S
1,1K
slukasz123
Użytkownik
A tak wogole testuje program do zmiany ip na inny kraj i nie wiem skad te lament to sa az 2 klikniecia i oplata roczna to az 82zl.....Czy tj wygorowana cena....Niech kazdy oceni..
Jak sie nie wyrobia na 1 stycznia, to nastepny termin 1 lipiec.A co to za różnica, czy wyrobią się na 1 stycznia, czy na 7 lutego?
A niby dlaczego tak uważasz, że jak nie 1 styczeń, to następny termin 1 lipiec?Jak sie nie wyrobia na 1 stycznia, to nastepny termin 1 lipiec.
Czyli kolejne pol roku spokoju.
Jeden z fragmentów wyroku ma brzmienie, które można streścić w taki sposób: Nawet jeśli w momencie, gdy jakiś kraj wprowadzał u siebie restrykcje dot. hazardu i wtedy były ku temu uzasadnione powody, to w sądzie mogą one zostać podważone, jeśli nie są już aktualne. TSUE przypomniał, że jedną z podstaw funkcjonowania UE jest wolność świadczenia handlu i usług.
Cały artykuł:Jak dalej przypomina Joss Wood, wyroki TSUE z ostatnich lat wyraźnie wskazują na to, o jakie powody chodzi. W wyroku z maja 2014 roku (sprawa C-390/12) sędziowie orzekli, że Artykuł 56 musi być interpretowany jako wykluczający krajowe przepisy, gdy w ich wypadku celem nie jest ochrona graczy lub walka z przestępczością. ,,Innymi słowy, w ramach UE, kraje członkowskie nie mogą przedstawić prawa hazardowego tylko po to, aby podnieść podatki, ale muszą być przygotowane na to, aby udowodnić w sądzie, że ich prawo autentycznie dotyczy zagrożeń publicznych"- pisze dziennikarz.
Tam akurat było o pokerze i automatach, ale swoboda świadczenia dóbr i usług dotyczy każdego kraju UE i "Unia Europejska to organizacja, której jedną z podstaw jest wolny handel." (nie ważne, czy chodzi o hazard, czy cokolwiek innego).
Jak na razie to lobby wygrywa, niestety. Więc co w tym śmiesznego? :-(Nie wiem, czy jest z czego (wolę się pośmiać z STS-owego lobby )
Bzdura.Jak sie nie wyrobia na 1 stycznia, to nastepny termin 1 lipiec.
Terminem może być każdy z 365 dni roku.Jak sie nie wyrobia na 1 stycznia, to nastepny termin 1 lipiec.
niby tak, ale w Polsce jest taki zwyczaj, że ustawy wchodzą w życie 1 stycznia lub 1 lipcaTerminem może być każdy z 365 dni roku.
Prawdę mówiąc nie zauważyłem takiego zwyczaju. Przykładem chociażby nowela hazardowej w 2011 r. Weszła w życie 14 lipca. Czy ustawa zmieniająca zakres karania z art.107 par.2 kks., gdzie zmniejszono karę grzywny z 720 stawek dziennych do 120 stawek dziennych i wykreślono zapis o pozbawieniu wolności do lat 3. To weszło bodajże 13 lutego lub marca. Dokładnie nie pamiętam, a nie chce mi się sprawdzać. To dwa przykłady tylko z tego podwórka, a innych jest tysiące, więc 1 styczeń lub 1 lipiec, to bzdura.niby tak, ale w Polsce jest taki zwyczaj, że ustawy wchodzą w życie 1 stycznia lub 1 lipca
Nie do końca jest tak jak piszesz. Nie będziesz mógł założyć nowego konta już ale jeżeli masz już konto np.pinnacle to po zmianie ip pinnek może pozwolić ci grać , ktoś tu pisał że właśnie tak pinnacle się zachowało w jakimś kraju po zmianie ustawy. Więc vpn , zmiana ip i jazda, problem z wypłatą hajsu bo nie wiem czy będzie można ze skrilla korzystacPo co Wam programy do zmiany IP skoro buki będą blokować graczy z Polski? Czy będziecie podawać fałszywe dane i inny kraj (z tego zmiennego IP) a później mieć problemy z wypłatami (potwierdzenie danych, weryfikacje)?
To już wiadomo, mi chodzi cały czas o płatności, proszę kogoś zorientowanego w temacie jak będzie można bezpiecznie wykonywać transakcje ?Pisałem wielokrotnie...darujcie sobie rozkminki na temat gry w pinnku i sbo. Tam się będzie dało zawsze, niezależnie od ustawy. Problem będzie tylko i aż z bet365 bo większość zarabia tylko u nich...
Wyjedziesz sobie np. do Czech zrobisz adres, załozysz konto bankowe i masz bezpieczne transakcje.To już wiadomo, mi chodzi cały czas o płatności, proszę kogoś zorientowanego w temacie jak będzie można bezpiecznie wykonywać transakcje ?