Skąd ta informacja ?Jeszcze wiceminister Kapica, zapowiedział odwołanie się od wyroku sądu rejonowego w Płońsku do sądu okręgowego i kontynuację kolejnych spraw @kapicajacek. Ile w tym człowieku nienawiści do ludzi.
No dobrze. A jeśli Sąd Najwyższy 14 października orzeknie że sądy mogą odmawiać karania za 107 & 1 kks jako element niezgodny z prawem unijnym to czy nie będzie tak że będzie to dotyczyć tylko 107 & 1 a co z 107 & 2?Skończy się niedługo jego kadencja. Czekamy na wyrok SN, jeszcze 7 dni i na kolejne wyroki uniewinniające. Nic nam Pan Kapica nie zrobi.
A już rozumiem. Jeśli okaże się z nie można będzie karać za urzadzanie i prowadzenie zakładów wzajemnych to i nie można karać za uczestnictwo w nich. Czyli faktycznie SN może jednoznacznie potwierdzić że art 107 w dużej części nie działa gdyby okazało się że musiały być notyfikowane te przepisy. Tylko że to już orzekł ETS więc po co ma się wypowiadać SN!!? O co tu chodzi!!?No dobrze. A jeśli Sąd Najwyższy 14 października orzeknie że sądy mogą odmawiać karania za 107 & 1 kks jako element niezgodny z prawem unijnym to czy nie będzie tak że będzie to dotyczyć tylko 107 & 1 a co z 107 & 2?
Już działają np:W ogóle nie działają strony z orzeczeniami. Coś się dzieje, mi też się już nie uruchamia. KAPICA DZIAŁA ?
Najlepiej potwierdź skanem, że faktycznie dostałeś to wezwanie.Witam.
Ja dostałem wezwanie, właśnie dzisiaj odebrałem.
"... w charakterze osoby podejrzanej o popełnienie przestępstwa...o czyn określony w art.107&2kks. Sprawa dotyczy uczestnictwa w zagranicznych grach losowych..."
Wpłaciłem tylko raz, za pomocą przelewu bankowego, 2000zł nigdy nie wypłaciłem, chwile grałem. Później wpłacałem tylko za pomocą paysafecard, ale nigdy nie wypłacałem.
Co robić ?
Przecież ma zbyt mało postów na takie wrzutki.Najlepiej potwierdź skanem, że faktycznie dostałeś to wezwanie.
trzymamy kciuki. Ciekawe jak kapica sie wytlumaczy, ze narazil budzet Panstwa na straty, skoro wyroki sa na korzysc graczy, a pewnie troche sie tych pozytywnych wyrokow uzbiera to nie bedzie mala kwota :grin:rozprawa jutro dam znac jak i co.
Czyli wszystko jasne bet-at-home omijać szerokim łukiem!2 bardzo ciekawe artykuły powiązane ze sobą, wskazówka dla innych:
http://www.pokertexas.pl/newsy/czy-bet-at-home-sypie-swoich-graczy/
http://www.pokertexas.pl/newsy/przelomowy-wyrok-sadu-w-plonsku/
ta sytuacja z bet-at-home bardzo ciekawa, pewnie ma to związek z tym że mieli dostać karę za reklamę podczas skoków, meczu koszykówki i piłki ręcznej