>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US Open '11 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
ivrock 8

ivrock

Użytkownik
tenis kobiet to tak jakby rzucic moneta raz orzeł raz reszka nie da sie przewidziec kto wygra podaje przykład Pertova forma dobra a nawet bardzo dobra
ogrywała bardzo dobre rywalki ostatnio a tutaj przegry mecz z jakas tajka z kwalifikacji nie istniejac na korcie
ta tajka kiedys była w 3 rundzie Us Open ale liczy sie forma a przed tym turniejem w lepszej była ruska a tu meczarnie straszne mecz moze nawet przegrac na obecna chwile w 3 secie prowadzi tajka
Przecież to jest US Open, a nie jakiś turniej o którym się zapomina zaraz po zakończeniu, tu każdy daje z siebie wszystko, szczególnie mało znane tenisistki (młodziary), bo rozstawione muszą szafować siły, przechodzić wstępne rundy jak najmniejszym nakładem sił, a te na dorobku zrobić coś, aby na drugi dzień pisały o nich gazety.
Ja sobie na dzisiaj wybrałem:
Rebecca Marino - Gisela Dulko
Ile gemów zostanie rozegranych podczas meczu? - Więcej niż 21,5 @1.92 bwin
Obie panie kiepsko wypadły w turniejach poprzedzających US Open i teraz pewnie dziękują za losowanie, bo pierwsza runda jest jak najbardziej do przejścia. Spodziewam się wyrównanej walki, 3 set jak najbardziej w zasięgu.
Shahar Peer - Sania Mirza
Peer @1.30 bwin
Peer to wiadomo hard i tylko hard, US Open to dla niej ukoronowanie całego sezonu, trafia na Sania, która już od pewnego czasu pikuje tylko w dół, chyba nie wie tylko kiedy dać sobie już spokój z tenisem. W sumie, obie to weteranki, ale lepiej prezentuje się zdecydowanie Peer, która miała całkiem udany turniej w Washington, w Cincinnati wygrana z Lisicki, zupełnie inaczej wygląda to u Mirza, która nawet nie wychodziła z qwal, a w Dallas właśnie Lisicki rozbija ją w drobny mak.
Galina Woskobojewa - Francesca Schiavone
Ile gemów w meczu wygra Galina Voskoboeva - Więcej niż 10,5 @1.80 bwin
Tu się nawet można spodziewać jakieś niespodzianki. Galina świetny turniej w Toronto (na rozkładzie Bartoli, Pennetta i Maria) z kolei Schiavone nic specjalnego w okresie przygotowawczym na hardzie nie zaprezentowała, ostatnio rozbita przez Wozniacki, której forma pozostawia wiele do życzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +2
mucios88 197

mucios88

Użytkownik
Lisicki - A. Bondarenko
W 1 rundzie otwartych mistrzostw USA w tenisie spotkają się będąca w wysokiej formie Niemka z Ukrainką która gra na prawdę słabo. Co tu dużo mówić, Lisicki ostatni turniej w Dallas wygrała w cuglach miażdżąc rywalki oraz tracąc w 5 spotkaniach 13 gemów co daje średnią około 2,5 gema na mecz. Myślę że Niemka nie będzie się zbytnio męczyła w pierwszej rundzie w pewnie przejedzie się po Ukraince.
Lisicki (-5,5) @ 1,55 Fortuna ✅ ✅ ✅
Lisicki (-6,5) @ 1,8 Fortuna ⛔
Under 18,5 @ 1,8 Fortuna ✅ ✅ ✅

W 1

wojtek_88

Użytkownik
Bondarenko A. - Lisicki DW: 0-2 ✅ @ 1,30

A więc US Open pań czas kontynuować. Sabina jest obecnie w dobrej formie. Choć przed turniejami WTA poprzedzającymi US Open nie błyszczała, to w Dallas ten błysk powoli odzyskała. Może i rywalki w tym turnieju nie były z najwyższej półki, ale 6-0, 6-1 w półfinale i 6-2, 6-1 w finale tego turnieju zawsze muszą robić wrażenie. Sabina świetnie radziła też sobie w starciach z najlepszymi tenisistkami, a jedna z sióstr Bondarenko jest po prostu słabiutka. Alona z tenisistkami z czołówki przegrywa sromotnie, a Lisicki z pewnością do tej czołówki się zalicza. Lisicką można porównać poziomem do Bartoli, z którą Bondarenko przegrała przed dwoma tygodniami 1-6, 2-6. Dla mnie wszystko jest jasne. Pewne 2:0 dla Niemki polskiego pochodzenia.

D 8

davido

Użytkownik
Kuznetsova S. - Errani S. / 19.45 / wynik: 7:5 6:1
Kuznetsova S. / 1.40 / bet-at-home / ✅

Dla mnie zdecydowaną faworytką jest Svetlana. Wiem, że do formy z najlepszych sezonów daleko, ale mimo wszystko gra coraz lepiej. Niech nie mylą ostatnie porażki z Sharapova (która jest w bardzo dobrej formie) oraz objawieniem ostatnich turniejów Mchale. Errani ostatnie mecze slabe (porażka ze równie slabą Kirilenko). Dodam, że h2h 3:0 dla rosjanki.

misiek111232 16

misiek111232

Użytkownik
witam tenis nie jest moją mocną stroną ale spróbuje zagrać sobie dzisiaj taką mini taśmę:
Li N. - Halep S. 1,10
Peer S. - Mirza S. 1,30
Vesnina E. - Rus A. 1,35
Kurs 1,93

Ktoś powie ta obstawia na faworytki buków i i myśli że świeci. I właśnie tak jest są to zdecydowanie lepsze tenisistki. I jakoś nie wydaje mi się żeby któraś mogła przegrać:/
Nie będę pisał tu o umiejętnościach ich, bo tak jak mówiłem na tenisie się nie znam za dobrze ale moja minimalna wiedza podpowiada mi, że ten kupon wejdzie ????

Ps A Jakby jakiś &quot;wariat&quot; skorzystał z tego czegoś co raczej nie można nazwać dobrym typem to proszę &quot;dzięki&quot;

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Trudno się nie zgodzić co to typów powyżej.
Tenisistki lepsze i raczej nie powinno być żadnego ale... Ale nigdy nie wiadomo :p
Ja szukam trochę niespodzianek.
Tak więc zaczynając:
Galina Voskoboeva - Francesca Schiavone.
I niby wszystko jasne. Tyle, że Rosjanka, reprezentująca barwy Kazachstanu ostatnio radziła sobie świetnie. Pokonała gładko 2-0 Scharapova która opiera grę na wymianach a nie na serwie i mocnym drugim uderzeniu. Wiem, że to trochę wróżenie z fusów ale Schiavone mocnego serwu też nie ma. Może to Galinie po prostu pasuje.
Włoszka ma jednak naprawdę ogromną wolę walki więc powinna to wygrać. Ale myślę, że coś tego powinno wejść:
Voskoboeva +4.5 gema @ 1.74
Voskoboeva +1.5 seta @ 1.46

W sumie to jak na mój gust będzie może nawet 2-0 dla włoszki, ale na pewno nie bez walki - czyli TB ;)

duo 303

duo

Użytkownik
Petra Martic - Barbora Zahlavova Strycova @1.50✅✅✅

W tym chorwacko-czeskim pojedynku stawiam na 5 lat młodszą Chorwatkę. Petra jak narazie w USA grała w Toronto i Cincinnati i wyniki osiągała tam przeciętne, jednak spowodowane to było drabinką. W Toronto przegrała z naszą Agą, zaś w Cincinnati trafiła na inną bardzo mocną zawodniczkę - Zvonarevą. Jej rywalka za to w USA nie gra nic specjalnego. Odpada z rywalkami nie najwyższych lotów (co prawda dwa pierwsze turnieje to była Radwańska i Hantuchova ale potem już cienko). Jeżeli Baltacha potrafiła Czeszkę pokonać oddając jej tylko 3 gemy to Petra także powinna dać radę.

Otrzymane punkty reputacji: +11
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
tenis kobiet to tak jakby rzucic moneta raz orzeł raz reszka
Wiele juz bylo takich dyskusji i praktycznie zawsze fani wta konczyli fochami bez argumentow iz nie potrafimy obstawiac kobiet wiec mowimy ze sa nobetowe. Fanow wta i wtapiania kasy nie przekonasz do swoich racji. Chyba, ze dogi grane maszynowo - to co innego bo jakakolwiek rozsadna analiza mija sie z celem.

Perelki raz na jakis czas czemu nie ale na dluzsza mete to nie jest latwo.

Kvitova o ktorej pisalismy ze brak psychy out 1 runda, w nocy Li i Daniela. Bedzie tego duzo wiecej w dalszej czesci US Open. Przed NY byly podobne cuda. Ktos z Was mial opis, ze nastaly czasy, ze wygrana faworytki jest niespodzianka i to doskonale ilustruje sytuacje.

W 1

wojtek_88

Użytkownik
Ktos z Was mial opis, ze nastaly czasy, ze wygrana faworytki jest niespodzianka i to doskonale ilustruje sytuacje.
Niejako się zgadzam, aczkolwiek nie popadajmy teraz w paranoję. Obstawiłem under 17 gemów na Williams - Jovanovski po kursie 1,90 i wcale nie sądzę, by wynik 6-1, 6-1 był niespodzianką. Oczywiście, są takie meczy jak ten z 1 rundy Marii Sharapovej, ale ktoś kto siedzi w WTA dłużej, ten mecz by odpuścił, bo Maria już w finale Cincinnati słabo się prezentowała. Nie uważam, że zwycięstwa faworytek są niespodziankami. Może totalnie pechowo wybieraliście do tej pory mecze na US Open. Mi z kobiet 100% w tym azarenka czy lisicki 2:0.

daniel_g-ce 0

daniel_g-ce

Użytkownik
Venus Williams - Sabine Lisicki
Witam wszystkich.
Co sądzicie o tym spotkaniu ?
Sabine i jej gre darzę dużym szacunkiem, nie chciałbym jednak żeby to jak rówież to, że ostatnio wygrała mi troche $$ przysłoniło moje zdrowe myślenie.
Betsafe proponuje tutaj kurs 1,63 ale nie wiem jak to się ma do formy jej dzisiejszej rywalki (Venus).
Jakieś sugestie ?

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Venus długo nie grała, ale chyba każdy wie jaki potencjał i doświadczenie posiada. Sabine gra siłowo ( tak mi się wydaje) i to nie zawsze przynosi zamierzony efekt, jeśli będzie trafiała będzie trudno ją zatrzymać. Natomiast jeśli zagra tak jak w meczu z Peer lub Serena Williams ciężko będzie o korzystny wyniki. Dlatego odpuszczam obstawianie tego meczu, choć w pierwszej chwili chciałem grać na Venus, ze względu, że gra u siebie i nadal jest solidną zawodniczką.

W 1

wojtek_88

Użytkownik
Williams V. - Lisicki 2 @ 1,62

Williams V. - Lisicki DW: 0-2 @ 2,40

Czas na 2 rundę i jeśli chodzi o same nazwiska to w kobiecym US Open szykuje nam się cukiereczek. Wg mnie, nic bardziej mylnego. Taką Venus jaką znamy sprzed kilku miesiecy z pewnością nie ujrzymy w meczu z Sabiną. Amerykanka kaleczy ten sport niemiłosiernie, a 1 runda wyraźnie to pokazała. Williams męczyła się w większości akcji, a rywalka przecież do ogrania &quot;w 3 minuty&quot;. W formie dałaby sobie uszczknąć 2, może 3 gemy. Sabina natomiast czuje się wyśmienicie, wygrany WTA Dallas w pięknym stylu, łatwy mecz z Bondarenko w 1 rundzie, a na dodatek fakt ze z wielkimi nazwiskami gra jak z nut - wszystko to sprawia, że zadaję sobie pytanie: Czy Venus stać choćby na seta? Nie w tym roku, to nie jej turniej. Może nie pogrom, ale 2-0 w setach dla Sabiny to sprawa realna. W każdym razie kurs 1,62 na Niemkę to istny prezent, ale rozumiem, że bukmacherzy przez wzgląd na nazwisko Venus, nie dali na nią co najmniej 3,00.

catalonia88 474

catalonia88

Użytkownik
Nadia Petrova (RUS)1.34 - Polona Hercog (SLO)3.10 Co sądzicie o tym spotkaniu ?? Dla mnie Hercog tu powinna wygrac , i chce zagrac to za wieksza kase i pytam jeszcze o wasze zdanie??

T 4

tempozan

Użytkownik
DULGHERU vc NICULESCU
Co sadzicie o tej pazre panowie?Dulgheru sprawila tu nie lada sensacje pokonujac kwitowa,o niculescu niewiele wiem.Myslicie ze w starciu 2 rumunek ta 1 podbudowana sensacyjnym zwyciestwem da rade?Ktora jest wyej w rankingu?:]
oki juz sprawdzilem ranking xd

T 205

tomz

Użytkownik
Krótko:

Pennetta F -Oprandi R DW 2-0 1,7✅
Oglądałem Pennette w meczu z Rezai.Zaimponowała mi.Serwis mocny,skuteczny,81% wygrywała po pierwszym podaniu.Gra mocna,siłowa,dobre wymiany z głębi kortu.Tyle.

Pous Tio L.-Goerges J.-DW 0-2 1,5✅ Hiszpanka po kwalifikacjach i po bardzo długim meczu 1 rundy.Także już po 4 meczach.Niczym nie zachwyca.Julia jak zawsze solidna.W pierwszym meczu gładko pokonała Barrios

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Krótko:

Pennetta F -Oprandi R DW 2-0 1,7
Oglądałem Pennette w meczu z Rezai.Zaimponowała mi.Serwis mocny,skuteczny,81% wygrywała po pierwszym podaniu.Gra mocna,siłowa,dobre wymiany z głębi kortu.Tyle.

Pous Tio L.-Goerges J.-DW 0-2 1,5 Hiszpanka po kwalifikacjach i po bardzo długim meczu 1 rundy.Także już po 4 meczach.Niczym nie zachwyca.Julia jak zawsze solidna.W pierwszym meczu gładko pokonała Barrios
Przepraszam, ale zdanie &quot;Julia jak zawsze solidna&quot; to sarkazm, prawda?

Goerges niby powinna to wygrać, ale forma już nie ta co jakiś czas temu. Jak serwis będzie wchodził to super, jak nie to ciężko. Ostatnio gra dość chimerycznie, po takim kursie nie ma co ruszać, zwłaszcza że to WTA

Otrzymane punkty reputacji: +5
duo 303

duo

Użytkownik
Dominika Cibulkova - Irina Falconi @3.20✅✅✅

Dziś spróbuję poszukać niespodzianki w WTA. Typ napewno obarczony sporą dawką ryzyka ale jeżeli gdzieś ma być kolejna sensacja (a zapewne jakaś dziś będzie) to może to być odpadnięcie Cibulkovej. Falconi to Amerykanka więc na pewno publiczność będzie ją dopingować poza tym wyeliminowała już z turnieju Zakopalovą (ok nie ten poziom co Cibulkova ale nie jest to byle kto), gdzie podniosła się po przegranym pierwszym secie. Jej wcześniejsze wyniki w USA to: w Waszyngtonie półfinał, a następnie dwie porażki w pierwszych rundach z Barrois i Brianti. Patrząc na wyniki Cibulkovej to nic specjalnego tam nie widać. Stanford - wycofała się, Toronto - krecz w pierwszym meczu, Dallas - zapewne odpuściła i przegrała z Bondarenko. W NY Cibulkova narazie odprawiła Zhang 6:3 6:4 - spokojnie ale bez rewelacji.

Nadia Petrova - Polona Hercog (0-1.5) @1.80⛔⛔⛔ lub Polona Hercog @2.70⛔⛔⛔

Kolejny mecz w którym upatrywałbym małej niespodzianki to spotkanie Petrovej z Hercog. Typ jest bez wątpienia pewniejszy niż porażka Cibulkovej aczkolwiek nadal obarczony jest pewną dozą ryzyka. Obie panie spotkały się ze sobą kilka dni temu w New Haven i tam górą była Hercog (7:5 7:5). Ok być może ten turniej nie do końca można było brać na poważnie, gdyż niektóre zawodniczki go odpuszczały aby odpocząć przed US Open, jednakże US Open już się zaczęło i nadal lepiej wygląda Słowenka. W pierwszej rundzie Petrova miała spore kłopoty z Tajwanką Yung-Jan Chan sklasyfikowaną na 94 pozycji rankingu WTA (6:3 1:6 6:4). Dziś przyjdzie jej się mierzyć z o wiele mocniejszą Hercog, która w pierwszej rundzie nie dała szans Bethanie Mattek-Sands (WTA 39) oddając jej tylko 4 gemy. Czy Hercog po raz drugi udowodni swą wyższość na amerykańskiej ziemi? Wydaje mi się to całkiem możliwe.

Dodatkowo pewniejsze mecz na dziś:

Samantha Stosur - Coco Vandeweghe @1.07 ✅✅✅
Vera Zvonareva - Kateryna Bondarenko @1.17✅✅✅
Yanina Wickmayer - Alla Kudryavtseva @1.27 zwrot
Agnieszka Radwańska - Angelique Kerber @1.20???? - taka forma przed US Open a tu taka klapa...

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 205

tomz

Użytkownik
Przepraszam, ale zdanie &quot;Julia jak zawsze solidna&quot; to sarkazm, prawda?

Goerges niby powinna to wygrać, ale forma już nie ta co jakiś czas temu. Jak serwis będzie wchodził to super, jak nie to ciężko. Ostatnio gra dość chimerycznie, po takim kursie nie ma co ruszać, zwłaszcza że to WTA
Znam bardziej chimeryczne zawodniczki.Może i racja że forma Juli pozostawia wiele do życzenia ale na słabą hiszpankę wystarczy.

A już bez przesady 1,50 to wcale nie tak mały kurs.A gdyby każdy miał takie podejście że WTA=wałek to by nikt tego nie stawiał,jednak jak widać jest inaczej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom