Roda- Twente
1. Mecz w sezonie 2010/2011 w holenderskiej Eredivisie. 9. zespół ubiegłego sezonu podejmuje jego zwycięzcę. Faworytem są goście, ale jest to pierwszy mecz więc wszystko jest możliwe. Po obejrzeniu statystyk z pojedynków obu ekip między sobą dochodzę do wniosku że to zwycięstwo Twente wcale takie pewne nie jest. Otóż w dotychczas rozegranych meczów, w których gospodarzem była Roda 9 meczów padło ich łupem, 4 remisy oraz 4 zwycięstwa Twente. Ale zauważyłem też pewną rzecz, mianowicie ilość goli. 09.09.1995r. padł wynik 0-0. Jedyny mecz, w którym padło mniej niż 2 bramki. Od tamtego meczu rozegrano 14 spotkań, każde kończyło się minimum 2 golami. Kurs 1.25 dobry do jakiegoś dubelka.
Górnik Zabrze- Polonia Warszawa
Beniaminek
Ekstraklasy kontra chyba najbardziej interesujący zespół letniego okienka transferowego. Ten mecz jest wielką niewiadomą. Stawiam tutaj na zwycięstwo Polonii ale z ewentualnym remisem. Wielki powrót do
ekstraklasy Ebiego Smolarka, ponadto wzmocnienie się Arkadiuszem Onyszko może mieć bardzo dobre skutki w tym sezonie. Doświadczeni zawodnicy mogą pociągnąć klub z Konwiktorskiej nawet do najlepszej "4". Typ trochę ryzykowny zwłaszcza, że nie widziałem jeszcze jak gra Smolarek w Polonii. Myślę jednak, że przeciwko Górnikowi, który jakoś specjalnie przed sezonem się nie wzmocnił dadzą radę, ew. zremisują. Historia to remis. 2 Zwycięstwa Zabrzan oraz 2 wygrane Warszawiaków.
Kupon #8
Roda- Twente | over 1.5 gola | 1.25
0-0 no niestety historia się nie powtórzyła...
Górnik Zabrze- Polonia Warszawa | x2 | 1.30
0-2 po myśli
stawka: 20 PLN
strata: 20 PLN