Budżet po 50 kuponach:
75,4j
Liga Mistrzów, Bayern - Lyon 0:3 (0:2)
#51 Bayern i powyżej 2,5 gola, @1,55
Unibet, 50j
27,5j
#52 Bayern/Bayern, @1,66
Unibet, 40j
26,4j
Po meczach ćwierćfinałowych obu ekip kursy na bramki zbite na maxa, ale tego można się było spodziewać jak Lyon pokonał Man City 3:1, a Bayern rozgromił Barcelonę 8:2! Zresztą overy na wszystko wyżyłowane na maxa, kartki, rożne... dlatego kolejny raz próbuję bez większego kombinowania, dwa ostatnie dni sprawdziły się pod tym względem, wiadomo, że kursy odpowiednio niższe, ale i ryzyko mniejsze. Nie wyobrażam sobie, żeby Bayern mógł nie wejść do finału, są w tak niesamowitym gazie i myślę, że w tym roku to oni wygrają Ligę Mistrzów, we wspomnianym meczu z Barcą było widać jak są nakręceni, czy to przy wyniku 5:2 czy 8:2 nadal atakowali, ciągle im było mało, większość drużyn by się wycofała i kontrolowała spotkanie, żeby jak najmniejszym nakładem sił dowieźć zwycięstwo, a Bayern wciąż napierał. Niczego nie ujmując Lyonowi, bo wiadomo, że wyeliminowanie Juventusu oraz Manchesteru City robi ogromne wrażenie, jednak uważam, że dzisiaj piękny sen francuzów się skończy i wygra doświadczenie i niesamowita perfekcja, podobnie jak było we wczorajszym spotkaniu PSG z Lipskiem. Wiem, że w piłce nie ma pewniaków i największy faworyt może zawieźć, że jest tylko jeden mecz, ale tak grający Bayern nie wypuści takiej szansy na wejście do finału i od początku ruszy na Lyon, dlatego też ciekawym typem wydaje się, że Bayern będzie wygrywał już do przerwy i wygra spotkanie, kurs na to @1,67, ja jednak próbuję bezpieczniejszej opcji.
#53 Liczba fauli na zawodniku, Lewandowski powyżej 2,5, @2,75
Unibet, 30j
3 faule
52,5j
Wydaje mi się, ze dosyć ciekawy zakład, wiem, że według statystyk Lewy w tej edycji jest faulowany tylko 1,1 razy na mecz, ale jest to mecz o wejście do wielkiego finału, wszyscy będą niesamowicie zmotywowani, Robert oprócz wykańczania akcji, gra również tyłem do bramki, próbuje rozgrywać, słowem jest narażony na faule ze strony przeciwnika. Sprawdziłem ile piłkarze Lyonu faulowali napastników przeciwnika w tych ostatnich meczach i tak Ronaldo (2x), Higuain (3x), Jesus (5x), Sterlin (3x). Tak więc linia taka na styku, ale liczę, ze Bayern będzie przez większą część spotkania atakował, obrońcy Lyonu będą musieli uciekać się do fauli, zeby zatrzymać niemiecką maszynę i liczę, że lewy kilka razy padnie ofiarą tych przewinień.