jagr
Użytkownik
No proszę Ale on naprawdę nie ma się z czego cieszyć ,życzę mu wygranej :grin:Kolega plusgsm stał się sławny ????
http://www.biztok.pl/biznes/kapica-przegrywa-bitwe-hazard-w-sieci-bez-konsekwencji_a19607
No proszę Ale on naprawdę nie ma się z czego cieszyć ,życzę mu wygranej :grin:Kolega plusgsm stał się sławny ????
http://www.biztok.pl/biznes/kapica-przegrywa-bitwe-hazard-w-sieci-bez-konsekwencji_a19607
Jeżeli grasz/grałeś w zakładach online, tzn. że jesteś pełnoletni.Witam. Chciałbym zapytać czy z w związku z ostatnim artykułem na biztok http://www.biztok.pl/biznes/kapica-p...kwencji_a19607 można próbować przelewać wypłaty z buków na konto, chodzi mi o kwoty rzędu 1000- 2 tys zł bo wolę takie rozwiązanie niż korzystanie z portwela internetowego Skrill, tyle że nie wiem czy warto ryzykować. Bardzo proszę o odpowiedź
A jak to kiedyś pisałem, że z zakładami bukmacherskimi będzie tak jak z dopalaczami, że przez lata cisza a nagle bum to się podnosiły salwy śmiechu.tak więc, każdą ewentualność należy brać pod uwagę.
Ale ja doskonale zdaję sobie sprawę z różnicy między dopalaczami a bukmacherką. Chodziło mi o podobne zjawisko z przepisami prawa, kiedy wydawało się, że obowiązujące przepisy są martwe i długo tak było, a nagle lawina ruszyła. Poniekąd stało się podobnie teraz z zakładami bukmacherskimi. Cisza, cisza i bum coś ruszyło. A wcześniej wielu nie wierzyło, że kiedykolwiek coś ruszy. A jednak...Osobiście ciekawi mnie dalszy rozwój sytuacji z użytkownikiem plusgsm. Czyli ip, logowania, itd itd.Sprawa zakładów jest zupełnie inna, aniżeli dopalaczy.
Tylko ze względu na strukturę sądów i brak odpowiedniej obrony.Nawet sądy mają podzielone zdanie na ten temat.
No jeśli bukmacherzy udostępnią dane to nie wygra. Oczywiście, że szanse na to są bliskie zeru, ale jednak...Ten, kto umie i chce się bronić i ten, kto w razie czego będzie się odwoływał - w końcu wygra.
Ale niby dlaczego ? Przecież ustawa hazardowa jest patologiczna tylko mało nagłośniona dla zwykłych obywateli. I każdy komu bliski jest sport powinien stuknąć się 5 razy młotkiem w głowę jeśli w zbliżających się wyborach będzie chciał oddać głos na PO. Przecież to dzięki tej partii polski sport traci setki milionów złotych rocznie przez tego bubla prawnego.Nie wierzę za bardzo na jakiekolwiek zmiany w tej kwestii przed wyborami, bo to bardzo niepopularny temat.
Nawet wtedy wygrać powinien. Co nie zmienia faktu, że wówczas UKS będzie dysponował dowodem. Ale to inna kwestia.No jeśli bukmacherzy udostępnią dane to nie wygra. Oczywiście, że szanse na to są bliskie zeru, ale jednak...
Oczywiście. Napisałem o tym kilka linijek wyżej:Bukmacherzy niekoniecznie będą tak łatwo udostępniać dane polskim organom ścigania, ponieważ z punktu widzenia ich ustawodawstwa, nie ma mowy o jakimkolwiek przestępstwie. A jak wiemy ustawa o ochronie danych osobowych obowiązuje na terenie całej UE.
Cytat: Napisał dawczan -> No i teraz bardzo ciekawe jak ta sprawa się zakończy. IP, logowania, itd. Ten przypadek dużo pokaże co dalej tak naprawdę.
Wiadomo, niemal z pewnością. Ani dane IP, ani ID kompa nie są dowodem udziału w grze. Ten dowód może dostarczyć jedynie bukmacher. Na żądanie organów jurysdykcji, której podlega. Żądania nie będzie, bo działalność z ich punktu widzenia jest legalna
Obecne prawo, zarówno krajowe jak i międzynarodowe, nie jest do końca przejrzyste, dlatego nigdy nie można mieć pewności co do decyzji danego podmiotu.Dobrze, ale zarówno jeden z was jak i drugi pisze "niekoniecznie będą chcieli" czy "niemal z pewnością". Czyli dobrze wszyscy wiemy, że teoretycznie jakiś tam % szansy na taką sytuację istnieje...Mały, ale jednak. Niczego nie można na chwile obecną wykluczyć.
Tak jak pisałem to kilka postów wcześniej, proszę o umieszczanie informacji wnoszących coś nowego do tematu.czas chyba zamknąć ten temat, bo znowu od prawie 2 stron same przypuszczenia i dywagacje nic nie wnoszące do sprawy
Jak to jak. Inwestycjami w sport i profilaktykę antyhazardową ????bo jak wytłumaczyć ciągłą presję na zwiększenie dochodów Totalizatora Sportowego.
Z prostego powodu nic nie zrobią - opozycja podniesie larum, że rząd ułatwia dostęp do hazardu...itd/itp...i mimo ze pewnie mają świadomość że ta ustawa to bubel, to nikt w tym g...e grzebać nie będzie przed wyboramiNo jeśli bukmacherzy udostępnią dane to nie wygra. Oczywiście, że szanse na to są bliskie zeru, ale jednak...Ale niby dlaczego ? Przecież ustawa hazardowa jest patologiczna tylko mało nagłośniona dla zwykłych obywateli. I każdy komu bliski jest sport powinien stuknąć się 5 razy młotkiem w głowę jeśli w zbliżających się wyborach będzie chciał oddać głos na PO. Przecież to dzięki tej partii polski sport traci setki milionów złotych rocznie przez tego bubla prawnego.