>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 189: Mendes vs. McGregor

Status
Zamknięty.
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik

Data: 11 lipca 2015
Miejsce: MGM Grand Garden Arena, Las Vegas, Nevada, USA
Transmisja: PPV
Walka wieczoru:
Walka o pas mistrza UFC w wadze piórkowej
145 lbs: Jose Aldo (25-1) vs. Conor McGregor (17-2)

Karta główna:
Walka o pas mistrza UFC w wadze półśredniej

170 lbs: Robbie Lawler (25-10) vs. Rory MacDonald (18-2)
170 lbs: Brandon Thatch (11-2) vs. Gunnar Nelson (13-1-1)
135 lbs: Thomas Almeida (18-0) vs. Brat Pickett (24-10)
145 lbs: Dennis Bermudez (14-4) vs. Jeremy Stephens (23-11)
Karta wstępna:
170 lbs: Matt Brown (19-13) vs. Tim Means (24-6-1)
170 lbs: Mike Swick (15-5) vs. Alex Garcia (12-2)
145 lbs: Dennis Bermudez (14-4) vs. Jeremy Stephens (23-11)
170 lbs: Cathal Pendred (17-2-1) v John Howard (22-11)
135 lbs: Cody Garbrandt (6-0) vs. Enrique Briones (16-4-1)
Early Prelims:
125 lbs: Neil Seery (15-10) vs. Neil Smolka (8-1)
155 lbs: Yosdenis Cedeno (10-4) vs. Cody Pfister (14-1)

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Thomas ALMEIDA 1.40
- zachwycałem się nim zanim zadebiutował w UFC i zachwyt z walki na walkę rośnie. 23 lata, rekord 18-0, 17 wygranych przed czasem. Lekkość i finezja stójki, jaką pokazał z Jabouinem pokazuje jak ogromny ma koleś potencjał. Pickett? Mocny cios i niezłe zapasy. O ile faktycznie zapasy to słaba strona Brazola, to w stójce Pickett będzie bity i poniewierany.

Jose ALDO 1.90
- jeśli do tej walki dojdzie (w momencie pisanie tej analizy nie wiadomo co z kontuzją Jose), to przy takim kursie to jest IMO bet miesiąca. Wiadomo, Conor jest świetnym zawodnikiem, ale Aldo to potęga. Co ważniejsze, im trudniejszy rywal, tym wyższy bieg wrzuca. Edgar i Mednes postraszyli Jose, a co do czego kończyło się wielkimi wygranymi mistrza. Stawianie go na równi kursem z McGregorem, który nie walczył nigdy z nikim tej klasy to błąd buków. Oferta u niektórych buków nadal aktywna, u innych znikła w związku z niewiadomą wobec kontuzji, będą aktualizować wpis co do tej walki w trakcie pojawiania się kolejnych potwierdzonych informacji.
Rory MACDONALD 1.60
Over 3.5 rundy 1.52

- uważam że Lawler przegrał 2 walkę z Hendricksem, a w pierwszej walce z Rorym było bardzo blisko remisu. Doceniam jego umiejętności i to jak po tylu latach niepowodzeń spełnił swój American Dream, ale Kanadyjczyk to przyszłość MMA. W końcu nie jest nijaki, ostatnie 2 walki to taki Rory jakiego każdy chciałby widzieć, twardy, agresywny, zdecydowany. Umiejętności ma ogromne, dobrą stójkę, parter porządny (niedawno walczył na Metamoris). Na dystansie 5 rund powinien wygrać to starcie, chociaż w tej kategorii wagowej co walka o pas to wałek.
Brandon THATCH 1.95

Strasznie podejrzana ta stójka Nelsona. O ile w parterze to mega prospekt, o tyle w stójce lubi ostro obrywać. Thatch ostatnio poddany przez Bensona Hendersona, ale gdzie komuś takiemu jak Nelson do kogoś takiego jak Bendo. Mimo wszystko stawiam na niespodziankę i wygraną Brandona. Jakoś nie przekonuje mnie &quot;Gunni&quot; Nelson, większość jego walk to beznadziejna dyspozycja Islandczyka, która kończy się wyczarowaniem poddania. Thatch ma słabszą kondycje, ale że walka na dystansie 3 rundowym, to jest w stanie w stójce naruszyć Nelsona, plus zawsze jest aktywny, przy sennym stylu Islandczyka to może być kluczowe.

Otrzymane punkty reputacji: +7
alves94 560

alves94

Użytkownik
Nie wziales w ogole pod uwage kontuzji w walce. Wiadomo, rozchodzi sie o pieniadze i nawet z kontuzja moze walczyc, ale wtedy jego szanse mocno spadaja, szczegolnie, ze nie zlamal sobie duzego palca u nogi, a zebra.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Na ten moment większość buków wycofała ten kurs, więc nie ma sensu stawiać, lepiej poczekać na dalszy rozwój wypadków, co nie zmienia faktu że 1.90 na Aldo to gruba przesada. UFC nie pozwoli na to żeby w walce roku brał udział poważnie kontuzjowany zawodnik, plus coraz więcej plotek że kontaktowano się z potencjalnymi zastępcami Jose w tej walce. Przesunięcie Lawlera z MacDonaldem na main event gali, plus zestawienie McGregora z mocnym nazwiskiem na pożarcie (typu Nate Diaz, Conora nie pokona, ale walka sprzeda się dobrze), pewnie niedługo poznamy decyzje Dany White&#39;a.

macio106 209,9K

macio106

Znawca - MMA
Walka uratowana!
http://www.ufc.com/news/UFC-Statement-on-UFC-189
http://www.mmanews.pl/2015/06/ufc-189-walka-aldo-vs-mcgregor-uratowana-chad-medes-planem-b/
W świetle ostatnich doniesień dotyczących osoby mistrza UFC w wadze piórkowej, Jose Aldo, UFC otrzymało kilka zaświadczeń medycznych od niezależnych doktorów, że Aldo nie doznał złamania żebra. Po dokonaniu przeglądu skanów prześwietleń okazało się, że doznał stłuczenia podczas treningów, ale będzie mógł wystąpić na gali UFC 189.

Czyli można śmiało grac na Aldo, Conor może i jest błyskotliwy, ale Aldo jest o lata świetlne lepszym zawodnikiem niż ci z którymi do tej pory się mierzył, do tego Aldo zajedzie go kondycyjnie. W Pinnacle 1.92 na Aldo!

kopytko1337 1,2K

kopytko1337

Forum VIP
Rory MacDonald vs Robbie Lawler
Over 3.5
1.62 Betsafe

Na początek kilka statystyk
Ostatnie 9 walk o pas mistrza wagi półśredniej kończyły się 5 rundową decyzją, 2 ostatnie stoczył Lawler. Na 5 ostatnich walk Lawler kończył 4 z nich kończył decyzjami. No i najważniejsze ostatnia walka panów skończyła się decyzją. Na 6 ostatnich walk Rory MacDonald 5 z nich kończył decyzjami. Rory w swojej karierze tylko raz przegrał przed czasem, w 2010 z Conditem gdzie brakowało 7 sekund do końca walki i do decyzji, wiele osób uważa że sędzia powinien to puścić. Lawler ostatni raz przed czasem przegrał w 2011 z Souzą gdzie jeszcze walczył w 84.
Teraz mamy walkę o pas, 5 rundówka i mam wrażenie że zawodnicy inaczej podchodzą do walki wtedy, dużo kalkulują, polecam obejrzeć 2 walki Hendricsa z Lawlerem. Obaj zawodnicy to twarde chłopy i jakoś nie widzę tego że jeden kończy drugiego.
Później może coś więcej dopisze.

Otrzymane punkty reputacji: +2
N 35

notmylvl

Użytkownik
Jose Aldo - Conor McGregor @2,110 6/10 Pinnacle
Na temat walki wszystko już zostało powiedziane. Conor ma świetną stójkę ,KO cios i lepszy zasięg, ale nie został jeszcze przetestowany przez czołówkę i nie wiemy ile tak naprawdę jest wart. Aldo wiadomo, klasa,wielkie umiejętności i świetni rywale na rozkładzie. Równe kursy to jakiś żart , a ponad 2 na Aldo to już w ogóle nieporozumienie. Łapcie kurs,bo pewnie za niedługo spadnie.

E 285

embotron

Użytkownik
Jose Aldo - Conor McGregor @2,110 6/10 Pinnacle

Conor ma świetną stójkę ,KO cios i lepszy zasięg, ale nie został jeszcze przetestowany przez czołówkę i nie wiemy ile tak naprawdę jest wart. Aldo wiadomo, klasa,wielkie umiejętności i świetni rywale na rozkładzie. Równe kursy to jakiś żart , a ponad 2 na Aldo to już w ogóle nieporozumienie. Łapcie kurs,bo pewnie za niedługo spadnie.
Piszesz, ze Conor ma swietna stojke, mocny cios i lepszy zasieg, a za chwile tak drastycznie go skreslasz? Ja nie polecam grac Aldo, jest mocny, ale jego walki to wymiany raz ty, raz ja. W ostatniej walce z Mendesem stali na przeciwko siebie i sie obijali, Conor tak nie bedzie walczyl, Conor bedzie latal, skakal i uderzal z roznych katow. Aldo nie walczyl z tak ruchliwym zawodnikiem, ktory tak swietnie pracuje na nogach, unika ciosow i sam ma niesamowity wachlarz technik.
Zawodnicy, ktorych pokonal Aldo w ostatnim czasie - Mendes, Edgar, Chan Sung Jung, Lamas, Mendes. Zaden z nich wirtuozem stojki nie jest, oczywiscie maja solidne umiejetnosci stojkowe, ale nie jest to nijak poziom Conora.
Wszyscy przytaczaja tutaj argument, ze Conor z nikim wielkim nie walczyl. To fakt, ale z dobrymi lub bardzo dobrymi zawodnikami wygladal jak facet z innej planety, nie przypominam sobie sytuacji, aby byl w ktorejs z tych walk w ogole zagrozony.
Ktos tu jeszcze pisal o tym, ze Aldo zajedzie Conora kondycyjnie, ale post chyba usuniety, bo nie moge znalezc. Conor nie walczyl dlugich walk, jedna z Hollowayem i na jej podstawie oraz video z treningow mozna zalozyc, ze Conor ma niesamowita kondycje. A Aldo? Aldo swietna kondycje ma na 3 rundy, potem zaczyna zwalniac, a jezeli ta walka potrwa do 4-5 rundy i Aldo wtedy zwolni, to mysle, ze moze nie dotrwac do konca ????

Ja osobiscie gram Conora, poczekam blizej walki, moze kursy wzrosna ????

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Jestem fanem Conora, ale bądźmy realistami. 1.70 do 2.10, a tyle teraz wynoszą kursy, faworyzując pretendenta to są jakieś jaja. Nie umniejszam szans McGregora ale Aldo miał już mocnych rywali pokroju Edgara, Fabera czy Mendesa i z każdym sobie radził. McGregor ma świetną stójkę, bije pod różnymi kątami, jest bardzo nieprzewidywalny, ale siłą mistrza jest ogromna wszechstronność, a Conor to jednak jednopłaszczyznowiec. Wszystko jest możliwe w MMA, ale zdecydowanie więcej argumentów po stronie Aldo. Conor jest jednopłaszczyznowy, natomiast Aldo radzi sobie w parterze, w stójce, no i nie odstawał poziomem od zapaśników pokroju Mendesa i Edgara. Gdyby nie trashtalk Irlandczyka, bukmacherzy dawaliby mu kurs maks 1.50, a nie ponad 2 złote.
Czytając plotki o odnowieniu kontuzji kolan Conora i pamiętając jak bije na nogi Aldo, myślę że to będzie taktyka mistrza. Skoro z ruchliwego Fabera zrobił kotlety, to wyłączenie pracy nóg McGregora to powinna być perfekcyjna taktyka.

macio106 209,9K

macio106

Znawca - MMA
Gunnar Nelson (ISL) - Brandon Thatch (USA)✅Gunnar Nelson pok. Brandona Thatcha przez poddanie (duszenie zza pleców), 2:54, runda 1.
Typ: 1 @2,27 Bah
No dobra Gunnar w ostatnie walce zaprezentował się żenująco, ale nie zapominajmy że Islandczyk to utytułowany grappler, czarny pas BJJ. W BJJ sporo sukcesów. Przed ostatnią porażka która notabene była prawie rok temu, poddawał wielu rywali. Teraz miał czas, aby przemyśleć co poszło nie tak i nie sądzę, aby popełni drugi raz błąd. Brandon Thatch fajne wejście do UFC dwie szybkie i efektowne wygrane, jego background z karate swoje zrobił, ale w całej swojej karierze tylko dwa razy walczył dłużej niż 1 runda i dwa razy przegrał... W walce z Hendersonem dominował przez II rundy, a potem poprostu odpadł i Amerykanin to wykrozystał. Sprowadził Brandona, wpiął się za jego plecy i próbował poddać, ale Thatch przetrwał. W czwartej rundzie scenariusz się powtórzył:

I było po walce. Kończąc moim zdaniem tak utytułowany grappler jak Gunnar nie popełni błędu i będzie chciał jak najszybciej sprowadzić, a potem kontrolować rywala w parterze, albo poddać.

Cathal Pendred (IRL) - John Howard (USA)⛔John Howard pok. Cathala Pendreda przez niejednogłośną decyzję (2x 29-28, 28-29).
Typ: 1 @ 1.65 Bah
Irlandczyk nie tak dawno walczył na UFC 188, gdzie wypunktował Augusto Montaño. Teraz bierze walkę na zastępstwo, gdyż za dużo obrażeń to nie odniósł. Walka do najciekawszych nie należała. Pendred zapewnił sobie zwycięstwo głównie dzięki grapplerskiej przewadze, którą najbardziej było widać w II rundzie. Irlandczyk to przyjaciel a zarazem sparing partner McGregora. Do tego chęć walki Irlandcyzka na UFC Fight Night 46 gdzie był to jego debiut. Gdzie w I rundzie został konkretni oklepany to mimo woli walki, walkę wygrał przez poddanie:

Widać, że Cathal preferuje parter, ale jak trzeba się bić w stójce to się bije i daje tam radę. Teraz musi się zmierzyć z Johnem Howardem. Który to ma trzy porażki z rzędu. Ostatnia była taka:

Podczas walki z Ebersole nie działo się nic walczyli tak jak by żaden nie chciał wygrać, obaj nic nie pokazali. A podczas walki z LaFlare również słabo się zaprezentował. Od początku Ryan LaFlare przeważał w pojedynku. Uderzał celniej i kontrolował pojedynek. W III rundzie dalej dominował LaFlare który wygrał na punkty u wszystkich sędziów. Nie ma co kombinować Irlandczyk w swoim stylu będzie punktował w walce i będzie chciał wygrać na punkty;), tym bardziej że zasięg ma o wiele większy(191-183)!

Jose Aldo (BRA) - Conor McGregor (IRL) ~Walka nieodbyta.
Typ: 1 @2,05 Bah
O Aldo wszystko napisał Napoleoni ja się mogę tylko z tym zgodzić.;) Conor ok fajnie błyskotliwy robi show, ale Aldo to mistrz o wielu lat, Conor z takimi się nie bił, a Aldo nie takich odprawiał z kwitkiem. Aldo zajedzie go kondycyjnie. Kontuzja Aldo? Jest jeszcze sporo czasu tak go zreperują że nie będzie nic czuł w walce, bądźmy poważni.

alves94 560

alves94

Użytkownik
Jose Aldo vs Conor McGregor, typ: 1 @2.25 - bet365
CO!? Jose to klasa sama w sobie, Conor to zawodnik, ktory ma swoje 5 minut. Swoj profesjonalny debiut zaliczyl w 2004 roku pokonujac poprzez head kick Mario Bigole w 18 sekundzie walki. Po 4 latach zaczal walczyc dla organizacji WEC (World Extreme Cagefighting), a po ponad roku walczyl o pas owej organizacji z Mikiem Brownem wygrywajac w 2 rundzie przez TKO. Nastepnie dwa razy obronil mistrzostwo federacji WEC, a w 2010 roku organizacja WEC zostala wlaczona do UFC, a mistrzowie zostali &quot;przepisani&quot;. W UFC Brazylijczyk obronil mistrzostwo siedmiokrotnie, a od 2005 roku jest niepokonany. W calej karierze jest posiadaczem bilansu 25-1. Jest zawodnikiem wieloplaszczyznowym, posiada czarny pas w bjj, a stojka w zadnym wypadku u niego nie kuleje. 14 walk wygral przez ko/tko.
Conor robi straszny hajp na swoja osobe, a co za tym idzie.. jestem pewien, ze bedzie rekord ppv w usa. Conor dostal walke o pas za swoje wyniki w UFC. Wygral wszystkie 5 walk, w tym 4 przez ko/tko. Jednak w tych walkach nie pokonal nikogo z czolowki.. co prawda Holloway w tym momencie jest w top5 wagi piorkowej, jednak ta walka miala miejsce w drugie polowie 2013. Conor ma swietna stojke, ale w oktagonie za duzo probuje pajacowac. Sivera mogl pokonac w 1 rundzie, jednak ewidentnie sie z nim bawil. Posiada rowniez brazowy pas w brazylijskim jiu jitsu, a jego ulubiona stojkowa technika jest kolano.
Dlaczego taki kurs? Ano dlatego, ze w zeszlym tygodniu pojawila sie plotka, ze Aldo zlamal sobie w sparingu zebra. Po 2 dniach plotka zostala zdementowana i okazalo sie, ze ma stluczone zebro. Nastepnego ranka pojawil sie news, ze Conor bierze jakies zastrzyki w ktores z kolan od 3 tygodni. Czy to prawda? Mysle, ze nie. Mysle, ze jest to wymowka w razie przegranej.
Czy Conor ma jakies szanse na wygrana? Oczywiscie, inaczej nie byloby takiego kursu. Irlandczyk jest swietnym technicznie zawodnikiem, a walka na 99% bedzie toczyc sie w stojce. Jednak zeby wygrac to trzeba zaczac myslec. Moim zdaniem Conor bedzie pajacowac przed i w trakcie walki. Aldo bedzie powazny i zmotywowany aby wygrac, a zwyciestwo nad McGregorem doda smaczku. Nie bede tez ukrywac, ze Aldo to moj ulubiony zawodnik.
Cody Garbrandt vs Enrique Briones, typ: 1
Analiza pozniej, kursy beda dopiero kolo 6-7 lipca.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
jestem pewien, ze bedzie rekord ppv w usa
Całą analizę oczywiście popieram, z zastrzeżeniem że rekordu nie będzie ???? Jedyna osoba która może zrobić rekord PPV dla UFC to CM Punk, tak jak to zrobił Lesnar na UFC 100, które wykupiło 1.6 mln osób. Prognoza dla UFC 189 to maksymalnie milion sprzedanych PPV.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Dubel którego będę atakował mocno . Pozostałe walki opisywane powyżej to dla mnie 50/50
Cody Garbrandt &amp; Alex Garcia - 1.60 -

Rywale zakończą na glebie . To cieniasy i ustępuje we wszystkim dość wyraźnie i tyle na ich temat .
Cody i Alex nie dość że maja piekielnie mocną stójką to posiadają dość dobre zaplecze zapaśnicze .
O Codym pisałem poniżej , ogromna cześć forum zapewne doskonale to pamięta ;) Kurs 2.90 jak w masło
http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-182-jones-vs-cormier-3-stycznia-116637.html#post5010770

Alex Garcia
Rywal Mike Swick nie walczący od 2012 roku to może sobie teraz jedynie ryby łowić i nadal prowadzić camp w Tajlandii . Zawsze był cieniasem i tak pozostanie .
Alex powinien w niego wjechać jak przecinak i rozpocząć egzekucje . Ogromna dynamika , nokautujący cios i bardzo dobrze i umiejętnie łączący aspekty kickbokserskie z zapaśniczymi i grapplerskimi .
Swick padnie i to już w pierwszej rundzie .

Otrzymane punkty reputacji: +25
morisone 793

morisone

Użytkownik

U dwóch bliźniaczych bukmacherów pojawiła się oferta na walki main eventerów UFC 189 przeciwko Mendesowi - pojawiło się jakieś info, które zwiększa szanse na jedno z tych starć (osobiście nic takiego nie widzę), czy to po prostu zabawy oddsmakerów?
Swoją drogą - Notorious jest underdogiem w zestawieniu z Chadem, który jest underdogiem w pojedynku z Aldo, który z kolei jest underdogiem przeciwko Conorowi - rozjebundo mózgu ????
Jutro, najpóźniej we wtorek wzbogacę post o swój/swoje typ/y.

macio106 209,9K

macio106

Znawca - MMA
Gdyby Chad przygotowywał się od dłuższego czasu to bym na niego zagrał. Teraz Conor jest faworytem pewnie dlatego że:
-Dłuższe przygotowania no, ale pod Aldo
-Lepsza stójka
-Większy zasięg
A z drugiej strony Chad to świetny zapaśnik, a z takim Conor jeszcze nie walczył. Też jak Chad przytuli pół banki to mu może być wszystko jedno.

R 10,5K

rua

Użytkownik
Z tego co widziałem to Chad już od jakiegoś czasu miał w perspektywie ew. zastępstwo Aldo i walkę o interim i był alternatywa gdyby coś nie wyszło. Byl zatem w trakcie obozu treningowego i według mnie jest to równie spora zapora dla Connora której Irlandczyk może nie być w stanie przejść. Ja miałem pograć w stronę Aldo a teraz pogram w stronę Chada i sie nie zastanawiam. Nawet jestem bardziej spokojny niz u Aldo gdy wyszla na jaw ta kontuzja zebra. Connor to kocur ale ten cały hype stawia go w roli faworyta tak bardzo ze nawet mistrz Aldo niepokonany w 18 ostatnich pojedynkach z win streakiem od 2006 roku byl underdogiem.
Mam ochotę pograć też Gunnara by sub ale myślę jeszcze nad stawką.

N 35

notmylvl

Użytkownik
Chad Mendes - Conor McGregor
Typ: 1 @2,29 6/10 Pinnacle
Zestawienie wg mnie ciekawsze niż poprzednio, a zakład pewniejszy.Mendes to chyba najgorszy możliwy przeciwnik dla Conora, świetny zapasior z mocnym ciosem i dobrym cardio. Co prawda nie miał pełnego obozu przygotowawczego, ale Conor też nie przygotowywał się pod tego typu zawodnika. Mendes ma średnio 4,1 obaleń na 15 minut, a Aldo 0.93. Chad na pewno będzie próbował skrócić dystans i sprawdzić defensywne zapasy McGregora, które jak już pisałem są niewiadomą. Conor ma mocny cios i sporą przewagę zasięgu. W stójce powinien przeważać ale nie wierzę w to, że utrzyma walkę w tej płaszczyźnie.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Po walce Aldo-Mendes, powiedziałem że McGregor przegra z oboma panami i zdania nie zmieniam. Wiem że hype na Irlandczyka jest ogromny, wiem że będzie miał olbrzymią przewagę w stójce, ale to za duży przeskok dla niego. Pozdrawiam przy okazji panów z cohones i lowkinga, którzy nadal twierdzą że Mendes to głównie mocny cios. Przypominam że powtarzano to samo przed 2 walką z Aldo, w której Mendes nie odstawał znacząco w stójce. Problemem McGregora może być tutaj jego chęć do popisywania się, co innego robienie niepotrzebnych obrotówek z Siverem, a co innego z Mendesem, który każdy błąd Irlandczyka może brutalnie pacyfikować. Jeśli Conor broniłby obaleń i punktował w stójce, może mieć szanse naruszyć Chada, ale podejrzewam że jego chęć do brawurowych ataków może go wiele kosztować. Niewielu zawodników potrafi tak łączyć mocną stójkę z zapasami jak Mendes, który po każdej kombinacji ciosów szuka szansy na sprowadzenie rywala. Przez grzeczność i szacunek nie porównam zapasów Sivera do zapasów Mendesa. Ta walka to nie jest żaden pewniak, ale mimo wszystko, stawiam na Chada Mendesa.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom