>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
G 294

gostek365

Użytkownik
Im więcej jest tego bełkotu w mediach na temat ustawy blokowania itp. Tym bardziej jestem przekonany że zaczynają rozumieć że może to nie przynieść efektów i musi powstawać coraz więcej artykułów na ten temat z nadzieją że obywatele uznają że jest to wielkie przestępstwo , poczekajcie jeszcze trochę i będą na pokaz powstawały artykoly o tym jak łapią przestępców grających nielegalnie wysokie kary pieniężne i po 15 lat więzienia. Taka zagrywka psychologiczna, ostatnim do czego mogą się posunąć to puszczenie w wiadomościach sprawy sądowej podczas której gracz ( wynajęty aktor) zostaje surowo ukarany, moc mediów trzeba wykorzystać przecież w dobrej sprawie , i to przejdzie bo jak ktoś się naczyta i naoglada jak to skutecznie są karani gracze zrobi kupkę i przestanie grać w grze pozostaną tylko ci bardziej świadomi tej fikcji która zafunduja nam media , jestem pewny że takie akcje będą robić.

K 102

kristo45

Użytkownik
A gdzieś już może straszą? Gdzie np.? Chodzi mi o aktualne doniesienia. No jak im z ustawą nie wychodzi to będą pewnie straszyć. Będzie jeszcze kupa śmiechu.

G 294

gostek365

Użytkownik
A gdzieś już może straszą? Gdzie np.? Chodzi mi o aktualne doniesienia. No jak im z ustawą nie wychodzi to będą pewnie straszyć. Będzie jeszcze kupa śmiechu.
Taka zagrywka będzie to tylko kwestia czasu.Znam osoby z UK i z Italii które według ustaw grają u nielegalnych bukmacherów w swoich krajach od dłuższego czasu i mają się dobrze , więc u nas będzie tak samo.

A 0

arosbetos

Użytkownik
czyli co możliwy scenariusz to że nie dostają notyfikacji a blokada stron i płatności wchodzi mimo to od nowego roku a nie oszukujmy się wtedy zostanie tylko garstka graczy która będzie szukać obejść, mimo ze nawet bukmacherzy się nie wycofają z naszego rynku

G 294

gostek365

Użytkownik
czyli co możliwy scenariusz to że nie dostają notyfikacji a blokada stron i płatności wchodzi mimo to od nowego roku a nie oszukujmy się wtedy zostanie tylko garstka graczy która będzie szukać obejść, mimo ze nawet bukmacherzy się nie wycofają z naszego rynku
No możliwy i chyba najpiękniejszy scenariusz napisałeś :cool:

L 124

lemko

Użytkownik
Czy ja wiem? Nie do końca jest możliwy ten scenariusz. PiS będzie dążył do notyfikacji - na chwilę obecną nie wiemy, jakie konkretnie opinie/uwagi przesłała KE.
Co do blokad w przypadku braku notyfikacji, to będą one pewnie niepełne - może być burdel prawny z ich wprowadzaniem (pewnie nie każdy to wprowadzi).

A 294

art300

Użytkownik
PiS będzie dążył do notyfikacji - na chwilę obecną nie wiemy, jakie konkretnie opinie/uwagi przesłała KE.
Po ostatniej komisji bardziej prawdopodobne jest co innego. Janczyk stwierdził przecież, że w razie uwag będą się nawet procesować.
Poza tym, po raz n-ty, nie ma czegoś takiego jak &quot;brak notyfikacji&quot;. Notyfikacja to powiadomienie. To słowo jest zresztą oficjalnie używane w polskim tłumaczeniu dokumentów KE.
I to w dodatku Polska jest stroną powiadamiającą. Następnie KE przesyła komentarze/uwagi szczegółowe, a Polska odpowiada na nie.
KE nie ma też mocy prawnej, aby wyrokować o dopełnieniu procedur, czy też niedopełnieniu. To jest raczej opinia. Ważna, ale opinia.
Od wyroków są trybunały.
Poczekajmy, bo tak jak nie uwierzyliśmy Janczykowi, który kilkanaście dni temu mówił o braku uwag KE, tak też nie wierzmy w plotki, że takowe są.
Liczy się to, co zostanie opublikowane tutaj:
http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/tris/pl/index.cfm/search/?trisaction=search.detail&amp;amp;year=2016&amp;amp;num=398&amp;amp;mLang=PL

A &quot;brak notyfikacji&quot; to był poprzednio, bo Polska nie raczyła powiadomić KE.
Teraz notyfikacja już jest, ponieważ jest powiadomienie KE.
Oczywiście jest też znaczenie potoczne słowa, &quot;notyfikacja&quot; oznaczająca opinię akceptującą KE, ale lepiej być precyzyjnym, bo samego siebie i innych można wprowadzać w błąd.

Otrzymane punkty reputacji: +26
A 294

art300

Użytkownik
Czyli Jarosław Gowin się nie zna?
Albo użył znaczenia potocznego, czyli że oczekują akceptacji, albo ścisłego znaczenia - &quot;powiadomienia&quot;, niezależnie od treści ( też nieprecyzyjne w całym kontekście , bo powiadamia ( notyfikuje) raz - Polska, a potem są już tylko odpowiedz KE ( komentarz/uwaga szczegółowa) i odpowiedz państwa na odpowiedz KE.)
W tym linku co podałeś jest napisane &quot;Uwagi przedstawione
przez: Komisja&quot;. To nic nie znaczy?
Nie widziałem tego druku w innych przypadkach, ale to mi wygląda na druk właśnie, czyli jest tam miejsce do wypełnienia. A wypełnione, póki co, nie jest.

K 102

kristo45

Użytkownik
Uwagi KE będą podane w tej zakładce z uwagami społeczeństwa?
Poczytałem sobie te uwagi. Dużo konkretów jest w niektórych. Szczególnie w uwadze Bartosza Bulskiego z E-Play.

L 124

lemko

Użytkownik
Oczywiście jeszcze są uwagi nieupublicznione, których nie znamy.
PS Widzę, że ktoś czytał forum i napisał o art. 71 ustawy hazardowej ????

F 40

fly198

Użytkownik
na weekendzie były targi bukmacherskie w berlinie i mam klika wiadomość od osoby która tam była a wieć :
Betclik,Bah i Expekt po wejściu nowej ustawy wchodzą na polski rynek na 100 %
Bukmacherzy azjatyccy tacy jak Sbobet,Pinnacle a także Betfair nie mają zamiaru zamykać kont polskim graczom po wejściu ustawy a dodatkowo nie bedą blokować kont grających przez vpn ???? pozdro

L 0

luzzbluzz

Użytkownik
na weekendzie były targi bukmacherskie w berlinie i mam klika wiadomość od osoby która tam była a wieć :
Betclik,Bah i Expekt po wejściu nowej ustawy wchodzą na polski rynek na 100 %
Bukmacherzy azjatyccy tacy jak Sbobet,Pinnacle a także Betfair nie mają zamiaru zamykać kont polskim graczom po wejściu ustawy a dodatkowo nie bedą blokować kont grających przez vpn ???? pozdro
Jaka pewność!??????!!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom