Hiszpania, La Liga, Getafe - Sociedad 2:1
#101 Sociedad strzeli powyżej 1,5 gola, @3,65
Unibet, 5j
5j
#102 powyżej 2,5 gola, @2,55
Unibet, 5j
7,75j
Spotkanie kończące 32. kolejkę
La Liga, Getafe podejmuje Sociedad, faworytem są gospodarze, ja jednak idę trochę pod prąd i zagram w stronę przyjezdnych, przed zatrzymaniem rozgrywek obie ekipy dzielnie walczyły o udział w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów, jednak po korono pauzie, zarówno jedni jak i drudzy nie wystartowali za dobrze, w czterech dotychczasowych kolejkach nie wygrali, dzisiejsi gospodarze 3 remisy i porażka, a goście 3 porażki i remis. Teoretycznie wszystko wskazuje na wygraną Getafe, mimo, że nie wygrywają to jednak zbierają po punkcie za remisy, H2H bezpośrednie także w ich stronę, osobiście bardziej podoba mi się gra Sociedad, w formacji ofensywnej mają spory potencjał w takich zawodnikach jak Martin Odegaard czy Mikel Oyarzabal, ten zespół musi wreszcie zaskoczyć i liczę, że dzisiejsze spotkanie z bezpośrednim rywalem w walce o puchary będzie takim punktem zwrotnym. Czwarta siła ofensywna
La Liga przeciwko czwartej najlepszej defensywie, kto wyjdzie z tej konfrontacji zwycięsko? Tak jak napisałem na wstępie, typ bardziej na przeczucie, na pewno trochę ryzykowny, ale po takim kursie uważam, że można spróbować, jeżeli padnie bramka dla którejś ze stron to druga nie będzie już miała nic do stracenia i będzie musiała zaatakować to stworzy sytuację dla kontr dla przeciwników, ścisk drużyn walczących o puchary jest spory. Sociedad zajmuje aktualnie 7. miejsce co jest ostatnią lokatą gwarantująca udział w pucharach i na tą chwilę tracą 7 punktów do sevilli, która zajmuje ostatnie miejsce gwarantujące udział w Lidze Mistrzów, a w drugą stronę będą ce na 12. miejscu Levante traci do dzisiejszych gości tylko 6 punktów, a oprócz tego meczu zostało do rozegrania jeszcze 6 kolejek, więc rotacja może być spora i jeżeli chce się reprezentować Hiszpanię w Europie trzeba zacząć wygrywać.