>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Typy Olo, po prostu basket

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Lokomotiv + Real 1.83 ⛔
Betcity
4/10

Istanbul Teknik Universitesi - Samsun Basketbol 1.90 ⛔
Betcity
4/10

Wczoraj grałem na Samsun i pisałem o tej ekipie:

Samsum to szósta ekipa zeszłego sezonu, przed tym sezonem poczynili trochę starań, żeby w tym roku skończyć wyżej. Megan Frazee i Chante Black to nowe Amerykanki w Samsunie, do tego Anna Vadja i Andja Jelavic i mamy naprawdę niezłe wzmocnienia jak na zespół takiego kalibru.
Wczoraj wygrały z Ankarą 64:59. Jedyne co martwi to to, że wczoraj wąska rotacja była, ale nie powinno być to aż takim problemem.

Dziś grają z Istambułem, ostatnią ekipą zeszłego sezonu, która zakontraktowała Osipovą i Montanane przed sezonem. Osipova jeszcze ok, choć to nigdy nie był top level, ale Montanana to już ma swoje lata za sobą moim zdaniem i nie będzie zbytnio tutaj szalała. A i Osipova tutaj powinna być dość ograniczona przez dobre podkoszowe Samsuna.
Istambuł wczoraj niby tylko -5 z Fenerbahce, ale to Fenerbahce to i tak jest na ten moment słabsze, bo nie ma Amerykanek jeszcze (są w WNBA), nie ma Matovic póki co i innych, wczoraj do przerwy Fener jechało z Istambułem 32-16, potem młode pograły więcej w 2 połowie i się skończyło +5. Samsun tutaj węższą rotacją, więc najmocniejsze będą grały dłużej, także powinny wygrać ten mecz wg mnie, mają ku temu wszelkie argumenty.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Landes -2.5 - Tarbes 1.85 ✅
Bwin
4/10

Landes zatrzymało 3 najważniejsze zawodniczki z zeszłego sezonu, dodały dwie inne solidne (w tym jedna śliczna, a wiadomo, że ładnym w życiu łatwiej) i uzupełniły to młodymi dziewczynami. Nie jest to ekipa na wygranie ligi, ale z takimi zespołami jak Tarbes powinny sobie radzić spokojnie.

Tarbes z kolei straciło niemal cały skład, większość kluczowych zawodniczek odeszła, nie zakonkratkowano tam prawie żadnych dziewczyn, które mogłyby je tam zastąpić, także nie widzę zbyt kolorowo przyszłości tej ekipy, dla mnie to będzie dół tabeli.

Naprawdę takiego kursu się nie spodziewałem, Pinn zrzucił już ML 1.7 do 1.56 bodajże, także warto skorzystać jeszcze.

Lyon ML - Arras 2.10 ✅
PaddyPower
4/10

Lyon w zeszłym sezonie był jedną z najsłabszych ekip, ale teraz mają naprawdę dobry skład. Kilka nowych zawodniczek - Mistie Mims (19 ppg, 7.3 rpg last season in LFB), Emilija Podrug (11.4 ppg, 6.9 rpg, 3.2 apg), Danielle Page (11.8 ppg, 6.4 rpg), Romy Bar (9.1 ppg, 4.4 prg, 3.4 apg). Do tego zatrzymali Mame-Marie Sy-Diop (13 ppg, 6.8 rpg), Leslie Ardon (9.2 ppg, 3.8 rpg), Audrey Sauret (8.7 ppg, 3.5 rpg, 4.5 apg). Naprawdę wygląda to imponująco, nawet mimo tego, że kilka dziewczyn odeszło. Pod koszem będą bardzo silne.
Arras straciło całą piątkę właściwie, nie zastąpili jej należycie i będą w dolnej części tabeli, zdecydowanie, taka moja opinia. Lyon dla mnie silniejszy i to one powinny być faworytem. Buki też powoli zaczynają to zauważać.

Otrzymane punkty reputacji: +4
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Municipal Targoviste -47.5 - Universitatea Cluj-Napoca 1.90 ✅
Betcity
5/10

Liga Rumunii. Municipal to ekipa, która weźmie udział w tegorocznej edycji Euroligi Kobiet. W zeszłym sezonie w RS miały bilans 29-1, a w PO wygrały 7/7 spotkań i zdobyły mistrza. Wygrane 30+, 40+, a nawet większe nie były żadną rzadkością. A w porównaniu do sezonu zeszłego wzmocniono tam skład bardzo, ale to bardzo znacząco. Ściągnięto czołowe Rumunki - F.Pascalau, A.Stoenescu i zdecydowanie najciekawsza z nich G.Marginean. Do tego transfery zagraniczne - E.Babkina, I.Matic, K.Tikhonenko, O.Vorobeyva, C.Nnamaka, M.Miljkovic. Dwa miejsca dla Amerykanek zajęły N.Novosel i J.Robbins, nie top oczywiście, ale niezłe zawodniczki. Na ligę rumuńską to jest skład kosmiczny po prostu, powinny gromić, niszczyć, miażdżyć i wgl nie wiadomo co. Dziś pierwszy mecz przed własną publicznością, także powinien być pogrom jak dla mnie, zwłaszcza, że Cluj to słaba ekipa, jedna ze słabszych w tej lidze.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Union Hainaut - Mondeville ML 1.95 ✅
Bwin
4/10

Lattes Montpellier -18.5 - Toulouse 1.952 ✅
Pinnacle
4/10

ESB Lille -2.5 - Charleville-Mezieres 1.952 ⛔
Pinnacle
4/10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Istanbul Teknik Universitesi -3.5 - TED Ankara Kolejliler 1.67
Fenerbahce - Samsun Basketbol +17.5 1.57 ⛔
AKO: 2.62
Betcity
4/10

Nanterre + Olympiakos + Khimki 3.12 ⛔
Betcity
3/10

Union Hainaut - USO Mondeville 1.7 ✅
Lattes Montpellier -18.5 - Toulouse Metropole 1.9 ✅
Villeneuvelle Metropole -3.5 - Charleville-Mezieres 1.77 ⛔
Barcelona - Real M 2.01 ✅
AKO: 11.49
Betcity
1/10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
KP Brno ML + Trutnov 40&#39; + VS Praha 40&#39; 2.48 (po odjęciu podatku) ✅
Fortuna
4/10

Minnesota + Sparks + Indiana + Connecticut 2.31 ⛔
Betcity
6/10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Pieno Zvaigzdes -9,5 - Sakalai 1.85 ✅
Bwin
2/10

Siauliai - Lietkabelis Techasas +9.5 1.90 ⛔
Betcity
2/10

Neptunas - Lietuvos Rytas -12.5 1.90 ✅
Betcity
2/10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
VS Praga - VSE Praga 1.40 ✅
Trutnov - Slovanka 1.25 ✅
Hr.Kralove - BK Brno 1.07 ✅
AKO: 1.65 (po odjęciu podatku)
Fortuna
4/10

Wszystkie zakłady 1x2 na 40 minut.

Zacznę od meczu ostatniego, Brno wraz z Pragą (tą USK) tutaj odstają od reszty i nie ma nawet co tutaj więcej pisać. Brno bardzo dobre transfery, wróciła Horakova, jest Ohlde, która nie gra już w WNBA, więc dołączyła do ekipy od razu, przyszły Jurcenkova i Sujanova. Hejdova, Peckova, Abdi, Hanusova zostały. Generalnie ekipa naprawdę mocna wg mnie. Sokół nie da tutaj rady zdecydowanie.

Praga vs Praga. Z tym, że VS mimo, że straciło Bartonovą to jakoś to sobie tam wynagrodzili - ściągnęli Dotson, czyli zawodniczkę na 20/10, właśnie z VSE oraz Bartakovą na PG, które powinny spokojnie tutaj wzmocnić ekipę. VSE straciło właśnie Dotson, poza tym 40 letnia Horakova i multum młodych zawodniczek, będą walczyć o utrzymanie tutaj, podczas gdy VS powinno się bić o 3 miejsce za USK i Brnem.

Trutnov powinien też tutaj pocisnąć. W sparingach pokonały Orenburg, były blisko z Gyorem, niewysoko przegrały z CCC. Dwie Amerykanki - El Sara Green i Ambrosia Anderson, zdecydowanie wyrastają na liderki, zwłaszcza ta druga. Oddano Misurovą do Sokoła, ale w zamian Ovsikova podążyła w drugą stronę. Niezła ekipa się szykuje, kolejna do walki o 3 miejsce. Slovanka bez D&#39;Amico, bez Novotnej, bez żadnych zagranicznych, tylko czeski skład. A wiadomo, że najlepsze Czeszki nie grają w takich ekipach jak Slovanka.

✅ 8.21

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Pieno Zvaigzdes -7.5 - Sakalai 1.85 ✅
Tobet
2/10

Pieno to 5 ekipa zeszłego sezonu, Sakalai zajęło 10 miejsce. Poniżej wszystkie ruchy kadrowe obu ekip. Sakalai rozdało praktycznie całą ekipę, a w ich miejsc ściągnęli jakichś średniaków, w tym zespole jest 1, może 2 graczy wybijających się ponad jakąś przeciętność, także sukcesów wielkich im nie wróżę. Pieno też straciło trochę graczy, ale zrekompensowali to sobie dużo lepiej niż ich dzisiejsi rywale. Ściągnęli lepszych graczy z LKL, a do tego mają Amerykanów. Widziałem filmiki z Gatesem i na Litwie powinien sobie spokojnie pod koszem poradzić. A inni Amerykanie też z pewnością nie osłabią tej ekipy. Wg mnie tutaj gospodarze wygrają dość spokojnie.

Pieno Zvaigzdes

Odeszli:
Bendzius (10.5 ppg, 3.8 rpg)
Nobles (7.7 ppg, 2.1 rpg)
Morgan (8.5 ppg, 5.8 rpg)
Kelys (7.1 ppg, 1.9 rpg, 2.4 apg)
Kulvietis (6.7 ppg, 2.9 rpg)
Morkeliunas (5.7 ppg, 2.7 rpg)
Sirutavicius (8.1 ppg, 2.7 rpg, 1.9 apg)

Przyszli:
Beliavicius (7.8 ppg, 2.3 rpg, 2.8 apg - Nevezis)
Biggs (12.9 ppg, 4.9 rpg - Canton w D-League)
Ruikis (9.8 ppg, 2.7 rpg, 1.4 apg - Neptunas)
Woodfox (14 ppg, 2.7 rpg, 1.6 apg - liga Wenezueli)
Maceina (6.8 ppg, 4 rpg, 4.3 apg - Juventus)
Gates (12.2 ppg, 8.9 rpg - college Cincinnati, Conference: Big East Conference)
Cepukaitis (13.9 ppg, 6.5 rpg, 1.1 apg - Lietkabelis)
Ulanovas (5.8 ppg, 2.8 rpg - Baltai)

Zostali:
Hughes (12.7 ppg, 4.8 rpg, 2.4 apg)
Brazdauskis (14.5 ppg, 5 rpg - ale tylko 2 mecze)

Sakalai

Odeszli:
Samenas (11.9 ppg, 2.3 rpg, 3.4 apg)
Butkevicius (10.2 ppg, 4.2 rpg, 2 apg)
Joneliunas (7.9 ppg, 5.3 rpg)
Sirvydis (7.1 ppg, 1.9 rpg, 1.4 apg)
Peciukevicius (7.6 ppg, 3.2 rpg, 4 apg)
Gydra (5.6 ppg, 3 rpg)
Pukis (5.1 ppg, 1.7 rpg)

Przyszli:
Dambrauskas (2.6 ppg, 0.9 rpg, 0.8 apg - Lietuvos)
Sestokas (4.7 ppg, 1.6 rpg - Juventus)
Ramasauskas (1.2 ppg, 1.2 rpg - Siaulai)
Seskus (4.1 ppg, 2.1 rpg - Marciulionio - NKL)
Cerneckis (5.6 ppg, 1.8 rpg, 1.3 apg - Nevezis)

Zostali:
Baniulis (12.6 ppg, 5.1 rpg)
Matulis (7.8 ppg, 4.1 rpg)

✅ 4.41

Otrzymane punkty reputacji: +1
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Karlin DSK - Hr.Kralove 1.2 ✅
VSE Praga - Val.KP Brno 1.92 ✅
AKO: 2.02 (po odjęciu podatku)
Fortuna
5/10

Na 40 minut zakłady.

Karlin to najsłabsza ekipa ligi zeszłego sezonu, grałem przeciwko nim ostatnio, ale nie wrzuciłem tutaj tylko w mój temat z typami. Zakupili do prawda D&#39;Amico, która kiedyś miała okazję grać w PLKK, ale totalnie jej nie zapamiętałem z występów, tylko z nazwiska. Do tego Delcheva, bułgarska centerka. D&#39;Amico nawet nieźle ostatnio 14 punktów, 8 zbiórek. Ale Delcheva przez 12 minut nawet rzutu nie oddała. Masakra. Są jeszcze inne zawodniczki co prawda, nawet lepsze niż Delcheva, ale drużyny to tutaj nie ma. Ostatnio z KP Brno przegrały 68:95. A Brno wcale nie grało super spotkania. Skuteczność z gry na poziomie 47%, ok, to niezły wynik, ale żadna rewelacja. Straciły 16 piłek, pozwoliły rywalkom na 25 zbiórek w ataku. Ale Karlin zagrał totalne dno, 27 strat, 38% z gry, co przy 25 zbiórkach w ataku jest beznadziejne. Naprawdę to nie jest dobra ekipa wg mnie i Sokół powinien spokojnie je odprawić. Przeciwko Sokołowi też grałem ostatnio, ale one grały z tym lepszym Brnem. I powiem szczerze, że spodziewałem się wyższej porażki. 52:61 wcale wstydu im nie przynosi. Wręcz przeciwnie wg mnie. W tym meczu pokazały dobrą obronę. Bo pomimo 27% z gry, 18 fauli (5 więcej niż rywalki) oraz 13 zbiórek w ataku przeciwniczek przegrały tylko różnicą 9 punktów. Nieźle ograniczyły skuteczność Brna i wymuszały straty. Naprawdę, jeżeli zagrają tak samo z Karlinem to pogrom się szykuje tutaj.

VSE Praga - przeciwko nim też grałem. I wyżej pisałem dlaczego - 40-letnia Horakova i młode zawodniczki wiele nie zwojują. Ok, jest wśród nich Lowenthal, która jakoś sobie radzi, ale reszta jest słabiutka wg mnie. O KP Brno wyżej przy okazji Karlina. Powinny sobie spokojnie poradzić. Podobnie jak VS Praga, z którymi VSE grało ostatnio, KP ma kilka zawodniczek na różnych pozycjach mogących zdobywać dużo punktów, więc nie będzie żadnej monotonii typu non stop podania pod kosz. A z taką różnorodnością ataku VSE sobie nie poradzi.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Slovanka - Strakonice 3.21 ⛔
Fortuna
2/10

W 1 kolejce Slovanka z Trutnover 61:93, a Strakonice z Karlovymi Varami 70:71. Oczywiście Trutnov &gt; Karlove Vary, niemniej jednak nie widzę totalnie formy Slovanki. Z Trutnovem 10/40 za dwa, nie wykorzystywały zbytnio sporej ilości przechwytów, pozwalały rywalkom na sporo na desce. A Strakonice mają pod koszem Jileckovą czy Libicovą, które naprawde umieją rzucać. Problemem Strakonic w 1 meczu była spora ilość strat, gdyby miały trochę mniej to by wygrały różnicą kilku punktów spokojnie, a może i kilkunastu. Ale Slovanka pokazała z Trutnovem, że jakoś straty przeciwniczek niespecjalnie im pomagają. Jak dla mnie szykuje się równy mecz i kurs na Strakonice to powinien być 2.21, a nie 3.21 jak coś, więc dla mnie walju.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Energa Toruń - Artego Bydgoszcz 4.75 ✅
Tobet
3/10

Dla mnie kurs z kosmosu.

Owszem Energa faworytem jest, ale zdecydowanie nie aż takim. Na początek rzucę sparingami:

Energa
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/310131/katarzynki-gromia-rywalki-w-sparingu
http://plkk.pl/index.php?id=8382
http://marlow.blox.pl/2012/09/Katarzynki-nie-pozostawily-zludzen.html
http://marlow.blox.pl/2012/09/Energa-efektownie-wygrywa-turniej.html

Artego
http://plkk.pl/index.php?p=news&amp;amp;id=8368
http://plkk.pl/index.php?id=8386
http://plkk.pl/index.php?id=8391
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20120924%2FSPORT03%2F120929695
http://plkk.pl/index.php?id=8415

Energa miażdży, Energa gromi - to tytuły artykułów o sparingach Energi. Ok, ale one miażdżyły Gorzów i Widzew (tylko raz na dwa mecze). A te ekipy zdecydowanie nie są na poziomie Artego wg mnie, to raz. A dwa, to jak wiadomo Spears, nowy nabytek Energi, nie zagra w tym meczu, bo kolano popsute. A Spears sobie bardzo chwalą w Toruniu.

Co do Artego to zniszczyły Widzew 3 razy przed sezonem, zniszczyły Pabianice, zniszczyły Mińsk. Poza tym 2 mecze z Liderem, jeden to niska porażka, drugi to wysoka wygrana. No i porażka z Gdynią. Lider to wg mnie w tym sezonie ekipa na poziomie Energi, także rezultaty tych spotkań mogą napawać optymizmem. Zwłaszcza, że wygrana wysoka z Liderem bez Szczechowiak, która miała podkręconą kostkę lekko, ale powinna już w ligowym zagrać.

Dla mnie kurs zdecydowanie zawyżony, a jeszcze dochodzi stała możliwość przy meczach Energi - zawsze Omanic może totalnie im zawalić mecz.

Do góry Bottom