Rostov-Don -
Dynamo-GUVD -11.5 1.7
Dynamo +11, a Rostov rzucił buzzera za 2
Betcity
3/10
Rostov to ekipa z 2 ligi rosyjskiej. Skład odszedł praktycznie cały, została chyba jedna zawodniczka z zeszłego sezonu. Na oficjalce jest, że mają 6 zawodniczek w składzie, bankowo mają więcej, ale może juniorki czy coś, czy jakieś z łapanki na ostatnią chwilę zbierane. Dynamo zajęło ostatnie miejsce w lidze w zeszłym sezonie, ale zostawiono tam najmocniejsze 4-5 zawodniczek + kilka młodych, które tylko się ogrywały. Doszła Amerykanka, która w lidze niemieckiej sporo punktowała, typowa rzucająca. Myślę, że jeżeli meczu nie zepsuje trener Tanasejczuk to Dynamo powinno sobie spokojnie poradzić.
Avenida -9.5 - Girona 1.91
Kolejny bet przegrany o 1 punkt
Panbet
5/10
Avenida po nieudanym sezonie. W lidze 2 miejsce, a to dla nich norma, a nie żaden wyczyn. W Eurolidze tragedia, bo odpadły w 1/16 ze Schio. Drużyna przebudowana, bo nie ma Bonner, nie ma Eriki, odeszły Korstin, Vajda, Kireta, Feaster-Strong. Najbardziej zabraknie 2 pierwszych, bo kolejne to dużo mniej znaczyły w tej ekipie. W ich miejsce Vrsaljko, Powell, Sulciute, Pina, Hodges. Chorwatka może nie jest aż tak dobra jak Erika, ale zarówno w Eurolidze jak i w kadrze pokazywała się już z bardzo dobrej strony i powinna tutaj wraz z Sulciute wzmocnić frontcourt Avenidy naprawdę solidnie. Powell od razu wskoczy do piątki, Hodges i Pina będą zapewne wchodzić z ławki i punktować, to będzie ich główna rola, choć w sumie nie zdziwi mnie Hodges w piątce. Zobaczymy. Generalnie wzmocnienia dobre. Biorąc pod uwagę, że zostały Fernandez, Xargay, Antoja, Sanchez i Pascua to mamy naprawdę niezłą pakę. Biorąc pod uwagę potężne kłopoty Ros i średnie transfery Rivas to Avenida wyrasta na głównego faworyta LFB.
Co do Girony to sporo też się tutaj zmieniło. Odeszła spora część składu, niewiele zawodniczek zostało. Do tego odeszły czołowe zawodniczki. Poczyniono pewne starania, aby to naprawić, ale transfery nie rekompensują straty wg mnie i Girona nie powinna być tak groźna jak w zeszłym sezonie. Ja tak spodziewam się raczej wysokiej wygranej Avenidy.