Paire - Benneteau over 38,5g @ 1,72
Bet365
Moim zdaniem nie ma sensu pakować się w 1,5 na Benneteau i go zbytnio wychwalać. Dobry występ w Cincy, w sumie to dobry powinno być w cudzysłowie, gdyż Rola i Ward to tak naprawdę nikt. Janowicz dopiero wchodził na obroty, a Wawrinka olał...
Dziś bądź co bądź ma trudnego rywala i mimo to, że Paire ma słabą głowę to grać potrafi i jest postrachem dla każdego. Wiadomo, że na Szlem się zmobilizuje i tu może być zupełnie inna gra niż dotychczas.
Faworytem oczywiście starszy z Francuzów, ale Paire się łatwo nie podda i nie wykluczam tutaj 5 setów, a wtedy wiadomo kto będzie zwycięzcą. Talent vs. waleczność - zapewne ciekawy bój, do tego obaj Francuzi i w naturze mają luz, over wskazany.
Youznhy - Kyrgios 1 @ 1,57
Bet365
W tym wypadku zaś nie ma co kombinować, Mikhail przerasta Nicka pod każdym względem i warto skorzystać z tego kursu chociażby do dubla. Jedynie może serwis mniej więcej na równo, ale gra przy siatce, wymiany znacznie na korzyść Rosjanina.
W Toronto gładka przegrana z Fogninim, jednak w Cincy pokonał Tsongę w dwóch setach. Mimo, że Francuz olał ten mecz to dla Rosjanina było to ważne zwycięstwo, które pomogło mu uwierzyć w siebie i dodać pewności. Na efekt nie trzeba było długo czekać, gdyż dnia następnego spokojnie rozprawił się z Seppim. Następnie gładka przegrana z Ferrerem, lecz to inny poziom niż dziś i po prostu dostał lekcję.
Kyrgios...kojarzony z Wimbledonem i wygraną z Nadalem, lecz po nim nie grał nic praktycznie, 1-1 przy czym męki z Giraldo i lekcja od Murraya, ciężko więc stwierdzić w jakiej jest formie Australijczyk. Dla tak młodego zawodnika, który mało grał będzie to ciężkie wyzwanie zagrać w pierwszej rundzie przeciwko rutyniarzowi. Na luzie też nie wyjdzie, bo to nie Nadal, Djoko czy Fed, gdzie nie ma nic do stracenia. Odpada w pierwszej rundzie.
Bolelli - Pospisil under 38,5g @ 1,84
Unibet
No co tu dużo pisać, kto siedzi na forum wie, że jestem zachwycony grą Vaska, ale w tym typie nie ma żadnych emocji. Po prostu czysta logika daje mi taki zakład, no bo czym Bolelli na hardzie ma zaskoczyć Kanadyjczyka?
Serwis taki średni, na pewno słabszy od Pospisila, wymiany już bardziej, lecz Vasek też potrafi być regularny i do tego szybko przechodzi do ofensywy. W wspomnianej ofensywie nie ma co szukać na przeciwko dzisiejszego rywala, a do tego tenisista z Kanady jest dobrym jak nie bardzo dobrym deblistą. W ubiegłym roku poleciał w pierwszej rundzie z Dutrą da Silvą w 5 setach, lecz to już inny Vasek, znacznie lepszy, chłodniejszy i bardziej doświadczony.
Kusiło mnie by grać handi -2,5s, ale z opcją under czuję się bezpieczniej, a nie ma co szarżować w pierwszym dniu, bo masa spotkań przed nami. Gorąco polecam, chyba najpewniejszy bet na dziś.
Gojowczyk - Becker 2 @ 1,59
ComeOn
Też dość ciekawie zapowiada się pojedynek dwóch Niemców, choć wyraźnie widać faworyta. Jest nim oczywiście Beny Becker, który ma za sobą kilka udanych meczów w Amerykańskim tournee. Przeciw niemu zagra Peter Gojowczyk, który zaskoczył w kwalach i przeszedł je dość solidnie, tracąc zaledwie seta z Bedene.
Jednak to już koniec zachwytów nad Peterem, Reid i Molchanov to nikt w porównaniu z tym, co dziś go czeka. W sumie Bedene to samo, choć to półka wyżej niż Ci wymienieni wcześniej. Ciężko ocenić jego dyspozycję, bo dawno nie widziałem co gra, ale patrząc po wynikach nie jest kolorowo. Głupie porażki, ale to jak zawsze, więc wszystko po staremu.
Jak już wspominałem Becker niezłe występy w Ameryce Północnej, kilka ciekawych meczów i przede wszystkim dobra gra. Serwis dobry, całkiem nieźle w wymianach i głowa na + w tym meczu. Kondycja może już nie ta, ale u jego rywala nie powinno być lepiej, stąd taki typ bez szukania niespodzianek, bo moim zdaniem jej tu po prostu nie będzie.