Nishioka Y. - Berdych T. under 27.5 gemów @1.80 Betsafe ::: 80 PLN
EW: 144.00 PLN
Taka linia? Naprawdę, pobieram z przyjemnością. Nie chce mi się wierzyć, że Tomcio straci seta z Nishioką. A przecież do pokrycia tej linii wystarczy wynik typu np. 6:4, 6:2, 6:3. Nie przywołujcie tutaj wyników z przed roku, gdzie takiej linii nie pokrył np. z Polanskim. Teraz jest w o wiele lepszej formie i stać go tutaj na zrobienie naprawdę solidnego wyniku. Nishioka zaskoczył na turnieju w Delray Beach, gdzie odpadł dopiero z Tomiciem. Na cegle grać potrafi, osiągnął ostatnio choćby półfinał w jednym chelku w Niemczech. Ale teraz staje naprzeciwko zawodnikowi, który od kilku lat należy do światowego topu. Berdi to wiadomo - całkiem niezły serwis i raczej solidność w wymianach. Psychika go niszczy raczej przy zawodnikach z top 10, tych niżej z reguły pokonuje. Na cegle dobre wyniki, dobry mecz finałowy w Monte Carlo, gdzie urwał seta Djokovi czy niezły występ w Madrycie, gdzie jednak uległ Rafie Nadalowi, ale wiemy jaka jest tutaj sytuacja. Później również grał solidnie w Rzymie, ale pokonał go Roger Federer. Nishioka to nie jest jeszcze ten typ zawodnika, który może stawić czoła Berdiemu.
Thiem + Bellucci @1.73 Marathon ::: 40 PLN
EW: 69.20 PLN
Wydaje się, że dubel zabójca, ale jakoś wstrzymam się od mocniejszego grania tego typu. Thiem niezła forma, wygrał dopiero co turniej w Nicei, wcześniej całkiem niezła gra w Monachium i Rzymie. Jego rywal - Bedene - grywał głównie w challangerach, co prawda z niezłymi wynikami, ale tutaj mamy już turniej wyższej rangi i nie widzę jego wygranej.
Bellucci to samo - wygrał w Genevie, gdzie ograł naprawdę bardzo dobrych zawodników. Wcześniej urywał sety Djokoviciowi, pokonał Aguta. Generalnie jeśli już odpadał, to tylko w meczach, gdy nie był faworytem. Zresztą - cegła to jego ulubiona nawierzchnia. Jego rywal - Matosević - to Australijczyk i to w zasadzie powinno wystarczyć. Grać na cegle nie lubi, kiepsko mu to wychodzi. Tylko tutaj ma ujemny bilans spotkań. W tym roku na tej nawierzchni jeszcze nie wygrał, i nic nie wskazuje na to, żeby był w stanie dokonać tego na French Open.
Vanni L. - Tomic B. 1 @2.44 Pinnacle ::: 40 PLN
EW: 97.60 PLN
Niedawno był taki mecz i o nim pisałem. Inni też pisali, nie chce mi się szukać, ale od tego czasu niewiele się zmieniło, jeśli już, to na korzyść Vanniego. Jak ktoś jest zainteresowany, to z pewnością może się cofnąć do Mastersa w Madrycie i poczytać analizy - moją jak i innych
Murray A. - Arguello F. under 28 gemów @1.70 Marathon ::: 80 PLN
EW: 136.00 PLN
Naprawdę fajny kurs, a przy tym co gra Murray to wręcz warto pograć moim zdaniem. Jeśli zagra jak w Madrycie, to spokojnie pokryje under. Tutaj analizy już nie będę robił