muszę się wypowiedzieć, dopiero teraz, bo teraz mam mozliwosc.
Otóż wlasnie mam skonczone studia w kierunku sportu, mam licencje trenerska i przez 3 lata trenowalem juniorów i w zwiazku z tym mam prawo sie wypowiadac jak zauwazyles.
otoz nie krytykuje wszystkich. Fabian klasa swiatowa mam nadzieje ze to on bedzie bronil w 1/4 finalu, gliku i glownie pazdan- mega, jedrzejczyk dobry turniej, piszczur, kuba ekstra forma, nie zle groszek.
Ale milik i lewandowski to jest k*urwa dramat. 2 sieroty, co robi lewy??? biega, pressing na bramerze? Chyba sie chlopie Hajty nasluchales, dla nie to lewy czlapie. Gra z pilka obu panow to patola totalna. milik potrzebuje 37 okazji zeby wbic bramke, dzisiaj ta z 2 minuty to dobitnie pokazala. lewy dzis byl 5 razy faulowany a poza tym symulowal jakies 18 razy przewracajac sie i chcac wymusic faul. Co do nawalki to wiem ze on to widzi i nie chce psuc atmosfery w kadrze zle sie wypowiadajac, co ma powiedziec ze lewy i milik to dno? Jasne ze nie, tylko dlaczego on zabral tylko 3 napadziorow? Zreszta Stępinskiemu nie ufa wogole, bo go nawet ww malo waznym meczu z ukraina nie wpuscil na glupie 10 minut. Mogl wziac sobiecha, ktory cos tam pogrywal w bundeslidze w koncowce sezonu. Nawalka za bardzo uwierzyl tym ciamajdom (lewy i milik) ze beda w mega formie a tak nie jest.
Ale skoro wzial 3 napastnikow i nic nie graja to niech zagra na 1 napadziowa, zamiast lewego np kapustka na skrzydla, a grosicki do srodka (albo kuba) za napastnikiem milikiem...
Kolego moje zale nie sa z nieba. Jest takie cos jak "arkusz oceny gracza" ktore kazda pozycja ma inne wytyczne do oceny. Dokladny arkusz jest w ksiazce "Kompendium instruktora i trenera piłki nożne" autorstwa Paluszka, tutaj tez cos znajdziesz jak poszukasz:
http://asystent-trenera.pl/analizy-taktyczne/2400-skuteczno-gry-gownym-wyznacznikiem-oceny-pikarza-w-meczu
No i analizujac gre milika a zwlaszcza lewego to ma bardzo niskie statystyki.
Mądrze powiedzial Lubanski po ostatnim meczu "sa gracze ktorzy w klubiee graja a w reprezentacji nie"- niby nie mowil o lewym, ale wiele osob wyczulo o kogo chodzilo
i mial racje.