Tennis -
WTA - Wimbledon - 05/07/2012 - 14:00
Angelique Kerber v Agnieszka Radwanska
(Wygra mecz)
Typ:
Agnieszka Radwanska @ 2.30 | bet365 3-6 4-6 :spokodfhgfh:
nawet mi jakoś nie przeszkadza, że te overy nie weszły :grin:
(Suma gemów)
Typ:
Powyżej 22.5 @ 2.00 | bet365
(Liczba setów)
Typ:
Powyżej 2.5 @ 2.25 | bet365
(Liczba Minut)
Typ:
Over 110.5 @ 1,87 | Unibet
Jeśli nie teraz to kiedy, jeśli nie z Kerber to z kim? Kerber to oczywiście świetna zawodniczka i do tego w kapitalnej formie w tym sezonie, ale mam wrażenie, że z Sereną czy z Wiką mogłoby być trochę trudniej. Zresztą cała drabinka Polki była bardzo przyjazna w tym roku: łatwe rywalki w pierwszym tygodniu, a w drugim poprzegrywały te, które mogły być problemem. Teraz po prostu trzeba to wykorzystać i awansować do finału. Nie będzie to łatwe, ale jak najbardziej możliwe. Obie zawodniczki grają swój
tenis życia w tym sezonie o czym najlepiej świadczy ich bilans (Kerber 44-11, Radwanska 43-10). Jak widać bardzo równo, ich H2H też na remis: 2-2, 3 ostatnie mecze to bardzo zacięte trzysetówki, przy czym warto zaznaczyć, że to Isia wygrała ostatni pojedynek., więc może czuć się lepiej przed kolejnym. Kerber to większa siła uderzeń, dobra gra kątowa i super defensywa, za to trochę gorszy serwis. Isia oczywiście nie ma takiej siły, ale np. 1 serwis bardzo dobry, niestety drugi ciągle jest okazją dla rywalek. Do tego dochodzi większe tenisowe IQ, co pozwala jej rozwiązywać trudne sytuacje na swoją korzyść. Dla mnie lepszą zawodniczką na tej nawierzchni jest Polka, tym bardziej, że trawa powinna trochę odjąć z siły Kerber. Obie w QF miały trochę słabszy dzień, powinny te mecze skończyć łatwo w 2 setach a dały rywalkom w prezencie 2 seta i musiały się bardzo męczyć w decydującym, przy czym zwłaszcza Polce należy się szacunek za zwycięstwo w końcówce tego co chwila przerywanego, a na koniec przeniesionego na inny kort meczu. I właśnie w psychice widzę przewagę Radwańskiej, właściwie trudno mi sobie przypomnieć jakiś mecz w którym by „pękła” i nie podołała mentalnie, za to pamiętam mnóstwo takich, które wyciągała z wielkich tarapatów. Kerber jednak jest bardziej labilna w tym elemencie, jeśli jej nie idzie potrafi strzelić focha, złościć się na wszystko i wybierać na korcie najgorsze rozwiązania. Najlepszym przykładem finał w Eastbourne sprzed 2 tygodni. Przegrała właściwie mecz nie do przegrania z Paszek. W QF z Lisicką też miała długie momenty „zawieszenia systemu” - w 2 secie gdy prowadziła 3-1 i miała swój serwis i zamiast kończyć mecz to skończyło się przegraną w TB. 3 set podobna historia; zawias i z 3-2 i serwis zrobiło się 3-5 i serwis Lisickiej. To że jednak wyciągnęła ten mecz zawdzięcza tylko Sabinie, która w najważniejszym momencie zagrała najgorszy
tenis, szybko oddała przewagę, 3-5 > 7-5 i po meczu. Jestem pewny, że z zawodniczką o pewniejszej psychice - jak np. Radwanska - Angie nie wygrałaby tego meczu. Jak dla mnie to kursy powinny być równe, a skoro buki faworyzują Kerber to stawiam na Polkę po bardzo zacnym kursie. Ale pewniejszym dla mnie typem są overy na ilość setów czy gemów. Najpewniej rezultatem tego meczu będą 3 bardzo wyrównane sety.
Tennis -
WTA - Wimbledon - 05/07/2012 - 16:00
Serena Williams v Victoria Azarenka
(Wygra mecz)
Typ:
Serena Williams @ 1.57 | bet365 6-3 7-6 :spokodfhgfh:
(Podwójny wynik)
Typ:
Serena Williams wygra 1. set i WYGRA mecz @ 1.90 | bet365
Każda zawodniczka z touru wychodząc na kort przeciw Serenie nie jest faworytką, zwłaszcza na Wimbledonie i nie bierze się to z niczego. Kapitalny serwis dostarcza mnóstwa łatwych punktów, ale równie wydajną kopalnią punktów jest świetny return Amerykanki. Właściwie każdy drugi serwis rywalki to zagrożenie winnerem. Serena wydaje się być zmotywowana przed decydującymi meczami. Męczarnie we wcześniejszych rundach z Zheng i Szwedową trzeba chyba złożyć na karb dekoncentracji. W półfinale przeciwko Azarence nie może być o tym mowy, Serena kroczy po 5 tytuł. Może być o to o tyle łatwiej, że Białorusinka wybitnie nie lubi grać z Sereną (ale kto lubi?), wygrała z nią tylko Az w 2009 roku, kiedy Williams była w zupełnym proszku i myślała o wszystkim, tylko nie o tenisie. Od tego momentu 5 kolejnych wygranych i tylko 1 stracony set. Czy trzeba dodawać coś więcej? Zdecydowaną faworytką jest Serena i jedyne co Azarenka może zrobić to przedłużać ten mecz, kto wie, może uda jej się nawet ugrać seta? Dlatego zamiast typu 2-0 zabezpieczyłem się podwójnym typem: Serena wygrywa 1. Set i cały mecz. Nie widzę powodów, żeby miało być inaczej.