Naucz się czytać ze zrozumieniemKolego moge sie wypowiadac kiedy tylko zechce, a zwlaszcza jak trzeba skomentowac twoje banialuki.
kara pienięzna z ustawy o grach hazardowych nie jest karą wymierzaną przez sąd tylko przez naczelnika UC. Jest to kara administracyjna.
Kara za popelnione przestepstwo skarbowe jest niezalezna i wymierzana przez sad.
Nie ma tu zadnego podowojnego zastosowania kary sprzecznego z zasadmi prawa karnego.
Kolejny, po mhm, domorosly prawnik. Panowie nie przyznawajcie sie ze konczyliscie prawo bo wstyd przynosicie kierunkowi.
Pozdrawiam
"kara pienięzna z ustawy o grach hazardowych nie jest karą wymierzaną przez sąd tylko przez naczelnika UC. Jest to kara administracyjna. "
Co napisałem w punkcie 2, Naczelnik to sąd ?
Co napisałem w punkcie 3?
Co do ostatniego zdania to zły strzał. Najpierw szukam w internecie potem komentuję.
Dodatkowo
KKS
Art. 8. § 1. Jeżeli ten sam czyn będący przestępstwem skarbowym lub wykroczeniem skarbowym wyczerpuje zarazem znamiona przestępstwa lub wykroczenia określonego w przepisach karnych innej ustawy, stosuje się każdy z tych przepisów.
§ 2. Wykonaniu podlega tylko najsurowsza z kar, co nie stoi na przeszkodzie wykonaniu środków karnych lub innych środków orzeczonych na podstawie wszystkich zbiegających się przepisów. Środki karne i środki zabezpieczające oraz dozór stosuje się, chociażby je orzeczono tylko na podstawie jednego ze zbiegających się przepisów; w razie orzeczenia za zbiegające się czyny zabronione zakazów tego samego rodzaju lub pozbawienia praw publicznych, sąd stosuje odpowiednio przepisy o karze łącznej.
Jest niemożliwa sytuacja gdzie Naczelnik UC nakłada karę w wysokości X, a potem niezależnie sąd nakłada karę(nie uwzględniając kary nałożonej przez Naczelnika) Y, ok mogę się mylić ale jeżeli precedensu nie było to trudno stwierdzić jak jest naprawdę.
Rozumiem, że skończyłeś Prawo czy coś w tym stylu i jesteś nieomylny ?
To jest teoria.
W praktyce jeszcze żaden gracz nie została ukarany na podstawie KKS.