S
1,1K
slukasz123
Użytkownik
Do admina i wszystkich uzytkownikow zrobilby ktos liste bukow u których mozna grac i ew .wziasc bonus jesli ktos nie ma konta bo po 1 lipca moze to byc niewykonalne!!
Znam troszkę historię podatku obrotowego. Nie moim celem było przyczepienie łatki Polsce ze względu na tę ustawę - paszkwila. Wiem jak to wygląda też w Niemczech z 5% podatkiem. Niestety, ale tak funkcjonuje europejski sojuz, rządzony przez socjalistów, którzy najpierw zabiorą nam połowę pieniędzy, a następnie rzucą jakieś ochłapy w postaci dotacji, zapomóg itp.kozimtsw>> a Ty myślisz, że podatek obrotowy od zakładów sportowych wprowadzony przez rząd Hanny Suchockiej z Unii Demokratycznej w roku 1992 w wysokości 10% a następnie podwyższony w roku 2009 przez rząd Donalda Tuska z PO do 12% - to jest jakaś jedynie polska specyfika?
W tym wątku znajdziesz np. wrzucony przeze mnie kupon zawarty w Niemczech - z podatkiem obrotowym 5% więc wprawdzie niższym niż w Polsce jaki mamy w spadku po PO, ale jest on przecież pobierany w wielu państwach.
....................
Niestety, ale wielu z piszących w tym wątku użytkowników nie ma pojęcia o historii tego podatku obrotowego w Polsce i sądzą, że został on wprowadzony dopiero teraz tą aktualną nowelizacją Ustawy o grach - a ma on już 25 lat...
Kolego Marku, tak zachwalasz aktualny podatek, że zrobiłem dla Ciebie symluację 5 z rzędu trafionych kuponów po kursie 1.10. Stawka początkowa 1000zł.O Jezu, większych bzdur dawno nie czytałem. Podatek obrotowy pobierany jest w wielu krajach, nie tylko w Polsce. I dobrze Ci pisze edi8 o Niemczech.
Trzeba się cieszyć, że ustawa wchodzi w takim kształcie a nie w innym. Cały rynek zostanie uporządkowany. A jak czytam gdzieniegdzie o rzekomym monopolu państwa, to nóż mi się w kieszeni otwiera ????rzeklina: To jest chyba do jasnej anielki logiczne, że jak coś ma miejsce na terenie jakiegoś państwa to państwo tym zarządza! Czyli kim jest? Nie monopolistą, a zarządcą tego wszystkiego, który może ustalać prawa na swoim terenie. Nie pasuje to paru bukom? To zmywają się z Polski. Nie pasuje komuś z was? Też się może zmywać. Jest parę krajów w UE, które mają bardzo mało ludności.
Zostaną najwierniejsi Polsce, bo Polska jako Wartość to coś więcej niż wygrane na kuponach, wpływy na konta czy czyjeś pełne kieszenie albo chciwe łapska. Oczywiście można mieć inne zdanie i śpiewać z kibolami na stadionach "J... policję", a do tego mieć gdzieś wszystkie struktury państwowe, a także zatwierdzone przez nie dokumenty jak choćby ustawę hazardową. Jeśli jednak ktoś podchodzi do takich spraw, to znaczy, że ma coś na sumieniu. A teraz pierwsi rzucajcie we mnie kamieniami, jeśli jesteście bez grzechu ????
Te 12% + podatek powyżej 2280 to jednak nie sprawa PiS tylko rządzącej 8 lat platformie obywatelskiej,proszę o podawania prawdziwych informacji,chyba ci umknęła afera hazardowa z udziałem Mira,Rycha itp itdPo prostu wychodzi że nasz rząd, ten pisu jest cholernie pazerny... zresztąsam podatek od stawki 12% jest chory a potem jeszcze od wygranej powyżej 2280 kolejny...
Ktoś wie jak jest na Słowacji, Litwie, Czechach? Czy tam buki typu Bet, bettson, pinnacle działają i mozna u nich grać czy też sie wycofali?
Takie czasy: "walka z terroryzmem" czy też "Oświadczenia FATCA" w polskich bankach dla USAMam urodziny, ojciec za granicy wysle mi na konto 41 tysiecy , np na samochód i co mam leciec do US ? przeciez to jest CHORE. Nie widzicie w jakiej dupie jestesmy. Trzeba bedzie sie tlumaczyc z kazdej kasy.
W Czechach gracz nie placi ZADNEGO podatkuPo prostu wychodzi że nasz rząd, ten pisu jest cholernie pazerny... zresztąsam podatek od stawki 12% jest chory a potem jeszcze od wygranej powyżej 2280 kolejny...
Ktoś wie jak jest na Słowacji, Litwie, Czechach? Czy tam buki typu Bet, bettson, pinnacle działają i mozna u nich grać czy też sie wycofali?
Nic mi nie umknęło Po prostu PIS nie jest mniej pazerny od POTe 12% + podatek powyżej 2280 to jednak nie sprawa PiS tylko rządzącej 8 lat platformie obywatelskiej,proszę o podawania prawdziwych informacji,chyba ci umknęła afera hazardowa z udziałem Mira,Rycha itp itd
Marcinie Modry,ma sens. Za 2 lata wybory.Ustawa obowiązuje i nie ma sensu pisać, czy to wina PO, PISu czy innej partii.
Pierwszego posta pisze w tym temacie, bo obiecałem sobie ,że nie będę komentował tych waszych kretyńskich wypocin ???? . No ale pękło coś we mnie po tym złotym pytaniu. Może dlatego ,że oprócz przerzucenia podatku na klienta klient musiałby ponosić opłatę za podatek obrotowy. Czyli Pinnacle Bet365 płaci 19% CITu i gracz ponosiłby jeszcze 12% z tytulu podatku obrotowego. Reasumując idąc Twoim tokiem myślenia. Idziesz do bet365 płacisz 100 na zakład zabiera Ci państwo 12% zostaje Ci 88 i bet przerzuca na Ciebie CIT bo nie chce go płacić dając Ci beznadziejne kursy pomniejszone o 19% CITU. I graj sobie ???? Ale tak lepiej żyć w przekonaniu ,że wszystkie narody przegrywają tylko Polska jest taka wspaniała i wygrywa :grin:Mam takie pytanie,dlaczego takie firmy pinnacle,bet365 nie zostały na polskim rynku przerzucając podatek na klienta ?
stając się legalnie działającą na rynku
jedyne co mi przychodzi do głowy to: są w plecy z polskimi graczami
Jak ktoś ma wiarygodne info to proszę o podzielenie się