Według mnie zadecyduje tutaj dyspozycja dnia, ale też jestem niemal pewny, że zwycięzca meczu Brazylijek z Niemkami sięgnie po złoto.
Co do meczu panów to forma jest po stronie Amerykanów, ale ja mam ogromne obawy co zagra Lucena. Pamiętam go z kilku spotkań kiedy pod presją miał pewne kłopoty. Na trybunach piekło, Alison jak będzie trzeba to w swoim stylu podkręci publikę i Amerykanom będzie się tutaj ciężko grało. Według mnie to typowy mecz 50/50 i kursy wystawione idealnie. Możliwe trzy sety. Wiele zależy od dyspozycji Alisona w ataku, bo musi tutaj przynajmniej zmieniać kierunki lub atakować wysoko po palcach, aby nie dostać kilku czap i takie same problemy może mieć Lucena. Owszem ona ma lepszą technikę, ale też grając plasami trzeba robić to dokładnie, a facet będzie pod ogromną presją. 99% piłek pójdzie w Niego i nie wiem czy utrzyma skuteczność przez cały mecz. Zadecydują detale, ale na pewno wiem, że zwycięzca tego meczu drogę do złota i tak będzie miał niezwykle trudną, bo pary z Holandii, Rosjanie czy team Kuba są bardzo groźni na tych IO.
W szermierce finał jak co