1. Busta - Tipsarevic over 3,5 seta @1,57 (bet365)
Busta faworytem bukmacherów i w sumie się nie dziwię, bo jest w dobrej formie, ale nie czuję tutaj jego przekonywującej wygranej. Tipsarevic wraca do touru w dobrym stylu i w poprzedniej rundzie odprawił nadzieję gospodarzy czyli Querreya, który jeszcze niedawno ograł samego Djoko (wiadomo, że i może jednorazowy wybryk, ale zawsze). Myślę, że będzie to co najmniej 4-setowy pojedynek. Do tego ostatnio bardzo napięty terminarz Hiszpana, więc może zabraknąć świeżości.
2. Mahut - Mathieu over 3,5 seta @1,5 (bet365)
Pojedynek francuski, w którym Mahut nie namęczył się z Kolbą, który kreczował i przyjechał pewnie tylko po hajs. A po drugiej stronie Mathieu, który odpadł już z debla i może skupić się na singlu. Mathieu w poprzedniej rundzie zmiażdżył młodszego Harrisona, więc obaj Francuzi jeszcze bez straty setów (czas to zmienić). Obaj gracze ostatnio w nie najlepszej formie i nie wyczuwam tutaj przekonywującej wygranej, którejś ze stron. Faworytem, mimo wszystko Mahut.
3. Karlovic - Young over 3,5 seta @1,53 (bet365)
Karlovic dał radę w pierwszej rundzie ograć Lu po 5-setowych mękach. Wiemy co to znaczy dla tak "starego" zawodnika. Kolejny mecz może być dla niego bardzo ciężki. Tym bardziej, że po drugiej stronie nieprzewidywalny zawodnik gospodarzy, który w poprzedniej rundzie ograł Struffa po czterech setach. Karlovic jest faworytem mimo to i prawdopodobnie jeden lub dwa sety minimum sobie wyserwuje, ale ciężko powiedzieć żeby starczyło mu sił na wygranie 3-0. Ja wątpię. Young jest na tyle nierówny, że może ten mecz wygrać jak i przegrać 0-3. Najbezpieczniejszy wg mnie over setów.
4. Zverev - Evans over 3,5 seta @1,72 (bet365)
Zverev ostatnio trochę zadyszka i ewidentnie słabsze mecze, jeśli chodzi o jakość gry. Po drugiej stronie Evans, który jest nieprzewidywalny i technikę ma gorszą od Niemca, lecz jak ma dzień to może powalczyć z zawodnikami z TOP 20-30. Ogólnie najlepszy okres dla Evansa był niedawno czyli jakieś 2 miesiące temu, lecz przy aktualnej formie Zvereva ma tutaj duże szanse na chociaż seta. Strata seta z Brandsem, Sugitą oraz Lu mówią same za siebie - Zverev nie jest w najwyższej formie i ciężko mu będzie o przekonywującą wygraną
5. Troicki - Donaldson over 3,5 seta @1,5 (bet365)
tragedia
Troicki zagra z gospodarzem, który przeżywa ostatnio najlepszy czas w karierze. Bardzo dobre warunki fizyczne i pierwsze podanie są jego chyba największymi atutami, a przy aktualnej formie jest to ogromna broń dla tego chłopaka. W wymianach też wygląda nieźle. Troicki to stary wyjadacz, ale bardzo nierówny. Potrafi wygrać ciężki mecz, jak i odpuścić słabszemu rywalowi. Jednak to Serb jest faworytem, lecz dla mnie to będzie bardzo ciężki bój. Myślę, że na 3-0 nie powinno się skończyć. W poprzedniej rundzie Jared ograł 3-1 Goffina, wcześniej postraszył Wawrinkę czy też ograł Almagro. To musi wzbudzać szacunek.
6. Johnson - del Potro over 3,5 seta @1,57 (bet365)
Ostatni pojedynek sesji wieczornej czyli gospodarz Johnson, który ostatnio jest w wysokiej formie oraz del Potro czyli srebrny medalista igrzysk w Rio (Johnson brązowy, ale w deblu). Johnson o mały włos nie odpadł z US Open, ale wybronił się w starciu z solidnym Donskoyem. Mimo super wyniku na IO del Potro będzie miał tutaj bardzo ciężko. Nie jest to zawodnik jakoś super wyglądający kondycyjnie. Do tego dochodzi bardzo przeciętny mecz z Schwartzmanem (ogromna różnica w warunkach fizycznych, mimo to sporo się namęczył), bo sporo prostych piłek wyrzucał z FH w out (co było zawsze jego atutem). Wg mnie 4 sety jak najbardziej, jeśli del Potro znacząco nie poprawi swojej gry (może trochę zadyszka po udanych IO). Johnson na pewno będzie bardziej skoncentrowany niż w poprzednim meczu, bo prawie mu uciekł.
Przepraszam za ewentualne błędy w analizach. Dawno nic tutaj nie pisałem.