Witam
Długo zastanawiałem się gdzie to napisać, ale sądze że to miejsce będzie idealne.
Wisła Kraków - Cracovia
Rodzaj zakładu: kartki
Typ: over 60.5 pkt.
Kurs: 2.00
(10 pkt kartka zółta, 25 pkt kartka czerwona)
Nie od dzis wiadomo, że derby Krakowa to walka, zarówno na trybunach, ulicach, osiedlach jak i na boisku. Mimo różnicy klas obu drużyn, walka była zawsze. Chyba nie mam co się rozpiswyać dalej nt. świętej wojny bo sądze że wielu z Was dobrze wie jak to wyglada w Krakowie. Piłkarze obu drużyn bardzo mobilizują się na to spotkanie, a co za tym idzie ostra gra i mnóstwo kartek. Typ trudno jest przeanalizować więc jedyne co moge podać to statystyki. Cracovia do pierwszej ligi awansowala w 2004 roku, i od tego momentu przedstawie statystyki, uwazam ze siegia dalej w historie mija się z celem.
3 października 2004 Kolejka 8 Wisła Kraków 0-0 Cracovia
Baszczyński, Cantoro, Zieńczuk, Radwański, Pawlak, Drumlak
Baster
Suma punktów: 85
6 maja 2005 Kolejka 21 Cracovia 0-1 Wisła Kraków
Przytuła, Bojarski
Sobolewski
Suma punktów: 45
22 listopada 2005 Kolejka 4 Wisła Kraków 3-0 Cracovia
Dudka, Cantoro, Sobolewski, Wacek, Radwański, Baran
Suma punktów: 60
12 marca 2006 Kolejka 19 Cracovia 1-1 Wisła Kraków
Rzucidło, Giza, Drumlak, Baszczyński, Błaszczykowski
Baran
Suma punktów: 75
28 października 2006 Kolejka 12 Wisła Kraków 3-0 Cracovia
Baszczyński, Cantoro, Zieńczuk, Radwański, Szwajdych
Mijailović
Suma punktów: 75
13 maja 2007 Kolejka 27 Cracovia 0-0 Wisła Kraków
Wacek, Baran, Wiśniewski, Cantoro, Brożek, Chiacu, Dawidowski
Suma punktów: 70
20 października 2007 Kolejka 11 Cracovia 1-2 Wisła Kraków
Cabaj, Skrzyński, Pawlusiński, Moskała, Głowacki, Jirsák, Cantoro
Suma punktów: 70
To tyle statystyk. Podsumowując przez 4 lata rozegrano 7 meczy. 5 meczy z nich skończyło się ponad 60 punktami za kartki. 4 razy sędzia pokazywał czerwoną kartkę. Statystyki tylko potwierdzają to o czym mówiłem wcześniej. Będzie walka, beda kartki : ) Zagrałbym również na to że Cantoro, Baszczyński, Zieńczuk dostaną zółtą kartkę ale nigdzie nie ma chyba takiej opcji.
Czy warto grac ? Uważam, że typ jest dość pewny (7/10) jednak kurs nie przekonujący. Gdyby był w granicach 3.0-3.5 wtedy brałbym bez zastanowienia, a tak się waham.
To chyba na tyle, mam nadzieje ze ktos skorzysta.
Pozdrawiam