dawid.400
Forum VIP
Można w UnibecieMożna gdzieś jeszcze zagrać, kto wygra PŚ w biegach kobiet?
Justyna @ 1,95
Astma @ 2,25
Można w UnibecieMożna gdzieś jeszcze zagrać, kto wygra PŚ w biegach kobiet?
Te zakłady są na zwycięstwo w następnej edycji Tour de SkiMożna w Unibecie
Justyna @ 1,95
Astma @ 2,25
no to ładnie został dzisiaj urządzony przez bezmyślną decyzję o puszczeniu go w takim wietrze...Według krótkiego oświadczenia Słoweńskiego Związku Narciarskiego Prevc przeszedł w niemieckim szpitalu dwudziestominutowy zabieg. Najprawdopodobniej po powrocie do Słowenii czeka go drugi, poważniejszy zabieg. W każdym razie dla młodego skoczka sezon jest już zakończony.
A może się orientujesz o co chodził w Fortunie gdy były wystawione pary H2H. Pisze mi na kuponie tak :Podejrzewam,że nie będzie zwrotów.Po prostu konkurs przełożony o 24 godziny,czyli tak jak w przypadkach innych sportów zakłady obowiązują.Ale pewnie zależy od buka.A zakłady na całe mistrzostwa nawet po 1 rozegranej serii pewnie będą rozliczone.
Na pewno chodziło tylko o dzisiejszy dzień,czyli planowane 2 serie i o to kto będzie wyżej po 2 skokach.Jeśli nie zrobią zwrotów za to,to jutrzejszy 1 skok będzie decydujący mi się wydaje,bo planują 3 serie jutro(1 za dziś +2 jutrzejsze),ale pewnie każdy buk inaczej to policzy a nie wiadomo czy wogóle poskakają bo prognozy na jutro są gorsze niż na dziś odnośnie wiatru:;/:A może się orientujesz o co chodził w Fortunie gdy były wystawione pary H2H. Pisze mi na kuponie tak :
Skoki - MS loty hs-225-1.dzien konkurencja : kto lepszy Koch - Schlierenzauer.
I teraz sam nie wiem co teraz ? Czy to chodziło o całe MS, czy tylko o pierwsze dwie serie, czy o dzisiejszy dzień ? Będą czekać do jutra czy zwroty czy jak ?
za sportowefakty.plSzwed Joergen Brink wygrał w niedzielę 88. edycję 90-kilometrowego narciarskiego Biegu Wazów. Wśród kobiet triumfowała rywalka Justyny Kowalczyk z zawodów Pucharu Świata Norweżka Vibeke Skofterud. Startowało 15 775 osób.
Brink wygrał słynną szwedzką imprezę po raz trzeci z rzedu, tym razem po emocjonującym finiszu grupy dziewięciu biegaczy. Jego czas 3:38.41 jest rekordem trasy. Jest nim również wynik Skofetrud, która wygrała zdecydowanie wśród kobiet - 4:08.24. Według mediów uzyskała "czas męski".
- Jestem długodystansową diablicą. Czym dłużej biegnę, tym lepiej się czuję. Był to mój pierwszy występ na tak długiej trasie lecz z pewnością nie ostatni. Teraz czekam na następną niedzielę i bieg na 30 kilometrów w zawodach Pucharu Świata w Oslo. Po wygraniu słynnego szwedzkiego biegu czuję się bardzo silna - powiedziała Norweżka.
Tegoroczna edycja biegu zapowiadana była jako "fascynująca", ponieważ miał w nim po raz pierwszy startować mistrz świata i olimpijski Petter Northug, który jednak z tego zrezygnował pomimo premii sponsorskiej wynoszącej milion koron (ok. 500 tys. złotych). Brink miał być jego "pogromcą" i szwedzcy kibice uzbierali sumę 200 tysięcy koron (ok. 100 tys. złotych) nagrody za "głowę Norwega".
Największe zainteresowanie na starcie w Saelen budziła jednak Pippa Charlotte Middelton, młodsza siotra Kate, małżonki księcia Williama. W biegu wystartował rownież ich brat James oraz następca tronu Danii Książe Frederik. Szwedzki książę Karol Filip nie zdecydował się na bieg na 90-kilometrowym dystansie lecz ukończył jego 30-kilometrowę wersję w piątek.
- Uczestnictwo znanych osób jest zawsze mile widziane, ponieważ podwyższa zainteresowanie naszą imprezą - powiedział Per Strid z biura organizatorów.
Bieg Wazów-Vasaloppet jest najstarszym i najdłuższym biegiem narciarskim na świecie, rozgrywanym zawsze w pierwszą niedzielę marca. Jego trasa ze startem w Saelen i metą w Mora wynosi 90 kilometrów. Odbywa się od 1922 roku na cześć ucieczki przyszłego króla Szwecji Gustawa Wazy na nartach do Norwegii, na tej właśnie trasie w 1521 roku podczas wojny duńsko-szwedzkiej. Obecnie panujący król Szwecji Karol Gustaf wystartował w biegu po raz pierwszy w 1977 roku, zajmując 5708 miejsce.