Polska, Ekstraklasa, Górnik - Zagłębie 0:2 (4-3 RR)
#49 Zagłębie powyżej 4,5 RR, @1,72
Unibet, 5j
5j
#50 Zagłębie powyżej 5,5 RR, @2,45
Unibet, 3j
3j
Ostatnia kolejka grupy spadkowej,na mecz do Zabrza przyjeżdża Zagłębie, faworytem są gospodarze, ja jednak nie będę tu typował zwycięzcy, ponieważ wydaję mi się, że poziom jest zbliżony, Górnikowi powinno teoretycznie bardziej zależeć, początkowo chciałem pójść w stronę bramek, ale raz, że kursy są zbite strasznie i jak dla mnie nie do gry, poza tym często w meczach, gdzie teoretycznie powinien być spokojny over kończy się jakimś 0:0 czy 1:0 w którąś stronę, obym się mylił, bo fajnie jakby obie ekipy stworzyli ofensywne widowisko na sam koniec. postanowiłem sobie sprawdzić rzuty rożne, linia wyjściowa na poziomie 10,5 jest trochę wysoka, chociaż w każdym domowym meczu Górnika po pandemii oraz w każdym wyjazdowym spotkaniu została pokryta. Co ciekawe Górnik pozwala u siebie gościom nabijać dość sporo rożnych, w ostatnich 6 meczach w Zabrzu przyjezdni wykonywali kolejno 7, 13, 6, 5 i 9 cornerów, Miedziowi po przymusowej pauzie 4 razy grali w delegacji i zdobyli 3, 4, 10 i 8, więc widać, że tendencja jest wzrostowa i więcej cornerów nabijają, gdy zapewnili sobie utrzymanie, przynajmniej teoretycznie, bo musiałby stać się na prawdę kataklizm jak by spadli, zresztą już sam brak zakwalifikowania się do górnej ósemki kwalifikuje sezon jako stracony. W tygodniu trener Sevela podpisał nowy kontrakt z Zagłębiem na 2 lata i liczę, że dziisaj Lubin wyjdzie w ofensywnym stylu jaki preferuje i proponowaną linię spokojnie pokryje, tym bardziej, że jak wcześniej wspomniałem rywale Górnika w Zabrzu nabijają ich dość sporo.