Wes kolego stuknij sie 3 razy w głowe zanim zaczniesz takie brednie pisac takim postepowaniem zmuszasz tylko UC do rozsylania tych chorych i beznadziejnych zaswiadczen za 10zl?????Nie prościej przyznać się, że wygrało się mniej a resztę do skarpety? Chyba dalej obowiazuje to coś, że nie wiedziało się, ze się nie gra legalnie i oddaje wygraną kasę. Wątpie by mieli wykazane co do grosza ile kasy ktoś wygrał, no chyba, że przelał np. 40 tyś na konto no to wtedy gratuluje.
Mój znajomek kiedyś obrał właśnie taki kierunek i obeszło się bez procesu, US zarobiło 15 tyś. kolega drugie 15 wziął dla siebie. Oczywiście skończyło się na ostrzeżeniu by drugi raz tego nie robił, i natychmiastowo zamknął konto.
Sąd orzeka według przepisów obowiązujących w chwili orzekania, czyli wydania przez Sąd orzeczenia w danej sprawie. Taka jest reguła. Wyjątek, zachodzi wtedy, gdy poprzednio obowiązujące przepisy były by względniejsze dla oskarżonego.Jak wiemy, 13 lutego zmieni się zapis odnośnie sankcji za złamanie przepisu art 107 KKS. Ale co będzie jeśli ktoś będzie miał postawiony zarzut przed 13 lutego 2016? Czy sąd może karać wg zasad sprzed 13 lutego jeśli orzeknie np 14 lutego 2016?
Jak się ma wówczas odwołanie od wyroku - czy Sad II instancji będzie karal już wg nowych przepisow czy zawsze będzie obowiązywać moment postawienia zarzutów względnie wyroku Sądu I instancji? Proszę o merytoryczna odpowiedź
Sąd orzeka według przepisów obowiązujących w chwili orzekania, czyli wydania przez Sąd orzeczenia w danej sprawie. Taka jest reguła. Wyjątek, zachodzi wtedy, gdy poprzednio obowiązujące przepisy były by względniejsze dla oskarżonego.
Spoko,spoko. Papuga już napisał odwołanie. Walczymy !!!Ja dziś odebrałem pismo z zapoznaniem się z końcowymi aktami sprawy. Czyli moje pismo do sądu nic nie wniosło o cofnięcie wniosku o nie przesyłanie akt do UC. Bialsko odwołaj się....to tylko wyrok nakazowy ! walcz na normalnej rozprawie.
Mam termin na 10 grudnia z tymi aktami...nie pojadę bo bez sensu, lepiej je znam jak UC pewnie. zanim odeślą i sąd nada znów nową sygnaturę akt i rozpatrzą to pewnie znów conajmniej do końca styczna....
ok. 8000. czyli ok 10% ale to zależy od wysokości stawki dziennej i ich ilości a z tym jest różnieBieLsko - Jak wysokie wygrane Ci udokumentowali? Jak to się ma proporcjonalnie do zasądzonej kary?
Nie dokonywałem. Jestem niewinny !!!!!Wes kolego stuknij sie 3 razy w głowe zanim zaczniesz takie brednie pisac takim postepowaniem zmuszasz tylko UC do rozsylania tych chorych i beznadziejnych zaswiadczen za 10zl?????
Pytanie standardowe jaka metoda kolega BieLsko dokonywal depozytow do BAH?
lukos1983 - mają jeszcze półtora roku na postawienie zarzutów, a to dłuuuugi czas.Głowa mnie boli od waszych wypocin, wciąż wałkujecie to samo (mowa o nowych podejrzanych). Macie wszystko jak na tacy wypisane a dalej dublujecie pytania :-/
Aktualizacja: 7 miesięcy od wezwania jako świadek brak jakichkolwiek informacji z UC.