>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
L 35

lolu

Użytkownik
Jeszcze wiceminister Kapica, zapowiedział odwołanie się od wyroku sądu rejonowego w Płońsku do sądu okręgowego i kontynuację kolejnych spraw @kapicajacek. Ile w tym człowieku nienawiści do ludzi.

B 21

bazuka

Użytkownik
Skończy się niedługo jego kadencja. Czekamy na wyrok SN, jeszcze 7 dni i na kolejne wyroki uniewinniające. Nic nam Pan Kapica nie zrobi.
No dobrze. A jeśli Sąd Najwyższy 14 października orzeknie że sądy mogą odmawiać karania za 107 &amp; 1 kks jako element niezgodny z prawem unijnym to czy nie będzie tak że będzie to dotyczyć tylko 107 &amp; 1 a co z 107 &amp; 2?

B 21

bazuka

Użytkownik
No dobrze. A jeśli Sąd Najwyższy 14 października orzeknie że sądy mogą odmawiać karania za 107 &amp; 1 kks jako element niezgodny z prawem unijnym to czy nie będzie tak że będzie to dotyczyć tylko 107 &amp; 1 a co z 107 &amp; 2?
A już rozumiem. Jeśli okaże się z nie można będzie karać za urzadzanie i prowadzenie zakładów wzajemnych to i nie można karać za uczestnictwo w nich. Czyli faktycznie SN może jednoznacznie potwierdzić że art 107 w dużej części nie działa gdyby okazało się że musiały być notyfikowane te przepisy. Tylko że to już orzekł ETS więc po co ma się wypowiadać SN!!? O co tu chodzi!!?

A 294

art300

Użytkownik
Sąd nr 1:
Zgromadzony w sprawie materiał dowodowy nie pozwolił na ustalenie, iż oskarżony R. K. (1) wyczerpał znamiona zarzuconego mu występku. Przestępstwo, o którym mowa w art. 107 § 2 k.k.s. to...

Sąd nr 2:
W ocenie Sądu czyn oskarżonego wypełnił znamiona art. 107 § 2 kks w formie z § 4 - przypadku mniejszej wagi.

Wniosek: ustalenia sądów są konsekwentne, spójne i logiczne. ;)

P 69

przemek866

Użytkownik
Mi dziś przyszła informacja z UC o moim zażaleniu na przesłanie sprawy do innego urzedu celnego w moim województwie. Brzmiało to mniej więcej tak :
Na początku przesłali to do innej placówki urzędu celnego argumentując że po sprawdzeniu mojego IP logowałem się z bankiem w mojej miejscowości i dlatego właściwym organem lub oddziałem uc jest ten do którego przesłali. Tylko co ma logowanie się do baku do grania ? Adwokat przesłał stosowne pisma, wytknął im ile praw przy tym naruszyli podając różne artykuły ( na których ja się nie znam ) i brzmiało to spójnie i fajnie.
W dzisiejszym piśmie które podtrzymuje decyzje o przesłaniu do konkretnej placówki UC...właśnie UC tłumaczy się tym samym argumentem z którego mnie oskarżył czyli........grając w BAH na urządzeniu z dyskiem twardym logowałem się itd. itp........ zero odpowiedzi na konkretne artykuły i zarzuty wobec naruszenia prawa....to skandal że w Państwie prawa tak się dzieje. Nic nie mają a jednak mogą....tragedia...
Dziś też dzwoniłem do sądu do którego przesłali oskarżenie, jeszcze nie zarejestrowana moja sprawa.

L 35

lolu

Użytkownik
Witam.
Ja dostałem wezwanie, właśnie dzisiaj odebrałem.
&quot;... w charakterze osoby podejrzanej o popełnienie przestępstwa...o czyn określony w art.107&amp;2kks. Sprawa dotyczy uczestnictwa w zagranicznych grach losowych...&quot;
Wpłaciłem tylko raz, za pomocą przelewu bankowego, 2000zł nigdy nie wypłaciłem, chwile grałem. Później wpłacałem tylko za pomocą paysafecard, ale nigdy nie wypłacałem.
Co robić ?
Najlepiej potwierdź skanem, że faktycznie dostałeś to wezwanie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
C 445

cristovao

Użytkownik
To pokazuje tylko amatorstwo oskarżycieli, bo powinni być przygotowani czyli posiadać od buka dane dotyczące gracza (IP, godziny zawierania zakładów, sumy wygrane, przegrane, ponadto z IP dane operatora i kto jest abonentem i ustalać czy to ten komputer zawierał zakład czy inny) i je przedstawić przed Sądem natomiast organy ścigania zachowują się jak totalni amatorzy i to podatnik płaci za takie postępowania przed Sądem.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
A jakim cudem buk ma udostępnić dane gracza polskim organom? Przecież to byłoby równoznaczne z utratą masy ludzi grających z Polski, a buk takiego obowiązku nie ma, bo nie działa legalnie w naszym kraju. Takie błędne koło :razz:

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
Jakos ciezko mi w to uwierzyc ze bah sypie graczy to co dostali kase w lape z reszta jaki mieli by w tym cel....Przeciez nikt by tam zlamanego grosza nie wplacil jakby tak bylo??

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom