z tym że jak sie sam nie przyznasz to chyba nawet tego 1000 i wykroczenia nie dają rady ci wlepic, tak by wynikało po tym co mówi nam ostatni wyrok sadu w SzczecinieDzięki. Zatem jeśli mnie ścigną ze 107 kks to mogę co najwyżej być sądzony za wykroczenie ponieważ jedyny raz kiedy wypłaciłem od Buka to było niecałe 1000zł. Tym samym nie znajdę się w KRK i nie stracę pracy? Dobrze rozumiem?
moim zdaniem nakazawy to ta 1 osoba z 17 czy 20 tys a po ostatnim wyroku sadu maja w UC praktycznie zwiazane rece jak dla mnie"Nie, nakazowy jest jeden, pierwszy z ujawnionych. Kolejne są już wyrokami w rozprawach ostatecznych."
PEKAKO SA - czyli Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna.O którym banku w końcu mowa? PKO BP czy PEKAO SA bo taki skrót jak PKO SA nie jest mi znany.
Ile prawomocnych wyroków już zapadło? Z posiadanych przeze mnie informacji wynika, że jeden w Gryficach, jeden w Częstochowie i jeden w Łodzi Ostatni został zaskarżony przez Służbę Celną. Kara 12 tysięcy złotych w stosunku do wygranych kilkuset tysięcy została uznana za zbyt niską.moim zdaniem nakazawy to ta 1 osoba z 17 czy 20 tys a po ostatnim wyroku sadu maja w UC praktycznie zwiazane rece jak dla mnie
inne wyroki to pochodna innych postepowan z bukmacherka jako dodatek ktory ujawnili niejako przy okazji
nie wiem czy dobrze rozumie
czy przy wykroczeniu a nie przestepstwie unika sie wpisu do KRK ?8750zł
Skoro ten bank tak ładnie współpracuje to nie mogą czasem go przeczesać pod kątem innych bukmacherów którzy mają tam konta? Albo sam przekaże dane.
Tym samym nie znajdę się w KRK i nie stracę pracy?
W Krajowym Rejestrze Karnym gromadzi się dane o osobach:czy przy wykroczeniu a nie przestepstwie unika sie wpisu do KRK ?
tyle dobrego że jak ktoś bawił się za drobniaki w stylu pare tysięcy zapłaci karę pewnie jakoś proporcjonalnie ale roboty nie straciOsoby skazane za wykroczenie na karę grzywny nie figurują w KRK.
Kapica stał się celebrytą, niedługo usłyszymy o nim na pudelku.Obszerny wywiad z Kapicą w dzisiejszej Polska The Times, od 2 strony się zaczyna o hazardzie
http://www.polskatimes.pl/artykul/3683740,jacek-kapica-w-polsce-zapadaja-juz-wyroki-dla-osob-grajacych-u-nielegalnych-bukmacherow,2,id,t,sa.html
Zaskoczył mnie mimo wszystko. Tym tekstem:Kapica stał się celebrytą[...]
Sądziłem, że facet jest wyzbyty w 100% z procesu myślenia."Podatek skonstruowany w 2009 roku jest trudny biznesowo do spełnienia. To podatek od obrotu, nawet jeśli firma w danym okresie ponosi straty, i tak musi go zapłacić. Nie mogę mówić o woli, to decyzja w zakresie polityki podatkowej, nie moja. Widzimy jednak, że na tle Europy jest to wysoki podatek, trudny do poniesienia. Być może powinno nas to skłonić do zweryfikowania jego konstrukcji. "
a może po prostu się domyślił: "f*ck te buki i gracze jednak są mądrzejsi, tak wysoki podatek nie przejdzie bo nikt go nie chce płacić, Jacek (Rostowski) będzie niezadowolony bo co teraz Polakom powiemy, podnosimy VAT do 24% lub akcyzę na paliwo bo głupie buki nie weszły do Polski a graczy trzeba pojedynczo jak płotki łapać za kilka tysi?"Sądziłem, że facet jest wyzbyty w 100% z procesu myślenia.
Ja by namawialembym do zbojkotowania tegoz, nawet symbolicznego, poniewaz nie wytlumaczyl sie i nie wykazal skruchy, liczac cichaczem, iz sprawa ta przycichnie i sie upiecze. Ja se juz o tej glownej roli tegoz podmiota pisal kilka dni temu po swoistej mej analizie faktowej, jadnak mody nie docenily mego intelekta i mje to skasowaly.Skoro ten bank tak ładnie współpracuje to nie mogą czasem go przeczesać pod kątem innych bukmacherów którzy mają tam konta? Albo sam przekaże dane.