>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
Nie chce nikogo straszyc ale znalazlem taki artykuł podatkowy:
Jeżeli z dowodów zgromadzonych w toku postępowania
podatkowego wynika potrzeba uzupełnienia tych dowodów lub ich porównania z
informacjami pochodzącymi z banku, bank jest obowiązany na pisemne żądanie
naczelnika urzędu skarbowego lub naczelnika urzędu celnego
do sporządzenia i
przekazania informacji dotyczących strony postępowania w zakresie:
1) posiadanych rachunków bankowych lub rachunków oszczędnościowych, liczby
tych rachunków, a także obrotów i stanów tych rachunków;
2) posiadanych rachunków pieniężnych lub rachunków papierów wartościowych,
liczby tych rachunków, a także obrotów i stanów tych rachunków;
3) zawartych umów kredytowych lub umów pożyczek pieniężnych, a także umów
depozytowych;
4) nabytych za pośrednictwem banków akcji Skarbu Państwa lub obligacji Skarbu
Państwa, a także obrotu tymi papierami wartościowymi;
5) obrotu wydawanymi przez banki certyfikatami depozytowymi lub innymi
papierami wartościowymi.

C 445

cristovao

Użytkownik
No dobra mogą wskazać obrót kasy z buka i do buka ale gdzie w tym wszystkim konieczność udowodnienia, że dany gracz z IP na terenie Polski obstawił i to ze swojego konta?
Wpłacam do buka z konta bankowego 1000 zł. Tydzień później wypłacam na konto bankowe 1000 zł. Obróciłem te pieniądze (u buka mogłem wygrać więcej ale nie wypłacałem), podatku nie płacę bo to nielegalne.
Przecież równie dobrze mogłem wpłacić i z powrotem wypłacić bo to jest legalne.

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
Mozna jeszcze jedna spiewke znalesc dobra....
Wyplacalem wygrane sprzed 2009 roku...Przeciez mogly lezec...I wtedy w Polsce bylo to legalne jak udowodnia mi ze gralem...Moglem dac np zaklad ze niemcy zostana szybciej mistrzem swiata niz czlowiek postawi stope na Marsie ????
A byl taki zaklad nie ma sie co smiac ????

C 445

cristovao

Użytkownik
Wyplacalem wygrane sprzed 2009 roku...Przeciez mogly lezec...I wtedy w Polsce bylo to legalne jak udowodnia mi ze gralem...Moglem dac np zaklad ze niemcy zostana szybciej mistrzem swiata niz czlowiek postawi stope na Marsie ????
A byl taki zaklad nie ma sie co smiac ????
jak mają kwity, że wypłacało się w określonych terminach to nie ma co kombinować, nie przyznawać się do winy, sprawa do Sądu i jak oskarżają to niech pokażą Twoją historię grania autoryzowaną od buka z IP i powielonym okresem wpłat i wypłat
a jak np. wypłaciłeś 500 zł do Skrilla i ze Skrilla na konto bankowe to muszą Ci udowodnić, że to od buka czyli muszą iść do Skrilla po historie operacji

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Wyplacalem wygrane sprzed 2009 roku...Przeciez mogly lezec...
I wtedy w Polsce bylo to legalne
Nie pisz bzdur!
Przeczytaj Ustawę hazardową z 1992:
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19920680341 Art 53
i tamże podaną treść Art.119§1 KKS to będziesz wiedział, czy uczestniczenie w zakładach wzajemnych urządzanych bez wymaganego zezwolenia było legalne...
Dziś nie można już tego ścigać, ale nie pisz że było to legalne.

L 0

lykanin

Użytkownik
Cześć, tez mam wezwanie jako świadek, (rzeszów) miałem kilkanaście wpłat po max 30zł(lącznie coś koło 300) a wypłata jedna 80zł na sam koniec gdy już nie chciałem oglądać meczy na betathome po tej wypłacie przelwy się skończyły, już teraz nie wiem co mam im tam mówić, skoro był taki jeden co odmawiał zeznań a i tak została sprawa dalej skierowana.... powiem po prostu prawde&gt; że robiłem przelewy bo chciałem oglądać mecze? a jeśli mnie zpytają czy grałem to mam odmówić czy powiedzieć że nie? za dużo tych postów już się idzie pogubić....

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
Cześć, tez mam wezwanie jako świadek, (rzeszów) miałem kilkanaście wpłat po max 30zł(lącznie coś koło 300) a wypłata jedna 80zł na sam koniec gdy już nie chciałem oglądać meczy na betathome po tej wypłacie przelwy się skończyły, już teraz nie wiem co mam im tam mówić, skoro był taki jeden co odmawiał zeznań a i tak została sprawa dalej skierowana.... powiem po prostu prawde&gt; że robiłem przelewy bo chciałem oglądać mecze? a jeśli mnie zpytają czy grałem to mam odmówić czy powiedzieć że nie? za dużo tych postów już się idzie pogubić....
Ja na twoim miejscu bym sie wogole nie przyznał oczywiscie robilem tylko przelewy zeby ogladac i tyle...Rozumiem ze robiles przelewy bezposrednio do BAH na ich konto Pekao...

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Pytalem kiedys znajomego prawnika to mowil ze jak prokurator wystapi do bank o dane właściciela konta musza mu je udostepnic..
Może pytałeś w czasach obowiązywania innych przepisów, albo uleciało Ci część odpowiedzi...
Prokurator w toku postępowania uzyskuje zgodę sądu okręgowego na uchylenie tajemnicy bankowej. Warto zapoznać się z postanowieniem
http://www.lex.pl/osa-akt/-/akt/ii-akz-39-2007, które pokazuje, w jaki sposób sądy wyrokują w tym zakresie. Prokurator może wystąpić bezpośrednio do banku w sytuacji gdy postępowanie toczy się już ad personam, czyli w stosunku do konkretnej osoby, a ten temat nie dotyczy takich sytuacji ponieważ dane zostały pozyskane przed postępowaniami, poza tym organy same podkreślają fakt prowadzenie działań &quot;w sprawie&quot; a nie przeciwko osobie wzywając większość &quot;graczy&quot; jako świadków.
Nie chce nikogo straszyc ale znalazlem taki artykuł podatkowy:
Jeżeli z dowodów zgromadzonych w toku postępowania
podatkowego wynika potrzeba uzupełnienia tych dowodów lub ich porównania z
informacjami pochodzącymi z banku, bank jest obowiązany na pisemne żądanie
naczelnika urzędu skarbowego lub naczelnika urzędu celnego
do sporządzenia i
przekazania informacji dotyczących strony postępowania w zakresie:
1) posiadanych rachunków bankowych lub rachunków oszczędnościowych, liczby
tych rachunków, a także obrotów i stanów tych rachunków;
2) posiadanych rachunków pieniężnych lub rachunków papierów wartościowych,
liczby tych rachunków, a także obrotów i stanów tych rachunków;
3) zawartych umów kredytowych lub umów pożyczek pieniężnych, a także umów
depozytowych;
4) nabytych za pośrednictwem banków akcji Skarbu Państwa lub obligacji Skarbu
Państwa, a także obrotu tymi papierami wartościowymi;
5) obrotu wydawanymi przez banki certyfikatami depozytowymi lub innymi
papierami wartościowymi.
A może napisałbyś jednak o dokładnych przesłankach jakie muszą zostać spełnione przed wystąpieniem urzędu skarbowego do banku, a także o możliwości odmowy po stronie banku?
Zapewniam Cię, że nie ma sytuacji w polskim prawie, która posiadałby jedną interpretację... dlatego nie wiem dlaczego próbujesz wytworzyć atmosferę, że grający są na straconej pozycji.

fejsbvgftrbh 73

fejsbvgftrbh

Użytkownik
Po prostu pewnie wg Ciebie czy tam kogoś nie ma żadnych danych w takiej sytuacji podanych na przelewie, a najwidoczniej są i tyle. Ktoś się myli i widocznie posiadają wystarczające dane na takowym przelewie.
Nikt nie sypie. Wszystko ta sama historyjka i wszystko ta sama bajka. Widać czarno na białym. Jedna ujawniona przypadkiem lista graczy bah poprzez bank pekao sa, 17 tys osób.
Pomijając oczywiście sprawy, gdzie zostało coś ujawnione przy okazji innej sprawy i przy okazji przeszukiwania konta bankowego w innym postępowaniu oraz innych tym podobnych spraw, co oczywiście tutaj w tym momencie nie ma większego powiązania.
Widać jak na dłoni, ciągle bah i ciągle gdzieś przewija się bezpośredni związek z kontem, albo wpłata, albo wypłata. Gdzie tu i po co doszukiwać się jakichś niedomówień?

C 445

cristovao

Użytkownik
@jose_bastiano
chyba nie ma obecnie takiego gracza, wygranie sprawy to prawomocny wyrok a do tego droga trwa latami
kolega @plusgsm jako pierwszy tutaj ujawnił swoją sprawę, może do Niego się zwróć, bo bardzo dużo o tym pisał

L 516

lipny

Użytkownik
Albo inaczej: narazie nikt nie wygrał ale też jeśli się sami nie przyznali/poddali karze to i nikt oficjalnie nie przegrał, jak wyzej napisane długa droga;)

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Albo inaczej: narazie nikt nie wygrał ale też jeśli się sami nie przyznali/poddali karze to i nikt oficjalnie nie przegrał, jak wyzej napisane długa droga;)
No mnie właśnie interesuje to co można mieć na swoje wytlumaczenie, podparte aspektem prawnym, np jak sie wypłaca ze skrilla, to nie ma danych ze np od bukmachera, ale dajmy na to ze urzad skrabowy bedzie chcial wiedziec skad ta kasa ze skrilla, to co wtedy mozna powiedziec na swoja obrone, aby nie miec problemow? Tego jestem ciekaw...

C 445

cristovao

Użytkownik
urzad skrabowy bedzie chcial wiedziec skad ta kasa ze skrilla, to co wtedy mozna powiedziec na swoja obrone, aby nie miec problemow? Tego jestem ciekaw...
Niech się zwrócą do Skrill&#39;a, poświęć trochę złotówek i udaj się do radcy prawnego z dziedziny finansów i Ci powie, co musisz, co nie musisz, to oni oskarżają i to oni muszą mieć dowody, Ty możesz odmówić składania zeznań, jeżeli odwołasz się od nakazu i sprawa trafi do Sądu to przed Sądem także muszą pokazać dowody (czyli ewentualne logi od buka z Twoim kontem gracza, Twoim IP, Skrill musi pokazać historię Twoich wpłat i wypłat).

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom