Chciałem założyć konto u internetowego buka, ale po przeczytaniu paru artykułów i treści rzeczonej ustawy mam teraz sporo wątpliwości. Niby nie ścigają za to (bo przecież kilkudziesięciu tysięcy ludzi nie zamkną), ale jednak nie wiadomo jak to wszystko się rozwinie za parę lat. Kto wie, czy np. za 20 lat nie będą ścigać za takie coś tak jak teraz współpracowników tajnych służb z czasów PRL ???? (oni wtedy też czuli się przecież bezpiecznie).
Analizowałem też regulaminy kilku buków i one stanowczo odcinają się od tego, tzn. w regulaminach zawierają zapis, że nie biorą odpowiedzialności za to, że w danym kraju hazard jest zabroniony i że
sprawdzenie tego leży w gestii "klienta". Wysłałem także maila do supportu bet 365 i dostałem odpowiedź, że:
"Nie jesteśmy jednakże w stanie potwierdzić regulacji prawnych dotyczacych stawiania zakładów przy użyciu Internetu obowiazujących w każdym kraju. W przypadku wątpliwosci w tej kwestii, proponujemy
sprawdzenie odpowiednich zapisów prawnych własciwych dla prawa lokalnego."
Z tym samym panem rozmawiałem potem na
live chacie i powiedział, że nie rozmawiają o legalności działania firmy poza Wielką Brytanią... Także mogę powiedzieć: "wiem, że nic nie wiem"...Chciałem założyć konto u internetowego buka, ale po przeczytaniu paru artykułów i treści rzeczonej ustawy mam teraz sporo wątpliwości. Niby nie ścigają za to (bo przecież kilkudziesięciu tysięcy ludzi nie zamkną), ale jednak nie wiadomo jak to wszystko się rozwinie za parę lat. Kto wie, czy np. za 20 lat nie będą ścigać za takie coś tak jak teraz współpracowników tajnych służb z czasów PRL ???? (oni wtedy też czuli się przecież bezpiecznie).
Analizowałem też regulaminy kilku buków i one stanowczo odcinają się od tego, tzn. w regulaminach zawierają zapis, że nie biorą odpowiedzialności za to, że w danym kraju hazard jest zabroniony i że
sprawdzenie tego leży w gestii "klienta". Wysłałem także maila do supportu bet 365 i dostałem odpowiedź, że:
"Nie jesteśmy jednakże w stanie potwierdzić regulacji prawnych dotyczacych stawiania zakładów przy użyciu Internetu obowiazujących w każdym kraju. W przypadku wątpliwosci w tej kwestii, proponujemy
sprawdzenie odpowiednich zapisów prawnych własciwych dla prawa lokalnego."
Z tym samym panem rozmawiałem potem na
live chacie i powiedział, że nie rozmawiają o legalności działania firmy poza Wielką Brytanią... Także mogę powiedzieć: "wiem, że nic nie wiem"...