>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
F 10

fiodger

Użytkownik
Hej, jak duże pole do popisu może mieć sąd bądź UC przy weryfikacji miejsca zawarcia zakładu? W wakacje 2011 owszem byłem posiadaczem konta bah i wypłacałem na swoje konto bankowe pieniądze (które notabene juz jest nieaktywne), ale niekoniecznie to ja zawierałem zakłady - mam wujka za granicą znającego się na tym, który mi w ramach prezentu to obracał. Wkrótce mam rozmowę w UC jako podejrzany, kwoty wypłat w sumie 4-5 na ponad 10k (sumując) i chciałbym jakoś z tego ludzko wybrnąć ????
Sądzicie czy lepiej to mówić, czy iść w zaparte w UC, niezależnie od sytuacji?

piotrex007 120,3K

piotrex007

Użytkownik
W wakacje 2011 owszem byłem posiadaczem konta Bah i wypłacałem na swoje konto bankowe pieniądze (które notabene juz jest nieaktywne), ale niekoniecznie to ja zawierałem zakłady - mam wujka za granicą znającego się na tym, który mi w ramach prezentu to obracał.
Lepiej nie mówić takiego czegoś, bo wtedy nie dość, że wsypiesz siebie z grą, to jeszcze wujka przy okazji, bo to też podchodzi pod jakiś paragraf chyba podszywanie się pod kogoś innego, czyli wujek grający na Twoim koncie, bo przecież nie bez przyczyny są często weryfikacje poprzez dowód i inne w celu upewnienia się, że dane osoby zarejestrowanej zgadzają się ze stanem faktycznym ;)

F 10

fiodger

Użytkownik
Lepiej nie mówić takiego czegoś, bo wtedy nie dość, że wsypiesz siebie z grą, to jeszcze wujka przy okazji, bo to też podchodzi pod jakiś paragraf chyba podszywanie się pod kogoś innego, czyli wujek grający na Twoim koncie, bo przecież nie bez przyczyny są często weryfikacje poprzez dowód i inne w celu upewnienia się, że dane osoby zarejestrowanej zgadzają się ze stanem faktycznym ;)
Dzięki, chyba masz rację ???? Czyli sprawę przekierujemy do sądu. Zastanawiam się, czy przy potencjalnej przegranej, wpis do KRK może spowodować usunięcie z uczelni, jeśli tak to najlepiej grać na czas z procesem (1,5 roku do zakończenia studiów) :razz:

C 445

cristovao

Użytkownik
Nie śledzę na bieżąco:
1. Czy nowelizacja ustawy już weszła w życie?
2. Są już jakieś oficjalne stanowiska buków i serwisów w sprawie nowelizacji?

P 16

paragraf200

Użytkownik
Dzięki, chyba masz rację ???? Czyli sprawę przekierujemy do sądu. Zastanawiam się, czy przy potencjalnej przegranej, wpis do KRK może spowodować usunięcie z uczelni, jeśli tak to najlepiej grać na czas z procesem (1,5 roku do zakończenia studiów) :razz:

a na twojej uczelni jest zakaz nauki dla skazańców? pochwal no się, w której norze takie standardy obowiązują :]
jakby co to zawsze możesz wyemigrować do Norwegii, Pan Breivik właśnie zaczął studia, a wydaje mi się że ma więcej na sumieniu niż ty ;)

F 10

fiodger

Użytkownik
a na twojej uczelni jest zakaz nauki dla skazańców? pochwal no się, w której norze takie standardy obowiązują :]
jakby co to zawsze możesz wyemigrować do Norwegii, Pan Breivik właśnie zaczął studia, a wydaje mi się że ma więcej na sumieniu niż ty ;)
No właśnie nie wiem, czy jest zakaz czy nie, ale wolałbym nie ryzykować, bo może istnieć opcja, że zostanie poinformowany rektor/dziekan jako, że to placówka państwowa, której jestem uczniem i zaczną się kolejne problemy znając moje szczęście ????

Jeszcze jedno pytanie, bo czytałem już o tym trochę, ale zdania są podzielone - czy przy wypłacie pieniędzy, do odprowadzenia podatku zobowiązany jest wypłacający czy otrzymujący ?

niznekamsk 481

niznekamsk

Użytkownik
Czyli zagraniczne buki będą musiały zakładać swoje oddziały w Polsce jeżeli oczywiście będą chciały wejść na polski rynek? No i oczywiście jeżeli dostaną koncesję..
Pytanie ile firm będzie chciało wejść..

C 445

cristovao

Użytkownik
Pozostaje pytanie jak zachowają się buki, czy nadal będą oferować serwisy dla graczy z terytorium Polski czy też nie i czy notyfikacja nowelizacji przykryje całą ustawę.

P 69

przemek866

Użytkownik
Pisałem do bet-at-home w tej sprawie o zmianach wprowadzonych przez polski rząd. Zapytałem czy planują wprowadzić do Polski jakiegoś przedstawiciela bądź otworzyć oddział. Niestety stanowisko na obecną chwilę się nie zmieniło, twierdzą że działają legalnie i to polskie prawo jest niedoprecyzowane. Mają to krótko mówiąć w du....

Z 26

zlatanxd

Użytkownik
Pozostaje pytanie jak zachowają się buki, czy nadal będą oferować serwisy dla graczy z terytorium Polski czy też nie i czy notyfikacja nowelizacji przykryje całą ustawę.
Skoro nikt za bardzo nie wie co się stanie to wysoce prawdopodobne jest to, że nic się raczej nie stanie ????

C 445

cristovao

Użytkownik
Odpowiedź ze starsów...
Witaj! Dziękujemy za kontakt z PokerStars. Informujemy, że PokerStars.EU działa legalnie jako podmiot gospodarczy zarejestrowany na Malcie. Jesteśmy dumni z faktu, że ściśle przestrzegamy wszelkich odnośnych przepisów i regulacji prawnych.
Nasza Umowa Licencyjna wyraźnie określa, że nie oferujemy naszych usług tam gdzie jest to niezgodne z prawem. Zachęcamy graczy do lektury przepisów w danym kraju, przed rozpoczęciem gry na naszych stołach na prawdziwe pieniądze, a w przypadku wątpliwości zasięgniecie porady u miejscowych władz.
Jeżeli pojawią się zmiany mające bezpośredni wpływ na naszych graczy, zostaną oni przez nas natychmiast poinformowani. W międzyczasie zapewniamy, że fundusze graczy na ich kontach są bezpieczne i są natychmiast dostępne do wypłaty na żądanie.
Informujemy, że możesz zapoznać się z Polityką Prywatności PokerStars opisaną na naszej stronie poniżej: http://www.pokerstars.eu/pl/poker/room/privacy/ Polityka Prywatności PokerStars wraz z przepisami o ochronie danych osobowych na Malcie zapewniają prywatność danych osobowych i zabraniają ujawniania ich obcym władzom.
Jednakże, zgodnie z powyższym ustawodawstwem, zobowiązani jednak jesteśmy do przekazania danych osobowych odnośnym władzom na Malcie na ich żądanie. W przypadku dalszych pytań prosimy o ponowny kontakt. Pozdrawiam Marta Obsługa Klienta PokerStars

janaspl 561

janaspl

Użytkownik
Witam, chce skorzystać z oferty cashback w Expekcie, ale aby skorzystać z oferty nie można dokonać wpłaty przez Skrilla ani Netller. Dozwolone są za to Przelewy24, ale podobno przelewy24 zarówno jak wpłata kartą nie jest aż tak bezpieczna. Bo tak sobie myślę, że poprostu najbezpieczniej jak wpłacę depozyt przez przelewy24 i zagram surebeta z wysokim kursem tak aby wygrać na betfair i wypłacę na skrilla. Czy wezwania są za wpłaty, czy za wypłaty od bukmachera? Bo jak nie wypłacę to zawszę mogę się wytłumaczyć, że poprostu chciałem tylko mieć dostęp do transmisji na żywo ;)

F 18

fpaixao

Użytkownik
Witam, chce skorzystać z oferty cashback w Expekcie, ale aby skorzystać z oferty nie można dokonać wpłaty przez Skrilla ani Netller. Dozwolone są za to Przelewy24, ale podobno przelewy24 zarówno jak wpłata kartą nie jest aż tak bezpieczna. Bo tak sobie myślę, że poprostu najbezpieczniej jak wpłacę depozyt przez przelewy24 i zagram surebeta z wysokim kursem tak aby wygrać na betfair i wypłacę na skrilla. Czy wezwania są za wpłaty, czy za wypłaty od bukmachera? Bo jak nie wypłacę to zawszę mogę się wytłumaczyć, że poprostu chciałem tylko mieć dostęp do transmisji na żywo ;)
A slyszałeś żeby kogoś ukarali za wpłaty?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom