hawkeyesti
Forum VIP
Terminarze są dostępne na stronach krajowych federacji i tak np szwedzka Elitserien startuje 13 września o 19:00 meczem Frolunda - Vaxjo, słowacka Tipsport Extraliga 15 września o 17:00 meczem HK u20 z Slovanem, czeska Tipsport Extraliga 16 września ale dokładnego rozkładu jazdy jeszcze nie widziałem, podobnie w fińskiej SM Liiga która zacznie 15 września, szwajcarska NLA planuje start na 8 września meczem Zurich Lions - Zug o 19:45. Tak więc do startu lig mamy jeszcze jakieś 6 tygodni więc czasu bardzo dużo. W między czasie będzie bardzo dużo spotkań towarzyskich.
Puchar Kontynentalny 2011-12: (info za hokej.net)
Pierwsza runda (30 września - 2 października 2011):
Grupa A (Ankara): Başkent Yıldızları Ankara (Turcja), HC Metulla (Izrael), Kalev-Välk Tartu (Estonia), White Caps Turnhout (Belgia).
Druga runda (21-23 października 2011):
Grupa B (Dunaújváros): C.H. Jaca (Hiszpania), DAB Dunaújváros (Węgry), HYS Haga (Holandia), zwycięzca grupy A.
Grupa C (Miercurea-Ciuc): Biejbarys Atyrau (Kazachstan), Olimpija Lublana (Słowenia), Metalurgs Lipawa (Łotwa), SC Miercurea-Ciuc (Rumunia).
Trzecia runda (25-27 listopada 2011):
Grupa D (Herning): HC Asiago (Włochy), Herning Blue Fox (Dania), Sheffield Steelers (Wielka Brytania), zwycięzca grupy B.
Grupa E (Donieck): Cracovia Kraków, Donbass Donieck (Ukraina), Rubin Tiumeń, zwycięzca grupy C.
Superfinał (13-15 stycznia 2012):
Grupa F (Rouen): Dragons de Rouen (Francja), Junost Mińsk (Białoruś), zwycięzcy grup D i E.
W tym sezonie ma również wrócić Liga Mistrzów ale przyznam szczerze nie interesowałem się tym i nic więcej mi na ten temat teraz nie wiadomo. Jeśli tak się stanie moim zdaniem bardzo fajnie bo takich rozgrywek brakuje. Tak to wygląda w skrócie jeśli chodzi o rozgrywki klubowe.
Puchar Kontynentalny 2011-12: (info za hokej.net)
Pierwsza runda (30 września - 2 października 2011):
Grupa A (Ankara): Başkent Yıldızları Ankara (Turcja), HC Metulla (Izrael), Kalev-Välk Tartu (Estonia), White Caps Turnhout (Belgia).
Druga runda (21-23 października 2011):
Grupa B (Dunaújváros): C.H. Jaca (Hiszpania), DAB Dunaújváros (Węgry), HYS Haga (Holandia), zwycięzca grupy A.
Grupa C (Miercurea-Ciuc): Biejbarys Atyrau (Kazachstan), Olimpija Lublana (Słowenia), Metalurgs Lipawa (Łotwa), SC Miercurea-Ciuc (Rumunia).
Trzecia runda (25-27 listopada 2011):
Grupa D (Herning): HC Asiago (Włochy), Herning Blue Fox (Dania), Sheffield Steelers (Wielka Brytania), zwycięzca grupy B.
Grupa E (Donieck): Cracovia Kraków, Donbass Donieck (Ukraina), Rubin Tiumeń, zwycięzca grupy C.
Superfinał (13-15 stycznia 2012):
Grupa F (Rouen): Dragons de Rouen (Francja), Junost Mińsk (Białoruś), zwycięzcy grup D i E.
W tym sezonie ma również wrócić Liga Mistrzów ale przyznam szczerze nie interesowałem się tym i nic więcej mi na ten temat teraz nie wiadomo. Jeśli tak się stanie moim zdaniem bardzo fajnie bo takich rozgrywek brakuje. Tak to wygląda w skrócie jeśli chodzi o rozgrywki klubowe.