Jeżeli nie mieli świadomości, że to nielegalne, to pewnie nie widzieli w tym nic niebezpiecznego.A tak na marginesie - czy aż tyle osób (te 17 czy 24 tys) było tak nieostrożnych aby wypłacać od bukmachera prosto na konto bankowe??
Wlasnie o to chodzi.Jeżeli nie mieli świadomości, że to nielegalne, to pewnie nie widzieli w tym nic niebezpiecznego.
unikając sądu spokojnie unikasz KRKNie ma co się zastanawiać skąd mają dane. Fakt jest taki że mają. Ja bardziej się martwię o to, że jak by co to tracę pracę bo "robię" w służbie cywilnej. Mnie / i chyba nie tylko mnie / bardziej prawdę mówiąc interesuje co będzie jak będzie / a wygląda na to że może być /. Kapica mówi w kółko o dobrowolnym przyznaniu. Ale jak tak czytam ustawę to nie można poddać się dobrowolnie karze w przypadku gdy przestępstwo zagrożone jest karą pozbawienia wolności. O co więc chodzi. Czy przyjmując, że na mnie może też trafić to czy mam szansę na poniesienie konsekwencji które jednak w efekcie nie doprowadzą do zwolnienia mnie z pracy?
W stosunku do Polski nie robią tego z identycznego powodu, dla którego nie robią tego wobec innych państw takich jak:Belgia, Bułgaria, Cypr, Dania, Estonia, Francja, Grecja, Hiszpania, Łotwa, Niemcy, Portugalia, Węgry i Włochy, których regulacje prawne w zakresie wewnętrznego rynku gier hazardowych i zakładów wzajemnych, dopuszczają funkcjonowanie firm krajowych - w rozumieniu także jako tych zagranicznych typu Bet365, ale mających swoje oddziały w tych w/w państwach, więc np. dla Włoch Bet365.it i tam płacące podatki.No dobrze to ja też dołożę cegiełkę do tej dyskusji. Dlaczego skoro ta ustawa hazardowa jest kulawa, bukmacherzy internetowi którzy wg tej ustawy są nielegalni, a zgarniają podobno 90 % rynku polskiego, czyli mają ogromną liczbę klientów, wielki potencjał, sami nie zaskarżyli naszego POlskiego państwa do Trybunału Europejskiego chociażby powołując się na fundamentalną zasadę wolnego handlu na terenie UE. Mają napewno potężnych prawników.
=======================================unikając sądu spokojnie unikasz KRK
płacisz i po sprawie
a czy zanim dana osoba dostała wyrok nakazowy była wzywana do US czy UC ?
czy to jest poza plecami naszymi i tylko jest ten wyrok ?
Będzie. Przerabiałem to. Jak masz wygrane np 3 000 i wpłacałeś za pomocą konta bankowego to jak teraz wpłacisz ze skrill to piszą, że może zostać podzielona między metody wpłaty ale w praktyce dostaniesz zwrot całości na konto bankowe.Tylko w bet365 widnieje taki zapis:
Możemy skontaktować się z Tobą w sprawie wypłaty, która może zostać podzielona pomiędzy metody płatności, z jakich korzystałeś poprzednio. Prosimy sprawdzić poniższe dane i zmienić tam, gdzie jest to konieczne.
Więc podejrzewam, że może być problem z przelaniem całości na skrill. Jak sądzicie?
A jakaś opcja wypłaty na kartę prepaid istnieje? I potem wybranie tego w bankomacie? Ogólnie, każda alternatywa poza przelewem bankowym mile widzianaBędzie. Przerabiałem to. Jak masz wygrane np 3 000 i wpłacałeś za pomocą konta bankowego to jak teraz wpłacisz ze skrill to piszą, że może zostać podzielona między metody wpłaty ale w praktyce dostaniesz zwrot całości na konto bankowe.
Bezpośrednio od z b356 na prepaid - nie. Ogólnie jak już wpłaciłeś z konta to kiepsko żebyś inaczej wypłacił. Zależy ile masz do wypłaty. Jak nie wiele to bym zapytał support czy jak wpłacisz więcej niż masz teraz na koncie u buka przez skrill to całości nie będziesz mógł wypłacić na skrill. Z kolei jak masz dużo do wypłaty to ja kiedyś myślałem nad wpłaceniem do nich czekiem i wypłaceniem czekiem. W przypadku czeku trzeba chyba tylko użyć tej opcji żeby można było zrobić nią wypłatę. I lecieć z tym czekiem do UK i zrealizować przywożąc gotówkę.A jakaś opcja wypłaty na kartę prepaid istnieje? I potem wybranie tego w bankomacie? Ogólnie, każda alternatywa poza przelewem bankowym mile widziana