sawas
Użytkownik
Dużo jest z tym roboty? Jakie wymagania glebowe? Dałbym radę pracując/ucząc się zapanować nad tym?Bardzo mnie zaciekawil ten temat, przeczytalem go caly i pozwole sobie na niego odpowiedziec Sam myslalem nad jakims biznesie, bo mam juz jakies osiagniecia w biznesie, lecz niestety , lecz nie mam jeszcze 18lat co mnie troche ogranicza. Moj ojciec jest rolnikiem i wpadlem z nim na pomysl, aby zalozyc juz wczesniej wspomniana plantacje borowki amerykanskiej. Na poczatek kupujemy 1000 sadzonek 2 lub 3 letnich. Po okolo 2 latach z jednego krzaczka bedzie okolo 4-6kg. 1 kilogram to od 9-14zl. 1000 sadzonek 2 letnich kosztuje 7 000zl plus inne bzdety czyli nie cale 10 000zl. Po 2 latach, gdy zrobimy 1 zbior to zbierzem okolo 4000-6000kg(4-6*1000) razy 9-14zl rowna sie kolo 50 000zl z czego musimy odjac max 10 000 za cala robocizne, jakies koszyki, paliwo itd. Wiec w jeden rok jestesmy grubo ponad 30 000zl na plusie, powtarzam w 1 rok! Takich biznesow jest pelno musi byc on tylko uniwersalny oraz trudny do skopiowania. Gdy nie ma konkurencji, ktora nie predko sie zjawi, bo mamy uniwersalny pomysl, za ktorego mozemy sami dyktowac ceny.
Może jakiś link do forów/www dot. takich upraw?