Ja wiem , że tutaj (i teraz prosze się nie obrażać- stwierdzam tylko fakt) ale 90% uczestników to niedouczone dzieci , które mają wszystko w dupie ....ale - jesli już gracie drużynę Zenita w cokolwiek - zaznaczam cokolwiek !!! to może zapoznajcie sie choć z historią klubu powiedzmy 10 lat wstecz zamiast potem wylewać gorzkie żale
Zenit to w tym wieku prawdopodobnie największy wał sportowy (chodzi o skalę zrobionego fixa)
i ja myślałem , że każdy z tego zdaje sobie sprawę ....ale jak widzę nie ????
Wkleję , bo nisko oceniam inteligencję twórczą większości gimbów ???? - kupno pucharu miało Zenit kosztować wtedy 50 milionów dolców - kiedyś trzeba długi spłacić ????
Obecnie wszyscy zachwalają grę Zenitu Sankt Petersburg. Są ku temu podstawy - mistrzowie Rosji wygrali w świetnym stylu ostatnią edycję Pucharu UEFA, a później zdobyli jeszcze Superpuchar Europy, pokonując
Manchester United. Dziś wyszło na jaw to, iż to pierwsze trofeum mogło zostać zdobyte nie tylko na piłkarskim boisku. Na terenie Hiszpanii zatrzymane zostały dwie osoby, związane z rosyjską mafią. Jak ustalono później, obie są mocno związane z Zenitem! Zarzuca się im korupcję - pada w związku z tym podejrzenie, że Puchar UEFA został przez Zenit po prostu "kupiony"! Dziennikarze przypominają mecz Zenitu z Bayernem Monachium w półfinale Pucharu UEFA, kiedy to Rosjanie, nie będąc faworytem, pokonali Bawarczyków aż 4-0! Ustawiony miał być rzekomo także finał rozgrywek, przeciwko Glasgow Rangers (2-0). Miejmy nadzieję jednak, że te wszystkie doniesienia są nieprawdziwe. Wszyscy zachwycali się fantastyczną postawą Zenitu w ubiegłym sezonie i na pewno przykro by było, gdybyśmy teraz dowiedzieli się, że piłkarze z Petersburga nie wywalczyli Pucharu UEFA tylko dzięki znakomitej sportowej postawie.
Dla mnie czy to Kazań czy St.P - każdy klub o tej nazwie powinien raczej odstraszać od grania a nie zachęcać ???? )))
ps: I tak wiem , że to dwa zupełnie różne kluby tylko o tej samej nazwie - bo zaraz zarobię , że nie kumam różnicy - a napisane jest to oczywiście z przymróżeniem oka , żeby wyedukować młodzież ????