Mecze : Cuneo - Treviso oraz Trentino - Macerata
Patrząc tylko na statystyki zdecydowanymi faworytami są gospodarze i ja sam ich obstawie.
Zgadzam sie ze gospodarze powinni wygrac swoje spotkania natomiast nie zgadzam ze stwierdzeniem, ze sa zdecydowanymi faworytami.
Statystyki statystykami, nie zawsze mozna im ufac (jak mawiał mój nauczyciel matematyki: "wychodzac z psem na spacer statystycznie macie obaj po 3 nogi"
, spojrz nizej a sam zobaczysz na kogo wskazuja np dwa ostatnie mecze, czyli mniej wiecej forma z dwóch ostatnich tygodni:
Sisley - Monza 3:1 (97:79) Asy serwisowe: 3, Przyjecie pozytywne: 60% Perfekcyjne: 41%, Atak: 55%, Bloki: 8
Monza - Sisley 0:3 (62:75) Asy serwisowe: 2, Przyjecie pozytywne: 63% Perfekcyjne: 37%,
Atak: 64%, Bloki: 7
Copra - Cuneo 1:3 (101:105) Asy serwisowe: 5, Przyjecie pozytywne: 51% Perfekcyjne: 25%, Atak: 48%, Bloki: 8
Cuneo - Copra 3:0 (75:59) Asy serwisowe: 6, Przyjecie pozytywne: 45% Perfekcyjne: 27%, Atak: 54%, Bloki: 8
Patrzac na te statystyki stwierdzam ze aktualnie Sisley przyjmuje oraz lepiej atakuje, oraz gra mniej wiecej taka samo w bloku, ustepuje tylko w polu zagrywki Cuneo. Nie wiem wiec na podstawie jakich statystyk stwierdzasz ze Cuneo jest zdecydowanym faworytem. To ze wygrali z Sisleyem 3 mecze w tym sezonie przemawia na ich korzysc (tylko jeden grali u siebie, nie dwa jak napisałes, dwa mecze rozegrali na wyjezdzie - chyba ze finał włoch był grany u nich, nie pamietam dokładnie, ale wydaje mi sie ze nie). Nie wolno sprawdzac statystyk meczy rozgrywanych miesiace temu i na ich podstawie typować obecne mecze. Owszem mozna zobaczyc jak druzyny graja ze soba czy jedna "pasuje" drugiej, zobaczyc ogolna historie starc, ale i tak decyduje obecna forma zespołow. Ponadto nie przemawia do mnie argumentacja, że Sisley ma miec problemy w końcówkach. W Treviso graja tak samo doświadczeni i ograni na poziomie międzynarodowym zawodnicy jak w Cuneo. Cuneo wygrało ta jedna końcówke ponieważ Copra nagle stanęła i wydaje mi się ze ten set bardziej przegrała Copra niż wygrało Cuneo. Dodatkowo historia meczy miedzy tymi zespołami w tym sezonie jasno pokazuje tendencje, jakie panuja w ich spotkaniach. Na 12 rozegranych setów w kazdym przy stanie 21 dla jednej z druzyn przeciwnik miał maksymalnie 19 pkt, ale naczesciej przegrywał jeszcze wiecej . Oczywiscie kazdy set w którym ktos prowadził 21:1? kończył sie zwyciestwem druzyny majacej przewage, wiec o zacietych końcówek patrząc z pkt widzenia historii starć tych druzyn nie powinniśmy spodziewać sie za wiele.
Trento - Maccerata
Oraz drugi mecz, którego nie będę rozpisywał bo nazwiska Trenintino i forma, którą łapali na Final Four
LM mówi sama za siebie
Nie wiem jak na podstawie dwoch nierozegranych meczy (FF ligi mistrzów), można wyrokować o doskonałej formie Trento i pewnym zwyciestwie na podwórku krajowym. Owszem forma Trento powinna byc wysoka, pewnie specjalnie szykowana na ten turniej, ale nie zobaczylismy zawodników w akcji, wiec podpieranie typu forma której nikt nie widział wg mnie nie ma sensu. Poza tym na ten okres sezonu wszystkie druzyny szykuja swoja szczytowa forme, w końcu to playoffy oraz FF
LM. Wiec takie gdybanie nie ma sensu. Trzeba sie raczej zastanawiać, kto zwyczajnie jest lepszy i ma wiecej siatkarskich argumentów po swojej stronie.
Mimo tego wszytskiego co napisałem uwazam, że Cuneo oraz Trento powinno wygrac swoje mecze. Nie zgadzam sie z analiza kocura100, uważam ją za złą, ale paradoksalnie typy popieram. Dodam jeszcze ze kursy zaproponowane przez bukmacherów tzn 1.4 i 1.25 to jak dla mnie granica opłacalności i jezeli cokolwiek spadnie nizej to nie polecam grac. Spotykaja sie 4 najlepsze zespoły we Włoszech i nie można byc niczego pewnym tym bardziej ze niektórych nie widzieliśmy w akcji od dawna. Ze stawkami tez szaleć nie polecam.