>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
w tym czasie wpłacałem przez pocztę ;p;p bo nie miałem w banku konta internetowego
No to pewnie wpłacając na poczcie wpisales pełny adres imie i nazwisko i to im wystarczy aby dojsc kto wpłacał itd.......Taki los dobrze ze ja wplacałem przez p24 ????

S 12

szymon5550

Użytkownik
Dlaczego wezwanie do prokuratury?
Ogólnie to śmieszne bo pierwsze pismo dostałem we wrześniu o stawienie się do urzędu celnego bla bla bla poszedłem z adwokatem pokazałem im legitymacje policyjną i przepis prawny , że służba celna nie może mnie przesłuchać , oni odesłali to do szczecina ci znowu do tego samego urzędu celnego oni zaś do prokuratury w mojej miejscowości ale ci nie podjęli się tego gdyż nie będą prowadzić śledztwa przeciwko swojemu policjantowi w tym czasie złożyłem pismo o eme (29 lat przepracowane ???? ) i odesłali to z powrotem , urząd celny wysłał to do prokuratury w Środzie i dzisiaj dostałem pismo o wstawienie się 20.03 , Oczywiście nie przyznam się bo przecież nie grałem . Wieć troche czasu się to ciągnie a ja nic nie wiem , nic mi jeszcze nie przedstawiono.

S 12

szymon5550

Użytkownik
No to pewnie wpłacając na poczcie wpisales pełny adres imie i nazwisko i to im wystarczy aby dojsc kto wpłacał itd.......Taki los dobrze ze ja wplacałem przez p24 ????
Niby tak ale jeżeli wypłacałeŚ ( ja akurat miałem w PKO) na konto w PKO to jeżeli wejdziesz w historie to jest czarno na białym napisane że kase przelewał ci Bah

J 7

jozek2012

Użytkownik
Ludzie zacznijcie w końcu czytać! Kolega już jakiś czas temu pisał, że ma taką sytuację. To nie żadna nowa sprawa. A znowu mnóstwo tych samych pytań od januszów. Ogarnijcie się ludzie w końcu!
Pół roku zajęło im zanim cos zrobili. Teraz kolega pójdzie, nic nie powie i minie kolejne pół roku. Zakładam, że chodzi o lata 2011-2012, więc jak im tak dalej pójdzie to się przedawni ????

betowiec 12,7K

betowiec

Użytkownik
szymon5550 : skoro byłeś na miejscu z adwokatem i pewnie zapoznał się on z całą tą sprawą to może podzielisz się w 2-3 zdaniach, co Twój prawnik sądzi o całej sprawie? Jest się czym przejmować czy to raczej pic na wodę cała ta akcja?

M 0

manzano

Użytkownik
Patrząc w przyszłość.

VPN jako rozwiazanie problemu?

Skoro obywatel Polski ma zakaz grania na terytorium Polski, to może grać z terytorium na przykład Malty? Jeśli tak, to wystarczy kupić usługę VPN [koniecznie usługodawce który nie przechowuje logów], ustawić sobie IP z Malty i w takim układzie : logujemy i zawieramy zakłady z poza granic Polski. Teoretycznie i praktycznie działamy legalnie.

Pozostaje jeszcze jedyny problem udokumentowania swojego pobytu za granicą, a może to władze w takim układzie nie są w stanie udowodnić nam że zawieraliśmy zakłady z terytorium Polski i jesteśmy bezkarni?

E 4

elmoo6

Użytkownik
No, drodzy Państwo, przypominam że jutro o 09:00 rozprawa w TK. Stanowisko Sejmu, Ministra Finansów, Ministra Gospodarki i Prokuratora Generalnego, które zostały przesłane do TK są takie same i stwierdzają, że przepisy Ustawy Hazardowej nie są niezgodne z Konstytucja. Zobaczymy co postanowią profesorowie prawa.

F 263

fidelio

Użytkownik
była gadka wgl o grach wzajemnych w internecie? czy tylko o automatach gadają?
Sprawa dotyczy tylko i wyłącznie art. 14 ust. 1 i art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 19 listopada 2009 roku o grach hazardowych. Wyżej wymienione przepisy odnoszą się wyłącznie do gry na automatach, a nie do zakładów wzajemnych, także ten wyrok raczej nie będzie miał znaczenia dla zakładów wzajemnych.

K 29

kiczny

Użytkownik
No to po co śmiecicie temat wy powyżej? że dziś cytuje:
&quot;No, drodzy Państwo, przypominam że jutro o 09:00 rozprawa w TK. Stanowisko Sejmu, Ministra Finansów, Ministra Gospodarki i Prokuratora Generalnego, które zostały przesłane do TK są takie same i stwierdzają, że przepisy Ustawy Hazardowej nie są niezgodne z Konstytucja. Zobaczymy co postanowią profesorowie prawa.&quot;
skoro to o smieszne automaty tylko chodzi

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
No to po co śmiecicie temat wy powyżej? że dziś cytuje:
&quot;No, drodzy Państwo, przypominam że jutro o 09:00 rozprawa w TK. Stanowisko Sejmu, Ministra Finansów, Ministra Gospodarki i Prokuratora Generalnego, które zostały przesłane do TK są takie same i stwierdzają, że przepisy Ustawy Hazardowej nie są niezgodne z Konstytucja. Zobaczymy co postanowią profesorowie prawa.&quot;
skoro to o smieszne automaty tylko chodzi
Postanowią to samo co w 2009 roku czyli nic ! ;) Nie widzicie debile że to jedna propaganda sts i bukmacherów naziemnych jakoś tłumów u nich nie widzę także to wszystko to jedna wielka lipa dostaną wezwanie ci którzy najwięcej trzęsą portkami i połowa tych nie świadomych debili im zapłaci druga połowa będzie się smiała i napierdalała na tabletach,komórkach i pc-etach rózniej maści tracąc przy tym gotówkę i od czasu do czasu coś wygrywając

C 445

cristovao

Użytkownik
czyli co to oznacza dla grających u zagranicznych buków?
nic bo rozprawa dotyczyła tylko automatów
Sędzia Biernat twierdzi,że brak notyfikacji daje podstawy Sądom do nie orzekania.
TK po raz kolejny ratuje tyłek nieRządowi, nie ucierpią podatnicy, kto w ogóle się spodziewał innego wyroku?
Polska straciła na tej ustawie 4 mld zł Ito tylko automaty) więc jakby teraz poszli do Sądów właściciele automatów to ok. 8 mld zł odszkodowań więc to prawie 12 mld zł przez prawie 6 lat !!! ????

A 144

askania

Użytkownik
piszesz ze dotyczyla tylko automatow, ja specjalista nie jestem i nie trafia do mnie takie prawniczy bełkot (typu pisma sadowe) ale tam cos bylo wspominane o zakladach wzajemnych

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom