Faktycznie.W poście #5380 Pomarańczowa cytowała przemka866 (#5364), ale coś się rozsypało w kodzie.
Faktycznie.W poście #5380 Pomarańczowa cytowała przemka866 (#5364), ale coś się rozsypało w kodzie.
Ogólnie to wyrok ETS dotyczący swobody świadczenia usług w ramach UE, pewnie byłby przytaczany gdyby doszło do apelacji i głębszych rozważań w wyższych instancjach. Bezpośrednio nie odnosi się do problemu 107 par 2 kks, ale mógłby być jakąś wskazówką - ogólnie wyinterpretowanoby pewnie fundamentalną dla UE zasadę swobody świadczenia usług i jeżeli miałoby być wykorzystane to raczej na korzyść grających u bukmacherów.Taki jakiś tam wyrok trybunału coś tam związanego z Włochami...ale co to ma do mojej sprawy kompletnie nie wiem.
He no to nie wiem po co to w moich aktach Ale cóż mój adwokat pewnie się z tym zapozna i coś tam zmontuje. W tym tygodniu już będzie wysłany do sądu mój wniosek o uniewinnienie i zostanie tylko czekanie...z tego co mówił mi adwokat co najmniej miesiąc do posiedzenia sądu i kolejny miesiąc myślenia co z tego wyjdzie...Ogólnie to wyrok ETS dotyczący swobody świadczenia usług w ramach UE, pewnie byłby przytaczany gdyby doszło do apelacji i głębszych rozważań w wyższych instancjach. Bezpośrednio nie odnosi się do problemu 107 par 2 kks, ale mógłby być jakąś wskazówką - ogólnie wyinterpretowanoby pewnie fundamentalną dla UE zasadę swobody świadczenia usług i jeżeli miałoby być wykorzystane to raczej na korzyść grających u bukmacherów.
Miesiąc do posiedzenia Sądu? Taki ekspres? Ja myślę że 3 miesiące to minimum.He no to nie wiem po co to w moich aktach Ale cóż mój adwokat pewnie się z tym zapozna i coś tam zmontuje. W tym tygodniu już będzie wysłany do sądu mój wniosek o uniewinnienie i zostanie tylko czekanie...z tego co mówił mi adwokat co najmniej miesiąc do posiedzenia sądu i kolejny miesiąc myślenia co z tego wyjdzie...
Najlepiej powiedz im niech sobie dadza juz spokuj bo i tak wszsytko przegrają i tyle błazny jedne z UC.Ja idę jutro w charakterze podejrzanego. Wezwali mnie po 7 miesiącach. Dam znać co i jak
No i dobra decyzja Sądu a Ty możesz odetchnąć z ulgą.
Nawarstwia się tych ważnych argumentów oj nawarstwia:
1. Nikt nie blokuje stron zagranicznych oferentów (mam wrażenie że nawet nikt nie próbuje tego robić.
2. Ustawa - wszystko na to wskazuje koliduje z prawem UE (orzeczenie ETS)
3. Uniewinniono organizatorów PŚ w skokach narciarskich (jedno z uzasadnienien patrz pkt. 2)
4. Zapis w KKS mało znany i praktycznie nie rozpowrzechniany - nie było kampanii informacyjnej etc.
5. Wyrok sądu z Płońska (nieswiadomość gracza i kwestia serweru oferenta - że zakład jest de facto tam gdzie serwer a nie tam gdzie komputer gracza (tutaj proponuję dodatkowo zapoznać się z pracą Pana Jacka Błachuta gdzie problem jest szeroko opisywany)
6. Działające na podstawie europejskich licencji serwisy bukmacherskie są profesjonalnie prowadzone w języku polskim (łącznie ze wsparciem) a jak niektórzy Was pisali - wprost informują zainteresowanych że działają legalnie (no to kto ma rację!!?)
Czy coś pominąłem?
Ja mam - ogarnij się i przestań zaśmiecać temat.Macie jakieś newsy?
Niestety, PiS u władzy oznacza dla nas jeszcze większe kłopoty, niż Kapica. Lepszy diabeł, którego znasz, niż ten, którego nie znasz. Wystarczy prześledzić posiedzenia odnośnie ustawy, by wiedzieć, że PiS jest pod tym względem jeszcze bardziej przeciwko graczom. Górczyński też o tym kiedyś wspominał. A czego jak czego, ale skuteczności w 'ściganiu' PiSowi odmówić nie można. Nie wiem, jak z Kukizem, ale KORWiN w swoim programie posiada zapis:@awax poruszył istotny temat, w zasadzie sam chciałem o nim napisać. Wybory za 3 dni więc może zna ktoś poglądy poszczególnych partii na temat tej pseudo ustawy. Rządy PO dobiegają końca, więc prawdopodobnie generał zakończy swoją posługę, ale co po nim nastąpi?
Obawiam się że dla graczy samodzielne rządy PIS to nie jest to. W zasadzie nie wiadomo czego można się spodziewać. Naobiecywali a kasę mają brać z uszczelniania wszystkiego. Chcą uszczelnić system podatkowy, ale także nałożyć podatki na banki i hipermarkety zagraniczne. Prędzej czy później jak zobaczą ile polaków gra u buków zagranicznych i jakie zagraniczni bukmacherzy mają obroty to i za to się wezmą a z tego nic dobrego raczej nie wyniknie. W świecie PIS-u jesteśmy raczej postrzegani jako przestępcy którzy wyprowadzają kasę za granice Polski ;D A jeśli zreformują sądownictwo to też to wiele dobrego nie wróży. Jeśli sądy/prokuratura będą miały być podległe Ministrowi Sprawiedliwości to chyba wiadomo jak nagle te wyroki się zmienią.
Lewica chyba też nie jest nam przychylna. KORWIN i Kukiz chyba najlepiej wypadają pod naszym względem. Zobaczymy co to będzie, obyśmy tylko nie zaczeli tęsknić za Kapicą, uparł się na graczy i ściga ich niemiłosiernie (hobby czy pasja? ;d ) ale to wielki nieudacznik, który czego się nie dotknie to zamienia to w katastrofę.
Byłem dzisiaj z adwokatem no i nic Przedstawili zarzuty za okres 2011-2012 w bah. Generalnie nie pytałem kobiety o możliwość układu. Nawet mecenas stwierdził żebym się nie przyznawał bo sprawy w sądzie i tak nie uniknę, a tam z kolei wywalczymy umorzenie. Jak będę miał jakieś nowe info to dam znać.Najlepiej powiedz im niech sobie dadza juz spokuj bo i tak wszsytko przegrają i tyle błazny jedne z UC.