Turowski - Świdnicki 2 @2,15 iforbet
Do znalezienia pewnie u innych buków. Nie mam pojęcia czym się kierowali tak szczerze. Patrząc tylko na statystyki - Turowski to najgorszy junior ligi (z tych sklasyfikowanych) zaraz po parze rybnickiej. U siebie średnia 0,75. Świdnicki na wyjazdach 1,33. Nie wiem czy Turowski zdobył w tym sezonie w ogóle jakiś punkt na seniorze rywali, Świdnickiemu już się zdarzyło. Na lidze juniorów w Grudziądzu Świdnicki 9 punktów, Turowski 7. Jeśli chodzi o poruszanie się na motocyklu i spasowanie sprzętu też przewaga po stronie Świdnickiego. Układ biegów - dwa razy jadą ze sobą, w 12 biegu mają Holte, którego taki Świdnicki może objechać, gdyby powinęła mu się noga wcześniej w juniorskim. Ale raczej widzę to tak, że dwa razy bezpośrednio wygrywa Turowski i zamyka sprawę. Jedyna przewaga to sławetna znajomość toru, która świetnie została pokazana w lidze juniorów oraz w Ekstralidze - jedyną trójkę Turowski przywiózł na juniorach Rybnika. No ja tu naprawdę nie widzę żadnych argumentów za Turowskim, a na pewno żadnych upoważniających do wystawiania takich kursów. Tutaj na Świdnickiego to powinno być maks @1,5 a i tak moim zdaniem byłoby jeszcze do grania.
W drugim meczu dla mnie słusznym faworytem Lublin, jeśli tylko nie zrobią czegoś dziwnego z torem (jak ostatnio chociażby Leszno z ZG) to na spokojnie Wrocław objadą.
EDIT: Sprawdziłem, poza biegami juniorskimi Turowski bez punktów.