Dzisiaj inauguruje
Elitserien, oferta słaba wręcz fatalna. Z meczu który będzie transmitowany w Orange Sport wybrałem dwa typy. Moim faworytem są zawodnicy Piraterny. Drużyna jeszcze mocniejsza niż przed rokiem kiedy zdobywali tytuł. Ekipa złożona z dwóch liderów a reszta to młode wilki. Liderami będą Hancock i nowy nabytek Chris Holder, zarówno Greg jak i Chris w wysokiej formie na początku sezonu. Młodzi Sundstrom także w wysokiej dyspozycji. Bracia Pawliccy na swoim torze w ubiegłym roku solidnie punktowali. Janowski wygląda nieźle, ale czegoś brakowało, może odpoczynku. No i zostaje Rosen, w Anglii chłopak robi niezłe wyniki, tu będzie ciężej ale na pewno stać go na kilka punktów. Dackarna przebudowana przed sezonem, na pewno nie będzie powtórki sprzed roku i walki o utrzymanie. Jonsson, Ward i Lindgren
trójka liderów wygląda imponująco. Jednak uważam że będą tracili dzisiaj punkty na gospodarzach. Druga linia Davidsson który jest bez formy po kontuzji. Dalej Jensen to raczej zawodnik własnego toru obojętnie gdzie by nie jeździł. Na rezerwie Dudek i statysta Larsson. Patryk w Polsce imponuje i on może kilka punktów dzisiaj nakręcić. Jednak jego vis-a-vis Pawlicki z rezerwy nie będzie łatwym przeciwnikiem. Według mnie wygrają gospodarze minimalnie ale wygrają. Drugi typ para H2H Holder-Davidsson. Chris w bardzo dobrej dyspozycji, wygrana w
GP w Lesznie, wczoraj fruwał w Elite League. Nowy nabytek także będzie chciał się pokazać z dobrej strony, do tego jedzie z rezerwowymi także powinno być dobrze. Davidsson tak jak pisałem po kontuzji więc jego forma spora zagadka, do tego jeździ z liderem gwiazd Jonssonem, o punkty będzie bardzo ciężko. A handicap 1 punktu to bardzo mało w stronę Szweda.
447#
Piraterna Motala - Dackarna Malila
1 @ 1,80 41-49
2/10
Tobet
448#
Chris Holder -1 - Jonas Davidsson
1 @ 1,68 10-7
2/10
Tobet