>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Typy Olo, po prostu basket

olo 2,4K

olo

Użytkownik
KK Row Rybnik - BI Gdynia 2.55 ⛔
Tobet
3/10

Podobnie jak wyżej, wg mnie kurs zawyżony sporo.

Rybnik w zeszłym sezonie był ekipą, która sprawiała kłopoty nawet mocnym rywalom, ale odeszły te zawodniczki, które sprawiały tych kłopotów najwięcej. Ok, przyszły nowe, ale wg mnie nie tak od razu będzie to ekipa, która będzie grać jak ta rok temu. W sparingach wygrywały w Czechach, ale z Sokołem przegrały. Przegrały sparing 40:55 z CCC, które grało w 7 zawodniczek, a wśród nich były Mistygacz i Hołtyn.

Gdynia sparingi miała jakie miała, z Artego wygrana, porażki z Liderem i Mińskiem, 2 wygrane z Telge, mistrzem Szwecji. Należy jednak pamiętać, że w sparingach nie grały Ziętara i Misiuk, a to zawodniczki, które będą sporo znaczyły z gdyńskiej ekipie. Ziętara w zeszłym sezonie pokazywała ile znaczy, zarówno w PLKK jak i w Eurolidze, Gosia Misiuk też sporo potrafi, teraz będzie jedną z liderek ekipy i będzie mogła pokazać swoje możliwości. Są Amerykanki, może nie top level, może nawet nie level niżej, ale swoje potrafią i z pewnością będzie im zależało, żeby się dobrze prezentować, bo to młode zawodniczki, dopiero co wyjechały ze Stanów i Gdynia to dla nich miejsce, żeby się wypromować. Zresztą w sparingach pokazywały już swoje zalety.

Wg mnie tutaj Tobet nie bierze poprawki na to, że do składu wrócą Ziętara i Misiuk i trochę zawyża kurs na BI, z czego ja skorzystam.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Energa Toruń - Artego Bydgoszcz +6.5 1.85 ✅
Tobet
4/10

KK Row Rybnik - BI Gdynia +4.5 1.85 ⛔
Tobet
4/10

KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Widzew Łódź +7.5 1.85 ⛔
Tobet
3/10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Rzeszów - Wisła
over 133.5 1.85 ⛔
Expekt
4/10

Rzeszów - Wisła
under 140.5 1.90 ✅
Betcity
3/10

Gran Canaria - Gescrap Bizkaia 1.80 ⛔
Valencia Basket - Baloncesto Fuenlabrada 1.16 ✅
Zastal Zielona Gora - Czarni Slupsk 1.20 ✅
Trefl Sopot - Polpharma Starogard 1.07 ✅
AKO: 2.68
Betsafe
3/10

Otrzymane punkty reputacji: +6
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Energa Toruń - Artego Bydgoszcz
over 141.5 1.85 ⛔
Expekt
4/10

Energa jak wiadomo nie od dziś gra szybki basket. Omanic w wywiadach zapowiada już właśnie to samo, że będą grały szybko. Mają zawodniczki, które potrafią to robić, także nie powinno być problemu. W sparingach takie wyniki:

Widzew Łódź - Energa Toruń 40:83
Energa Toruń- AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 81:48
Energa Toruń- Sirenos Kowno 100:76
Energa Toruń- Widzew Łódź 84:75

Widać, że rzucanie punktów łatwo przychodzi Katarzynkom, także z tym problemów tu nie ma żadnych. Fakt, że Spears się popsuła i nie zagra, ale wchodzi do składu inna Amerykanka - Nicole Michael. Myślę, że nadrobi trochę, we Włoszech dawała 10.3 ppg i 8.4 rpg na mecz w zeszłym sezonie, a włoska liga to poziomem gorsza zdecydowanie nie jest.

Wyniki Artego jakie znalazłem wyglądają następująco:

BI - Artego 78:63
Artego Bydgoszcz - Horizon Mińsk 106:64
Lider - Artego 62:58
Artego Bydgoszcz – Widzew Łódź 81:61
Artego – PTK Pabianice 92:51
Artego – Matizol Lider Pruszków 85:66

Też rzucać tam potrafią widać, ilość punktów jasno wskazuje zwykle dość szybkie tempo, zresztą Artego w zeszłym sezonie też wolno nie grało. Teraz przyszła nowa rozgrywająca, doświadczona, która jak będzie trzeba to podkręci tempo z pewnością. Jest Szczechowiak i jest Morris pod koszem, które wykorzystają pewnie trochę słabszą obronę podkoszową Energi.

Myślę, że generalnie gra obu ekip i ich umiejętności wskazują na over i nawet około 160 punktów by mnie zbytnio nie zdziwiło tutaj.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Pays D&#39;Aix Basket 13 - Lyon 3.10 ⛔
Betcity
4/10

Kurs mega duży, bo wg mnie to Lyon powinien tutaj być faworytem. Ostatnio spokojnie wygrały z Arras, a też nie były faworytem, buki zdecydowanie ich nie doceniają wg mnie. Pisałem wyżej o ich wzmocnieniach i naprawdę te zawodniczki z dobrej strony się zaprezentowały w meczu z Arras. Aix w 1 kolejce porażka z Nantes, zawodniczki, które mają być tam liderkami zagrały po prostu słabiutko. Pod koszem mają niby kilka Australijek, ale nie widzę jakoś, żeby one sobie poradziły z mocnym frontcourtem Lyonu. Jak dla mnie to kurs zdecydowanie za wysoki, coś ok 2.20 by było ok, ale nie aż tyle.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Toulouse Metropole - USO Mondeville -6.5 1.90 ⛔
Betcity
4/10

Śledząc ostatni mecz Tuluzy, gdzie stawiałem na ich porażkę miałem pewne obawy, ale obawy dotyczące tego czy Montpellier pokryje 19-punktowy handicap, a nie tego czy wgl wygrają. Tuluza wiele nie pokazała. Ok, można twierdzić, że Montpellier to Montpellier i to dużo mocniejsza ekipa od Mondeville, ale USO też niezłą pakę ma i z takimi rywalami jak Tuluza powinny sobie spokojnie dziewczyny radzić.

Union Hainaut - Perpignan 3.10 ✅
Betcity
2/10

Hainaut ostatnio dało się zniszczyć z USO. Zagrały słabiutko, nie ma co ukrywać. A beniaminek bardzo dobrze zaprezentował się z Bourges. Niby 11 punktów w plecy, ale Bourges to jednak ma bardzo silny zespół. Typ gram, bo uważam, że biorąc pod uwagę ostatnią kolejkę oraz personalia obu ekip, ten kurs za zawyżony.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Tarbes Gespe Bigorre - Lattes Montpellier -4.5 1.95 ✅
Pinnacle
4/10

Arras - Landes Basket 1.90 ✅
Betcity
4/10

Opisy do tego może później.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Estudiantes - La Laguna Canarias 1.25 ✅
Dukes Klosterneuburg - Swans Gmunden 1.70 ✅
AKO: 2.13
Betcity
4/10

Sisu - Bakken Bears 5.34 ⛔
Pinnacle
1/10

Sisu +10 - Bakken Bears 1.84 ⛔
Pinnacle
3/10

DSK - Hradec Karlove -7.5 1.90 ✅
Betcity
4/10

Trento -3.5 - Biancoblu Basket Bologna 1.90
Trieste +2.5 - Tezenis Verona 1.90 ⛔
Prima Veroli - FMC Ferentino +9.5 1.90
Scafati Basket - Pall. Sant&#39;Antimo Napoli +12.5 1.90
AKO: 13.03
Betcity
1/10

✅ 7.58

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Wrzesień

456
✅ 7.58
✅ 1.66%

Z pewnością szału nie ma, ale założenie, czyli plus w tym miesiącu jest. Sporo było meczów towarzyskich, a w nich raz ekipy grały super, chwilę potem słabo. Najważniejsze to, że damski ligowy basket nie zawodzi, zarówno PLKK, jak i Francja oraz liga czeska. I tego się mam zamiar trzymać tutaj.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Tak więc typ nr 1 w październiku:

KK Row Rybnik - Energa Toruń 1.80 ⛔
Tobet
5/10

Druga kolejka PLKK. W pierwszej Rybnik wygrał u siebie z BI Gdynia 66:59, a Energa przegrała w Toruniu z Artego 62:74. Energa generalnie zawaliła mecz w ostatniej kwarcie przegranej 6:17. Brakowało liderki w ekipie Energi, żadna zawodniczka nie wzięła gry na swoje barki. Nie ma Metcalf, nie ma Sepulvedy, nie ma Maksimovic, a na te zawodniczki można było liczyć w końcówce. Póki co nowe nabytki nie zaprezentowały się zbyt okazale w tym względzie. Energa ma widoczny problem pod koszem, w meczu z Artego pozwoliły rywalkom na 20 zbiórek w ataku. Szczechowiak i Morris sporo zapunktowały. Rybnik ma Chomać, Walker czy Trofimovą, która grając jako czwórka rozciąga obronę rywala, bo przecież wiadomo, że bardzo dobrze rzuca za 3. To pozwala Chomać na swobodniejsze poruszanie się w polu 3 sekund, ale też umożliwia większą liczbę penetracji przez zawodniczki obwodowe, np Metcalf. Swoją drogą to Metcalf grała przecież w Enerdze w zeszłym sezonie, więc co nieco poznała warsztat trenera Omanica i wie pewnie jak on będzie ustawiał obronę itp. Jakieś takie drobne szczegóły zawsze mogą pomóc. Wg mnie tutaj bardziej poprawne kursy na ten mecz ma fortuna, która na Rybnik ML dała 1.52.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Widzew - BI Gdynia -8.5 1.90 ⛔
Betcity
5/10

Tobet ma 1.85 na to samo.

Widzew w 1 meczu przegrał wysoko w Gorzowie 69:92. Przegrał mimo tego, że rywalki grały tak naprawdę w 7 zawodniczek, z czego jedna nie punktowała. Łodzianki przegrały, bo pozwoliły AZS-owi na 52.9% z gry, 60.8% za 2, na 17 zbiórek w ataku. Widzew dał ciała przede wszystkim pod koszem, gdzie Nwagbo i Dosty rzucały prawie wszystko, z czego sporo po zbiórkach w ataku. To dobra wiadomość dla Bennett, która dobrze zbiera na atakowanej desce, jest bardzo ruchliwa w ataku. Misiuk też powinna zapunktować spod kosza, no i liczę na Kassing i Bandyk, które w 1 meczu strasznie pudłowały. Do tego Gdynia ma lepszy obwód niż Gorzów, bo jest Dixon, jest Ziętara, która powinna już w środę dostać więcej minut, jest Małaszewska. Dla mnie Widzew nie powinien tutaj zrobić zbyt wielkiej krzywdy zespołowi z Gdyni.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
VS Praga - Slovanka Tabor 1.12 ✅
Valosun Brno - Kara Trutnov 1.36 ✅
BK Pliska Studanka Pardubice - Karlin DSK 1.26 ✅
TJ Sokol Hradec Kralove - BLK VSE Praha 1.11 ✅
AKO: 2.13
Bwin
7/10

Znów liga czeska, która nie zawodzi póki co. No te Strakonice, ale to nie była żadna pewa. Teraz są pewy.

Praga - Slovanka. O VS pisałem tak:

Praga vs Praga. Z tym, że VS mimo, że straciło Bartonovą to jakoś to sobie tam wynagrodzili - ściągnęli Dotson, czyli zawodniczkę na 20/10, właśnie z VSE oraz Bartakovą na PG, które powinny spokojnie tutaj wzmocnić ekipę.
I tak, Dotson 29 punktów, 22 zbiórki w 2 meczach, 58% z gry. Poważnie wzmocniła ekipę. Bartonova się nie wychyla i robi swoje w ekipie. Praga póki co pokonała izi w derbach VSE, a ostatnio przegrała z mocnym Trutnovem 61:72, ale biorąc pod uwagę siłę Trutnova to nie jest zły rezultat.
Slovanka wygrała ze Strakonicami, ale nadal pozwalały rywalkom na sporo na desce i nadal słabo rzucały. Mocna na desce Dotson powinna to wykorzystać i poprowadzić swoją ekipę do wygranej.

O KP Brno pisałem ładne słowa ostatnio, ale to w meczu z VSE Praga, a nie z Trutnovem. KP mi się podoba, ale to nie ten poziom jeszcze. KP na zbyt wiele pozwala przeciwniczkom, 37 zbiórek w ataku ich rywalek w 2 meczach wiele mówi. Greer, która sama w 2 meczach ma już 14 zbiórek w ataku z pewnością będzie mogła tutaj poszaleć i wykorzystać słabość przeciwniczek w tym względzie. A przecież pod koszem Trutnov ma jeszcze Anderson czy Vetrovcovą. Brno ich nie powstrzyma.

O Karlinie też ostatnio było. I to niezbyt miło. Ale kurde, Pardubice są jeszcze słabsze. W zeszłym sezonie były ponad Karlinem, ale straciły najlepiej punktującą i najlepiej zbierającą Brezinovą. Karlin jak pisałem ma D&#39;Amico, która jednak w tej czeskiej lidze z niezbyt mocnymi przeciwnikami coś pokazuje. Jest też Bortelova, która się przebudziła ostatnio. Pardubice póki co 2 blowouty od USK i Brna. Czas wg mnie na kolejną porażkę, nie tak wysoką, ale porażkę.

No i znowu przeciw VSE Praga. I znów na Karlove. Co do VSE trzymam się cały czas tego samego - 40-letnia Horakova i młode zawodniczki wiele nie zwojują. A Karlove to solidna ekipa, z VSE powinno być izi.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
AKO na szybko poprawię rano

Walter Tigers Tübingen - TBB Trier ⛔
Seattle Storm u Minnesota Lynx ✅
Kazakhstan (U18) - Singapore (U18) ✅
VS Praga - Slovanka Tabor ✅
BC Nizhny Novgorod - Unics Kazan ⛔
Valosun Brno - Kara Trutnov ✅
BK Pliska Studanka Pardubice - Karlin DSK ✅
KK Igokea - Buducnost VOLI ✅
TJ Sokol Hradec Kralove - BLK VSE Praha ✅
Blancos de Rueda Valladolid - Real Madryt
S.Oliver Baskets - BBC Bayreuth ⛔
AKO: 9.01
Bwin
2/10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
W.Krakow(-16.5) - Pruszkow 1.85 ⛔
Hr.Kralove - VSE Praga 1.12 ✅
VS Praga - Slovanka 1.15 ✅
AKO: 2.09 (po odjęciu podatku)
Fortuna
4/10

Wisła jako główny bet oczywiście, czeska liga na podatek.

Wiślaczki ostatnio rozgromiły Rzeszów, to nie będzie wielki problem w tym sezonie. Lider w 1 kolejce przegrał z CCC 13 punktami i miał problem z zatrzymaniem podkoszowych CCC, bo Berezhynska i Leciejewska to sobie trochę porzucaly. Wisła pod koszem mocniejsza, bo Żurowska dobrze się prezentuje, Stampalja coś od siebie zawsze dorzuci, a Horti no to wiadomo, że z podkoszowymi Lidera sobie spokojnie poradzi. Do tego jeszcze wiślacki obwód i mamy ekipę dużo mocniejszą niż Pruszków, nawet bez Amerykanek. Krężel w formie, DeMondt nie zejdzie poniżej pewnego poziomu, Ouvina też zdecydowanie potrafi grać, nawet Pawlak czasem coś wniesie do gry. Jak dla mnie to tutaj wysokie zwycięstwo Wisły się szykuje.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Strakonice (+49.5) - USK Praga 1.80 ⛔
Tubingen - Trier 1.41 ⛔
AKO: 2.24 (po odjęciu podatku)
Fortuna
5/10

Tubingen od Wilka z lasu, bo pisze że pewa, no i coś na podatek wypada wziąć.

A co do Pragi to póki co mają bilans koszy 238:101. Grały z Pardubicami (117:45) i Karlovymi Varami (121:56). Te same Vary wygrały ze Strakonicami. Strakonicami, które wbrew moim przewidywaniom to ostatnio słabo zagrały. Praga po prostu miażdży każdego tutaj, no może z Brnem będzie trochę niżej i np z Trutnovem. Póki co mają 73% za 2, 54% za 3 i to właściwie wystarczy, żeby podsumować ich grę. To jest po prostu kosmos co te dziewczyny grają i takie Strakonice to powinny być szczęśliwe jak tu się skończy +60 dla Pragi.

A i jeszcze takie AKO:

Strakonice (+49.5) - USK Praga 1.80 ⛔
Hr.Kralove - VSE Praga 1.12 ✅
VS Praga - Slovanka 1.15 ✅
BK Pliska Studanka Pardubice - Karlin DSK 1.25 ✅
Valladolid - Real 1.11 ✅
Chimki M. - Lyub.Moskwa 1.10 ✅
Ced.Zagrzeb - Kragujevac 1.16 ✅
AKO: 3.61 (po odjęciu podatku)
Fortuna
3/10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski -16.5 - PTK Pabianice 1.85 ✅
Tobet
8/10

Czekałem na to handi i się doczekałem. Spodziewałem się czegoś nawet pod 25-27 punktów, a tu niespodzianka.

Cytat z 26 września:

Pierwszy mecz we własnej hali pabianiczanki rozegrają prawdopodobnie dopiero w 13. kolejce, którą zaplanowano na początek grudnia. Rywalem zespołu prowadzonego przez Edytę Koryznę ma być wówczas ekipa KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski.

Być może do tego czasu zespół z Pabianic będzie już mógł grać w optymalnym składzie. W tej chwili ekipa beniaminka jest bowiem przetrzebiona kontuzjami i do rozgrywek przystąpi osłabiona.

- Najwięcej problemów mamy z Renatą Piestrzyńską i Asią Bogacką. Pierwsza z nich jest prawdziwą ostoją naszej drużyny. Jej doświadczenie, charakter i wola walki są nieocenione. Niestety, przyplątała się kontuzja mięśni brzucha i trudno powiedzieć, kiedy Renata będzie mogła normalnie trenować i grać. Asia z kolei jest w szpitalu. W miniony weekend podczas meczu z Widzewem zderzyła się z Małgorzatą Chomicką. Ma w kilku miejscach złamany nos i mocno potłuczoną głowę - wyjaśnił Grzanka.

To jednak nie wszystko. Katarzyna Szymańska narzeka na kontuzję kolana, a Katarzyna Salska ma uraz kostki. Być może te zawodniczki w pierwszej fazie sezonu zostaną zastąpione przez trzy nowe koszykarki. Klub z Pabianic wypożyczył już z CCC Polkowice Monikę Jasnowską. Wszystko wskazuje też na to, że w PTK będą również grały Angelika Kowalska z Łódzkiego Klubu Sportowego i Justyna Okulska z Widzewa.

Piestrzyńska i Bogacka dziś nie wystąpią zdecydowanie. Wystąpi w Pabianicach znana z Torunia Gajda, ale to jednak nic nie powinno dać.

Wyniki Pabianic ze sparingów:

- 56:75 z Liderem,
- 51:92 z Artego,
- 56:57 z Konstantynowem Łódzkim.

Dupy to nie urywa.

Gorzów pocisnął Widzew w 1 kolejce 92:69, pokazał niezłą grę. Dosty tu zrobi pod koszem jesień średniowiecza, bo Pabianice pod koszem mocne to nie są. Reszta akademiczek też z pewnością przewyższa umiejętnościami koszykarki z Pabianic.

Jak dla mnie to wysoka wygrana tutaj się szykuje i handicap powinien być izzi pokryty.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Sokol Hradec Kralove -12.5 - VSE Praga 1.90 ✅
Betcity
4/10

Valosun Brno - Kara Trutnov -3.5 1.90 ✅
Betcity
4/10

Pardubice - Karlin -8.5 1.90 ✅
Betcity
3/10

VS Praha -17.5 - Slovanka 1.90 ⛔
Betcity
3/10

⛔ 2.39

olo 2,4K

olo

Użytkownik
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski -18.5 - AZS - OPTeam Rzeszów 1.85 ✅
Tobet
7/10

Pod koszem Gorzów powinien zdominować Rzeszów, bo tam nikogo nie ma kto zatrzyma Dosty.
Rzeszów z Wisłą zagrał słabiutko, recenzje meczu czytałem na forum koszykówki kobiet i była mega lipa.
Gorzów innego beniaminka ostatnio zniszczył, tutaj powinien być też wysoki wynik.

Później dopiszę pewnie więcej.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Do góry Bottom