Fish and Chips
Mój nowy temat z typami. Można by zapytać, który to już? Liczyć nie będę ale mam nadzieję, że ostatni. Po ostatniej sporej wtopie grałem tylko na sucho i myślę, że w końcu zaobserwowałem swoje błędy. Tyle by tytułem wstępu, ale przejdźmy jeszcze do suchych założeń tego tematu.
Co gram?
Odpowiem pytaniem na pytanie. Z czym wam się kojarzy "Fish and Chips"? Mi z typowym brytyjskim obiadem, który był opisywany we wszystkich moich podręcznikach do Języka angielskiego. Można, więc z tego wywnioskować, że grać będę głównie brytyjską piłkę a także pochodne (mecze brytyjskich klubów w
LM/
LE) a także inny sport z tego kraju -
Dart. Myślę, że na tych dwóch kategoriach znam się najlepiej, więc spróbuję na tym zarobić. Dokładam jeszcze do tego NBA, którym interesuje się od paru lat ale na tym forum pisałem o nim mało. Mógłby się ktoś przyczepić, że to odejście od tematu ale przecież to Brytyjczycy skolonizowali
USA, więc wszystko się ze sobą łączy.
Jak stawkuje?
Stwierdziłem, że najlepiej mi idzie, gdy gram 1j=20zł i właśnie teraz będę robił tak samo. Jednostki w przedziale 1-5. Przyjmijmy, że stałą stawką są 2j a maksymalną stawkę 5j mogę użyć tylko 2 razy w miesiącu.
Cele tematu
Chciałbym w każdym miesiącu osiągać dodatki bilans, który pozwoli mi zanotować plus na poziomie 5 do 10 jednostek aby móc odkładać sobie na upragniony wyjazd na Anfield. Poza tym chciałbym osiągnąć rangę typer oraz dostać się do VIP'a ale to cele długoterminowe.
NAJWAŻNIEJSZE
Chciałbym w końcu nauczyć się w odpowiedni sposób selekcjonować typy, bo zawsze miałem z tym ogromny problem. Resztę typów, które będą mi siedziały w głowie wrzucę razem do tasiemki na dany dzień i będę ją grał stawką 0.5j tak samo jak DW i inne bajery, które mi się przyśnią. Wliczane będą do ogólnego podsumowania tematu.
Challenge
Jak chyba każdy lubię sobie czasami pokombinować co czasami daję mi fajny plusik a czasami minus. Nigdy nie są tak jakieś wielkie pieniądze, więc płakać nie powinienem. Będą się one pojawiały w tym temacie jednak nie będą wliczane do ogólnie podsumowania tematu, a będą posiadły swój osobny bilans.