>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US Open '11 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Siemka. Co sądzicie Forumowicze o becie: Ferrer D. - J.Blake over 3,5 seta po kursie 1,55 ? W mojej opinii to całkiem niezły kurs na takie zdarzenie (kurs jak kurs ważne, że prawdopodobne zdarzenie), bowiem niby na papierze Ferrer wygrywa ( o ile :] ) ale chyba nie na sucho z Blake&#39;iem, który nie należy mimo obecnego rankingu do chłopców do bicia - gra u siebie, US Open, prestiż to może się zepnie na jednego secika, żeby urwać. Anyway, wygląda sensownie ten zakład. czekam na jakieś opinie. Pozdrawiam

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Potito Starace - Nikolay Davydenko
Typ: Starace +7
Kurs: 2
Typ: 1
Kurs: 5,50
Starace wygrał poprzednio turniej w San Marino, co prawda nie było tam wielu czołowych zawodników, ale to i tak sztuka, zwłaszcza, że wszystkie mecze wygrał bez straty seta. Davydenko od dawna bez formy. Nie bez powodu mówią o nim &quot;sprzedawczyk&quot;, bo często przegrywa w pierwszych lub drugich rundach. Nie inaczej wyglądały jego ostatnie turnieje. Z Dodigiem wygrał ledwo 3-2, teraz myślę, że również może być taki mecz, Potito powinien urwać przynajmniej seta, a kto wie, kto wie, na pewno ma szanse wygrać cały mecz. Handi wygląda bardzo pewnie. Davydenko to tenisista z umiejętnościami na TOP5, pokazał to np. tutaj - http://www.youtube.com/watch?v=RX5GEh4MmNI - pokonał w świetnym stylu Federera. Człowiek w gazie biegający dosłownie do każdej piłki, bez większej finezji, niebanalnych pomysłów, ale zawsze mocno. Jest po prostu bardzo groźny. Dziś jednak jest daleki od tej formy, więc na pewno nie będzie mu łatwo.
Siemka. Co sądzicie Forumowicze o becie: Ferrer D. - J.Blake over 3,5 seta po kursie 1,55 ? W mojej opinii to całkiem niezły kurs na takie zdarzenie (kurs jak kurs ważne, że prawdopodobne zdarzenie), bowiem niby na papierze Ferrer wygrywa ( o ile :] ) ale chyba nie na sucho z Blake&#39;iem, który nie należy mimo obecnego rankingu do chłopców do bicia - gra u siebie, US Open, prestiż to może się zepnie na jednego secika, żeby urwać. Anyway, wygląda sensownie ten zakład. czekam na jakieś opinie. Pozdrawiam
Myślę, że mały kurs. Takie rzeczy lepiej na live grać. Blake na pewno nie odpuści, zawsze tu grał dobrze, ale z czołówką i tak przegrywał mimo dobrej gry. Trudno powiedzieć.

win1988 164

win1988

Użytkownik
Starace wygrał poprzednio turniej w San Marino, co prawda nie było tam wielu czołowych zawodników, ale to i tak sztuka, zwłaszcza, że wszystkie mecze wygrał bez straty seta
Naprawdę wielka sztuka. Tam nie było ŻADNEGO czołowego zawodnika, tak jak to ma miejsce zazwyczaj w challengerach tego typu. Turniej rozgrywany był na clayu, tutaj zaś jak dobrze wiesz, gramy na hardzie, a na tej nawierzchni Włoch nie może pochwalić się żadnym, przyzwoitym rezultatem. Miał szczęście, że w I rundzie trafił na będącego w beznadziejnej formie Berrera. Davidienke ja już żegnałem przed meczem z Dodigiem, zaskoczył mnie Rosjanin. Wątpię, aby dzisiaj miał odpaść ze Starace...Nawet bez formy powinien takich clayowców ogrywać bez większego problemu.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Na dzisiaj co wypatrzyłem:
Kevin Anderson - Michael Llodra
Typ: 1 Kurs 1.4 ✅
Krótko. Anderson miażdży asami (203 cm wzrostu). W pierwszej rundzie zmiótł Japończyka, który jest słaby, ale skuteczność pierwszego podania 83% robi wrażenie..... Llodra męczył się z Hanescu , 8 podwójnych błędów serwisowych, plus wiek, plus mam wrażenie że to nie ta nawierzchnia dla Francuza w obecnym czasie. Łatwo nie będzie, ale Kevin powinien sobie poradzić w obecnej formie, swój serwis przegrywa zwyczajnie rzadko. Jeśli będzie łamał Llodre to sobie poradzi. Trzy lata temu Llodra był lepszy i młodszy niż jest dzisiaj i przegrał właśnie na hardzie 6-2, 7-6 z Andersonem. Kto wie czy nie pewniejszym typem i bardziej opłacalnym jest, gdyż w 3 setach dla jednego z panów się to skończyć nie powinno.
over 3.5 w setach 1.61 ⛔

S 131

strojes666

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis, US Open
Spotkanie : A. Dolgopolov : F. Cipolla
Typ : F. Cipolla (+1,5)
Kurs : 4,00
Bukmacher : Bet-at-home
Analiza :

Dzisiaj upatruję kilka niespodzianek w spotkaniach US Open i to zarówno u panów jak i u pań.
Jedną z tych niespodzianek powinno być odpadnięcie, albo przynajmniej stracenie dwóch setów przez Dolgopolova który moim zdaniem jest totalnie bez formy i będzie miał duże problemy w tym meczu, mimo iż rywala nie ma jakiegoś super trudnego, ale jednak solidnego.
Dolgopolov to bez wątpienia bardzo zdolny chłopak, szybko wdarł się do światowej czołówki, osiągnął kilka wartościowych wyników już w swojej krótkiej karierze, ale ten sezon jest zdecydowanie poniżej oczekiwań.
Szczególnie dużo oczekiwano od niego na trawie a tam Dolgi odpadł w Halle w 2 rundzie, w Eastbourne w 1 i na Wimbledonie w 1 a więc totalna katastrofa.
Ogólnie ma w tym sezonie kiepski bilans 30:21, a na hardzie 14:8.
W sumie w karierze na 55 spotkań rozgrywanych na hardzie wygrał 31.
Niby w tym sezonie na tej nawierzchni osiągnął kilka ciekawych wyników, ale myślę że już limit wykorzystał na ten rok bo przecież był ćwierćfinał w Sydney, ćwierćfinał w Australian Open i to niewątpliwie jest ogromny sukces, a teraz niedawno był ćwierćfinał w Winston Salem.
W pierwszej rundzie pokonał Gila 3:0, ale dzisiaj nie będzie tak łatwo.
Już skończyły się dobre wyniki dla niego w tym sezonie, już dzisiaj odezwie się zmęczenie sezonem, ostatnim dobrym turniejem i rywal trochę go postraszy, a może nawet wygra.
Cipolla jest dużo bardziej doświadczonym zawodnikiem, plasuje się na początku drugiej setki, ale jest to solidny gracz.
W karierze ma 80 wygranych na hardzie i 51 porażek, zaś w tym sezonie ma bardzo dobry bilans 25:11 chociaż wiadomo że część tych wyników to kwale i challengery.
Wygrał jednego challengera na hardzie, był w kilku ćwierćfinałach a więc nie jest źle.
Rok temu odpadł tu w kwalach, ale w karierze już raz był tu w trzeciej rundzie i moim zdaniem ma szanse to powtórzyć w tym roku.
W pierwszej rundzie pokonał mocnego rywala Nishikoriego 64 62 i rywal skreczował, a więc Cipolla jest na pewno w lepszej kondycji i bardziej wypoczęty bo grał sporo mniej.
A trzeba przyznać że zagrał dobry mecz i jak to dzisiaj powtórzy to będzie niespodzianka i może będzie wyeliminowanie Dolgiego.
Panowie grali ze sobą raz - na clayu i wtedy wygrał Dolgi ale 2:1 i w tym meczu tak prawdę mówiąc mógł nawet przegrać 2:0.
Pierwszego seta wygrał bowiem 76 w drugim dostał lanie 06 a potem wygrał 63.
Cipolla umie z nim grać i dzisiaj wygra swoim wielkim doświadczeniem.
A dwa sety skompletuje na pewno.
Polecam

Otrzymane punkty reputacji: +11
y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Naprawdę wielka sztuka. Tam nie było ŻADNEGO czołowego zawodnika, tak jak to ma miejsce zazwyczaj w challengerach tego typu. Turniej rozgrywany był na clayu, tutaj zaś jak dobrze wiesz, gramy na hardzie, a na tej nawierzchni Włoch nie może pochwalić się żadnym, przyzwoitym rezultatem. Miał szczęście, że w I rundzie trafił na będącego w beznadziejnej formie Berrera. Davidienke ja już żegnałem przed meczem z Dodigiem, zaskoczył mnie Rosjanin. Wątpię, aby dzisiaj miał odpaść ze Starace...Nawet bez formy powinien takich clayowców ogrywać bez większego problemu.
Masz rację, masz rację. Jednak linia 7 gemów to dość sporo. Osobiście mam 6 co według mnie jest trochę zbyt ryzykowne. Ale 7 daje szanse wygrania nawet jeżeli Rusek wygra w 3 setach. A jeżeli będzie to pojedynek 4 setowy na co widzę naprawdę spore szanse tym wchodzi niemal w 100%. Ma tu miejsce trochę szczęścia ale przy tym kursie warte uwagi.
Sam skupiam się na dwóch meczach. Tomić i Ferrero.
Pierwszy z nich, Tomić - Cilić.
Ciężko, ciężko. Myślę, że sporo ludzi narobi sobie nierwów i równie sporo straci kase. Osobiście pluję sobie w brodę, że nie widziałem pierwszego mieczu Bernarda ani Martina. Obaj wygrali w 3 setach, punktowo Chorwat trochę lepiej. Po tym co widziałem w Londynie wydawało mi się, że to wschodząca gwiazda ATP, ale z drugiej strony wiele razy widziałem już takie spadające gwiazdy. Z resztą, Cilić jak na mój gust to jedna z nich.
Moim punktem odniesienia będzie więc to co widziałem przed NY. Cilić grał ładnie, poddawał się w meczach z ewidentnie lepszymi a i tak walczył dość nieźle. Dlatego stwierdzam, że jest w formie. Austriak nie pokazał się wiele razy a przy tym nie osiągnął w sumie niczego. Dlatego mój głos idzie na Chorwata...
Bernard Tomić - Martin Cilić @ 1,66
Dalej mecz Monfils - JC Ferrero.
Hiszpan zdecydowanie pod nogą. Stawiać na francuza to zbronia, kurs mały (1.22) ale poszukać tutaj under/over to inna sprawa. Monfils zrobił ostatnio na mnie dobre wrażenie więc myślę, że wygra to spotkanie 3:0. Chyba, że Ferrero planuje zmartwychwstanie, chociaż ostatni mecz na to nie wskazuje. Osobiście będę grał za małą stawkę coś takiego.

Under 34.5 games
@ 2,26
Naprawdę warte uwagi.

Otrzymane punkty reputacji: +2
jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis, US Open
Spotkanie : A. Dolgopolov : F. Cipolla
Typ : F. Cipolla (+1,5)
Kurs : 4,00
Bukmacher : Bet-at-home
Analiza :

Dzisiaj upatruję kilka niespodzianek w spotkaniach US Open i to zarówno u panów jak i u pań.
Jedną z tych niespodzianek powinno być odpadnięcie, albo przynajmniej stracenie dwóch setów przez Dolgopolova który moim zdaniem jest totalnie bez formy i będzie miał duże problemy w tym meczu, mimo iż rywala nie ma jakiegoś super trudnego, ale jednak solidnego.
Dolgopolov to bez wątpienia bardzo zdolny chłopak, szybko wdarł się do światowej czołówki, osiągnął kilka wartościowych wyników już w swojej krótkiej karierze, ale ten sezon jest zdecydowanie poniżej oczekiwań.
Szczególnie dużo oczekiwano od niego na trawie a tam Dolgi odpadł w Halle w 2 rundzie, w Eastbourne w 1 i na Wimbledonie w 1 a więc totalna katastrofa.
Ogólnie ma w tym sezonie kiepski bilans 30:21, a na hardzie 14:8.
W sumie w karierze na 55 spotkań rozgrywanych na hardzie wygrał 31.
Niby w tym sezonie na tej nawierzchni osiągnął kilka ciekawych wyników, ale myślę że już limit wykorzystał na ten rok bo przecież był ćwierćfinał w Sydney, ćwierćfinał w Australian Open i to niewątpliwie jest ogromny sukces, a teraz niedawno był ćwierćfinał w Winston Salem.
W pierwszej rundzie pokonał Gila 3:0, ale dzisiaj nie będzie tak łatwo.
Już skończyły się dobre wyniki dla niego w tym sezonie, już dzisiaj odezwie się zmęczenie sezonem, ostatnim dobrym turniejem i rywal trochę go postraszy, a może nawet wygra.
Cipolla jest dużo bardziej doświadczonym zawodnikiem, plasuje się na początku drugiej setki, ale jest to solidny gracz.
W karierze ma 80 wygranych na hardzie i 51 porażek, zaś w tym sezonie ma bardzo dobry bilans 25:11 chociaż wiadomo że część tych wyników to kwale i challengery.
Wygrał jednego challengera na hardzie, był w kilku ćwierćfinałach a więc nie jest źle.
Rok temu odpadł tu w kwalach, ale w karierze już raz był tu w trzeciej rundzie i moim zdaniem ma szanse to powtórzyć w tym roku.
W pierwszej rundzie pokonał mocnego rywala Nishikoriego 64 62 i rywal skreczował, a więc Cipolla jest na pewno w lepszej kondycji i bardziej wypoczęty bo grał sporo mniej.
A trzeba przyznać że zagrał dobry mecz i jak to dzisiaj powtórzy to będzie niespodzianka i może będzie wyeliminowanie Dolgiego.
Panowie grali ze sobą raz - na clayu i wtedy wygrał Dolgi ale 2:1 i w tym meczu tak prawdę mówiąc mógł nawet przegrać 2:0.
Pierwszego seta wygrał bowiem 76 w drugim dostał lanie 06 a potem wygrał 63.
Cipolla umie z nim grać i dzisiaj wygra swoim wielkim doświadczeniem.
A dwa sety skompletuje na pewno.
Polecam
Niesamowita brawura, muszę Ci to przyznać ???? Dwa seta wygra na pewno, cytując. W takim razie, jak rozumiem, rodzinny dom już zastawiony, samochód także? ????

Tak poważnie. Dolgo wygrał w tym jednym meczu 2:1, a Ty twierdzisz, że Cipolla umie z nim grać? Ciekawy sposób wyciągania wniosków. Statystyki które podajesz są no...yhm fajne. Liczby etc. Zapomniałeś tylko wspomnieć, że Cipolla porusza się na poziomie challengerów, a Dolgo gra w największych turniejach. Cipolla, już czepiając się tych statystyk, w tym roku na hardzie grał z uwaga... 3 zawodnikami z pierwszej 50. Dwa pojedynki przegrał, jeden wygrał ( z Kimem, dwa dni temu ) Dolgopolov z takimi zawodnikami gra na codzień.

Uwielbiam część Twojej wypowiedzi:
Nie wiem skąd Ty to wiesz, ale chciałbym mieć tak insiderskie info jak Ty.

Ogólnie podsumowując to analiza w pełni pod typ. Jasne, Cipolla może wygrać, ale równie dobrze może być gładkie 3:0 albo 3:1 i to jest dużo bardziej prawdopodobna opcja. Przykro mi, ale wróżenie z gwiazd a ka &quot;już dziś odezwie się zmęczenie&quot; nie jest dla mnie jakimkolwiek argumentem.

toudi 715

toudi

Użytkownik
Dzisiaj chyba już czas na Haasa, nawet jak wygra pierwszego seta to pózniej walnie dwa razy w siatke i spusci głowe, złapie kontuzje, ewentualnie zasymuluje kontuzje i po meczu. Bardzo dobry gracz kiedyś był ale już chyba powinien kończyć. Na Falle chyba najwieksze dziś spadki i wcale sie nie dziwie, nie jest bez wątpienia wirtuoz ale zrobił postepy w ostatnich latach a w pierwszej rundzie ograł Troickiego. W 1.85 wciąż widze value. Nie będe się rozpisywał, kazdy kto sie troche interesuje tenisem wie, że Tommy ma problemy z ciałem, z głową (to chyba główny problem) a teraz i z wiekiem. W 2010 i 2011 Tommy bardzo mało grał, do tego niedawno urodził mu sie syn i tym się głównie zajmował z tego co czytałem gdzieś tam.
Falla - Haas 1 1.85
Ilhan +7,5 gema
Verdasco zbyt rzadko używa mózgu i robi niewymuszone żeby to łatwo wygrać. Pamiętam jak w Wimbledonie w tym roku grał długiego 5 seta ze Stepankiem, który ledwo już stał na nogach. Myśle, że Verdasco ostatecznie to wygra ale trafią mu się podczas meczu gorsze momenty, w których Ilhan nałapie trochę gemów/setów co wystarczy do pokrycia handi. Turka nigdy za wielki talent nie uważałem ale ostatnimi występami zasługuje na uznanie, może jednak sie mylilem co do niego. Kwalifikacje w dobrym stylu a w pierwszej rundzie zdmuchnał niby utalentowanego Dancevicia.
Granollers -1,5 seta 1.85
Nic juz nie napisze bo musze spadać.
Sela +9,5 Tobet 1.85
Przesadzony handi moim zdaniem, zaraz mecz.
Edit:
Dorzuciłem Falle na live na kursie 9.00

n3r0 632

n3r0

Użytkownik
Granollers - Kukushkin Powyżej 37.5 gema 1.85
Mimo wszystko zapowiada się wyrównane spotkanie. Buki nawet zdecydowanie faworyzują Hiszpana, bo co? bo ma lepsze warunki fizyczne, sukcesy oraz miejsce w rankingu? Może i tak ale Hiszpan ostatni raz w tym sezonie na hardzie grał w marcu tego roku Co prawda pokonał dosyć łatwo Malisse, ale jaki to chimeryczny zawodnik każdy wie. W tamtym spotkaniu można się było spodziewać wszystkiego. Kazach z kolei w ATP tour słabiutko, bo same pierwsze i drugie rundy, ale już w challengerach przed US Open zaskoczył ładnie, dwa razy w lipcu wygrywając turniej na hardzie na własnej ziemi oraz zaliczając finał w Rosji. W pierwszej rundzie wygrał w czterech setach z Montanesem, trzymając solidnie piłkę w korcie, utrzymując długie wymiany i co najważniejsze swoje podanie - mnie to przekonuje. Po prostu żaden z powyższych graczy nie jest na tyle silnym i równo grającym zawodnikiem, by pokonać rywala 3:0. Dodatkowo przy dobrych podaniach z obu stron na próżno będzie szukac wyniku w poszczególnych setach 6:1, czy 6:2, więc przy czterech partiach typ powinien &quot;wejść&quot; bez problemu.
Ponadto na sucho dwa typki:
Igor Kunitsyn vs Jurgen Melzer 2 1.27
Ernests Gulbis vs Gilles Muller 1 1.24

Melzer jak zawsze solidny, mimo że przed US Open grał bardzo mało, a w pierwszej rundzie wbrew obawom wielu zmiótł z kortu Prodona. Kunitsyn męczył się z &quot;challengerowym&quot; Niemcem, przegrywając już 0-2. Austriak powinien bez kłopotów to wygrać.
Drugi typ z kolei to trochę ryzyko, bo Gulbis jest bardzo nieprzewidywalny. Mimo wszystko przekonał mnie tym łatwym zwycięstwem nad Youzhnym. Łotysz poza serwisem ma wszystkie atuty aby ograć Mullera i ja mu zaufam.

super_pit3r 16

super_pit3r

Użytkownik
na dzisiaj nie widze nic konkretnego procz sprobowania lekko overu w meczu ferrera i nadala..
natomiast na jutro dubel tsonga + berdych wyglada w mojej opinii bardzo dobrze, tsonga zagra z verdacso, francuz w us series poczyna sobie bardzo dobrze ( mecz z bogomolovem poddal sam ) przegral z dojkovicem ale z nim kazdy moze przegrac..dasco coraz lepiej ale moim zdaniem to nie wystarczy
berdych gra z tipsarevicem, mimo ze montrealu to serb okazal sie lepszy to stawiam na berdycha..to wielki szlem wiec pierwsza 10 nie powinna tak szyko odpadac, poza tym serb chyba nie trafil z forma.. w montrealu byl wybych w cincinati bylo juz duzo gorzej, a gdyby trafil na kogos lepszego niz peczner nie bylo go w tej rundzie..
moze moja argumentacja nie jest swietna, ale naprawde czuje ten dubel

D 21

duza-stawka

Użytkownik
Dzisaj fajne mecze się zapowiadają pewniaki : Bogomolov 1 nawet (-1.5) Simon tak samo można grać(-1.5) Bogomolov pokazał wolę walki z wyniku 0:2 wyciągnął na 3:2 dzisaj jestem pewien jego wygranej z. słabszym zawodnikiem Dutrą fajna inwestycja natomiast Simon także ciężki mecz z Mello pierwsze koty za płoty Garcia Lopez nie gra nic wielkiego . Można spróbować dodatkowo Bennetau fajnie wygląda a pisanie postów że jest zmęczony i stary to brednie zobaczycie jak puknie Istomina chociaż nie gram go za grubszą kasę ale za drobne jak najbardziej.

M 28

mitch

Użytkownik
Duża stawka - pośpieram typ na Simona.
Garcia-Lopez to w tym roku jakaś masakra jest. Męczył się ze słabym Gimeno-Traverem, przed US Open tez nic nie grał.
Simon niby też sie meczył, ale oglądałem mecz z Mello i muszę przyznać, że 4 i 5 set toczyły się w świetnym tempie. Widać było różnice klas, ale Mello stawiał opór. Simon jednak swoimi kątowymi zagraniami powinien zniszczyć dzisiaj hiszpana. Zdziwie się jak GGL urwie seta.
Benneteau powinien też poradzić sobie z Istominem.
EDIT: Czy ktoś rozumie kursy wystawione w meczu Dolgopolov - Karlovic? Bardzo cenie aleksandra, ale wczoraj Ivo zagral dobre zawody, wygrywajac z Gasquetem, ktory jest lepszym graczem niz Dolgopolov na dzien dzisiejszy. Ukrainca na dobra sprawe nie powinno byc w turnieju...
Być może chodzi o styl gry. Dolgopolov potrafi świetnie mijać (w biegu nawet), ale Gas wczoraj też mijał Karlovica, a mimo to nie wystarczyło! Moim zdaniem to jest na jutro typ dnia

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
EDIT: Czy ktoś rozumie kursy wystawione w meczu Dolgopolov - Karlovic? Bardzo cenie aleksandra, ale wczoraj Ivo zagral dobre zawody, wygrywajac z Gasquetem, ktory jest lepszym graczem niz Dolgopolov na dzien dzisiejszy. Ukrainca na dobra sprawe nie powinno byc w turnieju... Być może chodzi o styl gry. Dolgopolov potrafi świetnie mijać (w biegu nawet), ale Gas wczoraj też mijał Karlovica, a mimo to nie wystarczyło! Moim zdaniem to jest na jutro typ dnia
o w mordę, jak to zobaczyłem to padłem. kurs 2.10 na Ivo? ja bym tu max 1.50 na niego wystawił, Dolgo wczoraj mnie przyprawił prawie o zawał, nieomal nie odpadając ze słabiutkim Cipollą, dając się dogonić ze stanu 4*-1, miał problemy z łamaniem gościa który serwuje prawie jak Radwańska, to co dopiero będzie z Ivo. Natomiast Karlovic wczoraj pokazał, że u niego nie jest tylko serwis, że także w wymianach sobie radzi co zaowocowało złamaniem trzy razy Gasqueta, przede wszystkim bardzo poprawił bekhend jednoręczny no i genialnie grał przy siatce, przynajmniej w pierwszych dwóch setach, potem trochę gorzej ale nadal bardzo dobrze ;) dla mnie to jest piękne value i osobiście postawię na niego grube pieniądze ;)

N 77

noobcior

Użytkownik
Juan Martin Del Potro - Diego Junqueira

Już piątek a to dopiero druga runda. Naprzeciw siebie rodacy. Faworyt tylko jeden, pytanie tylko jak wysoki będzie wynik. Uważam, że skończy się to bardzo szybko. Junqueira jedyny mecz w tym roku na hardzie to ten w pierwszej rundzie z Karolem Beckiem. Wygrany, gdyż Słowakowi dolegała jakaś kontuzja. Po przegranym pierwszym secie 6:2 zszedł z kortu. Diego na clayu spędza cały rok. Del Potro już w pierwszej rundzie rozgromił claycourtera Volandriego. Tutaj powinno być podobniem, pod warunkiem, że w grę nie będą ingerowały jakieś nadzwyczajne stosunki narodowościowe. Juan izzi win.

Juan Martin del Potro(-11.5) @ 1.90 Tobet ⛔
Under 25.5 @ 1.80 Tobet ⛔

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Ivo trochę zaczął nadużywać gry przy siatce w 3 secie, aż się rozregulował, a przecież wymiany wyglądały w początkowej części meczu solidnie. Przebijał backhand pod końcową linię jak nie on. Postawiłem tylko, że wygra seta, ale zwykle jestem za nim, więc wkurzyłem się i poszedłem spać przy wyniku 4-1 dla Francuza w 4 secie jakoś bez nadziei. Jednak dał radę, pewnie wrócił do dobrej gry. Jest zdecydowanym faworytem z Dolgo, bez dwóch zdań. Ukrainiec trafił na jednego z najsłabszych graczy, który doszedł do drugiej rundy. Ledwo sobie z nim poradził, nie potrafił wygrywać pewnie setów, w których prowadził o przełamanie, ale to samo tyczy się Cipolli. Na Ivo genialny kurs.
Feliciano Lopez - Vasek Pospisil
Pospisil 3,56 Pinnaclesports ⛔
Czas poważnie pokazać się pokazać i być drugim Raoniciem. Zadanie trudne, bo po drugiej stronie siatki jeden z najlepszych hiszpańskich graczy, który w przeciwieństwie do swoich rodaków na hardzie czuje się świetnie. Feliciano jednak ostatnio jakby trochę mniej przekonujący, pamiętamy pojedynek na Wimbledonie, w którym omal nie pokonał go Łukasz Kubot, mając mnóstwo szans na wygranie czy to 3-1 czy to 3-2. Pospisil przeszedł pomyślnie kwalifikacje, gdzie mierzył się z jednymi z najmocniejszych graczy w kwalach, Guccione czy Zemlją, którzy gdyby nie trafili na Vaska, pewnie graliby w turnieju głównym. W pierwszej rundzie oddał Rosolowi 4 gemy, dając popis skutecznej i ofensywnej gry w spotkaniu z dobrze serwującym, ale mniej chętnie od Kanadyjczyka ruszającym do przodu graczem. Teraz Pospisil będzie musiał spisać się nieźle także w defensywie, bo Lopez na pewno nie będzie czekać za linią końcową na przebieg wydarzeń. Obaj gracze są ofensywni, ale bardziej przekonujący w ostatnich tygodniach jest niespodziewanie Pospisil i uważam, że pójdzie w ślady swojego kontuzjowanego rodaka i może zbliżyć się do tego, co Milos osiągnął w AO.
David Ferrer - James Blake
Blake 3,84 Pinnaclesports ⛔
Ferrer to na hardzie tylko przebijaka, wczoraj Ferrero pokazał, że może to być czasem skuteczne, ale Blake nie zagra tak nonszalancko i pasywnie, jak Monfils, choć z drugiej strony łatwiej go będzie zajeździć. James jednak posiada serwis, z którym Ferrer może mieć kłopoty, a Blake jest przecież w nieporównywalnie lepszej formie, niż w poprzednich sezonach. Ferrer niewyraźny po sezonie na mączce, hard nigdy nie był jego domeną, Andreev pokazał, że łatwo można go zdominować we fragmentach spotkania, choć pękł już w połowie drugiego seta. Blake jest lepszy niż Rosjanin, w dodatku gra u siebie i mógłby sprawić niespodziankę, bo na tych kortach czuje się znakomicie.
Stanislas Wawrinka - Donald Young
Young +6,5 gema 1,9 Bwin ✅
Wawrinka ma za sobą nieudane gry w US Open Series, w dodatku w pierwszym meczu stracił seta z Mariano Gonzalezem, co nie najlepiej świadczy o jego formie, mówiąc delikatnie, bo Gonzalez na tej nawierzchni po prostu w starciu ze Stasem nie powinien zaistnieć ani przez sekundę spotkania, a najkorzystniejszym rezultatem dla niego w całej historii spotkania powinno być 0-0 przed jego rozpoczęciem. Donald Young tymczasem nie stracił seta w pierwszej rundzie i zaprezentował się ponoć bardzo dobrze, jego charakterystyczny serwis może nie jest wygrywający, ale sprawia rywalom kłopoty, do tego agresywna, ostra gra, na pewno nie przestraszy się Wawrinki i będzie atakować, kiedy tylko będzie miał do tego okazję, Stasiu więc powinien sobie pobiegać, Szwajcar w niektórych spotkaniach przed US Open świetnie serwował, w innych zaś nie trafiał prawie w ogóle, ciężko więc stwierdzić, jak to będzie, ale Young na pewno nie jest bez szans na awans do 3R.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Fyrstenberg/Matkowski - Knowle/Zeballos @ 1.44 8/10 ✅ 64 61
Nasza para chociaż grają ze sobą ponad dekadę i tak naprawde nie ma poważnych sukcesów jak na tak długi okres, to tym gorsza że aktualnie w tym sezonie jest totalna klapa.
Polska para jeśli chcę jeszcze zakwalifikować się ponownie do Londynu nie może sobie tutaj pozwolić na jakąś wpadke przynajmniej do ćwierćfinału gdzie moga trafić na Bhupathiego i Paesa ale jak wiadomo u Hindusów tenis nie jest teraz najważniejszy.
Knowle już wiele razy pisałem to nie jest już tak mocny Austriacki deblista jak wcześniej i powoli gra ogony na Szlemach czy już na challach, Zeballos rok temu świetny run ze Schwankiem lecz w tym sezonie nie widzę go w parze z Julianem z którym po prostu złożyli turniejową sklejke po wpisowe.

Otrzymane punkty reputacji: +3
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
&quot;Czy ktoś rozumie kursy wystawione w meczu Dolgopolov - Karlovic?&quot;

Jak dla mnie kursy są odpowiednie, ale mecz &#39;potężnie&#39; niewiadomy co do wytypowania. Hogan dużo napisał i wszystko w jego słowach jest prawdziwe - Ivo poprawił znakomicie grę z głębi kortu, a akcje przy siatce to poezja. Mimo zacięcia się w trzecim i na przełomie czwartego seta trzeba mu złożyć gratulacje. Lecz jeden fakt jest nieubłagany, wiek i warunki fizyczne powodują ze teraz dość szybko się męczy. Dolgo natomiast pięciosetowy mecz w którym odwalał kaszany co niemiara - do tego rzeczywiście serw Włocha to była katastrofa, ale nawet to nie pomogło dla Ukraińca. Pamiętajmy też, że Olek ma bardzo szybki serwis - co prawda nie równa się nawet ciut z bombami Chorwata, ale przynosi dużo wygrywających i parę asów na mecz. Fizycznie na pewno lepszy &#39;faworyt&#39;, z pewnością dojdzie do TB i nikt nie będzie odkładał ręki. Ogólnie nawet na live jak dla mnie będzie bardzo ciężko wyłapać dobry zakład. Choć teraz przyznam - nadeszła mnie intensywna myśl o overze gemów. Na pewno zagram takowe czy w pierwszym secie, czy też w meczu. Czeka nas świetny pojedynek :roll:

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyspcyplina: Tenis, US Open
Mecz: Anderson, Kevin - Fish, Mardy
Data: 03-09-11 17:00
Typ: Kevin Anderson
Kurs: 4.92
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza: W jednym z sobotnich meczy trzeciej rundy singlistów wielkiego szlema rozgrywanego na kortach twardych w Nowym Jorku zmierzą się ze sobą dwaj naprawdę równorzędni tenisiści, którzy prezentują się na tym turnieju wyśmienicie. Chodzi mi o pojedynek reprezentanta Republiki Południowej Afryki Kevina Andersona z jednym z wielu zawodników reprezentujących amerykańskie barwy, lecz tego dnia wydaje mi się, że i to Fish&#39;owi nie pomoże. Kurs na zagranie na Andersona bardzo kusi i dlatego zdecydowałem się zaryzykować. Szanse obydwu zawodników na końcowe zwyciestwo stawiam w stosunku &quot;fifty-fifty&quot; z małą przewagą dla Andersona. Jak wiemy Fish jest teraz w życiowej formie, a przynajmniej od dłuższego czasu prezentuje wysoki i równy poziom gry. Od czasu gry w cyklów turniejów US Series poprzedzających start wilkiego szlema w Nowym Jorku, Fish regularnie dochodził do decydujących faz turnieju, wygrywając m.in. w Atlancie w finale z Isnerem. Kolejne dwa finały to minimalne przegrane z zawodnikami, którzy i w ostatnim czasie są w wyśmienitej formie. Najpierw w Los Angeles Fish przegrał z Gulbisem, który nie dał żadnych szans podczas US Open nawet Juznemu, nie oddał mu nawet seta. Dwa tygodnie później, Fish zameldował się w kolejnym finale, ulegając liderowi światowego rankingu, Novakowi Djokoviciowi 2:6, 6:3, 4:6, czyli po walce.W ostatnim turnieju w Cincinnati Fish w półfinale przegrał z Murrayem 3:6, 6:7 po ciekawych perypetiach w końcówce meczu. Kto oglodał, to wie o co mi teraz chodzi. W samym już turnieju głównym podczas US Open, Mardy Fish nie przegrał jeszcze ani jednego seta, jednak nie trafiał na wymagajacyh rywali. Ogrywał w pierwszej rundzie Niemca Tobiasa Kamke w stosunku 6:2, 6:2, 6:1, aby nastepnie odprawić z kwitkiem Malka Jaziriego, wygrywając 6:2, 6:2, 6:4. Mój faworyt w tym meczu, czyli Kevin Anderson także dobrze prezentował się podczas US Series, a odpadał z turniejów z takimi zawodnikami jak: Gilles Muller (6:7, 6:7), Viktor Troicki (3:6, 3:6), Stanislas Wawrinka (4:6, 6:4, 4:6) oraz Richard Gasquet (6:7, 4:6). Widać, że prezentował się już wtedy na przyzwoitym poziomie. Podczas US Open w pierwszej rundzie Kevin Anderson wygrał 3:0 z Soedą oddając rywalowi zaledwie 4 gemy podczas całego meczu! W kolejnej, drugiej rundzie US Open Anderson Michaela Llondre 6:1, 6:2, 6:2. Formę przygotował w bardzo odpowiednim momencie. Myślę, że zmęczenie Fisha da o sobie znać i po bardzo trudnych i mocnych serwisach ze strony Andersona &quot;odeche&quot; mu sięgrać z rywalem. Ja stawiam na końcowe zwycięstwo Andersona i wydaje mi się, że jest to bardzo ciekawy typ ????

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Berdych-Tipsarevic 1 1,5
sportingbet

NIe ukrywam,z e bardzo licze na wygraną Berdycha. Oby zrewanżował sie TIpsie za Montreal. Czech ma jednak troche wiecej atutów na hardzie, na pewno bedzie stroną atakująca. Jezeli tylko serwis zadziała to Tipsa nie ma wielkich szans moim zdaniem i branie tego po kursie 1,5 jest bardzo dobra opcja.

Tssonga-Verdasco 1 1,45

Tutaj tez granie bardziej po sympatii. Tsonga ma wiele wiekszy potencjał.Niestety ma troche problem z psychiką oraz reguralnością. Jezeli Verdasco dociagnie na rowni powiedzmy konca pierwszego seta to moze byc juz bardzo roznie i nawet taki przebijaka ma szanse. Jednak wierze w wiekszy tenisowy asortyment Tsongi, mimo wszystko lepsza forme ostatnio no i wygrana.

W sumie jutro na dokladne Ferdek,Fisz,

M 28

mitch

Użytkownik
&quot;Czy ktoś rozumie kursy wystawione w meczu Dolgopolov - Karlovic?&quot;
Jak dla mnie kursy są odpowiednie
Hmm... Które kursy? Bo jak pisałem to na Karlovica było 2.1 a na Dolgopolova 1,66. Teraz ja na odwrót.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom