M
1
messalinka
Użytkownik
Aneczka, to powiesz, że oglądałaś transmisje, albo że nie pamiętasz nic
Czy wszystkie wezwania to ciągle 2011-2012 ?
Czy wszystkie wezwania to ciągle 2011-2012 ?
Istnieje podejrzenie popełnienia przestępstwa przez Ministra Finansów Mateusza Szczurka oraz innych funkcjonariuszy publicznych Ministerstwa Finansów, między innymi podsekretarza stanu Jacka Kapicę - wynika z zawiadomienia złożonego przez Związek Przedsiębiorców i Pracodawców do prokuratury.
Według związku, nie jest wykluczone, że przedstawiciele resortu finansów nakłaniali Izby [color=#006ebd ! important]Skarbowe[/color] do prowadzenia kontroli w taki sposób, by kończyły się one nakładaniem na przedsiębiorców kar finansowych. Wpływy z tego tytułu miały zasilać budżet.
ZPP poszedł do prokuratury powołując się na notatkę Protokołu z narady naczelników urzędów skarbowych województwa opolskiego z dnia 4 listopada 2014 r. w Izbie Skarbowej w Opolu, którą dostał z anonimowego źródła.
Zgodnie z jej treścią ministerstwo obiecywało, że urzędy skarbowe, które będą miały najwyższy procent kontroli negatywnych w skali kraju, zostaną pozbawione pracowników kontroli podatkowej (pozostanie tam np. jedynie 2 kontrolujących).
Celem na 2015 r. jest wzrost dochodów budżetowych, wzrost kontroli okresów bieżących i wzrost kontroli pozytywnych. Należy obecnie zmienić tok myślenia w sprawie kontroli podatkowych - nie ma kontroli w celach prewencyjnych, [color=#006ebd ! important]kontrola[/color] ma przynosić wpływy budżetowe - głosi treść notatki, na którą powołuje się Związek.
- Podejście Ministerstwa Finansów do kontroli polskich przedsiębiorców kojarzy mi się z erą stalinowską i słynną maksymą „Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie” - mówi Cezary Kaźmierczak, prezes ZPP. Kaźmierczak dodał, że Związek doskonale rozumie rolę Ministerstwa Finansów i wie, że jego przedstawiciele, w osobie Ministra czy Podsekretarza, mogą zwiększać ilość kontroli. Nie mogą jednak prowadzić nierzetelnych kontroli, których jedynym celem jest zwiększenie wpływów budżetowych kosztem uczciwych przedsiębiorców
wczesniej były paragrafy że teoretycznie tak ale przemyśl jeszcze, są szanse ze Ci udowodnią ze zawieralas zaklady na terenie RP?jak jestes zdecydowana to najlepiej podzwon po sadach czu tam UC po kraju i sie popytaj, na forumku narazie niewielu sie przyznalobyłam jako podejrzana z 107 KKS p.2 i odmówiłam zeznań i dlatego się pytam - czy można jeszcze polecieć do UC i zmienić zeznania poddac się dobrowolne karze i liczyc ze nie bedzie wpisu do KRK ?
kwoty powyzej 8000
nie przyznawał bym siękwoty powyzej 8000
Ale chodziło konkretnie o sts czy np. o sts w sensie czy padło pytanie czy obstawiał Pan w internecie w legalnych bukach??padlo tez pytanie czy gralem kiedys w sts-e. odp ze tak zdarzylo sie
Samo założenie konta w firmie bukmacherskiej i dokonanie wpłaty nie jest karalne, gdyż przepisy mówią o zawieraniu zakładów, zaś lista powodów dla których mogłaś założyć sobie tam konto i musiałaś dokonać tej symbolicznej wpłaty 20zł, jest dość obszerna i zawarłem ją w tym wpisie:Dostałam dzisiaj wezwanie w charakterze świadka. Art 107 par 2 kks.
Czy ktoś może coś podpowiedzieć. Dokonałam tylko jednej wpłaty na 20 zł w grudniu 2011 roku z PKO BP. Nigdy nie grałam. konto miał mój brat, ale nie chce go wsypać.
Pytanie czy zdąza uchwalic ustawe mamy marzec a im tak sie spieszy jak widzieliscie na filmie 90% osob bawi sie tabletami itd i ma to gleboko w d...http://orka.sejm.gov.pl/Druki7ka.nsf/0/57C998B7CF5DD7D6C1257D9C0032E734/%24File/2927.pdf
Czy ja dobrze rozumiem...jeśli ta nowelizacja ustawy o grach hazardowych wejdzie w życie (gdzie jak twierdzą to już jest zgodne z prawem w UE), to sprawy tych wszystkich osób co dostały wezwania do UC są od razu umarzane?
Jeśli tak to nie dziwię się że jest takie ślimacze tempo w tej sprawie. Bo wychodzi na to że mają te 24 tys osób, które muszą wezwać i liczą że jak najwięcej osób dobrowolnie podda się karze (dodatkowe wpływy do budżetu), potem wprowadzą nowelizację ustawy i resztę spraw umorzą.
Jeżeli lektura w/w projektu nowelizacji Ustawy hazardowej nasunęła Ci taki wniosek jaki zawarłeś w swoim wpisie, to musiałeś czytać go przez różowe okulary, bo nic takiego z niego nie wynika.http://orka.sejm.gov.pl/Druki7ka.nsf/0/57C998B7CF5DD7D6C1257D9C0032E734/%24File/2927.pdf
Czy ja dobrze rozumiem...jeśli ta nowelizacja ustawy o grach hazardowych wejdzie w życie (gdzie jak twierdzą to już jest zgodne z prawem w UE), to sprawy tych wszystkich osób co dostały wezwania do UC są od razu umarzane?
A jak kupisz piwo dzień przed 18stką to w urodziny go nie możesz wypić.pozatym jak kogos zabijesz a dzien pozniej wejdzie ustawa ze mozna zabijac to i tak beda cie scigali za morderstwo bo w momencie popelnienia bylo nielegalne
Fakty sa takie, że Ci którzy się nie przyznali to ich sprawy są w toku. Nie zostały zakończone ogłoszeniem wyroku.Fakty są takie: NIKT nie został skazany po rozprawie
Po 1wsze nie każdy musi mieć konto, żeby obserwować forum. Z całym szacunkiem do tego forum, ale nie każdy kto gra tym bardziej za duże sumy musi być użytkownikiem forum.bukmacherskie.com...To po 1wsze. Po 2gie wezwania dostają Ci, którzy mają coś wspólnego z bahem i wpłatami - wypłatami na konto. Więc Twoje porównania sa nie trafione. I w końcu po 3cie - Ci co nagle zakładają konto po wezwaniu nie widze w tym nic dziwnego. Przestraszyli się chcieli zapytać to i założyli konto. A po 4te może i część z tych nowych to "naganiacze" paniki - nie mówię, że nie.A największym hitem jest to, że rzekome wezwania dostają tylko anonimowi ludzie, którzy wcześniej nic się nie udzielali a tylko tu na forum jest masa osób grająca od lat u 10 buków każdy, przerabiając rocznie po kilka/kilkanaście tysięcy złotych i nikt nic nie dostał. Przypadek?? No nie sądze.
? Ktoś tu kiedyś pisał o więzieniu ? Z tego co ja czytam większość chce uniknąć wpisu do KRK. Tyle.Jak ktoś dostaje sraczki na samą myśl przed więzieniem
standard ?Dzisiaj dostałem wezwanie do prokuratury w Środzie Wlkp w związku 107&2
w tym czasie wpłacałem przez pocztę ;p;p bo nie miałem w banku konta internetowegostandard ?
wpłaty i wypłaty bezpośrednio na i z konta ?