... bo należy odróżnić kwestie stanu prawnego od życia. Czyli od tego, jak w rzeczywistości "państwo" podchodzi do tego tematu, w jaki sposób traktuje Graczy.Zgadzam sie z przedmówca. Duzo userów tego forum robi mętlik w głowach. I nawet zorientowani w temacie nie wiedza co mają w końcu myśleć.
... a moim skromnym zdaniem i nawiązując do "merytoryki", na którą się powołałeś wysokość kwoty i operator/pośrednik nie ma w kontekście sprawy żadnego znaczenia (i prawdopodobnie ten aspekt był już w dyskusji "przerabiany".Moim skromnym zdaniem to ten temat należy zamknąć , raz na zawsze ponieważ nie ma tutaj żadnej merytoryki. Posty są w większości żenujące osób które mówią o sciganiu za przelanie na Netellera 100 PLN z booka . Dochodzimy powoli do paranoji . Jestem na paru forach i w większości użytkownicy o tak absurdalnych wypowiedziach są przywoływani do porządku
Należy stłuc termometr , to nie będzie gorączki jak mawiał klasyk i na dodatek prezydent naszego kraju . Ja tyle a kto ma ochotę to może sie tu wynaturzać nawet przy użyciu słownika poprawnej polszczyzny prof Miodka . Dokonując podziału nie tylko całych zdań ale również pojedynczych wyrazów na części .... bo należy odróżnić kwestie stanu prawnego od życia. Czyli od tego, jak w rzeczywistości "państwo" podchodzi do tego tematu, w jaki sposób traktuje Graczy.
... a moim skromnym zdaniem i nawiązując do "merytoryki", na którą się powołałeś wysokość kwoty i operator/pośrednik nie ma w kontekście sprawy żadnego znaczenia (i prawdopodobnie ten aspekt był już w dyskusji "przerabiany".
Pomijając już to, iż słowo "żenujący" jakiego użyłeś, oznacza "wstydliwy, skrępowany, zakłopotany" czyli, że nie wiem o co Ci chodzi.
Proszę podać jeden przykład wyegzekwowania kary na ten czas oczywiściena tą chwilę to UC karze osoby reklamujące zagraniczne buki w necie
Cytat z innego forum:Proszę podać jeden przykład wyegzekwowania kary na ten czas oczywiście
... a mnie bardzo interesuje (nie jestem złośliwy ???? ) ponieważ byłoby to pomocne następnym przesłuchiwanym a przesłuchiwani będą lub są skoro 1 przykład już się znalazł,[...]Musiałem tłumaczyć im podstawowe sprawy np. czym jest domena, a czym serwer itd.
Naczelnik wyżej wymienionego urzędu chciał mi dać holendernie dużą grzywnę, po moich negocjacjach do zapłaty mam 1 150 zł. "
[...].
Ostatnio własnie tyle wyplacam mniej wiecej. Mimo wszystko boje sie, że ktos sie przyczepi bo kasa na koncie jest a nie pracuje (student) ;/panowieee , poluzujcie kartofelki troszkę ????
50% tego forum to hazardzisci ktorzy nic nie wygrywaja, wiec o co wogole spina? nikogo nie złapali i nie złapia, pieniadze mozesz zawsze z buka dawac na MB, a do 400-900 zł tygodniowo wypłacanych z bankomatu nikt sie nie przyczepi <lol>
skonczcie głupia gadke i zacznijcie grac ????
http://www.interplay.pl/index.php?main/temat_tygodnia//news187Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej podczas rozprawy w dniu 22.03.2012 roku wysłuchał ustnych wypowiedzi stron toczącego się postępowania, po czym zdecydował odroczyć termin publikacji wyroku, precyzując, iż dokładna data zostanie przekazana w korespondencji pisemnej.
Wszyscy uczestniczący pozostali przy swoich stanowiskach, a zatem – co należy podkreślić – Komisja Europejska wypowiedziała się wyraźnie wspierając twierdzenia spółek branży hazardowej, a zdecydowanie przeciwko poglądom rządu polskiego. Obecnie pozostaje więc oczekiwanie na ustalenie terminu publikacji wyroku, oraz – rzecz jasna – przede wszystkim na sam wyrok ETSu.
W takim razie drugie 50% to osoby, które wygrywają i mają prawo martwić się o swoje zarobione pieniądze.panowieee , poluzujcie kartofelki troszkę ????
50% tego forum to hazardzisci ktorzy nic nie wygrywaja, wiec o co wogole spina?[...]
Coraz bliżej rozstrzygnięcia
http://www.interplay.pl/index.php?main/temat_tygodnia//news187
Przy takich sumach możesz powiedzieć, że to zyski ze zbierania i sprzedaży runa leśnego lub jak wolisz to z prostytucji, bo obydwie te działalności są nieopodatkowane w naszym kraju z tego co się orientuje. :razz:Ostatnio własnie tyle wyplacam mniej wiecej. Mimo wszystko boje sie, że ktos sie przyczepi bo kasa na koncie jest a nie pracuje (student) ;/
Jakiś mały promyk światła jeżeli Komisja obiera stronę buków to wtedy może to być poważny pstryczek w nos dla polskiego rządu a co za tym idzie pewnie jakaś nowelizacja bo nie sądzę aby bwin, bet-at-home i inni płacili u nas podatki.Po tym orzeczeniu może sie coś zmienić w polskim prawie ?. Internetowy hazard dalej bedzie nielegalny?. Czy wladza będzie zmuszona do zmiany ustawy ?
u nas juz tak jest.Może być tak jak np.we Francji,czyli jeżeli buk chce działać musi płacić podatek w danym kraju.
pierwsze słyszę ze Bwin czy inne 365 płacą podatki dla naszego pseudo państwa :]u nas juz tak jest
nie zrozumiałeś...bwin czy inny buk ma pełne prawo u nas działać,co wiąże się z płaceniem podatkówpierwsze słyszę ze Bwin czy inne 365 płacą podatki dla naszego pseudo państwa :]