>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UK Championship 2014 (25.11-07.12.2014)

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Otrzymane punkty reputacji: +20
grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Co prawda trwa jeszcze Ruhr Open i dzisiaj decydujące rozstrzygnięcia, ale jest już oferta kursowa na startujący w najbliższy wtorek UK Championship, który uchodzi za jeden z trzech najważniejszych turniejów w sezonie (obok Mistrzostw Świata i Mastersa). Widzę już kilka smakowitych kąsków i zagram już teraz zanim dojdzie do korekty kursowej.
Marcus Campbell - Scott Donaldson
Scott Donaldson @ 1.66
⛔
Szkockie derby w których faworytem jest ten młodszy czyli Donaldson. Jak najbardziej się z tym zgadzam, bo choć Donald jest wciąż nierówny i jeszcze do końca nie okrzepł w snookerowym towarzystwie to jest to zawodnik o dużym potencjale i zadatkach na niezłego grajka w przyszłości. Jeśli chodzi o wyniki czysto sportowe w tym sezonie no to Scott gra w kratkę. Zwycięstwa przeplata z porażkami. Jeśli jednak spojrzeć na to co gra przeciwnik to jest to absolutny dramat. Campbell to był zawsze dla mnie dziwny zawodnik. Ni to taktyk, ni to wbijacz brejków. Ot taki przeciętniak we wszystkim. Do tego ostatnio w katastrofalnej dyspozycji. Ostatni mecz wygrany w ... czerwcu, a to o czymś świadczy. Potem same porażki i to bardzo wysokie. Stawiam zdecydowanie na Donaldsona w tej parze.
Peter Ebdon - Ross Muir
Peter Ebdon @ 1.36
✅
Ciągle groźny Ebdon kontra beznadziejny Muir. Wynik może być tutaj tylko jeden i powinno to być zwycięstwo Ebdona. Ok, Crazy Peter już raczej nie powróci do dawnej formy kiedy był wciąż liczącym się zawodnikiem pierwszej 16 i potrafił wygrywać turnieje, ale ostatnio nie gra najgorzej. Niezły run w ICH. Muir to jeden z tych najsłabszych zawodowców. Wygranych meczów jak na lekarstwo, a jak już to najczęściej z zawodnikami na swoim poziomie i w turniejach PTC. Postępów praktycznie zero. Sezon bardzo słaby, poza ograniem Steadmana w jednym azjatyckim PTC Szkot nic nie ugrał. Szczerze wątpię, by Muir był realnym zagrożeniem dla Ebbo w długim meczu.
Anthony Hamilton - Craig Steadman
Craig Steadman @ 2.40
⛔
A czemu w tej parze faworytem jest Hamilton ? Dla mnie większe szanse na zwycięstwo ma Steadman, który co prawda jest średniakiem i pewnego poziomu nigdy nie przeskoczy to jednak grajków pokroju Hamiltona dodatkowo będącego bez formy spokojnie jest w stanie ograć. Sezon wyraźnie lepszy w wykonaniu Steadmana. Więcej zwycięstw niż porażek. Na rozkładzie w tym sezonie choćby Hawkins czy Dott. Z formą Łysego nie jest więc tak najgorzej. Z kolei Hamilton kompletnie niewidoczny. Przeważnie przepada gdzieś na samym początku każdego turnieju. Czasami ogra jakiegoś ogóra i to w sumie tyle. Ogólna forma Antka raczej słaba, a na pewno słabsza niż Steadmana i widzę tutaj value na doga.
Alfie Burden - Chris Wakelin
Chris Wakelin @ 1.95
⛔
Kursy wyrównane, a dla mnie mocnym faworytem tej pary jest Wakelin, który ma przebłyski dobrej gry. Udany występ w Ruhr Open tuż przed UK też może podziałać na Anglika mobilizująco i pozytywnie go nastroić przed zbliżającym się snookerowym wielkim szlemem. Co o Burdenie ? Dno, muł i wodorosty. Beznadziejny sezon, cała masa porażek. Zaledwie dwa zwycięstwa w tym sezonie z Lemonsem i Jakiem Jonesem, a poza tym 8 porażek. To powinno mówić wszystko o aktualnej dyspozycji Alfiego. Na jego tle Wakelin wypada dużo lepiej: 13 wygranych i 7 porażek. Stawiam tutaj na Chrisa i jego awans do drugiej rundy po naprawdę atrakcyjnym kursie.
Tom Ford - Barry Pinches
Tom Ford @ 1.60
✅
Ford może i jest beznadziejny od dwóch sezonów, ale jeśli nie z dziadkiem i emerytem Pinchesem to z kim ? Mecz na przełamanie dla Forda i kurs zaskakująco duży. Pewnie jest to spowodowane ostatnimi wynikami Anglika. No, ale czy Pinches wypada tutaj jakoś lepiej ? Kanarek najlepsze lata kariery ma dawno za sobą i raczej nie spodziewałbym się po nim cudów. Ostatnio zwycięstwa tylko z chińskimi amatorami w AT, a tak to podobnie jak Ford same wtopy. Wyżej cenię jednak Toma i myślę, że w końcu wygra mecz, bo przecież to jest naprawdę niezły zawodnik i jeśli przegra jeden z ważniejszych turniejów w 1 rundzie ze słabiutkim dziadkiem to już pozostanie tylko zapłakać.
Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +13
jakub007 6,9K

jakub007

Użytkownik
25.11. 15:30
Craig Steadman @ 2.375
Grycu
napisał już co nieco o tym pojedynku, ja widzę go podobnie. Steadman w ostatnich 10 meczach jako ostatni pakował bilę do łuzy tyle samo razy, ile Hamilton w tym samym czasie siedział i patrzył, jak robi to przeciwnik. Słowem, 6/10. Steadmana zwycięstw, Hamiltona porażek. Bezpośrednie pojedynki także na korzyść łysego - 2/3 wygrał, choć wszystkie, do których dotarłem, odbyły się parę lat temu. Szanse Steadmana oceniam PRZYNAJMNIEJ na 60%, dlatego koniecznym wydaje się inwestycja kilku miedziaków w stronę niedocenianego przez bukmacherów gracza z Manchesteru ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Czy uważacie, że warto zagrać akumulator na dużych faworytów?
Z góry dzięki za odpowiedź ;-)
W tamtym roku była już legendarna taśma użytkownika Assitalia zagrana za sporą ilość jednostek. Nie wszedł tylko Fu, który się skompromitował w deciderze z Mitchelem Travisem, który wziął wolne w barze w którym pracował, aby zagrać ten mecz :p Moim zdaniem taka taśma nie jest głupim pomysłem i patrząc po zestawienie par topowych zawodników, sam zagram takową za większą kasę. Trzeba tylko dobrze dobrać mecze i liczyć, że w tym roku turniej nie okaże się tak słaby jak rok temu.

Otrzymane punkty reputacji: +24
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
W tamtym roku była już legendarna taśma użytkownika Assitalia zagrana za sporą ilość jednostek. Nie wszedł tylko Fu, który się skompromitował w deciderze z Mitchelem Travisem, który wziął wolne w barze w którym pracował, aby zagrać ten mecz :p
Kupon legenda ;)
W tym roku Fu gra z Ahmedem Saifem więc ma szansę zostać jeszcze większym kabareciarzem niż rok temu. Przebicie tamtego wyczynu będzie ciężkie, ale przegranie z Katarczykiem to by dopiero było coś.

zyleta_87 3

zyleta_87

Użytkownik
Witam!to mój pierwszy post w tym dziale,na snookerze znam się tyle o ile,ale głośniejsze nazwiska się kojarzy,wyżej wspominaliście o akumulatorze na faworytów również o tym pomyślałem i wymyśliłem coś takiego: G.Dott-Ursenbacher/Dott 1.08 ;B.Hawkins-Carty/Hawkins 1.05 ;J.Trump-Maimaiti/Trump 1.05 ;J.Higgins-Walker/Higgins 1.08 ;M.Selby-Brown/Selby 1.04 ; S.Murphy-Wattana/Murphy 1.06 ;A.Carter-Zhang/Carter 1.22 ;L.Wen Bo-Grace/Wen Bo 1.21 ;R.Day-Chenwei/Day 1.13 całkowity kurs wynosi:2.36(fortuna) z tego co się orientuję w świecie snookera to ci wytypowani przeze mnie zawodnicy nie powinni mieć problemów ze swoimi przeciwnikami...jedynie oponent Cartera,Zhang wydaje mi się jako takim zawodnikiem (chociaż może tylko nazwisko jakoś utkwiło mi w pamięci) tak jak już wyżej wspomniałem ekspert ze mnie żaden w tej dyscyplinie,ale każdy kto choć trochę śledzi świat snookera kojarzy te wyżej wymienione nazwiska moich faworytów...czekam na wasze opinie i możliwe wskazówki ????

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Zaczynamy UKC! ???? Jeden z bardziej prestiżowych turniejów w sezonie. Format nietypowy, bo do 6 wygranych. Rok temu wystarczy wspomnieć takie tuzy jak Hamilton czy Lisowski, którzy wygrywając 4-0 zapomnieli, że po przerwie trzeba wygrać jeszcze 2 frame&#39;y, a nie oddać 6 z rzędu i przegrać 4-6. ???? Ogólnie turniej był pełen niespodzianek, ale myślę, że w tym roku, aż takich jaj nie będzie.

McManus A. - Walker J. 1 @ 1,50 Bet365 ⛔ 1-6 Analny wynik...

Alan w tym sezonie bardzo stabilna forma. Praktycznie w każdym turnieju przechodził 3 rundy, co pozwoliło mu zarobić niezłą sumkę i zameldowanie się na 24 miejscu w rankingu. Joel póki co pod formą. Próżno szukać jakiś znaczących wyników i poważnych rywali wśród jego osiągnięć z tego sezonu. Pamiętam tego młodziana z zaciętego meczu z Dingiem z tamtego sezonu. Trochę mnie dziwi, że tak cieniuje póki co. Szkot, znany z fikuśnych, kraciastych spodni to snookerzysta doświadczony, ale przede wszystkim grający bardzo dobrze pod względem taktycznym. Nie przeszkadza mu to oczywiście w budowaniu dobrych break&#39;ów. Rok temu w tym samym turnieju górą był McManus wygrywając ostatecznie 6-5, ale prowadząc 5-2. Liczę tutaj na doświadczenie i lepszą formę starszego ze snookerzystów.

Ford T. - Pinches B. 1 @ 1,62 William Hill ✅ 6-4
Typ głównie na przełamanie Toma. Anglik początek tego sezonu ma zupełnie nieudany. 1 wygrana i 7 porażek? Dajcie spokój. Może nie przegrywał tych pojedynków znacząco, bo w większości tylko jednym frame&#39;em, ale porażka z Taylorem? Oglądałem Gargamela z Borsukiem i radził sobie naprawdę dobrze. Brakowało tylko tej kropki nad i, bo prowadząc 2-0 nagle odcięło mu prąd i w deciderze naprawdę miał swoje szanse na wygraną. Pinches póki co coś tam sobie wygrywał z ogórkami. Ale lata lecą i dziadek do stołu składa się 10 minut. Liczę, że Ford zagra na miarę swojego szybkiego nazwiska, bo grać i budować solidne break&#39;i potrafi. Oby tylko trzymał nerwy na wodzy i nie dał się wciągnąć w gierki Pinchesa.

Ebdon P. - Muir R. 1 @ 1,33 ✅ 6-5

Maflin K. - Norbury C. 1 @1,28 ✅ 6-1

Holt M. - Surety Z. 1 @ 1,16 ✅ 6-1

AKO: 1,97 @ Bet365 ✅

Ebdon to specyficzny grać, często unikający gry punktowej i próbujący wpędzać zawodników w swoje taktyczne gierki i męczenie buły. Ale gdy chce to i zrobi +100. Ostatnimi czasy osiąga dobre wyniki. Na drugim biegunie Muir, który prócz przyzwoitego występu w Asian Tour nic nie zwojował. Peter powinien podtrzymać swoją niezłą formę i z młodzianem nie powinien mieć problemów.
Maflin w tym sezonie jak nie on, zupełna mizeria. Tutaj powinno być w końcu przełamanie, bo rok temu nie zaszalał w tym turnieju. Rywal do tego idealny. Norman to ogór, który ciuła te mecze, aby utrzymać się w ogonie stawki zawodowców. Póki co bilans 1-5 i niech tak pozostanie. Kurt to solidny gracz, umiejący z łatwością wygrywać frame&#39;y dobrym break&#39;iem. Odpowiedni czas i miejsce, aby podbudować trochę budżet i ranking.
Holt to bardzo solidny grajek. Jakiś super wyników nie osiągał póki co, ale jest dobra okazja do tego, aby coś zapunktować. Surety pierwszy sezon wśród profesjonalistów, więc o wyniki jeszcze nie musi się tak martwić. Niech zbiera doświadczenie, aby za rok utrzymać się w gronie profesjonalistów. Hitman powinien wygrać to spotkanie, bo jest po prostu dużo lepszym snookerzystą.

Do tego zagrałem taśmę składającą się z 18 spotkań gracz topowy/solidny vs ogór/amator. Szkoda miejsca, aby to wstawiać. Ale screena pewnie dodam, żeby nie było. Może jeden barman nie uwali mi kuponu ;)

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Już jutro rozpoczynamy UKC 2014. Jeden z trzech najważniejszych zawodów w całym sezonie.
Na I rundę przygotowałem sobie taśmę z popularnych &#39;&#39;peffek&#39;&#39;. Oczywiście to jest tylko sport, ale według mnie w tych zestawieniach bardzo trudno o niespodzianki.

Robert Milkins vs Michael Lesile 1 @ 1.14 ✅ 6-0
Stuart Bingham vs Thanawat Tirapongpaiboon 1 @ 1.11 ✅ 6-0

Ricky Walden vs Steve Davis 1 @ 1.04 ✅ 6-2
Xiao Guodong vs Ian Glover 1 @ 1.11 ✅ 6-1
Ding Junhui vs John Sutton 1 @ 1.02 ✅ 6-0
Ryan Day vs Lyu Chenwei 1 @ 1.11 ✅ 6-1
Marco Fu vs Ahmed Saif @ 1.025 ✅ 6-4
Mark Allen vs Eden Sharav 1 @ 1.083 ✅ 6-2

Shaun Murphy vs James Wattana 1 @ 1.083 ✅ 6-3
Neil Robertson vs Joe O&#39;Connoe 1 @ 1.02 ✅ 6-0
AKO: @ 2.04 Bet365
✅✅✅ super kasa ;)
Na pierwsze 3 dni gram mocno taki zestaw. Limity dosyć duże, więc jak się bawić to mocno. Poszło grubo za 5000 i ewentualna wygrana na pewno zrekompensuje mi 3 dni oczekiwania. :grin:
Krótko opisze każdy mecz:
Milkins - zawodnik, który od dłuższego czasu prezentuje wysoki poziom. Wreszcie jego forma jest równa, wpadają wysokie brejki i od razu są znakomite wyniki. Półfinał IC, wczoraj finał ET4 w Niemczech. Wszystko wygląda pozytywnie i na pewno stać Roberta na kolejny dobry występ.
Początek turnieju ma dosyć łatwy, gdyż Szkot Lesile gra obecnie dużo poniżej swoich możliwości. Ostatnio same porażki i nic nie zapowiada, aby mogło się to nagle zmienić. Doświadczenie, umiejętności budowy brejka i inne atuty zdecydowanie po stronie Anglika.
Bingham- to niewątpliwie gracz z ogromnym potencjałem. Ostatnio zaliczył kilka porażek, ale wszystkie ze zawodnikami o uznanej marce: Allen, O&#39;Sullivan czy Maguire. Takie przegrane można wytłumaczyć. Teraz na jego drodze snookerzysta z dużo niższej półki,a z takimi popularny &#39;&#39;Ball-run&#39;&#39; zazwyczaj nie ma żadnego problemu. Tym bardziej, że Taj wraca po długiej przerwie. Musi mu brakować ogrania, rytmu meczowego. Przed przerwą nie prezentował wielkiego poziomu i wątpię, aby teraz mogło być inaczej.
Walden- rewelacyjna forma w ostatnim czasie. Wygrany IC. Bardzo pewna i równa gra. Rywal to Steve Davis czyli 6-krotny mistrz świata. Wszystko super, ogromny szacunek dla mistrza, ale teraz to ten mistrz prezentuje już co najwyżej przeciętny poziom. Lata lecą, umiejętności coraz słabsze. Już nie wiele pozostało z wielkiego Steve&#39;a. Przepaść w aktualnych możliwościach obu panów. Na papierze zapowiada się ciekawy mecz. Mam jednak wrażenie, że to będzie tylko popis jednego aktora i widowiska bardzo jednostronne.
Xiao Guodong - chiński talent, który na pewno jeszcze nieraz wszystkich pozytywnie zaskoczy. Bardzo ciekawy zawodnik, z ogromnym potencjałem i lekkością w grze. Jego rywal to doświadczony Anglik. Jednak bez żadnych sukcesów. Wystarczy popatrzeć na jego ostatnio wynik. Wtedy od razu można zauważyć, że w wielu spotkaniach ma problem z wygraniem pojedynczych frejmów. Faworyt jest tylko jeden.

Ding-
faluje w tym sezonie, ale ostatni jego występ w COC był bardzo pozytywny. Półfinał i porażka po niezłym spotkaniu z Ronniem. Wcześniej ograł Dale&#39;a i Hawkinsa. Okey, Chińczyk ma w tym sezonie wahania formy, ale tutaj wynik może być tylko jeden, gdyż rywal to outsider, zawodnik nawet nie z grona zawodowców, amator. Sutton przegrywa wszystko jak leci. Ostatnio 0-6 dostał od Burnetta, wcześniej 0-4 od Waldena. Frejm, góra dwa na to co najwyżej stać Irlandczyka.
Day- znajduje się w całkiem niezłej dyspozycji. Gra się mu układa, bile wpadają. Rywal to beznadziejny Chińczyk, który w tym sezonie gra tragicznie. Nawet podczas zawodów Asian Tour przegrywa ze swoimi rodakami o statusie amatora. W poważnych turniejach porażka goni porażkę. Zawodnik bez formy, o przeciętnych umiejętnościach.
Ryan musi tutaj odnieś przekonujące zwycięstwo. Jego przewaga jest olbrzymia w każdym elemencie gry.
Fu- tego pana nie trzeba przedstawiać. Każdy niemal pamięta jego spektakularną wtopę podczas ubiegłorocznych rozgrywek. Było, minęło. W tym roku się to na 100% nie powtórzy, ponieważ rywal to najgorszy zawodnik w zawodowym gronie. Saif przez dwa sezony nie wygrał żadnego spotkania. Dla niego wbicie wygrywającego brejka to rzecz praktycznie nie możliwa. Będzie dobry trening dla Marco na rozpoczęcie turnieju.
Allen- po finale IC troszkę spuścił z tonu. Jednak teraz o żadnym odpuszczaniu nie ma mowy. Bardzo ważny turniej i trzeba zagrać swoje maksimum. Marka stać na wiele i w spotkaniach z dużo słabszymi rywalami nie może się zbyt długo męczyć. Eden Sharav to nie jest oczywiście totalny ogór, bo coś tam potrafi od czasu do czasu ugrać. Jednak w dalszym ciągu brakuje mu doświadczenia, ogrania na takim poziomie, a przede wszystkim wysokich umiejętności. Anglik może tutaj ugrać 1-2 frejmy, ale o końcowym sukcesie na razie może tylko pomarzyć.
Murphy- kto oglądał jego grę w Niemczech ten wie w jakim niesamowitym gazie jest &#39;&#39;Magik&#39;&#39;. Triumf w całych zawodach, 3 ataki na maxa, z czego 1 udany, mnóstwo setek i ogromna pewność w grze.
Wattana na jego tle wygląda po prostu blado. Taj to już legenda snookera i bliżej mu do emerytury niż do gry na wysokim poziomie. Ten sezon to już kolejny bardzo słaby w jego wykonaniu. Coraz mniej występów i jego czas gry wśród najlepszych powoli zbliża się do końca. Tutaj jedynym pytaniem jest to ile frejmów będzie w stanie urwać Wattana, bo zwycięzca może być tylko jeden.
Robertson- obrońca tytułu vs kolejny niedoświadczony Anglik. Forma Australijczyka może nie jest tak dobra jak chociażby przed rokiem. Natomiast dalej sadzi setki, pewnie wygląda na długich wbiciach i myślę, że w tych zawodach zajdzie bardzo daleko. Kangur potrafi się zmobilizować na tak ważne turnieju jak UKC. Tutaj nawet postawa na 60-70% da mu pewne zwycięstwo. Zagrożenia ze strony rywala nie powinno być żadnego.
Potem pojawią się inne typy na poszczególne dni.
@ Perry i Trump już w II rundzie. Chińczycy oddali mecz walkowerem.

Otrzymane punkty reputacji: +14
kubarks 5,4K

kubarks

Użytkownik
Witam. Dawno mnie tu nie było, co nie znaczy że odpuściłem oglądanie snookera. Z typowaniem gorzej, ale mam nadzieję że na UK uda się co nieco poprawić statystyki.
Na pierwszy dzień wybrałem dwa mecze, które w głównej mierze zostały rozpisane wyżej.
Alfie Burden - Chris Wakelin @ 1.91 William Hill ⛔ [6:4]
Tom Ford - Barry Pinches @ 1.61 William Hill ✅ [6:4]
Typowaniem meczów Chrisa, zainteresowałem się już w ubiegłym sezonie kiedy to chociażby w ubiegłorocznym UK w 2 rundzie przegrał z Jamie Burnettem 5:6 po bardzo dobrym meczu w którym zaliczył comeback z bardzo odległego rezultatu.
W 1 rundzie tejże edycji spotkanie z Alfie Burdenem, który nie jest już tak groźny jak chociażby rok temu gdzie zdarzało się postawić na niego kilka jednostek.
Suma sumarum, słaba forma Anglika + spory potencjał i znakomita wola walki o Wakelina stawia młodszego Anglika w roli faworyta tego meczu.
Ostatnio na rozkładzie ▶ Stevens, Un-Nooh (0:3 ▶ 4:3 (przewaga Taja, gdzie Chris potrzebował dwóch snookerów do wygrania meczu), Fergal O&#39;Brien) i dopiero w 1/4 finału ET4 pokonał go Trump.
2 dni przerwy, myślę że nie wybiją mojego faworyta z gazu i jako pierwszy zdobędzie w meczu 6 partii.
Szkoda, że mi pan Maimaiti wypadł, bo myślę że mógłby być podobny scenariusz jak w pierwszym meczu finałów PTC gdzie Judd grał z jakimś chińskim unnamedem którego nazwiska nie pamiętam. Mleko się rozlało, więc gramy Toma Forda który zaimponował mi w meczu z Borsukiem. Co prawda, Anglika dawno na telewizyjnym nie widziałem, ale akurat zawiesiłem oko na jego ostatnim meczu. Troszkę więcej szczęścia i byłby mecz z Kacprem o 3 rundę. Niestety, czegoś zabrakło - ale w meczu z dziadkiem Pinchesem (na którego raz postawiłem i bardzo tego żałuję) nie widzę innego scenariusza. 8 przegranych meczy na 9 może trochę odstraszać, ale jestem pełen optymizmu akurat wobec tego typu.

Drugi dzień zmagań, to znów 2 mecze które wyselekcjonowałem po długich namysłach.
Xiao Guodung - Ian Glover, under 8.5 @ 2.05 William Hill ✅ [6:1]
W przypadku meczu Chińczyka, handicap -3.5 za wysoki, a brakuje w ofercie WH linii -2.5, stąd under który daje to samo ????
W moim prywatnym rankingu, jeden z prosperujących do bycia drugim snookerzystą w Chinach obok 16-letniego Zhou Yuelong&#39;a.
W środę rozegra mecz z 36-letnim Anglikiem który najwyżej z rankingu był na dość odległej 104 pozycji bez jakichkolwiek osiągnięć w Main Tourze.
Xiao, w październiku 1/8 finału Asian Touru, oraz 3 runda International Championship w Chengdu.
Mimo pokolenia różnicy, w drugiej rundzie przekonująco powinien się znaleźć chiński zawodnik oddając rywalowi maksimum 2 partie co i tak wydaje mi się mało prawdopodobne przy smykałce Azjaty do budowania wysokich podejść ????
Ricky Walden (-4.5) - Steve Davis @ 2.30 William Hill ⛔ [6:2] jedno co mi przychodzi na język, hahaha...
Fantastyczny okres w karierze Ricky&#39;ego przypieczętowany v-ce mistrzostwem na 6 czerwonych i wygraną w finale International Championship gdzie nie miał sobie równych. Wszystko to chowa się przy osiągnięciach Davisa, no ale niestety Steve pomału nie pasuje do stylu obecnego snookera i zostaje daleko w tyle. Z całym szacunkiem do osiągnięć Steva Davisa, ale nie widzę Orzecha w Main Tourze.
Nie widzę sensu pisać dalej nad tym meczem.
Dodam, że oba spotkania z drugiego dnia odbędą się na stołach z kamerami ????

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Szkoda tego cyrku z Maimatim, bo z Trampkiem to kursy były świetne, wątpię, żeby tam ugrał więcej niż 1-2 frejmy. No ale trudno, trzeba szukać w innych meczach, oprócz tradycyjnych faworytów, którzy już tu zostali wskazani (choć paru bym unikał, np Hawkinsa), chyba warto postawić również na poniższy dubel.
Typ: Craig Steadman +2.5 @ 1.44 ✅ 6-5

Antek od miesięcy pod formą i w ostatnich tygodniach nie było żadnej poprawy. Parę dni temu mizeria w Ruhr Open i wylot w 2 rundzie (2-4 z Carringtonem). Steadman jednak dużo lepiej się prezentował, 2 pewne wygrane i potknął się dopiero na Robertsonie, co żadną ujmą przecież nie jest. Ale po drodze Anglik pokazał, że z formą jest co najmniej przyzwoicie, dobrze punktował, wbił nawet setkę (91, 82, 128, 98). Liczę, że na dłuższym dystansie pokaże swoją wyższość nad weteranem w kryzysie, a dodatni handicap okaże się tylko niepotrzebnym zabezpieczeniem.
Alfie Burden - Chris Wakelin
Typ: Chris Wakelin +2.5 @ 1.28 ✅
Trochę podobna sytuacja jak w pierwszym meczu. Burden zagubiony z formą i nie widać żadnych symptomów poprawy, w Ruhr Open wylo w 2 rundzie i szału nie było. Wakelin z kolei chyba najlepszy występ w karierze, w pokonanym polu zostawił Stevensa, Un-Nooha i O’Briena, a zatrzymał go dopiero Trump w ćwierćfinale. Po drodze pokazał nie tylko dobrą gre punktową z setką na czele, ale też hart ducha, bo odwrócił mecz z Un-Noohem i to dwukrotnie, najpierw wyciągnął z 0-3 na 3-3, a potem jeszcze w deciderze odrobił 2 snookery straty. Wyższa forma przemawia za Wakelinem i mam wrażenie, że 2 frejmy zapasu nie będą potrzebne.
william hill

belo 106

belo

Użytkownik
Typ: Craig Steadman +1,5 @ 1,72 Bet365 ✅
Ja podobnie jak kilku poprzednich typerów powierzam swoje pieniądze Steadmanowi, głównie dzięki zwyżce jego formy, którą można było zaobserwować w zakończonym w niedzielę Ruhr Open. Pokonał tam nie byle kogo bo Barrego Hawkinsa, a odpadł dopiero w trzecim swoim meczu, w którym jego przeciwnikiem był Neil Robertson. Widać więc, że ma za sobą bardzo solidny turniej okraszony kilkoma wysokimi brejkami. Wydaje mi się, że zawody w Niemczech pozwoliły nabrać mu większej pewności siebie, z którą będzie mógł przystąpić do UKC.
Z drugiej strony mamy Hamiltona, który notuje słabsze wyniki w tym sezonie i nie ma przesłanek by sądzić, że jutro może być inaczej. H2H również po stronie Steadmana, jednak ich poprzednie mecze odbyły się już dość dawno.
Wszystko to skłania mnie do zagrania dodatniego handicapu, a za trochę mniejszą stawkę dołożę jeszcze czysty win Steadmana.

kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Alan McManus - Joel Walker 1 @ 1.50 B365 ⛔ tragiczna gra
Według mnie bardzo fajne kursy ze strony buków na to zdarzenie w stronę Alana McManusa. Od zawsze powtarzam, że to bardzo dobry gracz, który jest strasznie nie doceniany. Wiadomo - nie jest to poziom ścisłej czołówki ale myślę, że gra na solidnym wysokim poziomie i często po prostu nie schodzi poniżej tego danego poziomu. W tym roku bardzo dobre występy od początku sezonu gdzie rzadko zdarza mu się szybko odpadać. W pierwszej rundzie przegrał tylko ostatnio z McGillem, który jest mimo wszystko dość wymagającym zawodnikiem i graczem podobnego pokroju. Wszystkie pozostałe spotkania to przegrane z bardzo solidnymi zawodnikami takimi jak : Davis, Bingham, Allen, Hawkins i Trump czyli jak najbardziej ścisły top dzisiejszego snookera może za wyjątkiem Davisa, który prezentuje podobny poziom do McManusa.
Na drugim biegunie mamy Walkera, który jest młodym i perspektywicznym graczem, który w tym roku spisuje się naprawdę fatalnie. Tegoroczne wygrane to : Sargeant, Pagett, Davies, Doherty. Trzeba przyznać otwarcie, że tyle zwycięstw od początku sezonu to naprawdę słabiutki wynik w porównaniu do jego przeciwnika. W spotkaniach z lepszymi od siebie Walker przegrywał (mam na myśli tutaj Trumpa, McGilla, Dale, Maflina, Guodonga, Murphy, Gould, Bingham). Według mnie McManus jest również bardzo dobrym zawodnikiem i ciężko będzie Walkerowi zrobić tutaj pozytywny rezultat. Oczywiście spodziewam się walki z obu stron i może jakiegoś overa frejmowego ale zwycięsko powinien wyjść starszy z panów czyli Alan McManus.

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
N.Bond vs S.Carrington
Typ: Carrington, Stuart @ 1.61 ⛔ 6-3

Bond już od jakiegoś czasu bardziej przynależy do turniejów seniorów niż regularnego touru i to widać po ostatnich wynikach, w których radzi sobie tylko z amatorami. Carrington to już ograny zawodowiec z kilkoma atutami na czele z łatwością budowania brejków, aktualna forma również bez zarzutu, w Ruhr Open 4 runda, punktował aż miło (86, 92, 76, 85, 64, 102), co pozwilo ograć Cahilla, Hamiltona i rozbić Allena, zamulił go dopiero Lawler, z którym przegrał dopiero w deciderze. Dla mnie bardzo fajny kurs na młodszego Anglika, jak najbardziej do pobrania, na takim dystansie meczowym nie widzę większych szans weterana.
M.Campbell vs S.Donaldson
Typ: Donaldson, Scott @ 1.60 ⛔ 6-4
W tym szkockim starciu wybieram typ przeciwko Campbellowi, który w ostatnich miesiącach gra chyba swoją słabszą ręką. Forma beznadziejna, 6 porażek w z rzędu, większość to pogromy (tylko 7 ugranych frejmów), a grał z takimi tuzami jak Georgiou, Wasley, Astley czy Pinches i niewiele wskazuje na jakieś przełamanie. Donaldson wprawdzie też szuka swojej topowej formy, ale i tak jest ona bez porównania wyższa, sporo porażek, ale prawie wszystkie z czołówką, albo byłymi mistrzami. Stawiam na podtrzymanie serii porażek starszego Szkota.
Marathon
G.Dott vs A.Ursenbacher
Typ: Dott, Graeme @ 1.111 ✅ 6-2
P.Ebdon vs R.Muir
Typ: Ebdon, Peter @ 1.34 ✅ 6-5
R.Milkins vs M.Leslie
Typ: Milkins, Robert @ 1.166 ✅ 6-0
S.Bingham vs T.Tirapongpaiboon
Typ: Bingham, Stuart @ 1.133 ✅ 6-0
M.Holt vs Z.Surety
Typ: Holt, Michael @ 1.20 ✅ 6-1
R.Day vs L.Chenwei
Typ: Day, Ryan @ 1.143 ✅ 6-2
R.Lawler vs A.Borg
Typ: Lawler, Rod @ 1.333 ✅ 6-5
R.Walden vs S.Davis
Typ: Walden, Ricky @ 1.065 ✅ 6-2
M.Fu vs A.Saif
Typ: Fu, Marco @ 1.05 ✅ 6-4
M.Williams vs S.Hallworth
Typ: Williams, Mark @ 1.133 ✅ 6-1
L.Wenbo vs D.Grace
Typ: Wenbo, Liang @ 1.27 ✅ 6-3

AKO: 5.794 ✅
Marathon
Aaa też postanowiłem zapodać tasiemkę na pierwszą rundę. Większość typów to murowani faworyci, plus kilku uznanych graczy w niezłej formie (Ebdon, Lawler, Wenbo), którzy z mniej wymagającymi rywalami powinni sobie bez problemu poradzić. Moja wiara w tą taśmę jest tak wielka, że nawet dałem szansę na rehabilitację Marco Fu za kompromitację z ubiegłego roku. Uznałem, że „nic dwa razy się zdarza”, jak pisała Szymborska.
EDIT: Przynajmniej taśma na plus, ale nigdy więcej zamulaczy na kuponie..

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Robert Milkins - Michael Leslie
Robert Milkins (-2.5) @ 1.53
✅
Do swoich poprzednich typów (1 post tematu) dokładam dwa kolejne. W starciu Milkinsa z Lesliem nie widzę innej możliwości niż pewna i komfortowa wygrana faworyta. Milkman w końcu odnalazł zagubioną formę i gra obecnie naprawdę dobrze. Dwa udane turnieje z rzędu (International Championship i Ruhr Open) gdzie Anglik zaszedł odpowiednio do półfinału i finału wskazują, że kryzys Milkins ma już za sobą. Leslie jak był słaby tak jest nadal. Czasami miewa jakieś przebłyski, ale zdarza się to raczej rzadko i ze słabszymi zawodnikami od Milkinsa. Myślę, że Robert z taką formą jaką obecnie prezentuje nie będzie miał żadnych problemów ze Szkotem i nie pozwoli mu na ugranie więcej niż 3 frejmów.
Kurt Maflin - Christopher Norbury
Over 8.5 @ 1.63
⛔
Spodziewam się tutaj dużo bardziej wyrównanego spotkania niż wskazują na to kursy. 1.28 na Maflina, który od początku sezonu zawodzi i prezentuje się tragicznie ? Nieporozumienie. Nie wiem co się z Kurtem stało i nie ukrywam, że martwi mnie ta sytuacja, bo jestem entuzjastą talentu Norwega, który potrafi wbijać i posiada dużą lekkość w budowaniu brejków, ale obecna forma jest katastrofalna. Norbury to oczywiście zwykły przeciętniak, cudów po nim nie ma co się spodziewać. Od czasu do czasu Chris potrafi zagrać niezły mecz i postraszyć wyżej notowanego przeciwnika (w tym roku wygrana z Fu). Tutaj myślę, że też postawi twarde warunki Maflinowi i 3 frejmy spokojnie może ugrać, bo po prostu obecna forma Maflina raczej nie wskazuje na pogrom.
Bet365 i Marathonbet

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Na dzisiaj zagrałem sobie takiego dubla:

Peter Ebdon vs Ross Muir 1 @ 1.33 ✅ 6-5
Aditya Mehta vs Alex Davies 1 @ 1,57 ✅ 6-4

@ 2.09 Bet365
✅✅✅
Ebdon- o Nim już wiele poprzednicy napisali. Przede wszystkim będzie miał olbrzymią przewagę doświadczenia i ogrania. Styl, który prezentuje jest bardzo ciężki dla tak młodych zawodników jak Muir. Peter bez wątpienia nie da się tutaj wyszaleć Szkotowi. Będzie w swoim mozolnym tempie budował brejki i korzystał do maksimum ze swojej przewagi taktycznej. Myślę, że Ross będzie miał ogromny problem, aby złapać odpowiedni rytm gry. Braknie mu cierpliwości, zacznie się mylić, a te chwile słabości były mistrz świata bez problemu wykorzysta.

Mehta-
to zawsze niebezpieczny zawodnik , nawet dla najlepszych. Hindus to bardzo opanowany i całkiem przyzwoity snookerzysta. Dobrze prowadzi bile białą, a jego gra jest równo zbilansowana między grą ofensywną, a taktyczną. Rzadko podejmuje zbędne ryzyko. W tym sezonie przeplata zwycięstwa z porażkami, ale na pewno nie ma tragedii i dalej stać go na przyzwoite rezultaty. Zupełnie inaczej sprawa ma się z jego rywalem. Alex Davies w tym sezonie gra po porostu beznadziejnie. Jedyny wyjątek i dobry występ to zawody w Szanghaju. Oprócz tego same porażki, a ostatnio wygląda to źle. Wysokie przegrane z Highfieldem, Walkerem czy emerytem Whitem nie napawają optymizmem.
Mehta to zawodnik z dużo większym potencjałem, umiejętnościami. Także aktualna forma przemawia na jego korzyść. W tym spotkaniu powinien mieć zdecydowaną przewagę i bez problemu awansować do 2 rundy.

Otrzymane punkty reputacji: +13
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Dott G. - Ursenbacher A. 1 @ 1,08 ✅ 6-2
Hawkins B. - Carty A. 1 @ 1,07 ✅ 6-1
Milkins R. - Leslie M. 1 @ 1,15 ✅ 6-0
Bingham S. - Thirapongpaiboon T. 1 @ 1,10 ✅ 6-0
Gould M. - Page L. 1 @ 1,10✅ 6-4
Guodong X. - Glover I. 1 @ 1,10 ✅ 6-1
Junhui D. - Sutton J. 1 @ 1,01 ✅ 6-0
Selby M. - Brown O. 1 @ 1,07 ✅ 6-0
Walden R. - Davis S. 1 @ 1,05 ✅ 6-2
Fu M. - Saif A. 1 @ 1,05 ✅ 6-4
Williams M. - Hallworth S. 1 @ 1,10✅ 6-1
Allen M. - Sharav E. 1 @ 1,05✅ 6-2
O&#39;Sullivan R. - Wells D. 1 @ 1,01✅ 6-2
Robertson N. - O&#39;Connor J. 1 @ 1,02 ✅ 6-0
Davis M. - Jones J. 1 @ 1,08 ✅ 6-2
Murphy S. - Wattana J. 1 @ 1,10 ✅ 6-3
Maguire S. - Ning L. 1 @ 1,10 ✅ 6-2
AKO: 3,28 @ Expekt ✅
Też postanowiłem podzielić się swoją taśmą :p Było 18 spotkanie, ale wypadł mecz Trumpa. Nie ma co się rozpisywać. 20 aktualnie najlepszych snookerzystów, bez Higginsa (pewnie wymęczy, ale z Fu ostatnio 4-0 i nie zdobył nawet punktu), Cartera (nie wiem tak naprawdę w jakiej jest formie po chorobie) oraz Perry&#39;ego (w/o). Zawodnicy grają z dziadami, ogórami lub gośćmi, dla których jest to pierwszy taki turniej. Jeśli nie zdarzy się jakaś tragedia, typu barman/emeryt/licealista ogra topowego gracza, to ta taśma ma spore szanse.

zyleta_87 3

zyleta_87

Użytkownik
pytanie...wielu z was wysyła tasiemkę na faworytów...są w niej tacy zawodnicy jak Robertson i Fu po kursach 1.02...a dlaczego nikt nie wspomina o Marku Selby&#39;m??? z tego co mi wiadomo to przecież zawodnik z TOP-u kurs na niego 1.04 do tasiemki jak znalazł...czy wiecie coś o czym mi nie wiadomo względem tego zawodnika?

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
pytanie...wielu z was wysyła tasiemkę na faworytów...są w niej tacy zawodnicy jak Robertson i Fu po kursach 1.02...a dlaczego nikt nie wspomina o Marku Selby&#39;m??? z tego co mi wiadomo to przecież zawodnik z TOP-u kurs na niego 1.04 do tasiemki jak znalazł...czy wiecie coś o czym mi nie wiadomo względem tego zawodnika?
Mało że z topu, on jest aktualnym mistrzem świata sprzed paru miesięcy i w normalnym warunkach byłby murowanym faworytem nawet do wygrania turnieju. Tylko, że warunki nie są normalne dla niego, obecna forma mocno przeciętna, z mocnymi nie ma nic do powiedzenia, ze średnimi się męczy, a zdarzają mu się również sensacyjne wtopy. Poza tym niedawno został po raz pierwszy ojcem i pewnie nie tylko snooker ma teraz w głowie. Po takim kursie nie warto się denerwować, bo rywal choć ma status amatora to raczej z tych lepszych amatorów i już parę niespodzianek sprawił.
Tu mała prośba: jak masz jeszcze jakieś pytania, to proszę wpisz je sobie w google i na 99% w pierwszych 10 wynikach będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie. To nie jest czat snookerowy, w tym temacie podajemy swoje typy z analizami i dla porzadku najlepiej do tego się tutaj ograniczyć. Dyskutować można choćby w DNTB.
Pozdrawiam.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Tasiemkowcy-snookerowcy, grajcie sobie taśmy w bukach gdzie macie bonus za ilość zdarzeń, chociażby PlanetWin365. Sprawdźcie dowolną taśmę od tych 8zdarzeń i zawsze będzie się tam bardziej opłacało, im więcej zdarzeń, tym większe różnice in plus.

Otrzymane punkty reputacji: +14
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom