>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

VIP Temat Typy by Waldi1979

Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Włochy, Serie A + Hiszpania, La Liga

Napoli - Roma, obie strzelą, @1,62 2:1
Villarreal - Barcelona, obie strzelą, @1,51 1:4
AKO: 2,45
3j Betsson
4,35j

Ostatnie dzisiejsze spotkanie w La Liga, po kolejnym zwycięstwie piłkarzy Realu Barcelona stoi pod ścianą i musi wygrać, jeżeli chce się liczyć jeszcze w walce o mistrzostwo, ale czy wygra? Żółta Łódz podwodna w przeciwieństwie do Katalończyków jest w formie, na 6 spotkań po restarcie wygrali 5 i jedno zremisowali, lepszy jest tylko lider z Madrytu, który wygrał wszystkie spotkania, natomiast Barca zanotowała już 3 remisy i na tą chwilę traci już 7 punktów do Realu, ma oczywiście o to jedno spotkanie mniej. Villarreal swoją dobrą postawą włączył się w walkę o Ligę Mistrzów, do Sevilli traci już tylko 3 punkty, a Sevilla podobnie jak Barcelona nie najlepiej zniosła korona pauzę i większość swoich meczy remisuje. Dzisiaj większe szanse daję gospodarzom, jednak po dwóch grubych niespodziankach jakie miały dzisiaj miejsce, czyli przegrana Interu oraz Manchesteru City nie za bardzo wierzę, że kolejny mecz się tak ułoży, jednak już na bramkę Villarrealu licze dość mocno, a Barcelona uważam, że z tego swojego klepania też coś "wturla" do bramki, kurs może nie powala, ale osobiście zagrałem do w dublu btts-em w meczu Napoli - Roma.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +62
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Polska, Ekstraklasa + Anglia, Premier League

Płock - Górnik, obie strzelą, @1,61 1:0
Tottenham - Everton, obie strzela, @1,74 1:0
AKO: 2,80
3j Unibet
3j

Spotkanie kończące 33. kolejkę w Premier League, do Londynu na mecz z Tottenhamem przyjeżdża Everton. Faworytem są gospodarze, którzy w potyczkach z Evertonem mają kapitalną serię 14 meczy bez porażki - 7 zwycięstw i 7 remisów, u siebie ostatni raz przegrali w...2008, jednak ten sezon jest dla Kogutów niezbyt udany, wielce możliwe, że zabraknie ich w europejskich rozgrywkach w przyszłym sezonie, niby wciąż mają szansę na Ligę Europy, pytanie czy to wykorzystają. Włodarze Totków chyba więcej spodziewali się po zatrudnieniu Mourinho, zgoła inaczej sytuacja wygląda u gości, gdzie po zatrudnieniu Ancelottiego Everton jest jedną z najlepiej punktujących drużyn w Premier League. Myślę, że nie będzie wielką niespodzianką, jeśli The Toffees przywiozą punkty z poniedziałkowego starcia, tym bardziej, że również walczą o Ligę Europy i do dzisiejszego rywala tracą tylko punkt. Po wznowieniu rozgrywek lepiej wystartowali zawodnicy włoskiego trenera dwukrotnie wygrywając i raz remisując w derbach z Liverpoolem, zaś podopieczni portugalskiego trenera zanotowali wszystkie możliwe wyniki wygraną, remis i porażkę. W tym spotkaniu najbardziej prawdopodobny wydaje mi się podział punktów, jednak zagram mniej ryzykownie, że obie ekipy zdobędą przynajmniej po bramce, w ogóle liczę na sporą ilość goli w tym meczu.

Ostatnia edycja:
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Hiszpania, La Liga + Niemcy, baraż o Bundesligę

Levante - Sociedad, obie strzelą, @1,67 1:1
Heidenheim - Werder, powyżej 4,5 kartek, @1,43 4
AKO: 2,39
3j Unibet
3j

Niemcy, baraż o Bundesligę, Heidenheim - Werder 2:2 (2-2 żk)

#20 powyżej 5,5 kartek, @2,02 Unibet, 5j
5j

Ostatnia edycja:
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +71
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Anglia, Premier League, Aston Villa - Manchester United 0:3 (3-5 RR)

#29 Man Utd powyżej 5,5 RR, @1,73 Unibet, 5j
5j
#30 Man utd powyżej 6,5 RR, @2,40 Unibet, 3j
3j

Sezon w Anglii wkracza w decydująca fazę, dzisiaj zapowiada się emocjonujące spotkanie Aston Villa, która walczy o utrzymanie w Premier League podejmuję Czerwone Diabły, które swoją dobrą postawą w ostatnim czasie bardzo poważnie włączyły się do walki o Ligę Mistrzów, jeżeli wygrają zbliżą się na 1 punkt do Leicester, z którym de fakto grają w ostatniej kolejce. Wstępnie myślałem o jakimś hendi w stronę gości lub ich bramkach, ale Liverpool męczył się do 71 minut zanim strzelił pierwszego gola, Chelsea przegrywała nawet do przerwy, a bramkę zdobyła dopiero w 60 minucie, Wolves też strzeliło w 62 minucie, Newcastle w 68 minucie, a Sheffield United w ogóle nie znalazło drogi do bramki The Villans, jak wszystkim tak trudno przychodzi skruszyć defensywę Villi to na myśl przyszły mi rzuty rożne przeciwnika, bo Aston Villa z tych 4 wspomnianych spotkań przegrała 3 i jedno zremisowała, ale opór stawiała dość długo. Sprawdziłem sobie te rożne ich rywali we wspomnianych spotkaniach i tak Sheffield 4, Chelsea 10, Newcastle 6, Wolves 2, Liverpool 7. Co ciekawe The Villans też nabijają dość sporo cornerów 12, 2, 9, 2 i 5. Manchester po restarcie w tym względzie wygląda następująco 6, 10, 5 i 8, a warto też odnotować, że w 3 z 4 spotkań zdobyli 3 i więcej goli, więc widać, że nie zadowalają się ewentualną jednobramkową przewaga tylko ciągle próbują strzelać kolejne gole. W wysokiej formie jest całe ofensywne trio Rashford, Martial oraz Greenwood, do gry wrócił wreszcie Pogba, który w parze z Fernandesem tworzy świetny duet. Bruno to zdecydowanie najlepszy transfer ostatnich lat w United, dawno Diabły nie miały takiego lidera, liczę, że wprowadzi ich do Ligi Mistrzów w swoim debiutanckim sezonie na wyspach. Podsumowując, liczę na zwycięstwo podopiecznych Solskjaera, ale patrząc na opór jaki stawia defensywa The Villans myślę, że zanim padnie bramka Czerwone Diabły nabiją trochę rożnych, a nawet, gdy już to zrobią będą nadal atakować co powinno przynieść kolejne stałe fragmenty gry z narożnika boiska.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +63
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Polska, Ekstraklasa, Zagłębie - Wisła P. 0:1

#31 Zagłębie powyżej 2,5 gola, @3,35 Unibet, 3j
3j

Spotkanie rozpoczynające 35. kolejkę Ekstraklasy, mecz w grupie spadkowej pomiędzy Zagłębiem a Wisłą Płock, spotkanie bez ciśnienia, bo obie ekipy już pewne utrzymania, ale gospodarze mimo wszystko mają więcej do udowodnienia, w tym sezonie mimo, że pod wodzą Seveli grali ładną dla oka piłkę to niestety punktów za wiele z tego nie było i koniec końców przegrali batalię o grupę mistrzowską co było celem minimum na tą kampanię. Trener prawdopodobnie podpisze nowy kontrakt, ale teoretycznie ciągle o niego walczy i liczę, że dzisiaj będzie chciał zagrać pod kibiców, którzy pojawią się na stadionie, o sile ofensywnej Miedziowych pisałem nie raz, bardzo mocne skrzydła Bohar i Ziviec (ostatnio bardzo dobrze zastąpił go Szysz), ofensywnie wchodzący boczni obrońcy Czerwiński i Balić, środek Starzyński, Drazić i Baszkirov, no i w ataku młody Białek, jeżeli tylko mają swój dzień to są w stanie rozmontować każdą defensywę w lidze. Po restarcie ligi na 8 dotychczasowych meczów w 6 strzelali minimum 2 gole, a w trzech trzykrotnie umieścili piłkę w bramce przeciwnika. Oczywiście pewniejszy typ to powyżej 1,5 gola po @1,71 Fortuna, ale do konkursu próbuję wyższą linię.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +63
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Polska, Ekstraklasa, Śląsk - Pogoń 2:0

#36 Śląsk, @1,95 Betsson, 5j
5j

Pierwsze niedzielne spotkanie w naszej Ekstraklasie, do Wrocławia przyjeżdża Pogoń, dla której mam takie wrażenie granie zakończyło się w momencie awansu do górnej ósemki, teraz tylko chcą dograć sezon do końca, inaczej wygląda sytuacja we Wrocławiu, gdzie Śląsk wciąż ma szansę na podium, obecnie jest na 4. miejscu i do zajmujących drugie i trzecie miejsce Piasta i Lecha traci 4 pkt, jeżeli chce sezon zakończyć w top 4 takie spotkania musi wygrywać, forma po wznowieniu rozgrywek również jest po stronie Śląska 3 wygrane 2 remisy i 3 porażki, natomiast Portowcy 1 zwycięstwo 3 remisy i 4 porażki, dodatkowo Pogoń nie potrafi wygrać we Wrocławiu od czasu, gdy Śląsk zaczął grać na nowym stadionie, w tym czasie rozegrali 10 meczy, gospodarze wygrali 4, a 6 zakończyło się podziałem punktów. Minusem jest brak u gospodarzy w składzie pauzujących za kartki Mączyńskiego i Chrapka, ale myślę, że i bez nich Śląsk będzie bardziej zdeterminowany od Pogoni i komplet punktów zostanie dziś we Wrocławiu. Poniżej składy w jakich obie ekipy wyjdą na dzisiejsze spotkanie

Magical Snap - 2020.07.12 11.50 - 001.png

Ostatnia edycja:
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Anglia, Premier League + Hiszpania, La Liga

Manchester United - Southampton, powyżej 2,5 gola, @1,57 2:2
Granada - Real, Real, @1,48 1:2
AKO: 2,32
4j Betsson
5,28j

Spotkanie kończące 35. kolejkę w Premier League, na Old Trafford Czerwone Diabły podejmą Świętych, faworytem oczywiście są miejscowi, którzy kapitalnie wrócili po restarcie notując najpierw remis z Tottenhamem, a następnie wygrywając 4 kolejne mecze, w międzyczasie awansowali do półfinału Pucharu Anglii, po porażce Chelsea w tej kolejce mają szansę wreszcie wskoczyć do Top 4, które daje upragnioną Ligę Mistrzów. Manchester United notuje świetną serię 17 meczy bez porażki, a wygrywając w ostatniej kolejce z Aston Villą 3:0 zostali pierwszą drużyną w całej historii Premier League, która wygrała cztery mecze pod rząd różnica przynajmniej trzech goli! Southampton również całkiem dobrze radzi sobie po powrocie, wygrali 3 mecze, w tym jedno z Manchesterem City oraz po razie zremisowali i przegrali. Właśnie ta wygrana z podopiecznymi Guardioli trochę mnie powstrzymała przed postawieniem wygranej gospodarzy i powyżej tych 3 goli, uznałem, że lepiej nie kusić losu, podbicie kursu przez dołożenie wygranej United znacznie nie podbija kursu całkowitego, bo zaledwie o 0,19. Sam kurs do jakiegoś dubelka wydaje się idealny, sam prawdopodobnie połączę to z wygraną Realu. Tak jak wspomniałem wcześniej diabły pobiły rekord Premier League z wygranymi przynajmniej 3 golami, więc siłą rzeczy w każdym z tych 4 spotkań był over 2,5 gola, dodatkowo pokrywał go sam United, Southampton z 5 spotkań po powrocie tylko w dwóch osiągnął over 2,5 gola, ale tu liczę przede wszystkim na podtrzymanie skuteczności przez gospodarzy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +78
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Polska, Ekstraklasa, Lechia - Legia 0:0

#41 Lechia, @2,50 Betsson, 10j
10j

Lechia nie wygrała w Gdańsku z Legią od 5 spotkań ponosząc w tym czasie 4 porażki i raz remisując, w środę Legia po zdobyciu Mistrzostwa Polski jedzie na wybrzeże bez 11 zawodników, więc szansa na wygraną jest spora, próbuję.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +64
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Polska, Ekstraklasa, Zagłębie - Wisła K. 3:1

#42 Zagłębie, @2,20 Betsson, 3j
3,6j
#43 Zagłębie strzeli powyżej 1,5 gola, @1,93 Unibet, 3j
2,79j

Mecz o honor i posadę trenera na kolejny sezon Martina Seveli. O o ostatnim meczu Zagłębia z Wisłą Płock lepiej w ogóle nic nie mówić, bo pozytywów nie było żadnych, osobiście liczyłem, że Miedziowi zdominują całkowicie ten mecz i zagrają dla tej garstki najwierniejszych kibiców, jednak niezrozumiałe decyzje personalne szkoleniowca zniweczyły cały plan, nie wiem jaki sens miało wpuszczenie w pierwszym składzie Sirka, fakt, że przed sezonem miałem duże oczekiwania wobec jego osoby, był przedstawiony jako super snajper, a jest chyba najgorszym niewypałem w prawie 30 letniej historii jak jeżdżę na mecze Zagłębia, jest już postanowione, że gość opuszcza Lubin i dostaje w drugim meczu szanse, już lepiej jakby dali jakiemuś 15-letniemu chłopakowi z Akademii szansę, żeby poczuł klimat Ekstraklasy, nie wiem co sobie myśli prezes po takim meczu, ale u mnie osobiście notowania Seveli po ostatnich meczach poleciały strasznie, jak byłem (mam nadzieję, że jeszcze będę) jego zwolennikiem tak szczególnie po tym ostatnim meczu mam wrażenie, że on nic więcej nie wyciśnie z tego zespołu, pewnie będą widowiskowe pojedyncze mecze jakie były w tym sezonie derby ze Śląskiem 4:4 u siebie z Lechią 4:4, pierwsza połowa w Lubinie z Lechem czy wyjazd na Bułgarską, ale całokształt zdecydowanie na minus, gdyby nie punkty zdobyte przed pandemią to Zagłębie walczyłoby ostro o utrzymanie, a przecież wizja była zdecydowanie inna, minimum górna ósemka, a może walka o puchary. Jednak kolejny sezon na straty, w nowym pewnie nie będzie lepiej, Czerwiński i Kopacz odchodzą, nie wiadomo co z Białkiem, Boharem, Hładunem i Zivcem? Obym się mylił, ale nie wygląda to za ciekawie, ogólnie wszystko napisałem na nie, a gram...w stronę Zagłębia, to co widzą wszyscy, mam nadzieję, że widzi i trener, jutro tak jak napisałem liczę, że zagra o posadę i kolejnego numeru z Sirkiem nie powtórzy, Wisła swój cel, czyli utrzymanie osiągnęła, do Lubina przyjedzie osłabiona, bez swojego lidera Kuby Błaszczykowskiego, który jest nadal kontuzjowany. Myślę, że po ostatniej kompromitacji, nie chodzi mi już o sam wynik, bo wiadomo, że mecz można przegrać, ale o styl bardziej będzie zależeć gospodarzom.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +124
Do góry Bottom