>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US Open '11 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis WTA Debel Us Open 3.09.2011 21:30
Hantuchova/Radwanska-Barrois/Groenefeld
typ; 2
4,40
Bwin
Analiza
Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju deblowego podczas turnieju wielkoszlemowego w nowym jorku reprezentantka polski Agnieszka Radwanska w parze ze Slowaczka Daniela Hantuchova spotkaja sie z niemkami Kristina Barrois i Anna Lena Groenefeld. W pierwszej rundzie slowacka-polska para ograla pare Zheng/Peng w trzech setach, natomiast niemki rowniez w trzech partiach ograly pare kraijcek/safarova. Obydwie pary nie mialy latwego zadania w pierwszej rundzie. Polka i Slowaczka o tyle mozna powiedziec, ze mialy latwiej gdyz Peng i Zheng wystepowaly w tym dniu rowniez w pojedynkach singlowych. Radwanska za kazdym razem podkresla ze nie lubi kortow w nowym jorku. Moze dlatego w singlu odpadla tu juz w II rundzie, z Kerber. Hantuchova w singlu spisala sie jeszcze gorzej. Przegrala juz w pierwszym swoim spotkaniu, obie panie wyraznie nie trafily z forma na nowojorski turniej. Niemki natomiast to bardzo dobre deblistki. Swietnie radza sobie przy siatce, bardzo dobrze rowniez serwuja co na korcie twardym daje im spory handicap. Polka po nie udanej grze singlowej, nie przywiazuje zbyt duzej wagi do debla. Radwanska nie lubi grac w Nowym Jorku, wiec pokusze sie nawet o stwierdzenie, ze ten mecz moze nieco odpuscic, aby lepiej przygotowac sie do koncowki sezonu. Sadze, ze niemki maja tu spore szanse na zwyciestwo. Kursy ewidentnie nie odzwierciedlaja szans obu par na zwyciestwo w tym pojedynku.

oldhand 266

oldhand

Użytkownik
M. Kirilenko - S. Stosur
S. Stosur (-1.5 Sets) @ 2.120
Pinnacle
⛔ 62 67 63 Stosur
Rosjanka w tym roku w USO zrobiła życiowy wynik, ale jej gra nie robi na mnie większego wrażenia. Australijka w poprzedniej rundzie po dobrym meczu pokonała Nadię Petrovą i na pewno chce powtórzyć wyczyn sprzed roku i zagrać przynajmniej w ćwierćfinale. Kirilenko grała dobrze w poprzednich meczach, ale teraz zagra z rywalką która ma nad nią przewagę siły i to będzie dla Rosjanki największy problem. Maria ciężko pracuje na korcie, popełnia mało błędów i do tej pory to starczało. Dziś według mnie repertuar jej zagrań nie wystarczy na Australijkę. Sam miewa przestoje, ale Rosjanka nie jest na tyle groźna żeby te decydowały o porażce w secie. Myślę, że Stosur poradzi sobie w dwóch zaciętych setach, a kurs na świetnie serwująca Australijkę jest ok.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Monica Niculescu - Angelique Kerber
Moim zdaniem lekkie value jest w meczu Monici Niculescu z Niemką (Polskiego pochodzenia) Angeliką Kerber. Przyjrzałem się grze Rumunki w meczu z Lucie Safarovą i jestem zachwycony grą 23letniej Rumunki. Co niespotykane (przynajmniej ja takiego zjawiska dawno nie widziałem) Monica operuje zarówno oburęcznym backhandem jak i oburęcznym forehandem - co sprawia że jej uderzenia są bardzo pewne - co za tym idzie - popełnią bardzo małą liczbę niewymuszonych błędów. W meczu z Safarovą - świetnie siedział jej serwis (88% pierwszego podania + 70% zdobytych punktów po pierwszym podaniu) - po drugim swoim podaniu wygrywała co drugą swoją piłkę (50%). Tak więc - Monica Niculescu - jest maszynką do regularnego zdobywania punktów - objawienie tegorocznego US Open powinna stoczyc wyrównaną walkę z Angeliką Kerber - o której za dużo powiedziec nie mogę, ponieważ nie widziałem jej w akcji - ale raczej nie jest ona typem takiej zawodniczki jak - Safarova - uderz - uderz mocniej - uderz jeszcze mocniej - aut! Jeżeli Monica grałaby z zawodniczką pokroju np. Any Ivanovic czy Victorii Azarenki - byłbym skłonny zaryzykowac sporą sumę na Monice (zapewne po wyższym kursie niż obecny w meczu z Angeliką Kerber) - a tak, muszę jeszcze przemyślec tą sprawe. h2h 1:0 dla Monici: 2:1 (6-4 2-6 7-5) - Turniej halowy w Krakowie AD 2008.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Monica operuje zarówno oburęcznym backhandem jak i oburęcznym forehandem - co sprawia że jej uderzenia są bardzo pewne
Widac, ze nie siedzisz w tenisie. Podstawa uderzenia w tenisie to ustawienie sie do pilki, zdazenie do ustawienia inaczej pilki proste potrafia wyleciec daleko. Nie raz ktos sie dziwi, ze gracz z top3 wywala pilka prosta bez powodu. Jest powod, wlasnie nie zdazenie z ustawieniem do uderzenia, nogi szczegolnie. Jesli ktos gra obureczny bh i fh no to wiadomo, ze bedzie miec z tym problem wczensiej czy pozniej. Ja nie neguje typu bo vlaue moze i jest ale uswiadamiam Ci, ze granie oburecznie z obu stron to tylko klopot, napewno nie atut.

Monica w ostatnich 2 latach bez wyraznego postepu w grze, zdecydowanie debel, w singlu bez sukcesow. Wiele czynnikow sie na to sklada. Ona pracowala nad kilkoma elementami w grze miedzy sezonami ale jakos nie widac poprawy, wrecz przeciwnie.

Kerber jest ciut lepsza ale to tez panienka bez jakiegos wielkiego talentu do tenisa. Od kiedy pamietam zle prowadzona kariera, to akurat nie jej wina. Do gry bardzo ciezki mecz, warto chyba live ogladajac zawody.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Masz rację - nie siedzę w tenisie tak jak mucha w... Ale po tym co widzę, a jestem człowiekiem z gatunku Homo Sapiens Sapiens - to po obejrzeniu jedynej rozsądnej relacji z dostępnej na YouTube - stwierdzam, że Monica zarówno w meczu z Jeleną Jankovic - jak i w oglądanym przeze mnie meczu z Lucie Safarovą była bardzo regularna - jedynymi uderzeniami, które Monica wykonuje jedną ręką - to slajsy z forehandu - bardzo często jako zagranie w ostrej defensywie oraz mocne forehandy - widac to szczególnie kiedy chce przyspieszyc tempo akcji. A wszelkie uderzenia oburęcznym forehandem czy to backhandem to soczyste, pewne uderzenia, których w meczu Rumunka wykonuje niezliczone ilości... I nie ma tutaj mowy o jakimkolwiek złym ustawieniu, czy spóźnieniu - szczególnie w przypadku Niculescu - która ma bardzo dobrą pracę nóg. Wszelkie sądy nad tym pojedynkiem rozwieją nam zawodniczki już za niespełna dwie godziny.

Otrzymane punkty reputacji: +2
drago 108

drago

Użytkownik
Witam i o zdrowie pytam ;&gt;
W dniu dzisiejszym najciekawszym spotkaniem kobiet jest starcie Very z Lisicką. Zacznijmy od podstawy, czyli co i jak na USO. Lisicka bez większych problemów wygrała z Aloną B., następnie dostała prezent od Venus, bo gdyby nie to miałaby ciężką przeprawę z dobrze dysponowaną Amerykanką, ale tak nie było. Oddanie tylko jednego gema Falconi było do przewidzenia. Rosjanka przebrnęła szybkim tempem I rundę z Foretz, a dalej z problemami drugą siostrę Bondarenko. Z Medina 64 75. Pięknie. Przed USO Vera przegrywała z: dwukrotnie z Isią, która była w wybitnej formie, szkoda, że tego nie pokazała na Flushing Meadows oraz z Sharapovą. Sabina ugrała ledwo 3 gemy z Sereną, odpadła z Verą w Carlsbad w 3 setach, dalej Peer do 4 i do 6, wygrana w Dallas musiała być, co potwierdza średnia 2,6 oddanego gema na mecz. Co mnie zdziwiło? Na pewno to, że kurs na Vere jest wybitnie zachęcający, bo 2. Przeceniona Niemka nie będzie miała łatwiej przeprawy z dobrze i solidnie grającą Vera. Mocny fh, do tego serwis, którym zdążyła nabić 12 asów i jest w czołówce serwujących winnerów z serwisu na USO, Lisicka takowych zagrań ma o 4 mniej. Zvonareva powinna sobie poradzić z serwisem Sabiny, podobnie jak to robiła w poprzednich spotkaniach, bo z tą rywalką wygrała już 3 razy, z czego 2 w tym roku, a pierwsze rok temu na USO&#39;10.
Typ: Vera @2.00 ✅
Dla wrażliwych +1.5s ;)

Otrzymane punkty reputacji: +7
buzzerbeater 894

buzzerbeater

Użytkownik
Vera wycofała się z debla z powodu problemów ze zdrowiem, dlatego też wydaje mi się, że nie warto jej grać w nadchodzącym spotkaniu.

G 277

geryx

Użytkownik
Penetta też niby nie miała prawa wygrać tie breaka z Chinką bo umierała, a jednak.
Stosur-Kirlienko 1 @ 1,4✅
Kurs nie powala ale myślę że typ bardzo pewny, Samanta z Petrowa po raz kolejny pokazał że ma nerwy ze stali, dziś mysle że opór będzie mniejszy bo Maria kra mniej równo i agresywnie od Nadi.
edit-okazało sie e obie nerwy ze stali 14-16 w tie breaku 2 seta

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
S.Williams-Ivanovic under 18 gemów@1,833⛔⛔
Sportingbet
&quot;Jaki jest koń,każdy widzi&quot; chciałoby się rzec o formie Sereny. W US Series wygrała wszystkie 15 meczów,straciła 3 sety,średnio traci 2,57 gema w secie(chyba tym kierują się buki wystawiając taką linię). Ja nie widzę tu wielkich szans,żeby Serbka ugrała 6 gemów. Azarenka ugrała ich 7,a jest obecnie o wiele lepsza od Any. Serbka gra po prostu źle,Serena ją dziś rozniesie prawdopodobnie.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Penetta - Kerber 2.90
Ja tu widzę całkiem spore value. Oglądałem poprzedni mecz Włoszki i w końcówce wyglądała na bardzo zmęczoną, w pewnym momencie aż zebrało się jej na wymioty. W tiebreaku przegrywała już 0-5, ale z wydatną pomocą Chinki udało się jej to wygrać.
Kerber gra tutaj chyba turniej życia, ma realne szanse na półfinał, widziałem tylko jej mecz z Isią i może aż tak rewelacyjnie to nie grała, ale zostawiła po sobie dobre wrażenie i jest duże prawdopodobieństwo, że wyjdzie zwycięsko i z tego meczu.
Typ bardziej pod słabe przygotowanie ficzyczne Włoszki, aniżeli umiejętności i doświadczenie na korcie. Polecam to zagrać, ewentualnie +1.5 seta po kursie 1.80

panas89 95

panas89

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Pavlyuchenkova - Schiavone
Typ: DW Schiavone 2:0
Kurs: 3,50
Buk: Betclic

Nie daje dzisiaj zbyt dużych szans rosjance na wygranie tego spotkania, dziwią mnie kursy po których można stwierdzic ze to Pawliuczenkowa jest faworytką. Moim zdaniem Schiavone wygra to spotkanie w 2 setach. Jest to turniej wielkiego szlema włoszka ma bardzo silną psychikę, wyjdzie zapewne od początku bardzo skoncentrowana, można powiedziec że Francesca jest zawodniczką kompletną nie posiadającą słabych punktów. Pawliuczenkowa to zawodniczka grająca siłowy tenis, szukająca kończących zagrań, co za tym idzie popełnia duzo niewymuszonych bledow, czesto rowniez ma problemy z 2 serwisem. Jej chyba największa wadą jest waga, widać to po niej, bardzo ciężko gra jej się w defensywie, a jak wiemy Schiavone w ataku radzi sobie równie dobrze jak w defensywie, myślę że bedzie zmuszała rosjankę do biegania, Pawliuczenkowa poprostu może nie wytrzymac tego spotkania kondycyjnie. Jesli Schiavone wygra pierwszego seta, to set 2 powinien być dopełnieniem formalności

G 277

geryx

Użytkownik
Penetta - Kerber 2.90
Ja tu widzę całkiem spore value. Oglądałem poprzedni mecz Włoszki i w końcówce wyglądała na bardzo zmęczoną, w pewnym momencie aż zebrało się jej na wymioty. W tiebreaku przegrywała już 0-5, ale z wydatną pomocą Chinki udało się jej to wygrać.
Kerber gra tutaj chyba turniej życia, ma realne szanse na półfinał, widziałem tylko jej mecz z Isią i może aż tak rewelacyjnie to nie grała, ale zostawiła po sobie dobre wrażenie i jest duże prawdopodobieństwo, że wyjdzie zwycięsko i z tego meczu.
Typ bardziej pod słabe przygotowanie ficzyczne Włoszki, aniżeli umiejętności i doświadczenie na korcie. Polecam to zagrać, ewentualnie +1.5 seta po kursie 1.80
nie było wyniku 0-5 w tum tiebreku co piszesz kolego

duo 303

duo

Użytkownik
Andrea Petković -5.0 gemów - Carla Suarez Navarro @1.95✅✅✅

Andrea Petković według wielu miała odpaść już z Zheng z powodu kontuzji. Rzeczywiście było coś na rzeczy jednak jak widać Andrea dała sobie radę i po porażce w pierwszym secie potem wygrała dwa kolejne i Zheng jechała do domu. W następnej kolejce trafiła napewno na rywalkę nie mniej wymagającą tj. Vinci i poradziła sobie świetnie wygrywając 6:4 6:0. Widać, że Andrea jest w wysokiej formie. W ogóle podczas całego US Open Series gra świetnie. Przegrała jedynie z Janković i dwa razy z dobrze wtedy grającą Radwańską. Suarez Navarro to napewno rywalka łatwiejsza od Vinci, która dotarła tu gdzie jest dzięki łatwej drabince. Pokonała jedynie dwie zawodniczki podobnego poziomu do siebie (Halep, Johansson) wygrywając z nimi po 2:1 oraz słabą Soler Espinosę. Hiszpanka w Ameryce jak już skądś odpadała to zawsze po laniu. Z Martić urwała 3 gemy, z Cetkovską 2 zaś z McHale 4. Wyniki nie powalają i dziś mając za rywalkę tak wymagającą zawodniczkę jaką jest Petković nie powinna osiągnąć dużo lepszego wyniku. Typ według mnie bardziej wartościowy pod względem ryzyko/kurs niż dokładny wynik 2:0.

drago 108

drago

Użytkownik
nie było wyniku 0-5 w tum tiebreku co piszesz kolego
A ja myślę, że było. 5/0 potem 6/2.
Penetta - Kerber 2.90
No tak, jednego dnia Flavia wygrywa z Sharapovą i grała więcej niż b. dobrze, a wczoraj męczyła się z Peng. Akurat gra przeciwko Włoszki ze względu na kłopoty żołądkowe, jest wg mnie daremna, bo do meczu zostanie wyleczona.
Petkovic i Serena to raczej formalność. ✅

kanonier9 248

kanonier9

Użytkownik
Też myślę, że na mecz z Kerber wyjdzie zdrowa i wypoczęta, bo wczoraj faktycznie w końcówce drugiego seta ledwo dychała, ale mecz dopiero jutro. Kurs na Pennettę dość niski, ale jakiś handicap powinien wejść, np. -3.5 ???? Włoszka powinna ją zmieść z kortu! Do boju Flavia!

S 9

sebek2301

Użytkownik
S.Williams-Ivanovic under 18 gemów@1,833
Sportingbet
&quot;Jaki jest koń,każdy widzi&quot; chciałoby się rzec o formie Sereny. W US Series wygrała wszystkie 15 meczów,straciła 3 sety,średnio traci 2,57 gema w secie(chyba tym kierują się buki wystawiając taką linię). Ja nie widzę tu wielkich szans,żeby Serbka ugrała 6 gemów. Azarenka ugrała ich 7,a jest obecnie o wiele lepsza od Any. Serbka gra po prostu źle,Serena ją dziś rozniesie prawdopodobnie.
Co do formy sereny sie z toba zgadzam, ale ogladalem kilka meczy Ivanovic i tez dobrze gra dziewczyna, niektóre zagrania ma naprawde na b. wysokim poziomie. Osobiescie stawiam S.Williams-Ivanovic + 6,5 seta 2 1,85 ✅

O 27

odrzanski

Użytkownik
Z WTA nie moge dzisiaj przegapić meczu Samantha Stosur - Vera Zvonareva i postawić po kursie 1.80 na Verę. W poprzedniej rundzie Samantha sama napędzila sobie strachu i mały włos nie wyeliminowala się z turnieju, natomiast Vera pokonała bardzo groźną Sabinę Lisicką i pokazała, że jest w dośc dobrej formie. W tym meczu górą powinna wziąć bardziej siłowa gra a więc zagrania Very, chociaż Samantha też potrafi zagrać mocno pod linię, niby trudny mecz do typowania, lecz gdy zobaczylem tą pare myslalem ze na Zvonarevą bedzie kurs koło 1.50 a tu mila niespodzianka 1.80, dlatego postanowilem z tego skorzystac, gdyz uwazam, ze w spotkaniu faworytka jest Vera i tego bede sie trzymał.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis WTA Debel US Open 6.09 19:00
Hantuchova/Radwanska- Errani/Vinci
typ: 2
2.51
Pinnacle

Analiza
Dziś w spotkaniu cwiercfinalowym debla pan podczas wielkoszlemowego us open Slowaczka Daniela Hantuchova w parze z reprezentantka Polski Agnieszka Radwanska spotkaja sie z Wloszkami Sarą Errani i Robertą Vinci. Zarowno Hantuchova jak i Radwanska bardzo szybko odpadly w grach singlowych. Radwanska w II rundzie z Kerber, natomiast Hantuchova juz w I swoim spotkaniu z Niculescu. Obie moglby skupic sie na grze deblowej. Trzeba jednak przyznac, ze szczegolnie nasza reprezentantka z gra przy siatce ma niewiele wspolnego, nie gra przy siatce oczywiscie tragicznie, lecz do najlepszych deblistek sporo jej brakuje. Ponadto Polka bardzo narzeka na korty w Nowym Jorku, bardzo nie lubi tu grac i nigdy nie prezentuje tu swoich najwiekszych mozliwosci. Wloszki natomiast to utytulowane deblistki, grajace razem regularnie. Przed us open spisywaly sie one bardzo dobrze. Byly w finale turnieju w New Heaven, w cwiercfinale turnieju w Cincinatti. Tutaj ograly juz jeden z najlepszych debli kobiecych swiata Dulko i Penette po trzysetowej batalii. Slowaczka i Polka w kazdej z rund meczyly sie po trzy setowych pojedynkach. Trzeba jednak przyznac ze mialy na swoje drodze niezle pary deblowe.
US Open, Nowy Jork, USA, Gra Podwójna, Ameryka
05/09-11 R16 Hantuchova D / Radwanska A vs. Kudryavtseva A / Makarova E 2:1 63 46 62
03/09-11 R32 Hantuchova D / Radwanska A vs. Barrois K / Groenefeld A L 2:1 36 62 60
01/09-11 R64 Hantuchova D / Radwanska A vs. Peng S / Zheng J 2:1 60 46 64

Jednak teraz czeka ich duzo trudniejsze zadanie. Wloszki graja kombinacyjnie, czesto zmieniaja rytm gry, swietnie czuja sie w grze na male pola i wolejowej. Sadze, ze to doswiadczenie deblowe, ktore wyraznie jest po stronie wloszek dzis przewazy szale zwyciestwa na ich korzysc.

drago 108

drago

Użytkownik
No tak, jednego dnia Flavia wygrywa z Sharapovą i grała więcej niż b. dobrze, a wczoraj męczyła się z Peng. Akurat gra przeciwko Włoszki ze względu na kłopoty żołądkowe, jest wg mnie daremna, bo do meczu zostanie wyleczona.
Podtrzymuję, że Flavię stać dzisiaj na zwycięstwo. Kłopoty zdrowotne na tym poziomie nie powinny być przeszkodą, to nie są skurcze, jak w przypadku Nadala, czy barki, ale zwykła niestrawność lub wczorajsze świętowanie - co kto woli ;) Jedna, dwie tabletki i wszystko wraca do normy.
Kerber... że nasza Isia z nią przegrała, no cóż. Kerber gra raczej siłowo, próbując porównywać moc zagrań do Marii, wiemy kto gra lepiej i mocniej, a mimo to Włoszka dała radę i dzisiaj sądzę, że zdecydowanie mniej groźna rywalka nie powinna sprawić jej problemów na tyle, aby grać choćby 3 sety.
Flavia @1.33 8/10 ⛔
lub 2:0 @1.90 5/10 ⛔

Vera ze Stosur.
Ciekawy pojedynek, który najpewniej przyciągnie więcej widzów niż mecz Włoszki z Niemką. H2H wręcz detronizuje Rosjankę, gdyż Australijka wygrała z nią już siedmiokrotnie, a Vera tylko raz w ich pierwszym oficjalnym spotkaniu na Wimbledonie... 7 lat temu.
Sam gra chimerycznie, Rosjanka jest bardziej skupiona i wie co o co gra. Wydaję mi się, że dzisiaj jest spora szansa na przełamanie tej siedmio-meczowej passy Stosur, ale żeby stawiać na Verę większe pieniądze to nie jestem chętny.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Zgadzam się z kolegą powyżej. Sam od rana nastawiałem się na Vere, jednak z godziny na godzine jakoś mnie moja intuicja zaczęła podgryzać. Aktualnie to są dwie bardzo równorzedne zawodniczki. Kazda ma swoje plusy i minusy ale jak przyłożymy kalke wychodzi 50/50! Mecz nie do ruszenia, to jest walka o półfinał i kazda z pań odda wiele żeby się tam znaleźć. Zadecyduje pare piłek, pare niuansów, raczej nie warto strzepić sobie nerwów.

Ja jestem myslami przy meczu Petko z Karoliną. Kurs na Niemke wymarzony, blisko 3.00, a mecz 50/50...Petko zdrowa jak ryba, gra tenis zycia, walczy jak Spartanka, Karolina jest do ogrania!

Pozdrawiam, Andre@

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom