Saldo początkowe we wrześniu:
100,1j
Liga Narodów, Liga A, Niemcy - Hiszpania 1:1 (6-4 RR)
#1 powyżej 9,5 RR, @1,62
Unibet, 20j
12,4j
#2 obie strzelą, @1,68
Unibet, 20j
13,6j
Najciekawsze spotkanie pierwszego dnia Ligi Narodów.
Niemcy kontra Hiszpanie, delikatnym faworytem gospodarze. Luis Enrique zaskoczył przy powołaniach i zrezygnował z kilku doświadczonych zawodników jak na przykład Gerarda Pique, Isco, Jordiego Alby, Alvaro Moraty czy Paco Alcacera, powołał natomiast Ansu Fati, Dani Olmo, Adama Traore i Ferran Torresa. W kadrze Niemiec natomiast zabraknie między innymi kilku zawodników Bayernu takich jak Manuela Neuera, Joshuy Kimmicha czy Leona Goretzki, którzy podobnie jak Robert Lewandowski u nas dostali wolne, bo finale Ligi Mistrzów. W Niemczech nie zagra również bramkarz Barcelony Marc-André ter Stegen, który jest po operacji. Moja pierwsza myśl na to spotkanie to rzuty rożne, wiec sprawdziłem sobie jak to wyglada w obu reprezentacjach, pod uwagę wziąłem po 5 ostatnich spotkań w eliminacjach
EURO 2020.
Niemcy 6 (2 same
Niemcy), 11 (7), 10 (7), 13 (11), 11 (8), u La Roja wygląda to jeszcze lepiej 9 (8), 9 (3), 16 (11), 15 (15), 10 (8). Ostatni raz obie reprezentacje grały przeciwko sobie 2 lata temu w meczu towarzyuskim, wtedy padł wynik 1:1, a w rożnych 9-2 dla reprezentacji Niemiec. Wcześniejszych spotkań nie biorę pod uwagę, ponieważ były rozgrywane wiele lat temu. Ogólnie kusiło mnie zagrać wyższe linie na rożne, ale z racji, że reprezentacje ostatni raz grały wspólnie 10 miesięcy temu i mecze będą bez publiczności wolę zagrać bezpieczniej. Typ na bramki po obu stronach opieram głównie na tym, że u gospodarzy jak już wspomniałem brak dwóch głównych bramkarzy, a u gości dużo młodych, ambitnych i ofensywnych piłkarzy, którzy będą chcieli przekonać do siebie selekcjonera, więc zapowiada się ciekawe widowisko.