yar000
Użytkownik
Idziesz właściwą ścieżką.[...]
zaraz się pojawią głosy krytyki no ale tak trudno dać skan i toczyć dyskusję mając pismo i wymienione artykuły, co jest zarzucane, o co ktoś wnioskuje i czego dotyczy sprawa? [...]
Idziesz właściwą ścieżką.[...]
zaraz się pojawią głosy krytyki no ale tak trudno dać skan i toczyć dyskusję mając pismo i wymienione artykuły, co jest zarzucane, o co ktoś wnioskuje i czego dotyczy sprawa? [...]
Możesz rozwinąć tą myśl? Bo to coś nowego w sprawie.Podobno ci tylko , że wpłatami są w lepszej sytuacji .
Minał tydzien a kolega pisma nie wkleja moge wiedziec czemu????witam , dzisiaj dostałem pismo z prokuratury o umorzeniu sprawy , jutro albo w pon wstawię zdjęcia pisma idę opić zwycięstwo ;p
Minał tydzien a kolega pisma nie wkleja moge wiedziec czemu????
Na wniosek prokuratora? Uważasz, że policjant, który zatrzymuje Cię na ulicy za przekroczenie prędkości kontaktuje się z prokuraturą w celu ustalenie wysokości mandatu?Tak, a mandat jest na wniosek prokuratora z art 107par2, jeżeli dostajesz mandat z 107par2 to
za jaki czyn prawny odpowiadasz? proszę mi to nakreślić bo k.... nie widzę innego przestępstwa niż kodeks karny , to urząd skarbowy też nie może karać za przestępstwa skarbowe bezpośrednio mandatem? proszę mi pokazać artykuł który to określa.
W XXI wieku potrzeba prawie tygodnie by zrobić skan? Nawet pod wpływem alkoholu trwa to maksymalnie minutę albo dwie... Tak dla Twojej informacji nie masz zamkniętej sprawy, ponieważ za moment organ może wezwać Cię kolejny raz tylko odnośnie gry kilka miesięcy później...Panowie wczoraj umieściłem temat i juz mam wkejać skan . bawić się w te pierdoły sorry , ale od wczuraj hleje , bede pił do czwartku , opijajac zw mam juz to w pupie , potem umieszcze skan i nikt mnie o zadnym wpisie nie informow ., najwiecej witaminy maja polskie dziewczyny jak mi nie wierzyc to trudn. ale skan umieszcze kolo czwartk , pieteczka !!!!!!
mandat można na raty rozłożyć, wniosek o niższe spłaty można złożyć dopiero po przyjęciu mandatu, czyli po pokwitowaniu odbioru ... no ale policjant nie ma obowiązku o tym poinformować i tylko mówi, że do zapłacenia w ciągu 7 dni na poczcie, w banku, przelewem (przynajmniej jak oglądam te programy w tv typu STOP Drogówka, Gliniarze, Uwaga Pirat - nigdy tam nie usłyszałem, że ukarany możne wnioskować o raty)Stać mnie , bo alkohol nie jest drogi
czyli ja bym na pisał tak, potrzebuję na chlanie więc wnoszę o rozłożenie na raty mandatuW uzasadnieniu wniosku o przyznanie ulgi, z uwagi na ważny interes podatnika lub interes publiczny oraz w przypadkach uzasadnionych względami społecznymi lub gospodarczymi, należy przywołać okoliczności powodujące brak możliwości jednorazowej spłaty należności, które strona powinna dodatkowo udokumentować.
cały artykuł– Wyrok Trybunału jest zbędny, uważam że będzie tylko pogłębiał chaos. Sądy będą jeszcze bardziej zagubione – ocenił Górski. Argumentował, że orzeczenie TK nie wyjaśnia zgodności ustawy hazardowej i trybu jej wejścia w życie z prawem UE. A bez tego przepisy nie mogą obowiązywać, nawet jeśli nie łamią konstytucji. Poddał też w wątpliwość proporcjonalność ograniczenia swobody gospodarczej serwowanej przedsiębiorcom przez ustawodawcę.
– Kwestionowanie skutków braku notyfikacji wynikających z prawa Unii przez sądy i ministerstwo finansów godzi w podstawowe zasady, na których opiera się porządek prawny UE. Wstępując do Unii Polska przekazała część swoich kompetencji na jej rzecz. Prawo stosowane Unię wiąże bezwzględnie wszystkie organy państwa: sądy, rząd i organy administracji – dodała Skomerska-Muchowska.
nie,karają tylko frajerów co jeszcze się cieszą że stracą tylko np 700 plnczy w takim razie jest się czego bać? z tego co czytam to na razie nie ma osoby ukaranej poza tymi, którzy sami się przyznali. czy jest ktoś ukarany i się nie przyznał?
wystarczy powiedziec ze gralo sie np podczas pobytu w UK gdzie zaklady sa legalne,chocby wyplaty wynosily miliony,i to zalatwia sprawetak właśnie myślałem. czyli wniosek z całej dyskusji można wysnuć taki, że nic nikomu nie grozi dopóki sam nie powie, że zrobił coś złego.
Mam jeszcze techniczne pytanie w razie pytań niewygodnych. Wypłatę kilkadziesiąt złotych można faktycznie przypisać oglądaniu transmisji i potem jako zwrot.
a co zrobić, jeśli wypłaty były nieco większe? Pamiętam, że w tamtym okresie trafiłem nawet kilka razy w tysiącach wypłaty, za wpłaty rzędu kilkudziesięciu złotych.
myślicie, że w razie czego iść na bezczela? ???? "tak komendancie, wypłaciłem 4k bo już nie chciałem oglądać transmisji. a skąd miałem? a wpłacałem po 50 zł i się zebrało..." ????
Dokładnie. Dlatego zaproponowałem spisać fakty, żeby uniknąć takich zmyślonych opowieści dziwnej treści, które mają na celu zwrócenie uwagi na piszącego ale mają niewiele wspólnego z rzeczywistością - na dodatek znajdą się tacy czytający, którzy gotowi będą uwierzyć w te słowa.B3A napisał:
... dla mnie dalej mocno wątpliwe jest ukaranie sprawcy za wykroczenie z 2011 r. nawet w Polsce.