin-Haider-Maurer Andreas 3:0, 3:1 ⛔
11. Becker Benjamin-Dolgopolov Aleksandr 2 , 1:3 ✅
12. Chardy Jeremy-Matosevic Marinko 1, 3:2✅
13. Gasquet Richard-Kyrgios Nick 2 handicap +5.5 gemów, 30:32 ✅
14. Muller Gilles-Federer Roger Tie Break w meczu? TAK, NIE⛔
15. Rosol Lukas-Nadal Rafael over 9.5 gemów w I secie, 10 ✅
16. Janowicz Jerzy-Hewitt Lleyton 1 handicap +2.5 gemów, mecz w trakcie 7:5, 4:4*

Otrzymane punkty reputacji: +29
hektor1 703

hektor1

Użytkownik
Jerzy Janowicz - Lleyton Hewitt
over 3,5s @ 1,45 Betsson 5/10✅✅✅
over 41,5g @ 1,97 Pinnacle Sports 4/10✅✅✅

VS

Po raz kolejny oprę się na analizie ArQuiska, a dokładnie na analizie do meczu Hewitta z Przysiężnym.
Australijczyk, triumfator na Wimbledonie ponad 10 lat temu. Wiek już nie ten. Poruszanie się po korcie już nie takie, ale jest technika i zaangażowanie. W 1 rundzie wygrana właśnie z Ołówkiem, 3:1, łącznie 38 gemów, a w tym jeden TB. Reszta setów lekko na korzyść Lleytona. Jutro jednak czeka go nie co bardziej wymagający przeciwnik. Jerzyk w 1 rundzie wymęczył zwycięstwo 3:2 z Dewarmanem. Pierwsze podanie Polaka w tym meczu na bardzo słabym procencie, bo tylko 53% i aż 19 podwójnych błędów! Warto też zwrócić uwagę na ilość popsutych piłek z forehandu. Z backhandu natomiast przyzwoicie. Kilka udanych dropshotów, które ratowały mu skórę. Oglądałem to spotkanie i uważam, że gdy Janowicz zaczął popełniać błędy to jednocześnie nakręcał Hindusa do lepszej gry. Świetnie Dewarman wykorzystywał słabość Jerzyka, czyli return z backhandu i konsekwentnie serwował do środka kortu.
Jerzyk raczej punktów z poprzedniego roku za półfinał nie obroni. Dzisiaj czeka go trudna potyczka. Może i nie wygra, ale jeśli głowa i forehand pozwolą to nie odda tanio skóry. Wystarczy jeden TB w meczu, co przy dobrej dyspozycji Janowicza, jeżeli takowa będzie na linii podania, i przy doświadczeniu, ograniu na grassie i technice Hewitta nie jest wykluczony. W kolejnych setach wystarczy po jednym przełamaniu i linia, którą proponuje jest do pokrycia. To są gdybania, ale bardzo prawdopodobne. Nie będzie dla mnie niespodzianką nawet pięciosetówka. Let&#39;s go Dżej Dżej!

Otrzymane punkty reputacji: +2
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Nadal – Rosol over 33,5 gems @ 1,92 [MarathonBet]
Pamiętny mecz z 2 rundy Wimbledonu 2012, kiedy to Czech wyrzucił z turnieju faworyzowanego Nadala. W mediach, aż huczy od porównań i analiz do meczu z przed 2 lat. Jestem daleki od opinii, w których uważa się, że Nadal ten mecz przegra, ale…
Rosol to bardzo groźny gracz na trawie. Praktycznie, jak każdy czeski tenisista jest dobrze poukładany technicznie, co na wimbledońskiej nawierzchni jest dużym atutem. W 1 rundzie ograł 3-1 Paire. Cenny wynik, ale mega wrażenia nie robi. Do porażki w 1 rundzie w Hertogenbosch podchodzę z przymrużeniem oka z oczywistych powodów.
Co do Nadala to na dzień dzisiejszy jest do ruszenia na trawie przez wielu tenisistów. Jeżeli rywal będzie dobrze trzymał serwis to w gemach Hiszpana szanse na przełamanie, powinny się pojawić.
Typuję tutaj 4 sety, także proponowana linia gemowa przez bukmacherów, jak najbardziej zachęca do zagrania tego typu.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Nadal-Rosol 3:0 @1.6
&quot;Zemsta jest rozkosza Bogow&quot; jak to mowia. Hiszpan moze faktycznie nie koncentruje sie juz na Wimbleodnie jak kiedys i na pewno kolejka do tiumfu jest przed nim wieksza niz podczas innych szlemow, ale spodziewam sie wygranej Nadala w 3 setach. Dwukrotny tiumfator i finalista Wmbledonu postanowi tutaj wygrac. Rosol nie gral na trawie zadnego turnieju przed Wimbledonem. Czech wiadomo ma bardzo dobry serw, ale technicznie jest zawodnikiem slabym, ktory z reguly na gwalt skraca wymiany plus ten brak ogrania na trawie tym soeznie. Zaryzykuje wiec wygrana Nadala w 3 setach

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Świetnie przewidujesz ewentualny przebieg spotkania jak widać, ale to trzeba umieć jeszcze policzyć do porządku, bo jeśli zakładasz, że będą max 4 sety, nawet pewnie wygrane co najmniej 3 z nich przez Tomka (czyli z jednym przełamaniem raczej, rzadkością są na grassie wyniki 6-2 i wyższe) i jakiś TB ewentualnie to jakbym tego nie policzył, to nie wychodzi dobry zakład na under po kursie 1.8 ;) Były 2 TB ale jeden zrównał się z wynaturzeniem jakim było 6-1 w 4tym secie. Nawet zakładając, że po 3ech setach dostałbyś do ręki 6-3 6-4 6-7 Tomka, to mamy 32 gemy i jesteśmy mniej więcej znów na starcie bo z kursami po ok 1.8 na over/under 10.5 gema. Ogólnie warto tutaj szukać overów bo pękają luźno, najlepiej na otwarciu w marathonie jak macie opcję pogrywać sobie lekko.
GL
Faktycznie typ nie wszedł ale jedyna różnica względem tego co było a czego się spodziewałem to TB zamiast seta 6-4/6-3. Jednego TB oraz jednego seta z więcej niż jeden break się spodziewałem. Inaczej, zakładałem. Niestety wyskoczył jeszcze jeden TB extra... W każdym razie może faktycznie typ był trochę ryzykowny ale cóż, bywa.
Na dzisiaj myślę nad czymś takim:
Federer vs Muller - DW 3:0 @ 1.62
Wszyscy wiemy, że jest w stanie to zrobić i, że pewnie zrobi.
Ja ponadto jestem prawie pewien, że to zrobi. Może to trochę idiotyczna analiza ale to jest Wimbledon a to jest Federer. Grał z Mullerem 3 razy, nigdy nie stracił seta a teraz gra na nawierzchni, która zdecydowanie mu odpowiada.
Ew. trochę większe ryzyko:
Under 32,5 gema @ 2.12
To też zakładając 3:0 ale przy tym wynik w okolicy 6-4 6-4 6-4, lub 7-5 6-4 6-4, ba, nawet 7-6 6-4 6-3 wchodzi.
Easy ;)
Kubot vs Lajovic - 1 @ 1.52 3-1
Pierwszy set trochę mnie zmartwił ale Kubot szybko się podniósł i wygrał 3 kolejne.
Dobra robota ;)

Serb pokazuje się ostatnio z niezłej strony więc mecz może być dość zacięty. Kubot jednak ewidentnie lubi Angielskie korty trawiaste. Dobrze sobie na nich radzi co udowodnił w zeszłym roku (wiem, szczęścia też tam nie brakowało). Na pewno ma motywację aby zaprezentować się ponownie z dobrej strony, nawet jeżeli szanse na powtórzenie tego zeszłorocznego są minimalne.
Istomin vs Reister - DW 3-0 @ 2
Ez, przez chwilę bałem się w pierwszym secie ale potem już na luzie.

Typ trochę na przeczucie niż na dobrą analizę. Istomin gra nieźle w tym sezonie, na trawie również. W poprzednim meczu pokonał przyzwoitego Tursynova 3-1, natomiast Niemiec po 5 setach wygrał z Russel z podobnego rankingu. Uważam po prostu, że Istomin powinien sobie poradzić chociaż ciężko mi jakieś U/O gemowe tutaj wytypować.
Nieminen vs Isner - 1 @ 3.75
No cóż, nie żebym był aż zanadto zdziwiony xD

Isner mnie nie przekonuje. Pokonał swojego przeciwnika 3-0 ale Brytyjczyk z 235 pozycji to raczej żadne osiągnięcie dla niego. Wręcz wstyd, że się tak męczył! Nieminen też bez zaskoczenia pokonał Delbonisa. Ale zrobił to lepszym stylu. Nie stracił ani razu podania, ba, jego przeciwnik nie miał ani razu nawet BP, czego nie można powiedzieć o meczu Isnera. Wiem, że jest to raczej typ obarczony sporym ryzykiem i w większości sprowadza się jednej rzeczy: serwis. Jeżeli ten będzie funkcjonował Isner może być nie do przełamania a wtedy to już ciężko. Jeżeli jednak ten będzie szwankował to wydaje mi się, że Nieminen ma spore szanse jak na taki kurs.

Otrzymane punkty reputacji: +8
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Isner mnie nie przekonuje. Pokonał swojego przeciwnika 3-0 ale Brytyjczyk z 235 pozycji to raczej żadne osiągnięcie dla niego. Wręcz wstyd, że się tak męczył!
-Miał jednego brejka ????
-W bezpośrednich pojedynkach 0:4 dla Isnera
- OK, Isner obronił 6 bodajże brejków ale nie został ani razu przełamany
- Wstyd,że się męczył? 5:7, 3:6, 4:6 czyli żadnego TIE BREKA,to mało co spotykane w meczu Amerykanina,więc poszło mu bardzo łatwo!!! ????

U 15

ukko

Użytkownik
Kubot vs Lajovic - 2 @ 2.65

Widzę że idzie niezła masówka na Kubota. Ja byłbym ostrożny. Buki stawiają go w roli faworyta głównie dzięki temu że Łukasz doszedł do 1/4 w zeszłym roku ale nie umniejszając sukcesu Kubota, każdy pamięta jaką miał drabinkę. Lajović wcale nie jest jakimś ogórem i na trawie też grać potrafi. W tym roku co prawda przegrany ale niezły mecz z F.Lopezem i wygrana w 1 rundzie Wimbledonu z Garcia-Lopezem który nie jest takim typowym &quot;hiszpańskim ziemniakiem&quot; jak Granollers czy Andujar... Mam wrażenie że Lajovic lubi wielkie turnieje i potrafi zagrać bez kompleksów, uważam że Łukasz się dziś spali psychicznie i nie poprawi wyniku z ub. r

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
-Miał jednego brejka ????
-W bezpośrednich pojedynkach 0:4 dla Isnera
- OK, Isner obronił 6 bodajże brejków ale nie został ani razu przełamany
- Wstyd,że się męczył? 5:7, 3:6, 4:6 czyli żadnego TIE BREKA,to mało co spotykane w meczu Amerykanina,więc poszło mu bardzo łatwo!!! ????
Przy meczu zawodnika z czołówki ATP z kimś z miejsca 234 powinniśmy widzieć pogrom. A ten jeszcze mu BP dawał. Może męczyć to złe słowo ale powinien sobie z nim poradzić lepiej. H2H wiem, i? Fin potrafi urwać mu seta, ponadto żaden z meczy nie był na trawie tylko na twardych kortach. Nie będę się kłócił, że to jakiś typ roku, pewniak i lokata ale uważam, że jest kilka powodów dla których warto zaryzykować za małą stawkę.
Kubot vs Lajovic - 2 @ 2.65
Widzę że idzie niezła masówka na Kubota. Ja byłbym ostrożny. Buki stawiają go w roli faworyta głównie dzięki temu że Łukasz doszedł do 1/4 w zeszłym roku ale nie umniejszając sukcesu Kubota, każdy pamięta jaką miał drabinkę. Lajović wcale nie jest jakimś ogórem i na trawie też grać potrafi. W tym roku co prawda przegrany ale niezły mecz z F.Lopezem i wygrana w 1 rundzie Wimbledonu z Garcia-Lopezem który nie jest takim typowym &quot;hiszpańskim ziemniakiem&quot; jak Granollers czy Andujar... Mam wrażenie że Lajovic lubi wielkie turnieje i potrafi zagrać bez kompleksów, uważam że Łukasz się dziś spali psychicznie i nie poprawi wyniku z ub. r
Każdy kto wie co i jak w tenisie wie, że 1/4 w zeszłym roku to był splot niezwykle sprzyjających okoliczności. Ale nie zmienia to faktu, że Kubot radzi sobie na trawie nieźle. Nie mówię, że to będzie &quot;ez pz&quot; ale jego umiejętności i styl gry na tej nawierzchni powinien pozwolić mu poradzić sobie z Lajovic.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Lajovic poza tym przedwczorajszym zwycięstwem nad Garcia , nie wygrał na trawie żadnego oficjalnego meczu od 3 lat, tak więc trochę naciągane jest tutaj stwierdzenie, że grać na trawsku potrafi. Mało tego, z Garcia po dwóch komfortowych setach był bliski przytankowania i do końca utrudniał sobie życie.
Kubot czuje się na trawie jak ryba w wodzie, właściwie co roku osiąga w Londynie dobre wyniki i nie jest to zasługa ułatwionej drabinki. Wystarczy sobie też przypomnieć 2011.
Jego styl &#39;serve &amp; volley&#39; jest większości dobrze znany i przy zachowaniu regularnosci oraz motywacji wobec wielkiego dorobku punktowego sprzed roku, powinien bez większych trudności lyknac Dusana.
Granie Kubota po 1,50 w tej fazie jest dla mnie jak najbardziej zrozumiałe, a jeśli ktoś gra przeciwko z jedyną argumentacją popularnej &quot;masowki&quot; to życzę powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +1
F 263

fidelio

Użytkownik
Lajovic poza tym przedwczorajszym zwycięstwem nad Garcia , nie wygrał na trawie żadnego oficjalnego meczu od 3 lat,
Z tego co widzę na tennis explorer to było jego jedyne zwycięstwo na trawie w karierze. Lajovic zagrał w karierze 7 meczów na trawie. Dlatego ja tu gram -1,5 seta Kubota @1.90✅

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
uki stawiają go w roli faworyta głównie dzięki temu że Łukasz doszedł do 1/4 w zeszłym roku
Jeśli uważasz, że Kubot jest faworyzowany tylko z tego względu no to...nie wiem co napisać...
Koledzy wyżej Ci napisali dlaczego jeszcze jest faworyzowany. Dlatego, że na trawie gra swój najlepszy tenis i dlatego, że Lajovic na trawie gra słabo i mało. To tak po krótce.

Otrzymane punkty reputacji: +19
nole90 360

nole90

Użytkownik
Dużo śledzilem te forum i w koncu zdecydowalem sie napisac , bo widze wysoki poziom wiedzy o tenisie , takze postanowilem sie dolaczyc . Pierwsza analiza bedzie mecz Monfils - Vesely
Typ : over 3.5 seta @1.66 PaddyPower
2:3 ✅ // Brawa za walke Gael , szkoda ! :-(
Co prawda Czech nie rozegral w karierze wielu meczów na trawie , ale na twardej widzialem go w akcji z chocby nawet Murrayem , ktoremu urwal seta , moze Andy nie byl w najwyzszej formie ale set dla takiego gracza jak Vesely sukcesem w pewnym stopniu jest . Z tego co pamietam serwis funkcjonowal poprawie a i gra byla dosc agresywna takze widze jego szanse na chocby seta w tym spotkaniu . Przejde teraz do samego Gaela , ktory jak dla mnie moze przespac pierwszego seta jak to mialo miejsce z Nishikorim , w ogole tamto spotkanie to dla mnie pajacowanie ze strony Monfilsa , łamiąc Japonczyka dal sie zlamac sam obierajac jakies dziwne pilki . W pierwszej rundzie Gael tez zostal zlamany dwukrotnie przez Jaziriego , jesli przydarzy mu sie to w tym meczu , o odrobienie moze nie byc juz tak latwo , mysle ze cale spotkanie wygra Gael ale nie w trzech setach .

Gasquet - Kyrigos over 3.5 seta @1.72 PaddyPower
2:3 ✅
Brawa dla mlodziana za walke i nie poddanie sie od 0:2 !
Nie ogladalem meczu Kyrigosa ale jak wynika z wypowiedzi @Tie Break skoro mozna sie przyczepic tylko do koncentracji to dzisiaj Gasquet bedzie mial trudniejsze zadanie niz Duckworthem . Francuz nie zadziwil mnie w tamtym spotkaniu , spodziewalem sie ze straci seta ale nie ze az dwa , patrzac na dwa ostatnie sety Australijczyk nie wytzymal tego meczu zarowno kondycyjnie jak i psychicznie co skrzętnie wykorzystał Francuz . Dzisiaj tez nie bedzie łatwo bo na przeciwko staje kolejna nadzieja autralijskiego tenisa , Nick spodobal mi sie meczem przeciwko Paire , gdzie kontuzjowany staral sie i biegal do pilek . Na pewno tutaj takze bedzie walczyl poruszanie po korcie moim zdaniem lepsze niz Duckworth , okazje na przelamanie Francuza bedzie mial na pewno , a jezeli utrzyma serwis na poziomie pierwszej rundy to moze pokusic sie o cos wiecej niz seta , spodziewam sie zatem zacietego conajmniej 4 setowego pojedynku .

Otrzymane punkty reputacji: +3
leebo 236

leebo

Użytkownik
Dancevic - Kukushkin 2.25 bet365 3-6 3-6 2-6 siadlo na miekko ????

Troche ogolnie, bo mecz za moment. Mikhail w meczu z Sela rowniez nie byl faworytem wsrod bukmacherow, ale pozwolil mi calkiem fajnie zarobic, wiec dzisiaj ponownie sprobuje w jego strone. Kazach nie jest mistrzem gry na trawie, ale Dancevic jest spokojnie w jego zasiegu. Fakt, wygrana 3-0 z Karloviciem musi robic wrazenie, ale wiadomo, ze jezeli Chorwatowi gra sie return pod nogi to jest dla niego &#39;kaplica&#39;. Dancevic robil to dobrze, i zasluzenie wygral, mimo, ze dwa razy musial sie mierzyc z chorwackim olbrzymem w rozgrywce tie-breakowej. Kursy powinny byc bardziej wyrownane, ale na szczescie mozna skorzystac na moim zdaniem bledach bukmacherow, ktorzy z pewnoscia sa czujni i podniesli kurs na Kukushkina ze wzgledu na swietny wystep Dancevicia w pierwszej rundzie. Szczerze, wydaje mi sie, ze mozemy byc swiadkami naprawde fajnego meczu, byc moze nawet 5-setowego.
GL!

Otrzymane punkty reputacji: +25
lipex 349

lipex

Użytkownik
GRANOLLERS-PUJOL - GIRALDO
Typ: GIRALDO
Kurs: 1,72
Bukmacher: Bet365
Stawka: 8/10

Wydaje mi się, że jest to dzisiaj najlepszy kurs ze wszystkich, ktore zostały oddane do użytku. Wszystkie buki zwiększają swój kurs na Giraldo, więc można go już nawet zobaczyć po 1.9. Niestety Bet365 nie zrobił mi takiej przyjemności, ale dlatego poczekam do końca, żeby postawić, bo liczę na większy kurs. Zacznę od tego, że Panowie spotkali się trzy razy i trzy razy wygrywał Giraldo, choć ostatni mecz był naprawdę wyrównany. Giraldo wygrał więcej piłek w meczu i to naprawdę niezły wyczyn wygrać na clayu z 54% pierwszego serwisu. To oznacza, że w wymianach Giraldo naprawdę jest dużo lepszy od Granollersa. Ogólnie bardzo lubię Giraldo i jego odważny styl z dobrym forehandem i na to będę tutaj liczył. Biorąc pod uwagę fakt, iż Giraldo w ostatnich 10 meczach nie zniżył się poniżej 60% pierwszego serwisu i często procent wędrował nawet pod 80%, sądzę, że jego przeciwnik z podaniem Giraldo będzie miał problemy. Liczę na skuteczny serwis i mocny forehand. Giraldo w ostatnich 20 spotkaniach 10 razy przekraczał próg 40% wygranych punktów z podania rywali, czasami osiągając wyniki ponad 50% lub blisko 60%. Biorąc pod uwagę ostatnie wygrane z Tsongą, Murrayem, Almagro, Kohlschreiberem czy Hewittem oraz finał w Barcelonie można powiedzieć, że Giraldo jest w niezłej formie. Oglądałem jego pierwszy mecz na trawie w tym sezonie z Nieminenem i byłtam bardzo blisko wygranej (był to 4 mecz Nieminena, wiec on był już zapoznany z tą nawierzchnią w tym roku). Ostatni jego przeciwnik był fatalny na trawie, ale Giraldo poradził sobie z nim bez problemów. Co ważne, Granollers potrafi wygrać praktycznie tylko wtedy, gdy jego przeciwnik popełnia kosmiczną ilość niewymuszonych błędów. Klizan (90 błędów przy 23 Granollersa), Dolgopolov (96 błędów przy 41 Granollersa), Mahut (32 błędy przy 16 Granollersa). Nie sądzę, że Giraldo, który czuje się dobrze w wymianach, będzie pozwalał na takie punktowanie przeciwnika, nie wyobrażam sobie tego po prostu. Za Granollersem może stać niedawna kontuzja biodra Giraldo oraz fakt, że może dysponować lepszym serwisem, choc w ostatnim ich meczu to Giraldo świecił serwisem mając 11 asów, co jest niezłym wynikiem na clayu jak na tego zawodnika. Moim zdaniem warto zagrać dobrze ten typ, bo Giraldo ma więcej asów w rękawie i więcej punktów stoi za jego wygraną.

ISNER - NIEMINEN
Typ: Over 43 gemy
Kurs: 2
Stawka: 7/10

Typ: Over 3,5 seta
Kurs: 1,66
Stawka: 8/10

Analiza: No i mamy bardzo fajny mecz do obstawiania ze względu na specyfikę graczy. Isner to wiadoma sprawa, serwis i nic więcej. W ostatnich spotkaniach ilośc wygranych punktów z returnu to okolo 20%, może troszeczkę ponad czasami. Na takiego zawodnika jak Nieminen, który ma najczęściej ponad 70% pierwszego serwisu przy bardzo dobrym jego wykończeniu, jest czymś nie do ogarnięcia dla wysokiego Isnera. Nieminen z Delbonisem miał 73% pierwszego serwisu i 87% wygranych w pierwszym serwisie. Dodając do tego tylko 6(!) niewymuszonych błedów, trzeba przyznać, że Isner nie będzie miał tutaj łatwo. Nieminen sprawi, że John będzie musiał się troszeczkę nabiegać za nim i na pewno wykosi jeden set z rąk wysokiego Amerykanina. Nie sądzę, że przy takim konsekwentnym zawodniku jak Nieminen, Isner będzie przełamywał i wygrywał podania do 0. Sądzę natomiast, że walka będzie bardzo długa, znając Isnera i jego niezłą kondycję oraz konsekwencję Nieminena. Nie zdziwiłbym się, jak Nieminen ostro powalczyłby tutaj o zwycięstwo nad Isnerem. Ze swoim stylem gry jest to bardzo możliwe.

Otrzymane punkty reputacji: +1
leebo 236

leebo

Użytkownik
Pierwszy post napisany na szybko, bo mecz Dancevicia z Kukushkinem zaczynal sie 5 minut pozniej. Teraz troszke szerzej.
Mannarino - Robredo 2.10 bet365 4-6 1-6 6-7
Adrian to gracz, ktory rok temu przegral walke o cwiercfinal z Lukaszem Kubotem. Para o walke w osemce niezbyt wymarzona, ale samo spotkanie nie moglo rozczarowac, pieciosetowy boj i zwyciestwo Lukasza - jakie to polskie. No, ale nie o tym. Szczerze przyznam, ze poluje na Tommy&#39;ego od dluzszego czasu, ale jakos nie nigdy nie decyduje sie na postawienie przeciwko niemu. Chyba czas najwyzszy. Gdyby Lacko zachowal troche wiecej zimnej krwi to on dzisiaj gralby z Francuzem o awans do trzeciej rundy. Robredo jak wlasciwie wszyscy Hiszpanie (moze oprocz Lopeza, ktory na trawie znakomicie) nie jest wielkim fanem kortow trawiastych. Wydaje mi sie, ze leworeczny Mannarino moze go dzisiaj niezle przecwiczyc. Tommy nie nalezy juz do mlodzieniaszkow i z pewnoscia jest dzisiaj do ogrania. Buki podpowiadaja podobnie, nieznacznym faworytem jest ten bardziej ograny i doswiadczony. Ja dzisiaj zagram w strone Mannarino i wydaje mi sie, ze moge cos uszczknac dla siebie z tego spotkania. Francuz gra bardzo szybki tenis, 3 sety w nieco ponad godzine z Pere Riba to bardzo dobry wynik. Male zmeczenie + teoretyczne nie bycie faworytem z pewnoscia pomoze dzisiaj Francuzowi, ktory na trawie gra bardzo przyzwoicie.
GL!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Właśnie się skończył genialny 5 setowy mecz Gasqueta i młodego Kyrgiosa z rocznika 1995. Australijczyk obronił 9 match pointów! Francuz już przez chwile się cieszył ze zwycięstwa w meczu, po podwójnym błędzie Kyrgiosa, lecz wziął &quot;czelendż&quot; i jednak trafił, piłka weszła na &quot;główkę zapałki&quot;. Świetny mecz, jeden z najlepszych jak na razie.

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Właśnie się skończył genialny 5 setowy mecz Gasqueta i młodego Kyrgiosa z rocznika 1995. Australijczyk obronił 9 match pointów! Francuz już przez chwile się cieszył ze zwycięstwa w meczu, po podwójnym błędzie Kyrgiosa, lecz wziął &quot;czelendż&quot; i jednak trafił, piłka weszła na &quot;główkę zapałki&quot;. Świetny mecz, jeden z najlepszych jak na razie.
Zgadzam się z Tobą w 100%! Obserwuję jego karierę od mniej więcej roku. Jestem zachwycony grą młodego Australijczyka! Ma 19 lat, a nerwy, jak ze stali. Oglądałem kilkanaście jego meczy. To jest kandydat na nr 1 w przyszłości. Jest bardzo uniwersalnym graczem.

leebo 236

leebo

Użytkownik
Zgadzam się z Tobą w 100%! Obserwuję jego karierę od mniej więcej roku. Jestem zachwycony grą młodego Australijczyka! Ma 19 lat, a nerwy, jak ze stali. Oglądałem kilkanaście jego meczy. To jest kandydat na nr 1 w przyszłości. Jest bardzo uniwersalnym graczem.
Zgadza sie, nerwy ze stali. Czy to jednak kandydat na nr 1? Ciezko powiedziec, genialnym w przeszlosci juniorom zdarzaly sie fantastyczne mecze, tak jak i jemu, ale Gasquet nie oszukujmy sie nie jest wielkim mistrzem i szczerze powiedziawszy nigdy go za specjalnie nie cenilem. Kyrgios wygral zasluzenie i Gasquet powinien sie cieszyc, ze ugral z Kyrgiosem dwa sety. Nick trafia teraz na Czecha Vesely&#39;ego, dla ktorego to rowniez najlepszy sezon w zyciu i wg mnie wcale nie stoi na straconej pozycji. Ba, bede szukal fajnej opcji, zeby cos zagrac w kierunku mlodego.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom